Het einde van het jaar komt nu écht in zicht en daarom kunnen we ein-de-lijk stemmen op Máxima's mooiste outfit van 2018. In de poll zie je de twaalf winnaars van de maandpolls van dit jaar. Stemmen maar! 


Foto's: PPE/Nieboer/Jacobs/Nieboer


Foto's: RVD/Olaf/PPE/Nieboer 


Foto's: PPE/Nieboer 


Foto's: PPE/Nieboer 

De poll:

Met al het vuurwerk om ons heen, gaan we op MKM ook maar knallend het jaar uit. Niet in de vorm van rotjes en gillende keukenmeiden natuurlijk, maar met een leuke winactie. Sieradenontwerpster Justine Marcella (www.justinemarcella.com) heeft ons een paar oranje/roze oorhangers aangeboden van haar label Chosen by Justine. Kans maken? Stuur dan een mailtje naar modekoninginmaxima@gmail.com.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van orchidee

orchidee

zondag 30 dec 2018 - 18:30

Dat zou ik inderdaad erg leuk vinden, al die prachtige avondkleding in een poll.
Daar kijk ik echt naar uit.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

zondag 30 dec 2018 - 16:47

Mijn favoriete outfit is die uit augustus, ben helaas in de minderheid. Haar leukste schoenen vind ik die van mei. Ik houd er wel van als Maxima een beetje persoonlijkheid showt in haar kledingkeuze. Die veilige Natan ontwerpen met klassieke hofschoenen eronder, daar is op zich natuurlijk weinig op aan te merken, maar ik vind het gewoon nooit matchen met Máxima's uitstraling. Januari en november vind ik ook erg leuk, al is de jurk van november wel weer erg heftig. De avondjurken uit deze top kunnen mij niet bekoren.

afbeelding van car

car

zondag 30 dec 2018 - 15:49

Iedereen is altijd lyrisch over de april jurk! Ik vind dit echt een vreselijke kleur voor haar! Lever! Ze heeft maar een paar andere outfits die net anders zijn van kleur die met make up en accesoires op te halen zijn..maar ik vind het in deze jurk niet sterk!
Ze zou eens een kleurenadvies moeten doen :))
Mei..juni..en oktober zijn mijn favorieten( mei graag een keer met andere schoenen)

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

zondag 30 dec 2018 - 15:49

Welke kleuren zou jij haar dan adviseren? Want bij een koningin gaat het er in de eerste plaats natuurlijk niet om dat een kleur haar mooi staat, maar dat het past bij haar functie en de gelegenheid.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

zondag 30 dec 2018 - 15:45

Het is inderdaad appels met peren vergelijken, maar een eerlijker en vooral makkelijker systeem dan alle outfits per maand op een rij zetten, is er mijns inziens niet. Tenzij we heel veel polls gaan openen met subcategoriëen, maar dan is er veel maanden maar keuze uit 1 outfit. Ik heb even getwijfeld om dagkleding en avondkleding te splitsen, maar ook dan heb je weer heel uiteenlopende looks. Overdag heeft Máxima namelijk staatsbezoeken en informele werkbezoeken, terwijl ze 's avonds staatsbanketten heeft en tegelijkertijd ook eenvoudige Natan-jurkjes draagt tijdens een cocktailparty/receptie.

Uit ervaring weet ik inmiddels dat elke aanpak op deze website zorgt voor discussies. En dat bedoel ik niet vervelend. Zeker niet zelfs. Zoveel hoofden, zoveel zinnen. Alleen zal ik het nooit iedereen naar zijn/haar zin kunnen maken en daarom blijf ik bij de keuze die mij het beste en ook leukste lijkt en dat is een poll per maand. Uiteindelijk gaat het om een terugblik op de maand en het 'keuvelen' daarover. Het is geen staatsaangelegenheid. Gelukkig niet.

