De komende drie dagen is het koningspaar in Noorwegen voor een staatsbezoek. Zet je zonnebril maar vast op, want dit gaat een feestje vol couture en diamanten worden! 

Outfit koningin Sonja: appelgroene japon met kant. Máxima herkent de jurk vast van de tachtigste verjaardag van koning Harald. 

Outfit koningin Máxima:  japon met kleurverloop en broderie d'art van Jan Taminiau. Ik voorspelde zojuist op tv dat ze deze zou gaan dragen. Lang leve m'n glazen bol, haha ;-) 

We kennen de jurk van het staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. 


Foto: PPE./Nieboer

Juwelenkenner Edwin: "Bij de prachtige blauwe Jan Taminiau japon draagt Koningin Maxima vanavond prachtige saffieren juwelen met een behoorlijke historie. Het oog valt direct op het grote saffieren diadeem, die van onze voormalige vorstin, Koningin Emma stamt. Haar echtgenoot, Koning Willem III, schonk Emma dit diadeem, samen met twee prachtige bijpassende armbanden. Deze prachtige set werd in 1881 door de firma Vita Israels ten paleize afgeleverd. Laatstgenoemde is echter niet de maker van het diadeem. Het was de Amsterdamse Juwelier Maison van der Stichel, die het diadeem na een ontwerp van de beroemde Franse Juwelenmaker Oscar Masin perfectioneerde."


Foto: Patrick van Katwijk

Foto: PPE./Nieboer

De schets van Vita Israel: 


 

Het oorspronkelijke ontwerp van Oscar Masin: 

Emma met het geschenk van haar gulle man:

De oorhangers die Máxima vanavond draagt zijn voor Beatrix gemaakt van een gedemonteerde tiara van Wilhelmina. Vervaardiger: de Haagse juwelier Bodes en Bode. (Hier lees je er meer over)

De broche is een samenstelling van Máxima's diamanten strikbroche en haar oorhangers van tanzaniet. 

Outfit prinses Mette-Marit:  de Noorse kroonprinses draagt de Valentino-jurk van de 80ste verjaardag van koning Harald (mei 2017) 50ste verjaardag van prins Frederik (mei 2018). Toepasselijk voor het thema van het staatsbezoek: duurzaamheid! 


Mette-Marit in Denemarken, 2018. Foto: PPE

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Ina.h

Ina.h

vrijdag 12 nov 2021 - 10:46

De jurk, ik vind het een sprookjesjurk, 1 van haar allermooiste,.
Ik zag deze ook op tv, door het kleurverloop waar het aan de onderkant lichter is lijkt het net een beetje alsof Maxima zweefde inplaats van liep.

Alleen, de cape, een teleurstelling dat die hier open hangt, een heel slordig gezicht terwijl als hij dicht hangt het echt 1 geheel is met de jurk en de jurk een extra sprookjesuitstraling geeft en nu is het een los om de schouders gehangen cape die niet meer zo 1 geheel met de jurk lijkt te zijn, vooral de “ring” waar de stof aan hangt vind ik op deze manier niet mooi staan, wat goedkoop.

De sieraden, tja, mijn nummer 1 tiara, oorbellen en bijpassende sieraden :-D
Dát is de tiara waar ik vlinders van in mijn buik krijg als ik die zie, hetzelfde met de oorbellen.
Het komt door de kleur, ook hier weer ;-) mijn lievelingskleur blauw, koningsblauw, en het model, ook de andere variaties van deze oorbellen, zoals tijdens de kroning, “to die for”

Hahaha, als ik dit zelf zo terug lees, hoef ik eigenlijk verder nooit meer te reageren want alles na dit (en de kroningsjurk met cape) is minder ;-)

afbeelding van Julia23

Julia23

woensdag 10 nov 2021 - 23:11

Ja Maxima ziet er prachtig uit. De andere dames zien er heel degelijk en ouderwets uit. Mette-Marit lijkt me zo'n leuke vrouw en dan zo'n saaie jurk.

