Van 9 tot 11 november is het koningspaar in Noorwegen voor een staatsbezoek. Zet je zonnebril maar op, want dit gaat een feestje vol couture en diamanten worden! 

Het staatsbezoek aan Noorwegen is een bevestiging van de goede betrekkingen tussen beide landen, die dezelfde normen en waarden delen en samen werken aan oplossingen voor grote internationale uitdagingen. Tijdens het bezoek staan bilaterale en internationale samenwerking, klimaatverandering, energietransitie en duurzaamheid centraal.

Nederland en Noorwegen hechten aan een goed werkende rechtstaat waarin mensenrechten een prominente plek hebben en waar het belang van een open markteconomie centraal staat. Als gelijkgezinde partners treden Nederland en Noorwegen ook vaak internationaal samen op binnen de VN, de WTO en de NAVO. Om de welvaart te kunnen behouden voor toekomstige generaties werken beide landen aan innovatieve, inclusieve en duurzame oplossingen: het beheren van de Noordzee, het waarborgen van voedselzekerheid en het ontwikkelen van nieuwe technologieën met schone en duurzame energiebronnen.

Programma 11 november 
Op donderdag 11 november staat in Trondheim het staatsbezoek in het teken van het duurzaam beheren van de oceanen en de transitie naar duurzame energiebronnen. In de haven bezoekt het Koninklijk Paar het Powerhouse Brattørkaia, een ‘energieplus’ gebouw dat over zijn levensduur meer zonne-energie opwekt dan de constructie, exploitatie en afbraak bij elkaar kosten.

Ook bezoekt het Koninklijk gezelschap een laboratorium van het Norwegian Centre for Plankton Technology waar onderzoek plaatsvindt naar zeewierkweek.

Aansluitend kijkt het Koninklijk Paar bij Maritime Robotics naar het werk van maritieme onderzoeksapparatuur, zowel autonome vaartuigen als maritieme drones. Ook spreken zij met studenten en onderzoekers van de Norwegian University of Science and Technology over maritieme ontwikkelingen. Holland Circular Hotspot en het daarop geïnspireerde Nordic Circular Hotspot ondertekenen een Partnership Agreement.

In de middag vindt een lunch plaats met de burgemeester van Trondheim in de Koninklijke residentie Stiftsgǻrden.

Op de campus van de technische universiteit van Trondheim staat bij een paneldiscussie de Noordzee als een platform voor energietransitie centraal, met een focus op waterstof en windenergie. Vertegenwoordigers van Noorse en Nederlandse bedrijven en onderzoekers gaan in gesprek met studenten. Het Koninklijk Paar woont een deel van de discussie bij en bekijkt een aantal onderzoeken van studenten over nieuwe duurzame vormen van energie.

Het staatsbezoek wordt afgesloten met een bezoek aan Nidaros Kathedraal, in de 11de eeuw gebouwd ter nagedachtenis aan Koning Olav II en de plek waar de Noorse vorsten worden geïnaugureerd. De kathedraal heeft ook een eigen altaar van de Sami-gemeenschap. Na een korte rondleiding luistert het Koninklijk gezelschap naar een optreden van Sami-zangers bij het altaar.

Mode 
Outfit: robe manteau van paarse scuba (duikstof) met zilverkleurig borduurwerk 
Ontwerper: Claes Iversen 
Eerder gedragen: ja, oa staatsbezoek Argentinië 


Foto: PPE


Foto: PPE


Foto: PPE

Het ontwerp op de catwalk: 

Máxima met de mantel tijdens het staatsbezoek aan Argentinië: 

Over de mantel draagt de koningin een cape, want ze zijn in een koud deel van Noorwegen. Haar cape is een ontwerp van Valentino. 

Qua oorbellen draagt Máxima de diamanten margrieten die ze rond haar huwelijk kocht of kreeg. 


Foto: PPE

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Juffrouw Annie

Juffrouw Annie

zondag 14 nov 2021 - 12:23

Beetje mosterd na de maaltijd, maar de outfit is prachtig! Ik vind de robe manteau bij een echte vrouw een stuk beter staan dan bij dat graatmagere model...
De schoenen lijken me erg koud, en Mette-Marit moet nodig eens wat kleur aanbrengen in haar garderobe.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

vrijdag 12 nov 2021 - 19:07

Ontzettend mooi! Ook de combi met de cape is schot in de roos (en lekker warm). Ik word hier blij van.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

vrijdag 12 nov 2021 - 13:59

Kleur staat Máxima goed maar het model vind ik niet zo mijn ding.