Wel zal ik de komende week een poll openen met alle avondjurken op een rij. Zo zien we in ieder geval welke avondjurk het meeste in de smaak viel. Alle dagoutfits van 2018 zal teveel werk zijn om op een rij te zetten, maar bij interesse kan ik nog wel een poll toevoegen wbt de winnende dagoutfits van de maandpoll van 2018. (Haha, wie snapt het nog? :P)

afbeelding van zara

zara

woensdag 02 jan 2019 - 08:59

Appels met peren vergelijken houdt je mentaal fit, vind ik.Want je wordt wel 'gedwongen' om te kiezen wat je het mooiste en het meest de moeite waard vindt in een outfit. Maar een extraatje in de vorm van een poll met alle avondjurken inclusief bij-behorende adembenemende tiara's, broches etc. zou natuurlijk heel erg prachtig zijn!

Josine en TWOR, en alle actieve en stille lezers van deze fantastische website: een gezond, gelukkig en voorspoedig Nieuwjaar toegewenst!

afbeelding van Maria

Maria

zondag 30 dec 2018 - 18:36

Ha Josine.

Natuurlijk zijn de maandelijkse polls een verzetje. Eerlijk ook, want je laat alles zien wat er in een maand gedragen is. Wanneer we het over jurken hebben is wat ik schreef niet belangrijk (wel leuk om in de gaten te hebben) maar bij een poll voor een belangrijk onderwerp wel.

Een overzicht met alle avondjurken is een leuk idee.

Nog een optie: op een andere modewebsite kom ik een poll tegen waarbij iedereen 3 avondjurken kan kiezen (uit een totaal van 25) en 3 dag/cocktail creaties (ook uit 25).

Een goed uiteinde toegewenst en een mooi begin van 2019!

afbeelding van Merel

Merel

zondag 30 dec 2018 - 13:37

Maria, dank voor de les in kiessystemen en hoe je daarmee uiteindelijk uit kan komen bij een situatie die een kleine minderheid als gewenst ziet. Democratie is niet makkelijk. Zelfs niet als het om jurken gaat.

Tussen al deze appels en peren, inderdaad veelal niet mijn appels en peren, alhoewel net iets vaker (de hysterische bandjesjurk! De gewichtheffersriem en Ferragamo schoenen!) dan ik dacht, blijkbaar is mijn smaak meer overeenkomstig met de zwijgende, maar stemmende!, meerderheid dan met de schrijvende minderheid van de MKM-bevolking :) .

Voor deze 'beste van het beste' vallen voor mij alle alledaagse stukken af, de spijkerjurk en het roze jurkje, het interieurtje van december, en het lichtblauwe en vogelpoepjes nachthemd, dat kan iedereen in de kast, voor het raam/over de fauteuil of onder haar kussen hebben liggen (goed, die laatste jurk misschien niet iedereen, maar mijn oma zeker wel). Het gaat hier om het beste van onze koninginnebij, dus ik wil extravagantie in het kwadraat. Minstens. Oh, en dat kregen we. Soms niet zo succesvol (de vormloze jurk met de (nep) struisvogelmanchetten, soms bijna succesvol (de vrij figuur-onvergeeflijke maar wel heerlijk dramatische poederroze jurk met de gigantische, en ook nog eens een tikje te lange, mouwen, en hoed), en soms onvervalste, beeldschone haute couture:
- Een avondjurk met het behang in een van de 1000 kamers in je paleis erop geborduurd. Check.
- Een avondjurk in het perfecte degradé blauw voor de 39,75 karaat diamant, met goed verhaal, die je nog had liggen, met theatrale cape. Check
En heel soms, de overtreffende trap, onvervalste, beeldschone, en móedige, haute couture:
- Balletterig poederroze paillettenstrooisel op een tutu, met, ja mét, een gewichtheffersriem en de absoluut meest benijdenswaardige schoenen die ze dit jaar heeft gedragen met een paleis pilaar als hak. Check.
- Onvermoede bandjes en kraaltjes en kettinkjes die samen een jurk maken, met een bijpassende degradé cape waar de mouwen van de jurk elegant onderuit piepen. Check.
- En nog een jurk met bandjes, en jawel, veertjes, veel veertjes. In petrol en brandweermanrood en citroengeel en fuchsiafuchsia en zalmroze. Met studs. Check.

