Koningsdag 2019 ligt alweer achter ons en daarom blikken we in deze blog terug op alle koninklijke outfits. En natuurlijk beginnen we met koning Willem-Alexander. 

Koning Willem-Alexander: 
Bij bezoeken die overdag plaatsvinden, draagt koning Willem-Alexander veelal een donkerblauw pak met een lichtblauwe das. Zijn look van Koningsdag 2019 was dus niet zo verrassend, al was de tint van zijn pak wel lichter dan normaal en -jaja- de pasvorm van zijn pak ook slanker dan ooit tevoren. 

Wie inzoomt op de (nieuwe) das van de koning, ziet tweekleurige hartjes. Een print uit de nieuwe collectie van Salvatore Ferragamo. 

Foto's: PPE

~~~~~~advertentie~~~~~~

~~~~~~einde advertentie~~~~~~

Koningin Máxima: 
Voor de verjaardag van haar echtgenoot zocht koningin Máxima een nieuwe outfit uit bij modehuis Natan. Haar linnen top met korte mouw is voorzien van oranje applicaties met borduurwerk, en haar linnen culotte heeft -vanwege het volume bij de broekspijpen- zes plooien bij de taille. 

Dankzij de goede service van modehuis Natan hoeft Máxima niet in te zitten over het vinden van bijpassende accessoires. Haar asymmetrische plexi-pumps van Natan zijn gewoon in de juiste kleur geverfd en ook het oranje tasje van het Belgische label A Bag With A Story scoorde de koningin in de Brusselse salon van het modehuis. 

Máxima's schuine hoed van bananenvezel is gemaakt door Fabienne Delvigne, zoals te zien is op onderstaande video. 

Prinses Amalia:
De oudste dochter van de koning besloot ook te gaan shoppen bij modehuis Natan. De prinses werd tijdens haar bezoek aan Natan vergezeld door haar moeder, maar zocht haar lichtblauwe mantel en rood/geel/blauwe midi-jurk helemaal zelf uit. Leuk detail: de kleuren van de stof van de jurk zouden volgens het modehuis een knipoog zijn naar Mondriaan, die in Amersfoort werd geboren. 

Qua accessoires koos de prinses voor rode pumps van Gianvito Rossi, een rode chili-clutch van Sarah's Bag uit de kast van Máxima en een gouden collier met smiley. 

 Afbeeldingsresultaat voor sarah's bag site:modekoninginmaxima.nl

Prinses Alexia: 

Via haarmode-account op Instagram liet prinses Alexia al eens weten dol te zijn op het Franse label Sandro Paris. Het is dan ook niet zo gek dat we op Koningsdag 2019 een rode jurk van Sandro te zien kregen. 

Prinses Ariane: 
De jongste dochter van de koning droeg op Koningsdag 2019 een blauwe mini-jurk uit de damescollectie van Maje. Aangezien de prinses nog volop aan het groeien is, viel het kledingstuk bij haar gelukkig keurig op de knie. 

Prins Constantijn: 
Net als zijn oudste broer koos prins Constantijn dit jaar voor een blauw pak, maar in plaats van een lichtblauwe hartjesdas koos de prins voor een blauw/beige das met strepen. 


Foto: PPE/Nieboer

Prinses Laurentien: 
Net als voorgaande jaren, slaagde prinses Laurentien dit jaar ook weer bij het Haagse modehuis Hardies. Haar top, pantalon en mantel komen uit de nieuwe collectie van het Italiaanse label Missoni. 

Prins Maurits: 
De oudste zoon van prinses Margriet en Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Dit jaar wist hij te verrassen met een slankgesneden pak met een subtiel ruitje, een donkerbruine das en een pochet met de toepasselijke kroonvouw (vier punten). 


Foto: PPE/Nieboer

Prinses Marilène: 
Met dank aan prinses Marilène kregen we op Koningsdag 2019 ook nog Dutch Design te zien. Haar zachtroze japon en fuchsia mantel komen namelijk van het Nederlandse label Sage & Ivy. 

Prins Bernhard: 
Prins Bernhard, de tweede zoon van prinses Margriet en Prof. mr. Pieter van Vollenhoven, kwam op social media veelvuldig ter sprake vanwege zijn opvallende bril. Qua kleding was er wel gekozen voor een ingetogen look: een donkergrijs (bijna zwart) pak en een donkerblauwe das. 

