Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen dinsdag vandaag een streekbezoek aan het zuidelijk deel van Salland in Overijssel. Het Koninklijk Paar bezoekt de gemeenten Deventer, Raalte en Olst-Wijhe. Het streekbezoek staat in het teken van het vermogen van de regio om zich steeds aan nieuwe omstandigheden aan te passen door samen te werken.

Salland koestert wat waardevol is uit het verleden, terwijl het tegelijk nieuwe ontwikkelingen omarmt. Een belangrijke basis voor het aanpassingsvermogen van de streek ligt in het ‘noaberschap’. Het zijn van goede buren door mensen en hun belangen met elkaar te verbinden. Daarnaast verbindt Salland economische regio’s en stad en platteland met elkaar.

Deventer
Het streekbezoek start in Deventer. De voormalig Hanzestad zag door de terugloop van transport via water de haven in verval raken. Particulieren en kleine ondernemers worden betrokken bij de ontwikkeling van de stad doordat zij de mogelijkheid krijgen te bouwen voor eigen gebruik. Op deze manier transformeren stadsdelen naar plekken waar industrieel erfgoed, creatieve ondernemers, kunst en cultuur, horeca en wonen gecombineerd worden. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima wandelen door een deel van de stad en bezoeken enkele ondernemers. Aansluitend spreken zij met betrokkenen over de manier waarop Deventer stadsontwikkeling vorm geeft. Vervolgens bezoekt het Koninklijk Paar een familiebedrijf dat bezig is haar productieproces aan te passen en energieneutraal te maken. Tijdens een rondleiding door de fabriek krijgen zij uitleg over de bijdrage die het bedrijf levert aan het afvalprobleem door in te zetten op innovatie, verduurzaming en hergebruik van materialen.

Heeten
Vervolgens reizen de Koning en Koningin Máxima door naar Heeten, onderdeel van de gemeente Raalte. In 2018 kwamen de inwoners van het dorp met het idee voor een burgerbegroting waarbij zij meebepalen waar en hoe gemeentelijk geld binnen de eigen omgeving wordt besteed. Naast raadsleden en ambtenaren zijn ook onderzoekers bij dit initiatief betrokken om te kijken of een burgerbegroting leidt tot meer betrokkenheid van inwoners bij de lokale democratie en het versterken van het gemeenschapsgevoel. Het Koninklijk Paar spreekt met deelnemers van het initiatief over hun ervaringen.

Olst –Wijhe
De gronden langs de IJssel zijn al eeuwenlang geschikt voor tal van agrarische activiteiten zoals landbouw, akkerbouw en veeteelt. Vanuit de samenleving klinkt de roep om de agrarische sector anders in te richten ten behoeve van het milieu. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bezoeken een melkveehouderij waar inmiddels de zesde generatie aan het roer staat. Op dit bedrijf horen zij hoe er gewerkt wordt aan verduurzaming. Zo wordt gebruik gemaakt van kruidenweides ter vervanging van kunstmest. Ook zijn de eigenaren bezig om samen met lokale ondernemers een eigen zuivelketen op te zetten. Melk wordt zo op de boerderij gezuiveld, verpakt en vanuit daar geleverd. Hierdoor wordt de keten korter en hopen de boeren een duurzaam en toekomstbestendig verdienmodel te realiseren. Aansluitend bezoekt het Koninklijk Paar Stichting IJssellandschap. Deze stichting dateert uit 1267 en beheert en ontwikkelt land, landgoederen, boerderijen en huizen rondom Deventer. Daarbij is altijd speciale aandacht geweest voor armen, zieken, daklozen en vreemdelingen. Deze sociale component bestaat nog steeds. Zo worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt betrokken bij het groen onderhoud van Stichting IJssellandschap en worden tal van activiteiten voor ouderen, mensen die specifieke zorg nodig hebben of vluchtelingen georganiseerd. Tot slot krijgen de Koning en Koningin Máxima een impressie van de IJsselbiënnale. In totaal hebben 27 kunstenaars meegewerkt aan de 120 kilometerlange kunstroute langs de IJssel waar de impact van klimaatverandering op het landschap van de IJsselvallei centraal staat.

