Koning Willem-Alexander en koningin Máxima krijgen momenteel een staatsbanket aangeboden door het keizerlijk paar van Japan. Voor de bijzondere gelegenheid koos de koningin voor een topstuk uit de juwelencollectie: de  Wurttembergtiara zonder opstaande parels. Máxima's goudkleurige japon met wybertjesmotief is van de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau en eerder gedragen tijdens Prinsjesdag 2013. 

Máxima met de japon van Jan Taminiau tijdens Prinsjesdag 2013:

Het wybertjespatroon is kenmerkend voor de kleding van Taminiau. De ontwerper geeft op zijn Facebookaccount uitleg over het patroon: De patronen zijn gevormd door een borduursel van verschillende lagen pailletten en glaskralen, welke de jurk een driedimensionaal effect geven."

Beatrix met het diadeem:

De broche die Máxima draagt komt uit de Stuart Parure en is een gedeelte van de devant de corsage:

De oorhangers die Máxima draagt zijn een samenstelling tussen verschillende onderdelen uit de koninklijke kluis. De diamanten oorstekers zagen we bijvoorbeeld ook tijdens het kennismakingsbezoek van het Spaanse koningspaar. 

 

Ps. Uitgebreide logs over de juwelen volgen na het staatsbezoek. 

Foto's met dank aan:

www.royalpress.nl
www.monarchypress.com

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van hendrikje

hendrikje

zaterdag 01 nov 2014 - 14:23

LG, ik heb even via je link naar de foto's gekeken. Het viel me op hoe vlot de bejaarde keizerin gekleed is: leuk hoedje, heel mooi en apart jasje. Als ik dat zo bekijk, vind ik dat Máxima niet passend gekleed is. De jurk is leuk hoor, maar meer voor een borreltje dan voor een min of meer formele aankomst. En die 'grote schoonmaak'-hoedjes moet ze liever niet meer dragen. Die bandeau-hoeden zijn van zichzelf al lelijk en die rommel aan de achterkant van rozet en knot maken het nog erger. Zo'n facinator-achtig hoedje als de keizerin draagt, doet het veel beter en zou Máxima zeker heel goed staan..

afbeelding van Sofia

Sofia

zaterdag 01 nov 2014 - 20:40

Nou moet ik toch ook vreselijk lachen .Ik zie Maxima al lopen met zo'n klein vliegend schoteltje op haar hoofd.

afbeelding van Maria

Maria

zaterdag 01 nov 2014 - 20:51

Max kan die sprieten (van het Poolse bezoek) mooi naast dat vliegende schoteltje dragen ;-)

afbeelding van hendrikje

hendrikje

donderdag 30 okt 2014 - 09:00

Mooie jurk voor een diner of banket. Op Prinsjesdag vond ik het gewaad een aanfluiting: je man zit naast je bezuinigingen aan te kondigen en jij zit er in een jurk die oogt alsof er een emmer met goudkorrels over uitgestort is. Dat is mijn probleem met de kleding van Maxima, ze heeft weinig gevoel voor wat passend is.

afbeelding van car

car

donderdag 30 okt 2014 - 07:37

Vandaaag draagt ze haar donkergroene peplum met donkerode hoed! :))

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 30 okt 2014 - 07:27

Nou vandaag (30-10) weer zoals gewoonlijk Natan (wel heel mooi overigens). Hoop eerlijk gezegd dat we de komende dagen nog eens een keer kleding Nederlandse bodem zullen zien en dat ze niet al haar kruit in een keer heeft verschoten. Zou de rode Mattijs van Bergen ook nog wel eens willen zien en dan met mooi opgestoken haar. Tijdens de contraprestatie bijvoorbeeld?

afbeelding van Julielovemaxima

Julielovemaxima

donderdag 30 okt 2014 - 07:09

Alweer , het staat mooi hoor het kapsel is goed alleen ik hoop altijd op iets nieuws vooral bij dit soort gelegenheden