Dank Maxima, voor het plezier dat ik beleef aan het lef in je garderobe. Dank Josine en TWoR voor het prachtige presenteerblaadje waarop jullie dat hier aanbieden, mijn guilty pleasure hoekje op het internet (en dat klinkt ranzig, maar zo bedoel ik het natuurlijk niet), en bovenal dank voor jullie wijsheid die ervoor zorgt dat het hier gezellig blijft. Dank alle schrijvers, ik heb van jullie genoten en van jullie geleerd.

Allemaal veel moed gewenst voor 2019, al is het maar in je garderobe. Het gaat jullie goed!

afbeelding van zara

zara

woensdag 02 jan 2019 - 08:42

Dank je wel, Merel. Voor jou ook een fijn 2019, en op modegebied veel 'negens en tienen' in je kledingkast toegewenst!

afbeelding van Maaike

Maaike

zondag 30 dec 2018 - 19:03

Wat een mooi (en geestig) verhaal, Merel ! Ik ben wel heel benieuwd wat jouw uiteindelijke keuze is geworden.

afbeelding van Maria

Maria

zondag 30 dec 2018 - 18:32

Merel. Leuk je spontane mening te kunnen lezen :) Heb een schitterend 2019!

afbeelding van Jantje R

Jantje R

zondag 30 dec 2018 - 12:04

Ik heb gekozen voor Maart. Simpel en eenvoudig en staat Maxima geweldig. Ook die felle kleur. Mei vind ik ook een prachtige jurk maar die schoenen. Die vind ik zo lelijk. Haalt de hele outfit naar beneden. Jammer.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zondag 30 dec 2018 - 05:46

Ik had t liefst op de roze met zwarte takken gestemd maar dat was zo'n volle maand dat de Stuart jurk t won. Door via maandwinnaars te kiezen vallen sommige toppers weg.
Ik ga voor de Stuart jurk met een bravo voor de andere outfits van t Britse staatsbezoek.

afbeelding van Lina

Lina

zaterdag 29 dec 2018 - 23:43

Doro, ik zat net nog even naar de stemming van november te kijken maar daar stonden de rode avondjurk en de “frutsel”jurk beiden op 17 procent als maandwinnaar.
Maar over je vraag, dan komt dat natuurlijk omdat het dan niet alleen om een kleur gaat waar voor gekozen wordt maar ook om een model, een prachtige kleur maar lelijk model zal dan toch niet gekozen worden.

Josine, waarom heb je hier dan voor die frutseljurk (geen idee hoe ik het moet noemen) gekozen om te stemmen voor de outfit van het jaar?

afbeelding van Maria

Maria

zondag 30 dec 2018 - 01:00

Omdat die jurk waarschijnlijk meer stemmen kreeg dan de andere. De 17% is een afronding die de absolute getallen niet laat zien.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

zondag 30 dec 2018 - 15:34

Exact. Ik kan de absolute getallen zien als ik inlog bij het systeem.

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 29 dec 2018 - 22:13

Wat ik zo frappant vind is dat steevast geschreven wordt door iedereen dat Rood en groen het best bij Maxima staan (eens!) maar ik ben dan verbaasd dat we geen enkele rode of groene outfit als maandwinnaar uit de bus is gekomen!

afbeelding van Maria

Maria

zondag 30 dec 2018 - 01:18

Ik denk dat het voor een deel komt omdat de winnende 'outfit' voor een maand die 'outfit' is die na 1 ronde de meeste stemmen heeft gekregen. Daarna gebeurt er niets meer. Wanneer een 'outfit' met 18% de meeste stemmen heeft, betekent dat dat 82% van de lezers daar dus niet voor koos. (Dit is hoe het Canadese kiessysteem werkt en dat leidt tot meerderheidsregeringen (bestaande uit 1 partij) die met een enorme minderheid van stemmen zijn verkozen).

Stel dat na de eerste ronde de helft van de 'outfits' (die met de laagste aantal stemmen) afvalt, en we nog een keer kiezen (zonder dat de % bekend worden gemaakt). En dat herhalen we tot er 2 'outfits' overblijven, waarvan er eentje een meerderheid krijgt (of niet, en dan kunnen ze misschien allebei opgenomen worden in de laatste stemming). Misschien is dat dan wel een andere 'outfit' dan we nu zien, per maand.