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 11 nov 2021 - 21:05

Arme Willem, hij mag niet onder de paraplu. ;-)

Maxima ziet er prachtig uit.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 11 nov 2021 - 18:28

Mooie afronding vandaag van t staatsbezoek.
Deze kleurencombi kan ze goed hebben. Mooie tas! Haar ook weer netjes.
T haar zal volgende week weer wat moeten 'bijkomen'.

Vanavond 19.34 op Npo2 een samenvatting

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 11 nov 2021 - 18:02

Prachtige warme kleur, mooie mantel mooi geheel. De kleding, verzorging van het haar , juwelen niet overbodig veel dit keer vond ik tijdens dit bezoek zeer koningklijkwaardig, zelfs de japon gisterenavond van CLæs I is een prachtig kunststuk maar die vond ik persoonlijk niet geschikt voor dit/een Staatsbezoek. Nu viel de koning vandaag iets uit de toon want Trondheim is nu heel koud en altijd een koude noorde wind. Dat zal hij best wel gevoeld hebben. Ook het prinselijk paar ziet er voor Noorse begrippen goed uit, ja Haakon weet dat hij een jas nodig had en Mette Marit draagt vast en zeker wollen ondergoed met haar longziekte wat iedereen in de winter in Noorwegen draagt. Denk niet aan dik door oma gebreide hempjes of broekjes maar tegenwoordig kun je daar prachtig uitermate dunne echt wollen ondergoed kopen voor baby tot bejaarden, die je niet eens voelt dat je het aanhebt.

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

donderdag 11 nov 2021 - 18:33

Denk vooral dat de dames de kou gevoeld hebben op hun gehakte pootjes. Je zou zeggen dat zo'n Noorse prinses weet wat ze aan moet in haar eigen land, want je ziet haar het koud hebben op de bewegende beelden.
En nu ik hier toch aan het schrijven ben, Mette valt erg in het niet bij Maxima deze dagen. Gelukkig wisselende ze gisteren nog van jas, dat was al een stuk beter maar ze is erg ingetogen. Maargoed, naast van die saaie mannenkostuums is alles beter... haha. Tijd dat die hun haar eens in de krul gooien en eens moeite doen voor een goeie (sexy) look, want laten we eerlijk zijn... vechten voor hun land doen ze al niet meer, dus waar willen ze dan indruk mee maken?

afbeelding van Ella

Ella

donderdag 11 nov 2021 - 17:57

Tjonge, dat is geraffineerd gecombineerd! Prachtig die rode en rose tinten bij elkaar, het zilver van de schoenen bij de robe manteau en dan die beauties van oorbellen. Heel fraai. Ook een prachtige tas.
Het enige wat ik qua ontwerp nooit goed snap is de langere roklengte achter. Dat leidt voor mij toch af van het overigens prachtige ontwerp.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 11 nov 2021 - 18:06

Ja Ella met ongelijke lengtes heb ik ook altijd veel moeite, asymmetrie idem, dit zit dus in het ontwerp dat is ook duidelijk maar ik begrijp het niet, misschien om een wat speelser aanzien te geven, maar mooi vind ik het niet., wel vind ik het als geheel prachtig.

afbeelding van Ella

Ella

donderdag 11 nov 2021 - 17:55

Tjonge, dat is geraffineerd gecombineerd! Prachtig die rode en rose tinten bij elkaar, het zilver van de schoenen bij de robe manteau en dan die beauties van oorbellen. Heel fraai. Ook een prachtige tas.
Het enige wat ik qua ontwerp nooit goed snap is de langere roklengte achter. Dat leidt voor mij toch af van het overigens prachtige ontwerp.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

donderdag 11 nov 2021 - 17:23

We kunnen ook alvast uitzien naar volgende week: Maxima heeft dan 4 dagen een bezoek in de agenda staan!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 11 nov 2021 - 23:15

En dan ook nog Victoria:
"De Zweedse kroonprinses Victoria brengt op 18 en 19 november 2021 een bezoek aan Nederland. Het Zweedse Hof bevestigt dat Victoria op donderdag 18 november in Rotterdam de haven en een tentoonstelling over defensie en veiligheid zal bezoeken"
Ik neem aan dat er geluncht of zo wordt? Of overnacht?
Ik vraag mij af waar die tentoonstelling is?