Mode 
Ik sprak op de website van Nouveau de hoop al uit dat koningin Máxima ooit een plissé-jurk van Natan zou dragen. De luchtige stof, gevangen in plooien, zorgt voor een flinke dosis volume zonder dat het totaalplaatje ook maar één moment zwaar oogt. Een blijde Josine vandaag dus ;-) 


Foto: PPE/Rubsamen

De kleur van de accessoires kwam terug in het dessin van de stof: 


Foto: PPE/Rubsamen

Outfit van Natan:

Máxima bij eerdere streekbezoeken: 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Anna68

Anna68

donderdag 16 sep 2021 - 21:12

Super leuke jurk in vrolijke kleur. Hij zou alleen wat korter moeten

afbeelding van Jantje R

Jantje R

donderdag 16 sep 2021 - 20:18

Op zich een mooi geheel. Kleur staat Máxima goed. Mooie handschoen en schoenen.
Enige minpunt is de rok deze hangt niet recht.’

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

donderdag 16 sep 2021 - 00:39

Wow, mooie jurk zeg! Heel elegant. Weer eens wat anders van Natan.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

woensdag 15 sep 2021 - 20:28

Ik vind het een heel mooi plaatje. Alles klopt, maar ben ook wel benieuwd hoe het zou staan met de witte blouse. Misschien gaat ze ons nog een keer verrassen.

afbeelding van Marja

Marja

woensdag 15 sep 2021 - 12:40

Ik vind de blouse leuk, ik vind de rok leuk maar op deze wijze gecombineerd is het resultaat wat ouwelijk. Meer iets voor over 20-30 jaar.
Met bv een zwarte penicilrok zou de blouse pit krijgen.
Het verbaasde me dat het Natan is, dit is niet gebruikelijk.
De verdere styling is heel mooi, opgestoken haar onder een statement hoed. Alleen die handschoenen daar kan ik maar niet aan wennen zo'n victoriaans accessoire. Ze is geen 95 zoals Elizabeth bij wie het onderdeel van de veel traditionele Britse opvoeding was.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

woensdag 15 sep 2021 - 18:27

...onze charmante Koningin is dan ook 50. Handschoenen zijn nu eenmaal een 'must' voor officiele bezoeken.. Heeft weinig met leeftijd te maken, eerder met protokol. Hoed, tas, handschoenen zijn in deze kringen onverbrekelijk met elkaar verbonden bij
officiele bezoeken.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 15 sep 2021 - 12:20

Heel mooi, deze rok en blouse. Zo zie ik onze koningin toch zo graag.
Mooi op elkaar afgestemd, de pumps en hoed en tas bij de kleding. Prachtig!

afbeelding van Maria48

Maria48

woensdag 15 sep 2021 - 11:29

Een prachtige combinatie, blouse-rok, de hoed, klein tasje, de hoge hakschoenen. Heel mooi! en wie weet komt er nog eens een andere look tevoorschijn, met een andere blouse. Dat zou helemaal geweldig zijn.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 15 sep 2021 - 10:07

Wat een mooi ensemble, zeker met de bruine accessoires. Leuk dat ze weer het land doorgaan. Misschien is ze vorige week wel even op familiebezoek geweest in Argentinië, dat zou ik haar van harte gunnen. En bedankt voor de tip Johan Frederik, ik ben namelijk 54 ;-)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 15 sep 2021 - 08:59

Wat een leuke outfit. Helemaal Máxima. Mooie kleur. Ze ziet er geweldig uit!

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 14 sep 2021 - 23:24

Ben er niet van gecharmeerd. De jurk valt mooi, de kleur is goed, maar ik vind het te ouwelijk staan.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 14 sep 2021 - 22:01

Zoals de meesten wel weten ben ik zeker géén fan van Natan, niet gedacht het ooit te zeggen … maar dit complett kan ik waarderen. De kleur is prachtig dit kan ze zo goed hebben en het model is uiterst elegant.

afbeelding van Intrigued By Royals

Intrigued By Royals

dinsdag 14 sep 2021 - 21:10

I love this dress and am glad she made it all one color. It flows together better that way. The accessories are superb! Good outing!