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

woensdag 10 nov 2021 - 21:12

Die jurk is waanzinnig maar ik zou hem wel eens in een discotheek willen zien met blacklight en andere flitsende lichten. En niet met deze afschuwelijke diamanten die al eeuwen lang meegaan.

afbeelding van car

car

woensdag 10 nov 2021 - 11:09

Op de tweede dag JT koningsdag jurk uit tilburg als ik me niet vergis, met los haar! Ik ben benieuwd

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 10 nov 2021 - 11:30

Ja Car blauw streep Jurkje met aparte hoofd versiering en los haar

afbeelding van Juffrouw Annie

Juffrouw Annie

woensdag 10 nov 2021 - 10:11

Ik vind het toch wel komisch, dat je voor anderhalve dag op en neer naar Dubai vliegt voor een paar foto's met klompjes en tulpen, en dan pretendeert 'duurzaam' bezig te zijn door een 1x eerder gedragen japon nog eens aan te trekken.
Vind ons koningshuis niet echt een voorloper als het gaat om de toekomst van de planeet.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

woensdag 10 nov 2021 - 16:05

.....U bent wel erg' zuunig' in Uw mening. Het Koningspaar was in Dubai om het nederlandse paviljoen te openen op de wereldtentoonstelling. Heeft grote betekenis voor de wereldhandel en betrekkingen met de Emiraten en werkelijk niet om 'tulpjes en molentjes' te bekijken. Ook het Paar was enigszins teleurgesteld niet meer te hebben kunnen zien.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 10 nov 2021 - 09:59

Uitmuntend! Een werkelijk prachtig verschijning is Maxima! De japon is zo bijzonder, en we kunnen nu ook het borduurwerk iets beter zien. Persoonlijk vind ik het dit keer mooier dan in Londen, omdat de cape open hangt. Het ziet er 'vriendelijker' uit en -- in tegenstelling tot andere commentaren -- vind ik het nu juist *minder 'goth' dan in de vorige keer.

Kapsel vind ik ook meer geslaagd. Qua juwelen: misschien vind ik ook wel dat pure diamanten beter bij de japon matchen, maar kniesoor wie daar over valt: want wat een pracht en praal, en wat heeft ze uitgepakt!

Sonja: Behalve de kleur (eerder 'lime' dan 'appelgroen'?) een heel elegante jurk voor haar.
Mette-Marit: te wit, te strak, te stijf, te 'bruid'.
Martha-Louise: iets te strak en niet mijn smaak (beetje 1980s), maar verder een geschikte jurk voor haar.

afbeelding van MiepH

MiepH

woensdag 10 nov 2021 - 10:10

Hoezo ben je dan een kniesoor? Alsof alles wat mooi is, ook bij mooi bij elkaar is.

afbeelding van Marjet

Marjet

woensdag 10 nov 2021 - 09:44

Ik vind deze jurk echt prachtig! Ik heb de combinatie met de open cape even laten bezinken en denk dat ik een dichte cape een 'grootser' totaalplaatje vind. En stiekem ben ik ook benieuwd hoe het geheel toont zónder de cape ;) Ik vind het kleurverloop in combi met de steentjes erg mooi! Wat zou dat sprankelen tijdens het diner!

afbeelding van Senna

Senna

woensdag 10 nov 2021 - 09:32

Maxima met een prachtige jurk en schitterende juwelen maar zonder de cape had ik het mooier gevonden.
Jammer dat Mette Marit zo vaak wit draagt dat maakt haar zo bleek, ik heb haar wel eens in een rode avond japon gezien en dat staat haar veel beter.

afbeelding van Maria48

Maria48

woensdag 10 nov 2021 - 09:04

Prachtige foto's. De jurk van koningin Maxima is heel stijlvol. Allen dat los vallende gordijn vind ik een misser. Ik vind het gesloten bovenaan toch mooier. De juwelen passen bij het staatsbezoek. Mette Marit heeft een soort van trouwjurk aan. Het misstaat haar, vooral om zij ze blond is en een blanke huid heeft. Koningin Sonja is even kleurenblind geweest lijkt het. Wie kiest er voor zo'n rare kleur. Maar goed onderling is het een en al hartelijkheid, en dat is veel belangrijker dan hun kledingkeuze.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 10 nov 2021 - 08:54

Deze jurk vind ik echt niet mooi, en de cape al helemaal niet. Wie wil zich nou hullen in “zwarte tule”, beetje ghotic. Nee helaas.
Maar de andere dames bakten er ook minder van dan kon.
Wel
Mooie juwelen, tjonge nou! Maar draag dan een simpele zwarte jurk ofzo.

afbeelding van 29novmode

29novmode

woensdag 10 nov 2021 - 08:46

Maxima's japon vindt ik prachtig, heel geschikt voor een staatsbanket. De open cape staat veel beter. Prachtige juwelen erbij. De jurk van Mette-Marit vindt ik wel mooi, maar wit maakt haar zo bleek. De jurken van de andere dames vindt ik niet zo.Waarom is de man van MM er niet bij?