Prinses Annette: 
Voor het magazine Vorsten schreef ik begin april een artikel over de stijl van prinses Annette. Na enige research kwam ik tot de conclusie dat de kledingstijl van de prinses als volgt kan worden samengevat: Zwart-witte kleding, lange mantels icm slankgesneden pantalons, pumps met plateuzolen en een getoupeerd kapsel. Et voilá: Annettes look van Koningsdag 2019. Haar zwarte blouse komt overigens uit de collectie van Ted Baker. 

Prins Pieter-Christiaan: 
De derde zoon van prinses Margriet en Prof. mr. Pieter van Vollenhoven zocht voor Koningsdag een lichtgrijs pak en een gestreepte das. Ik heb een foto van zijn look doorgestuurd naar mijn man als dikke hint, maar dat terzijde ;-) 

Prinses Anita: 
Net als prinses Laurentien koos prinses Anita voor kleding van het Italiaanse label Missoni. 

Prins Floris: 
De jongste zoon van prinses Margriet en Prof. mr. Pieter van Vollenhoven deed niet voor zijn broers onder en koos een donker pak met een oranje das. Lekker toepasselijk. 

Prinses Aimée: 
Prinses Aimée koos voor geel, een van dé modekleuren van het moment. Maar waar Dionne Stax de pantalon van Zara combineerde met een zwarte top, koos de prinses voor een camelkleurige mantel met openvallende mouwen van Maje.

Dionne Stax met de pantalon van Zara:

En natuurlijk kunnen we weer stemmen. Om het een beetje overzichtelijk te houden, heb ik de dames en heren gescheiden. 

De heren: 

De dames: 

 

PS: het is in het verleden al meerdere malen ter sprake gekomen, maar ik zeg het voor de zekerheid nog maar een keer: kritische reacties op de drie prinsessen zijn níet toegestaan. We waarderen het enorm als hierbij niet de grens wordt opgezocht. Zeker niet zolang de drie prinsessen nog in de pubertijd zijn en moeten zoeken naar een eigen stijl. Ik heb inmiddels zelf twee dochters en het lijkt me afschuwelijk als mijn meiden op kwetsbare leeftijd kritisch onder de loep worden gelegd door half Nederland. Het beschrijven van de mode doen we wel, maar een negatieve beoordeling wissen we zonder terugkoppeling. 
Natuurlijk ga ik er vanuit dat bovenstaande alinea niet nodig is, maar dan heb ik het toch maar gezegd. XX Josine 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Doro

Doro

woensdag 01 mei 2019 - 22:16

En leuk, had het dus goed gezien die broek van Zara!

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 01 mei 2019 - 22:15

Die schoenen van Annette....

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 01 mei 2019 - 22:52

Erg hè:)

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 30 apr 2019 - 19:15

De heren zagen er mooi uit (op de bril van Bernhard na dan). Maurits en PC springen er wat mij betreft uit.
Van de dames vond ik Laurentien er het mooiste uitzien. Zacht en zwierig, heb ik al eerder geschreven.
Anita vond ik bescheiden en chique gekleed.
Bij haar schoonzusje Aimee daarentegen was alles 'too much': jasje met flapmouwen, een qua kleur zeer aanwezige broek (Dionne Stax weet beter hoe je zo'n broek moet combineren) en dan ook nog een bloes met heel veul roesjes. Beetje gekunsteld allemaal. Plus ook nog eens erg veel jaren 60-haar, net zoals Annette en Marilene overigens. Ik ben daar geen fan van. Het maakt de dames hard in het gezicht. Maar misschien ligt dat ook wel aan het feit dat ze gewoon een dagje ouder worden....

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 30 apr 2019 - 19:30

Maxima en Marilene hebben eigenlijk alletwee eenzelfde soort lok aan de voorkant/zijkant, valt alleen bij Maxima minder op omdat ze een hoed op heeft.

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 30 apr 2019 - 21:08

Ja, maar Maxima heeft ook minder volumineus haar denk ik. En blond. Dan lijkt het ook minder pompeus.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

dinsdag 30 apr 2019 - 16:11

Nu toch maar reageren op die prachtige bovenstaande fotos :-)
Ik heb genoten van de bewegende beelden en met name het leuke interview wat Amalia weggaf! Wat een mooie vlotte jongedame is ze toch aan het worden!
Maar nu gaan we het over de kleding hebben!
Voor de mannen gaat mijn stem naar P-C, door de frisse lente- kleur van pak, het staat hem jong.
En bij de prinsessen is Aimee de winnaar.
Helemaal kek die frisse gele kleur van pantalon, mooi afgestyld met die mantel met openvallende mouwen. Hebben jullie wel gezien wat een prachtige mouwen er onder die mantel zitten?!
Daar is over nagedacht.
Maxima's outfit, is leuk voor een werkbezoek en daar laat ik het bij.