Datzelfde proces kan dan herhaald worden bij de laatste stemming. Er zijn stemrondes totdat er 1 'outfit van het jaar' overblijft. Dit alles betekent wel meer werk voor Josine. Of misschien is het minder werk dan ik denk. ;)

Misschien dat we dan iets meer rood of groen zien.

Het is leuk om ook het volgende te bedenken: elke maand stemmen we terwijl we de kleding van nog komende maanden van dat jaar niet gezien hebben (en wat in de voorafgaande maanden is gedragen nemen we niet mee in de stemming die op dat moment voor ons ligt). En er gebeuren nog een aantal andere dingen:

1. Aan het begin van februari zitten we in een winterstemming en kiezen we uit de 'winterdrachten' van januari (hoewel Max daar ook weleens van afwijkt). Bij elke maand gebeurt hetzelfde: 'we zitten in hetzelfde seizoen'.
2. Aan het eind van december hebben we 'alles' gezien. De vraag is nu of het mogelijk zou zijn om uit alle 'outfits' van een jaar te kunnen kiezen. En dan met net zoveel rondes totdat er weer eentje overblijft. Het is mogelijk dat we uit dat hele overzicht andere keuzes maken dan uit ieder maandelijks overzicht afzonderlijk (bijv. omdat we in maand X veel meer toppers zien dan in andere maanden). Het is ook mogelijk dat, omdat we in de winter naar alle 'outfits' kijken, we minder geneigd zijn om zomer 'outfits' te kiezen (daar zou de maandelijkse stemming dus beter voor kunnen zijn). Of we zijn meer geneigd iets te kiezen dat we recentelijk hebben gezien, en niet iets dat al eerder in het jaar is gedragen.
3. Een variant op 2.: neem van elke maand 5 'outfits' met de meeste stemmen. Zet die bij elkaar en blijf stemmen tot er eentje overblijft. Eind december beginnen we met kiezen uit die 12 x 5 (of 10 x 5 + 1 + 1 - zie hieronder), tot er eentje overblijft.
4. We hebben allemaal voorkeuren. Sommige lezers zullen graag mooie broeken zien, anderen jurkjes, weer anderen 'een gewaad', of bepaalde (favoriete) kleuren. Die voorkeur kan misschien meer doorklinken bij het stemmen op alle 'outfits' tegelijkertijd' dan bij een maandelijkse stemming.
5. Is het mogelijk dat, wanneer we, met de kennis van vandaag, terugkijken naar alle voorgaande maandelijkse overzichten, we andere keuzes zouden hebben gemaakt?
6. Vergeten we elke maand dat de 'outfit' waar we voor kiezen het aan het eind van het jaar op moet nemen tegen de winnaars van de andere maanden?

Misschien willen lezers zelf wel hun eigen top 10 van 2018 samenstellen.

Ik ben zelf even gaan snuffelen en ik denk dat Josine voor de maanden juli en augustus de enige jurken heeft gekozen die Max in die maanden bij publieke 'outings' heeft gedragen. Die twee jurken samen zijn 16.7% van de 'outfits' waar de lezers nu uit kunnen kiezen. Als elke andere maand bijv 5 'outfits' zou leveren, samen goed voor 52 'outfits', dan zijn die 2 jurken nog maar 3.8% van het geheel. Ik zie dus wel iets in 3. hierboven.

afbeelding van orchidee

orchidee

zondag 30 dec 2018 - 12:10

Maria, ik kan het voor een groot deel eens zijn met je verhaal.
Wat ik echter jammer vind, een beetje appels met peren vergelijken, is avondkleding tussen dag
kleding. Graag zou ik dus een poll zien voor avondkleding en een voor de dag kleding.

afbeelding van Maria

Maria

zondag 30 dec 2018 - 14:04

Heel goed idee, Orchidee!