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

woensdag 10 nov 2021 - 16:06

....wellicht weet ook iemand waar de anders zeer presente Prinses Ragnhild was ?

afbeelding van Maaike

Maaike

woensdag 10 nov 2021 - 16:50

Indien u de zus van Koning Harald bedoelt: zij is al in 2012 overleden. Maar het kan zijn, dat u haar dochter bedoelt, zij heet ook Raghnild en woont en werkt in de Verenigde Staten.

afbeelding van Anouk

Anouk

woensdag 10 nov 2021 - 08:56

Haakon heeft een verkoudheid en blijft zekerheidshalve thuis ;)

afbeelding van Maaike

Maaike

woensdag 10 nov 2021 - 08:37

Prachtige jurk, maar de blauwe juwelen vind ik toch niet zo mooi bij de jurk passen. Deze juwelen zijn op zich natuurlijk prachtig, maar de kleur van de jurk is “groenig” (goed te zien op de 3e en 4e foto’s). Dan zouden juwelen bestaande uit alleen diamanten mooier staan. Er is 1 foto waar de jurk “blauwig” toont, maar daar is de kleur van de jurk van Märtha-Louise lila en op de andere foto’s is deze roze, dus die foto is qua kleur waarschijnlijk niet goed. De Noorse dames ietwat gedateerd (m.n. de jurk van Märtha-Louise doet me denken aan een foto van Koningin Juliana met de prinsessen bij een galadiner en dat is al heel wat jaren geleden ;-).

afbeelding van MiepH

MiepH

woensdag 10 nov 2021 - 08:52

Dat vind ik dus ook dat de kleur blauw van de juwelen niet past bij de jurk. Het is het net niet. Los van elkaar allebei prima, maar als combi gezocht. De cape gesloten past m.i. veel beter bij de jurk dan zo los omgeslagen. De overige dames vind ik gedateerd.

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

woensdag 10 nov 2021 - 08:02

Wauw, prachtig onze koningin!

afbeelding van Tony

Tony

woensdag 10 nov 2021 - 07:36

Heerlijk om deze jurk weer te zien: schitterend!!!!

afbeelding van Jantje R

Jantje R

woensdag 10 nov 2021 - 00:15

Máxima vind ik erg mooi uitzien. Weinig op aan te merken.
Echter de Noorse prinsessen vreselijk. Die witte jurk vind ik tuttig en lelijk. En die paarse is te strak. De kleur van de Noorse koningin vind ik echt niet mooi van kleur maar wel beter dan die van die Noorse prinsessen.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

woensdag 10 nov 2021 - 00:15

Máxima vind ik erg mooi uitzien. Weinig op aan te merken.
Echter de Noorse prinsessen vreselijk. Die witte jurk vind ik tuttig en lelijk. En die paarse is te strak. De kleur van de Noorse koningin vind ik echt niet mooi van kleur maar wel beter dan die van die Noorse prinsessen.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

dinsdag 09 nov 2021 - 23:59

.....de noorse dames blinken niet uit in modieuze japnnen. Koningin Maxima heeft prachtige keuze gemaakt met vooral de enorme juwelen, die wonderwel bij de jurk passen. Alleen de 'losse' cape werkt enigszins bevreemdend, alsof het haakje/knoopje ontbreekt of verloren is gegaan en de cape daardoor scheef trekt.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 09 nov 2021 - 23:35

Wow Maxima pakt uit!
Toch weer een soort groen?
Wat een mooie dress, cape in deze opzet heel bijzonder! Fors uitgepakt met tiara en sieraden.
Huppekee, zal ze denken: wie weet straks weer in lockdown en alles in de kluis :)
De Noorse dames in outfits en sieraden wat minder, behoorlijk minder.

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 09 nov 2021 - 23:22

Tja. Smaken verschillen. Het is een prachtige japon maar op de een of andere manier vind ik hem een beetje spooky met de cape. Al vind ik de losse cape al een stuk beter dan de dichte versie in UK.
Máxima ziet er beeldig uit, juwelen excellent passend bij de japon. Ik vind haar outfit wel de mooiste van alle dames. De rimpelende rand bij Sonja maakt wat zwaar, altijd maar dat wit bij MM vind ik niet zo flatteus (de bloemenrand vind ik juist wel geslaagd, en de kleur en snit van ML vind je k niet optimaal. Leuk om beelden van het staatsbezoek te zien, daar mag ons koningshuis een voorbeeld aan nemen. Op naar morgen.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

woensdag 10 nov 2021 - 16:40

....misschien was een mooie stola een betere oplossing geweest, dan de 'spooky' cape.