afbeelding van Petra_68

Petra_68

dinsdag 30 apr 2019 - 14:31

Van de mannen zag Floris er het beste uit. Van de dames vond ik prinses Ariane het leukst gekleed, echt passend bij haar leeftijd.
De culotte van Maxima kan mij niet bekoren en die blote armen.... brrr!!

afbeelding van Anna

Anna

dinsdag 30 apr 2019 - 09:22

Leuk blog en prachtige foto’s .Altijd feest om te zien hoe ze gekleed zijn.Maurits spande bij de heren de kroon.Bij de dames geen uitschieter. Ben absoluut geen fan van Missoni.

afbeelding van Maria04

Maria04

dinsdag 30 apr 2019 - 09:12

Helemaal mee eens Josine!!

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 30 apr 2019 - 15:20

Laurentien en Marilene springen er wat mij betreft uit. Bij Laurentien vind ik pastel haar goed staan en Marilene vind ik een mooi geheel dat roze.
Wat ik verschrikkelijk vind zijn Aimee en Anita. Aimee vreselijke broek en een raar jasje erop. En Anita past de top niet op de rok. Trouwens Maxima haar broek is ook gruwelijk lelijk. Ik vergeet nog Annette tuttig, broek te kort. Kapsel is vreselijk ouwelijk. Zonde
De kinderen beoordeel ik niet gezien hun leeftijd

afbeelding van Fina

Fina

maandag 29 apr 2019 - 23:34

Koningin Maxima en Prins Maurits zijn mijn favorieten.
Volgens mij ben ik de enige die een culotte mooi vindt.......

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

maandag 29 apr 2019 - 22:25

Erg getwijfeld tussen Maurits en Pieter-christiaan, het is toch Maurits pak geworden. PC is gewoon zo leuk en losjes maar het pak van Maurits zit wel beter. Bij de dames kies ik voor Laurentien met de prachtige combi. Deze kleur haar kan ze tot in lengte van dagen houden, graag wel ietsjes langer, beetje als Caroline Tensen of prinses Benedikte of zo, ik vind er nog steeds te veel happen uit. De mannen in mijn omgeving (schoon)zonen en man maar ook wel collega’s zeggen vaak: ’Tsja, kindjes gekregen en korte kop geknipt, buitengewoon vrouw onvriendelijk maar ook wel een beetje waar als ik als ik mijn kleinkinderen op het schoolplein ophaal".

afbeelding van Jrn

Jrn

maandag 29 apr 2019 - 21:17

Prinses Aimee nailed it!
Wat een geweldige jas, mooie kleurblokken, heel koninklijk. Mooi kapsel. Ook een heel knappe vrouw, dat helpt. cijfer 9.0
Marilene ook mooi, maar niet zo modisch als Aimee. cijfer 7.5. Wel Dutch design!

Vind de outfit van de koningin bij nader inzien (met live beelden van televisie) toch geslaagd, koloniaal 19-thirties, beetje Dietrich. Cijfer 7,5.

Laurentien, ondanks het prachtige modemerk Missoni vind ik dit niet bijzonder staan. Een ander kapsel, en Scandinavische minimalistische merken zou ik adviseren, maar ja, wie ben ik ;-) Cijfer 5.0

Annette lijkt zo van de Dappermarkt te komen met die hakken. Cijfer 6.0
Anita, cheer up en zoek de volgende keer iets feestelijkers uit. Cijfer 5.5

De jonge prinsessen sla ik over, maar ik ben fan van Amalia.
.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

dinsdag 30 apr 2019 - 18:06

Jaa, die schoenen van Annette. Niet mooi, beetje ordi. Heeft ze wel vaker aangehad, dus zij vindt ze wel mooi. Ik vind haar trouwens wel de knapste prinses !!

afbeelding van Marly

Marly

maandag 29 apr 2019 - 20:26

Ook nog even dit: wat een leuk gezin, WA is ook zo leuk met z’n meiden, je ziet dat ze het erg leuk hebben met elkaar en wat heerlijk om dan nog even lekker naar Griekenland te gaan, genieten na alle verplichtingen. Nogmaals: het is niet niks om als pubers zo in de schijnwerpers te moeten staan!