afbeelding van Maria48

Maria48

donderdag 11 nov 2021 - 17:10

Mooie laarzen hadden onder cape ook niet misstaan.

afbeelding van Tony

Tony

donderdag 11 nov 2021 - 17:08

Erg mooi vandaag weer, ik word heel erg blij van wat ze dit staatsbezoek heeft laten zien!

afbeelding van Maria48

Maria48

donderdag 11 nov 2021 - 17:07

De koningin is heerlijk warm gekleed, prachtig zo'n cape , heel chique! Dat er ze nog een mantel onder draagt zal wel met het oog op de kou zijn. Wat ik heel leuk vind is de haarband, de kleur , het model, dat geeft een kersje op de taart. Prinses Mette Marit heeft het koud gehad, ongetwijfeld zal ze spijt hebben gehad zich niet warmer te hebben gekleed. Al met al een geslaagd staatsbezoek.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

donderdag 11 nov 2021 - 16:41

....super elegante Koningin. Goed gekozen voor deze natte, koude dag in Trondheim.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 11 nov 2021 - 16:39

Supermooi!! Echt heel heel fraai! Warme kleuren!
Doe de koningin een plezier en haal direct die close-up van haar oor weg… dit is voer voor dr pimple-popper en niet wat we hier willen zien

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 11 nov 2021 - 13:24

Wat een mooie outfit in een geweldige kleur!
Leuk met die cape!
Van mij mag ze vaker voor duurzaam gaan; want wat fijn als we deze mooie ontwerpen weer eens langs te zien komen. Echt een modefeestje dit staatsbezoek.

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 11 nov 2021 - 13:04

Wat een mooi geheel, en wat een verzorgd plaatje.
Ik ben blij.
Wat ik me wel af vraag of het wel fijn dragen is, 2 kledingstukken van dit materiaal over elkaar.....

afbeelding van oranjefan

oranjefan

donderdag 11 nov 2021 - 16:16

Ik vind het heel mooi, ook met die pumps erbij en de tas en de haaraccessoire, top! Warme kleur en stof, goed gekozen.
Nu er meer foto's zijn vind ik alleen nog maar mooier, de kleurencombinatie, het kapsel en de plaatsing van de haaraccessoire, geweldig! En lekker met handschoenen en een sjaal erbij.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

donderdag 11 nov 2021 - 12:24

Maxima heeft deze dagen
gewoon alles uit de kast gehaald en dat is prima gelukt,vooral vandaag,subliem

afbeelding van Marjet

Marjet

donderdag 11 nov 2021 - 11:37

Wauw! Deze set vind ik echt enorm mooi! Hebben we de jurk al eerder gezien met bijpassende jas? De kleuren staan haar goed en de applicaties vind ik echt prachtig! En tof met de zilveren hakken. Ben erg benieuwd naar een close-up van haar oorbellen. En wat zal de set lekker warm zijn!

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 11 nov 2021 - 11:11

Dit is toch niet dezelfde jas als ze in Argentinië aanhad?? Ze draagt nu een cape-jas, en zonder appliqués.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

donderdag 11 nov 2021 - 11:47

Volgens mij is het ook inderdaad wat anders, maar wel dezelfde stof en kleur. We moeten even meer, duidelijker beeld afwachten.

afbeelding van Marjet

Marjet

donderdag 11 nov 2021 - 11:54

Ze draagt een capejas van dezelfde stof over de eerder gedragen mantel met zilveren applicaties.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 11 nov 2021 - 12:03

Ha ha, dus eerst gaat ze in een jurk met halflange mouwen zonder jas, en nu met twee jassen over elkaar? :)

afbeelding van Gringa

Gringa

vrijdag 12 nov 2021 - 14:59

De onderste wordt een robe manteau genoemd ...

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 11 nov 2021 - 16:13

Ze zijn nu in een kouder deel van Noorwegen. Daar zijn ze vanmorgen heengevlogen.

afbeelding van Celeste

Celeste

donderdag 11 nov 2021 - 11:07

Zeer verzorgd. Ineens zag ik het. In vergelijking met Mette Marit. Dit maakt haar oud.
Ik denk dat het door de kleur komt.

afbeelding van Marja

Marja

donderdag 11 nov 2021 - 14:30

Ik vind Mette Marit er juist ouwelijk uitzien en onze koningin fris en jeugdig.
Het blauw witte ensemble van Mette Marit is bijna verpleegster-achtig

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?