Morgen is het Koningsdag en daarom blikken we terug op de looks van Koninginnedag 2010 - Koningsdag 2018. Benieuwd naar de voorgaande looks? Neem dan hier een kijkje. 

In 2010 vierde Máxima de verjaardag van haar schoonmoeder in een oranje jurk en een zwart-wit gebloemde mantel van Natan. 

Qua accessoires koos de prinses voor oranje sandaletten van Natan, oorhangers van koraal en een haarband met de naam Ariane. Blijkbaar zit dit type 'hoed' erg lekker, want Máxima heeft het model inmiddels in drie verschillende uitvoeringen aangeschaft, zie collage. 

In 2011 mocht Jan Taminiau een japon voor Máxima ontwerpen. Het werd een mouwloos ontwerp met een ongelijke roklengte. 

Qua accessoires koos de prinses voor een zijden haardecoratie in de vorm van een roos, peeptoes van Sergio Rossi en pareloorbellen van Maison van Belle. 

Het jaar erop, in 2012, werd het feest gevierd in Rhenen en Veenendaal. Máxima liet voor de gelegenheid een complet (mantel en jurk) maken bij modehuis Natan. 

~~~~~~advertentie~~~~~~

~~~~~~einde advertentie~~~~~~

Qua accessoires koos de prinses voor een zwarte (haar)strik van Fabienne Delvigne, bruin/zwarte pumps van Natan en gouden oorbellen van Monies. 

In 2014, het jaar na de inhuldiging, verscheen Máxima op de rode loper in een lichtblauwe japon met kralen en pailletten van modehuis Natan. 

Qua accessoires kregen we een lichtbruine donut van Fabienne Delvigne, slingbacks van Natan en aquamarijnen uit de koninklijke kluis te zien. 

In Dordrecht kregen we in 2015 een fuchsia japon met broderie d'art te zien. Een ontwerp van Natan. 

Bij haar japon van Natan droeg de koningin een relevé van Fabienne Delvigne en oorstekers + slingbacks van Natan. 

In Zwolle kregen we in 2016 een heel klassieke look te zien met een midi-rok en top van modehuis Natan. 

Een hoed met neerwaartse rand is niet zo handig ivm de zichtbaarheid, maar dat hield Máxima niet tegen om in 2016 een hoed à la Audrey Hepburn te dragen. Uiteraard hebben we het hier over een ontwerp van Fabienne Delvigne. Overige accessoires: pumps + clutch van Natan en oorhangers met diamant en kunziet., 

De outfit van 2017 bleek een mooie link naar de gaststad, Tilburg, te zijn. De stoffen van de mantel van japon heeft Jan Taminiau ontwikkeld in samenwerking met het Tilburgse Textielmuseum. 

Bij de outfit liet de koningin een haardecoatie maken van dezelfde stof als de japon. Overige accessoires: een handtas van Natan en pumps van Gianvito Rossi. 

Last but not least kregen we vorig jaar in Groningen een tule jurk en rode mantel van Natan te zien. 

De modieuze knipoog bleek dit keer te schuilen achter de hoed van de koningin. Haar rode baret kregen we op Koninginnedag 2004 namelijk ook te zien en nu de koninklijke familie net als 14 jaar eerder nu opnieuw in Groningen de verjaardag van het staatshoofd vierde, besloot Máxima als een geste haar beroemdste hoofddeksel maar weer eens van stal te halen. Tien punten voor de koningin ;-) 
Overige accessoires: pumps + clutch van Natan. 

Het totaaloverzicht: 

 

 


Foto's: PPE

De poll: 

Alle foto's met dank aan PPE Agency

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Julia23

Julia23

zaterdag 27 apr 2019 - 18:27

Mijn favorieten zijn 2010. 2014. 2015. 2016. 2018.
Máxima is echt mooi in felle kleuren!

afbeelding van Marly

Marly

zaterdag 27 apr 2019 - 08:28

Sprankelend bedoel ik!

afbeelding van Marly

Marly

zaterdag 27 apr 2019 - 08:26

De koeienjas snel vergeten, de paarse jurk zeer mooi, het geheel stond haar prachtig, gele jurk heel elegant, blauwe jurk heel mooi, roze ook prachtig en zo slank, de lampenkap rok niet mooi, zo massief. De 2017 jurk is erg mooi maar echt veel te lang, geldt ook voor de rode, echt lelijk die lange jassen, ook de baret is lelijk en alle opgestoken kapsels zijn zooo mooi, dus ik hoop vandaag op weer dat kapsel, maar al met al: wat is onze koningin een mooie en vooral sprankelde vrouw, ook de koning straalt naast haar, wat hem betreft: de mooiste pakken zijn de donkere, is mijn mening. Ook de meisjes ben ik zeer benieuwd naar. Lijkt me niet makkelijk als je puber bent en iedereen beoordeeld je op je kleding, maar het zijn mooie en sterke meisjes dus ik denk dat ze vooral zichzelf zijn.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 26 apr 2019 - 23:46

De roze outfit! Erg mooi! En de gele vond ik ook prachtig indertijd. Nu wat gedateerd misschien, niets om te herdrsgen.
De koeienjas leuk op een flared jeans met zwart coltruitje, gympjes of goeie boots! En dan paar lekkere bellen uit de kluis en haar in staart. Dan kan ze zo leuk ergens gaan eten of gewoon de dagelijkse besognes.
De rode baret van vorig jaar sloeg nergens op, zooo zonde dat die vermaakt is tot die kardinaalshoedje.

De blauwe tamineau outfit; zo zwaar, massaal en winters voor eind april. Nee totaal geen succes. Ook die cape kun je dragen met bovenstaande outfit. (Flared jeans en coltrui)
En die ongelijke paarse tamineau vind ik ronduit armoedig. Haar kapsel vreselijk ook en ik herinner me vooral veel oranje blush uit die tijd.

De kraaienhoed vond ik ook echt eeen naar ding.

Zo genoeg gezeurd... Op naar morgen! Leuk leuk!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 26 apr 2019 - 23:04

schitterend overzicht! .
De koeienjas was heel leuk! De JT-jurk geen topper. De gouden set mijn favoriet. De lichtblauwe jurk was heel lief, Het vestje op de midirok vond ik altijd iets te eenvoudig hoewel verder geslaagd. De roze jurk echt een topper. En de rode jas van vorig jaar ook. Ik hoop op een mooie jas morgen ook voor de prinsesjes. En dat de capejes thuisblijven. En ik duim voor droog weer!

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

vrijdag 26 apr 2019 - 22:57

Dat ze het kan... kinderkopjes en zulke hakken. Respect!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 26 apr 2019 - 20:25

Wat een mooi overzicht. Ik heb noot begrepen waarom we de mooie paarse jurk van Taminiau (2011) nooit meer hebben gezien.
Voor mij is de ijsblauwe jurk uit 2014 het mooist net als het goudgele complet uit 2012. Op naar een mooie outfit morgen!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?