afbeelding van Catherine

Catherine

dinsdag 09 nov 2021 - 23:02

Het is leuk om te zien dat ze alle vier een avondjurk dragen die bij hun persoonlijkheid past, glamoureus, kleurrijk, folkloristisch of tijdloos en dromerig. Heel verzorgd, prachtige juwelen, kortom alles erop en eraan.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

dinsdag 09 nov 2021 - 22:59

Voor Maxima is één woord genoeg: prachtig!
Sonja: de kleur vind ik te fel, de taillering zit zo laag, niet zo geslaagd.
Mette Marit: meisjesachtig en zo hooggesloten, deze kleur staat haar niet, ze heeft ook al heel licht haar, matig.
Märthe Louise: beetje teveel decolleté, verder prima.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 09 nov 2021 - 22:22

De mooiste jurk vind ik die van Märtha Louise !
Máxima draagt haar prachtige jurk hier mooier dan in Londen, door boven het 'gordijntje' van de cape wat 'open te schuiven' !
Mette-Marits schitterende, glanzende jurk had de bloemetjesstrook boven beter kunnen missen !

afbeelding van Birchwood

Birchwood

dinsdag 09 nov 2021 - 22:13

Heel mooi plaatje, de Noorse dames zien er iets behoudener uit. Ik houd wel van deze jurk zeker ook in combi met deze sieraden.

afbeelding van car

car

dinsdag 09 nov 2021 - 21:53

Prach tige foto van Maxima, botox of niet, je ziet dat ze altijd gelukkig is als ze in noorwegen bij vrienden is, toen ze vanuit noorwegen doorgingen naar duitsland de vorige keer , straalde maxima ook zo! Leuk voor ze :) ben benieuwd of we morgen een nieuw fitje te zien gaan krijgen! I hope so :)

afbeelding van BleuStyle

BleuStyle

dinsdag 09 nov 2021 - 20:59

Chapeau voor Mette-Marrit (zowel dag- als avondprogramma). Mooie tijdloze (kleur)combinaties en daardoor zo sober chique! Verder sluit ik me bij de voorliggende review aan.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

dinsdag 09 nov 2021 - 20:49

Zo grappig en leuk dat smaken verschillen, persoonlijk begrijp ik echt niet hoe je deze jurk mooi kan vinden, maar ben geloof ik de enige. Ik houd gewoon niet van degrade, vind ik er altijd uitzien of je outfit verkleurd is of verkeerd gestoomd. En zo'n cape van bijna panty achtige stof zou ik alleen met halloween dragen, voorderest zal ik mijn mond houden:p

afbeelding van Magda

Magda

dinsdag 09 nov 2021 - 20:48

Mooie jurk. Blij dat ze deze draagt. Ik hoop op betere foto's. Diadeem past verrassend goed bij deze jurk.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 09 nov 2021 - 20:33

Trouwens, in de twee grootste kranten van Noorwegen VG en NRK staat helemaal niets vermeld over dit staatsbezoek, geen foto, geen item. Uiterst vreemd. Het leeft blijkbaar niet zo bij de Noren, er stonden ook niet veel mensen bij het paleis vanmorgen.

afbeelding van Annemiek1961

Annemiek1961

dinsdag 09 nov 2021 - 20:28

Wie is er weer het mooiste van het bal????
Onze koningin.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 09 nov 2021 - 20:24

Jaaaa , prachtig Máxima, heel verfijnd, modern, alles klopt. De Noorse koningin en prinsessen: hoog gehalte van tuttigheid, echt niet mooi, rushes, kantjes en ….bloemetjes.

afbeelding van Anouk

Anouk

dinsdag 09 nov 2021 - 20:18

Heerlijke combinatie! En de cape los i.p.v. vind ik denk ik mooier dan vast zoals in Londen. Benieuwd naar duidelijkerr foto's van de juwelen maar ik geniet hoor! :D

afbeelding van frankvc

frankvc

dinsdag 09 nov 2021 - 20:17

Mooie jurk, maar ik vond het geheel mooier tijdens het UK staatsbezoek. De tiara was beter gekozen.
Nu hangt de cape ook los, waardoor de nek nogal ‘naakt’ is zonder juwelen.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 09 nov 2021 - 20:15

Wat leuk deze mooie Taminiau jurk!
Heel mooi in combinatie met de saffieren tiara.

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 09 nov 2021 - 20:31

Prachtig, heel goed gekozen.
Juist door de rust en eenheid heel chique.

Wat zal Josine blij zijn, dit heeft ze voorspeld!!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?