afbeelding van Marly

Marly

maandag 29 apr 2019 - 20:22

Prins Floris heeft het mooiste pak, Maurits pakken zitten altijd erg mooi. Bernhards pak lijkt te klein. Pieter Christiaan wel mooi maar ik zie liever een donkere kleur. Laurentien vind ik heel mooi, ook Annette ziet er leuk uit, Mariléne erg overdreven gestyled, Aimee een lelijk jasje, Anita ook mooi!
Maxima ziet er mooi uit, al hou ik niet van de culotte. Maar kapsel en hoed zijn prachtig en ook de applicaties vind ik erg leuk. Amalia straalt echt en heeft een prachtige jurk en jas aan, zou wel mooier zijn als ze wat ouder is, maar dit is haar keuze blijkbaar, Alexia is echt beeldig, zo mooi met haar leuke kapsel en Ariane, erg lief jurkje en een lief gezichtje! Al met al een stralende dag, al was het koud!

afbeelding van Hennie64

Hennie64

maandag 29 apr 2019 - 20:10

Ik heb uitgebreid naar de kleding gekeken (lengtes, stofkreukbaarheid, naden, en-of zomen recht geknipt waren!) en ook naar de kapsels, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik deze keer overduidelijk op de hand vóór de Van Vollenhovens was. , tja dat had ik zaterdagmorgen vroeg toch echt niet gedacht. De Prinsessen en Prinsen Van Volenhoven zien er prachtig stylisch uit! Wat minder, maar dat kwam omdat haar jas echt een maat te groot was,vond ik Anita. Je kon goed zien dat zij er alle acht veel energie en aandacht aan hadden geschonken. Vond ik trouwens óók van prinses Laurentien; prachtig ensemble!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 29 apr 2019 - 19:42

Wat een super leuk blog! Wat een Prachtige koninklijke familie hebben we toch.
Amalia en Alexia staan op een gedeelde eerste plaats wat mij betreft (en wat ben ik benieuwd naar het Instagram account van Alexia) en bij de heren is Willem Alexander het beste gekleed.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

maandag 29 apr 2019 - 18:54

Ik ga voor Amalia. Ze zag er prachtig uit en haar interview vond ik ook geweldig. Ze lijkt haarzelf te zijn en oprecht luisterend naar ' het volk' Overigens hoeft het koningschap van mij echt niet meer..laat Amalia gewoon lekker een baan krijgen straks en een gewoon leven leiden. Laat ons maar kiezen voor een volksvertegenwoordiger maar dit terzijde.

afbeelding van Tineke

Tineke

maandag 29 apr 2019 - 18:46

Het was moeilijk kiezen, vooral de jongste prinsessen hadden mijn voorkeur. Amalia mooie japon, prachtige jas en mooie schoenen, Alex is sprong eruit met de mooie rode kleur, maar gekozen heb ik voor Ariane, mooie kleur stond haar heel goed. En prins Maurits.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 29 apr 2019 - 18:37

Mijn stemmen gaan naar Prins Pieter-Christiaan en naar Prinses Amalia. Wat zien ze er beiden geweldig uit in deze kleding!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 30 apr 2019 - 11:13

Goed werk Yvonne. Zo zien we ze weer van een andere kant.
Mijn stem gaat naar Floris. Goed pak. En van de dames Marilene. Super dat roze.

En van de little ladies is t moeilijk kiezen. Uiteindelijk toch Ariane. Kleur goed en model. Plus lieve lach!

Toch is een generatie-wisseling over een paar jaar aanstaande. Iedereen spreekt over de prinsesjes maar mij viel dat op bij de Van Vollenhovens. Hoewel ze er vlot, slank en goed getraind en strak gekleed uitzien, ze worden toch vijftigers. Ook bij de dames viel dat op. Zelfs Aimee de jongste, is in de veertig. Marilene, nog heel sportief, en Anita tien jaar ouder. Ik denk niet dat de kinderen van Laurentien zullen aanschuiven....

afbeelding van JokeGram

JokeGram

maandag 29 apr 2019 - 17:03

Leuk om dit overzicht te zien. Bij de heren twijfel ik tussen Maurits en Pieter Christiaan! Toch gestemd voor de laatste. Lekker vlot voorjaarspak bij een vlotte prins!
Bij de dames ook 2 voorkeuren; Laurentien en Amalia. Het is Amalia die mijn stem kreeg. Verrassend en passend voor deze dag! Maar ik vond ze er allemaal goed en verzorgd uitzien. Genoten van een mooie mode dag !

afbeelding van Magda

Magda

maandag 29 apr 2019 - 17:00

Mooie foto's.
Amalia sprong er voor mij uit qua kleding. Prachtig die jurk, maar ook de mantel super leuk. En haar schoenen echt mooi ,wow dat ze daar zolang op kan lopen.
Op één van de foto's kun je zien dat Maxima echt kippenvel had. Hopelijk heeft ze geen verkoudheid opgelopen.
Al met al een schitterende Koningsdag.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?