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

dinsdag 14 sep 2021 - 18:48

....eindelijk weer eens een uiterst elegant Koningspaar op streekbezoek in Overijssel.
De Koningin draagt een mooie japon voor een nazomerse dag met passende accessoires.
Enkelen schijnen te vergeten, dat de Koningin inmiddels 50 jaar oud is en dus niet meer
in al te jeugdige kleding kan verschijnen, zeker niet op officieel bezoek. Heel geslaagd.

afbeelding van Marja

Marja

woensdag 15 sep 2021 - 12:32

Ze is 50, niet hoog bejaard, zelfs mijn moeder van 80 draagt moderne vlotte kleding. Een minirok zie ik de koningin nooit dragen dat zou niet gepast zijn net als een jeans met scheuren maar wat een deel van het publiek hier wil is toch wel oubollig in ouder makend dan modieus is.

afbeelding van Senna

Senna

woensdag 15 sep 2021 - 08:52

Waarom moet je je na je 50ste anders gaan kleden? Je bent dan nog heerlijk jong en zo jeugdig kleed ze zich niet.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 15 sep 2021 - 08:03

Ah kom op..50! Dát is echt niet gelijk een grens hoor. En zo jeugdig is toch meestal niet gekleed?

afbeelding van Senna

Senna

dinsdag 14 sep 2021 - 16:36

Mooi fris plaatje, al had ik het spannender gevonden als ze de combinatie van het model had gekozen.

afbeelding van JokeGram

JokeGram

dinsdag 14 sep 2021 - 16:35

Ik heb net de bewegende beelden gezien van dit bezoek en dan komt deze plissé set prachtig uit! 10x meer dan op een foto! Het vloeit en danst om haar heen. Heel mooi met de bijpassende accessoires! Juist de halslijn is zo mooi bij de top, dat zie je heel goed op het filmpje, dan ‘leeft’ de jurk!

afbeelding van Juffrouw Annie

Juffrouw Annie

dinsdag 14 sep 2021 - 16:18

Ik ben in het algemeen niet zo'n voorstander van plissé rokken, ze maken de draagster vaak erg breed. Ik moet toegeven dat het hier wel goed is gedaan en dat Maxima ermee wegkomt.
Ik vind de kleurencombinatie echt een vondst, prachtig gedaan, en ik ben dol op mooie oorbellen en deze staan geweldig.

Verder sluit ik me aan bij Bleu Style.

afbeelding van Deirdre

Deirdre

dinsdag 14 sep 2021 - 15:36

Ik vind de combinatie van het model van Natan mooier. Dit vind ik niet haar mooiste outfit

afbeelding van Tony

Tony

dinsdag 14 sep 2021 - 15:10

Heel mooi! De jurk is schitterend en het geheel is goed afgemaakt met de geweldige hoed en schoenen in een heel mooi bijpassende kleur. Hier worden wij weer blij van!!!

afbeelding van Sjanine

Sjanine

dinsdag 14 sep 2021 - 14:43

Mooie kleuren!
Alleen het geheel oogt mij veel te pompeus. Een klein hoedje, dopje had het geheel veel luchtiger gemaakt.
Super leuk dat we nu een streekbezoek te zien krijgen, op naar de staatsbezoeken.

afbeelding van Sandra

Sandra

dinsdag 14 sep 2021 - 14:36

Mooi en fris geheel. Passend bij een zonnige najaarsdag.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 14 sep 2021 - 18:01

Het is een mooie combinatie, maar wel een beetje ouwelijkdoor die halslijn. Die lichte blouse van t model was mogelijk wat vlotter geweest.
Riem wil ik graag hebben!