afbeelding van Magda

Magda

zondag 30 dec 2018 - 12:56

Helemaal mee eens, orchidee.
Hoe leuk ik die verkiezingen altijd vind, het stoort mij altijd dat dag- en avondkleding op "een hoop geveegd worden". Dan kun je niet echt een keuze maken.

afbeelding van Doro

Doro

zondag 30 dec 2018 - 12:55

Maria, olalala... wat knap hoe je zoveel varianten uitlegd!

afbeelding van Margriet76

Margriet76

zaterdag 29 dec 2018 - 19:38

Ik ga voor mei. Elegantie ten top, gracieus, en vrouwelijk zo met een jaren 50 twist. Het is een Koninginnelook zonder stijfjes te zijn.

afbeelding van Fina

Fina

zaterdag 29 dec 2018 - 17:17

Mei is het voor mij :)
Bijzonder mooie jurk en perfect afgestyled met schoenen met bijzondere hak en de prachtige brede riem en dan de kleur van de jurk in geweldig pastel, dikke 10.

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 29 dec 2018 - 17:15

Op naar volgend jaar! Met hopelijk veel bohemian chic, BCBG outfits die dicht bij haar eigen stijl staan.

Voor alle lezers en lezeressen en natuurlijk natuurlijk Josine, Twor en alle anderen met de unieke bijdragen; dank dank voor een geweldig jaar met zoveel leuke blogs, foto’s reacties en wat niet meer!

Alle gezonds en goeds en een lieve gezonde baby voor Josine!
Oja en ik kies April... de rest is allemaal niet mijn smaak

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 29 dec 2018 - 16:25

Wat leuk dit overzicht! Mei en oktober zijn favoriet, maar ook de outfits van maart en april vind ik super. Ik kies voor mei. Prachtig Dutch design van Claes Iversen. Ik hoop dat we deze outfit snelw eer eens zien.

Dank voor al je mooie en inspirerende blogs dit jaar Josine. Op naar een mooi 2019!

afbeelding van Magda

Magda

zaterdag 29 dec 2018 - 16:12

Ik vind dit soort verkiezingen altijd lastig, want dag kleding vergelijken met avondkleding kan eigenlijk niet.
Het zou eerlijker zijn die twee te splitsen.
Maar uiteindelijk heb ik gestemd voor de schitterende japon van het staatsbezoek aan Engeland, oktober.

afbeelding van Maaike

Maaike

zaterdag 29 dec 2018 - 15:11

April en oktober zijn beide prachtig, maar ik vind het altijd moeilijk om avondjurken te vergelijken met de kleding van "overdag". Daarom maak ik daaruit mijn keuze en die is gevallen op mei. Prachtige zwierige jurk van Claes Iversen, met een mooie brede riem. Ook de schoenen vind ik geweldig, staan er goed bij en zijn weer eens wat anders dan de eeuwige pumps (( hoe mooi ook). Overigens vind ik februari ook prachtig. Op deze foto niet goed te zien, maar op de mouwen zitten hele mooie applicaties.

afbeelding van Lina

Lina

zaterdag 29 dec 2018 - 15:36

Ja en dan ook nog een vrijetijdsjurk erbij. Dus eigenlijk valt er niet eerlijk te kiezen. Ik vind die spijkerjurk namelijk geweldig, is voor mij een topjurk, maarja, die avondjurken zijn nog mooier.
Er zouden dus eigenlijk verschillende categorieën moeten zijn.

afbeelding van Lina

Lina

zaterdag 29 dec 2018 - 14:54

Ik vond het moeilijk kiezen tussen april en oktober, uiteindelijk toch voor oktober gekozen omdat dat een jurk is in een stijl, ook door de doorzichtige cape er overheen, die we nog nooit gezien hebben bij Maxima, feëriek, sprookjesachtig.
Die van april is ook prachtig maar daar zijn er toch nog een paar van in die stijl, een wat glanzende dikkere stof en geborduurd.

Ik ben trouwens stomverbaasd over de jurk van november omdat dat juist de jurk is waar erg veel mensen in niet mis te verstane woorden lieten weten hoe afschuwelijk ze die vonden ;-)

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?