Nr 9 uit t overzicht blijft t mooiste, de stijl die ik graag zie.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 14 sep 2021 - 14:32

Frisse kleur, mooie accessoires, maar als geheel vind ik het wat ouwelijk overkomen. Dat komt toch door EN de top EN de rok in hetzelfde patroon, en dan met name de wijde plissé rok op midi-lengte. Ik geloof dat ik het eens ben met BleuStyle dat de rok met een crisp, witte blouse gecombineerd - of de top samen met een witte pencil skirt - veel vlotter was geweest.

Verder fijn om Maxima eindelijk weer eens wat publieke werken te zien oppakken. Als je ziet wat Letizia, Mary en Victoria al aan openbare functies hebben gedaan de laatste weken...

afbeelding van Marjet

Marjet

dinsdag 14 sep 2021 - 14:15

Wat een toffe kleur! Vind het setje lekker vrolijk en mooi gecombineerd. De schouders van de top vind ik wat minder flatterend en die grote vierkante riem erbij, tja het is even wennen. En zoals hieronder al even werd genoemd, een zomers totaalplaatje!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

dinsdag 14 sep 2021 - 13:54

Heel mooi geheel, goede combinatie met bruin. Het groen is fris met de bloemenprint, zomers. Het bruin van de accessoires gaat al richting herfst. Mooi, omdat de kleur in de kleding terugkomt. Ook mooi hoe bovendeel ook geplooid is.

afbeelding van BleuStyle

BleuStyle

dinsdag 14 sep 2021 - 13:49

Klein detail; het is een losse plisse top en rok (geen jurk dus). Combinatie met bruine hoed, schoenen, clutch en matching oorbellen is heel voor de hand liggend. Ik zou de neiging hebben het niet anders te doen of te kunnen bedenken!.

Echter, (dus ik leer hier zelf ook weer van) al kijkende naar deze combinatie vind ik het zo traditioneel gestyled en zelfs wel een beetje ingekocht voor de toekomst! Voor een Maxima wanneer ze ‘op leeftijd’ is.

Voor nu zou ik adviseren om een van de stukken als keypiece te nemen en daar een basic bij te doen. Ja, dat is de Lonneke Nooteboom benadering.

Je krijgt dan bijvoorbeeld een mooi crispy (= de basic) wit overhemd bij de plisse rok (= de keypiece). Het geheel zal dan en wat jonger/ vlotter overkomen en ook niet zo alsof er heel erg over na is gedacht.

Een ander keer kan ze de top dan dragen in combinatie met een mooi basic onderstuk.

afbeelding van Anouk

Anouk

dinsdag 14 sep 2021 - 19:22

Ik zag net op Instagram een foto vanuit de winkel van Natan en daar is deze variant van de rok als jurk te zien die de koningin aanheeft :-)

afbeelding van Celeste

Celeste

dinsdag 14 sep 2021 - 13:25

Ze ziet er prachtig uit. Mooi model, mooie kleur.
Wat mij betreft mag ze wel iets lagere hakken gaan dragen. Op deze hoge spitsen loopt ze wat geforceerd . Niet zo elegant als voorheen. Het lijkt of ze constant op moet letten hoe ze haar voeten moet plaatsen.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 14 sep 2021 - 17:29

Mooie stof mooie kleur en plissé leuk. De hals vind ik niet mooi. Aansluitend veel flatteuzer en krachtiger dan deze boot hals met afhangende schouders. En zou gekozen hebben voor echt een lange rok ipv midi.
Maar verder erg mooi gedaan.

afbeelding van Maxfan

Maxfan

dinsdag 14 sep 2021 - 12:35

Leuke blouse/rok combinatie in frisse kleur, die Máxima goed staat. De bruine hoed staat er ook goed bij, maar ik vind dat de kleur haar in het gezicht niet erg flatteert. Mooie pumps, maar iets lager zou kunnen, dan zou haar houding beter zijn en het lopen makkelijker. Al bij al toch een heel aangenaam beeld.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 14 sep 2021 - 11:42

Nee ik had geen gelijk,het is denk ik een nieuwe nog niet eerder gedragen japon,wel een mooi plaatje zo!

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 14 sep 2021 - 11:39

Fijn!! Weer iets om naar uit te kijken!
Ik hoop op de kleding van foto 8,heerlijk nazomer gevoel

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?