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 30 okt 2014 - 08:31

Dat is altijd het dilemma, vind ik. Aan de ene kant wil je graag wat nieuws zien (ik ook hoor). En aan de andere kant wil je ook graag dat ze haar kleding herdraagt. Ook al vanwege het feit dat ze kasten vol prachtige kleding heeft , die ze weinig, althans wat wij zien, draagt. Daarbij komt, denk ik, ook nog, dat ze de afgelopen tijd ontzettend veel nieuwe kleding heeft aangeschaft. En dan is het wel eens genoeg, zou ik denken. Overigens vind ik dit groene pakje echt heel mooi. Wat ik alleen niet begrijp is de overgang van zomerse kleding, gisteren, naar herfst/ winter kleding vandaag. Ik weet niet hoe de temperatuur daar nu is, maar ik vind dat wel opvallend.

afbeelding van Emma

Emma

donderdag 30 okt 2014 - 07:04

Koningin Maxima draagt vandaag voor de derde keer het donkergroene peplum pakje van NATAN, een paarsige grote hoed (die ze ook al verschillende eerdere keren droeg), haar haren opgestoken en de vlinderbroche van smaragden en diamanten.

Serie ANP: https://www.anpfoto.nl/search.pp?eventid=1827179

afbeelding van Willie

Willie

donderdag 30 okt 2014 - 00:50

Helaas ben ik vandaag minder enthousiast dan de meesten.
Laat ik positief beginnen. Ze zag er elegant uit de hele dag mooi verzorgt. Haar keurig, schitterende juwelen vanmorgen prima jurk lengte maar ik houd niet van goud kleurige kleding, schoenen, riempjes enz, vind dat echt lelijk ook oranje behoort niet tot mijn favoriete kleuren. Ik vind beide kleuren ook niet de mooiste voor Maxima. Veder vind ik wybertjes op kleding vreselijk en op genaaide kralen en andere glimmertjes vind ik ook niks. Logisch dus dat ik deze jurk nooit mooi heb gevonden. Verder ben ik het met de mensen eens die de wit gouden juwelen niet vinden staan bij de goud kleurige jurk. Wit goud is koel en geel goud warm. Als ik goed kijk heeft ze er dan weer zilveren sandaaltjes onder aan.
De tiara vond ik bij Beatrix mooier staan doordat hij bij haar meer in het haar stond daardoor vond ik het meer één geheel dan bij Maxima, hij staat zo boven op haar hoofd. Denk dat hij ook daardoor sneller scheef staat/zakt.
Wat betreft het jurkje van vandaag: Op zich mooie jurk alleen had ik liever iets met lange mouwen gezien dat vind ik bij een dergelijke officiële ontvangst gepaster, heb ik bij Polen ook al gezegd. Zeker in een land als Japan. Je ziet dat ook alle andere vrouwen dragen zowel nu als in Polen en andere staatsbezoeken.
Maar dit is mijn mening ik hoop dat die gerespecteerd wordt en er geen ellenlange reeks met commentaar op komt.
Zeer positief dat het 2x kleding van Nederlandse ontwerper was.

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 30 okt 2014 - 09:21

Willie, als deze mening van jou niet gerespecteerd zou worden, dan weet ik het ook niet meer. Ik vind het veelzeggend dat je gevoel had dat je die opmerking moest maken. Maar ik herken het wel: euforisch enthousiast mag, maar in zelfde 'euforie' kritisch niet. Als je kritisch bent moet je blijkbaar heel goed op je woorden passen. Ik vind die sfeer wel jammer. Als ik iets mooi vind, dan vind ik het mooi. Als iemand anders het 'er niet uit vind zien' verpest die het daarmee echt niet voor mij (kom zeg, dat zou me wat zijn...). En andersom, als ik kritisch ben word ik niet giftig als iemand het op het dweperige af prachtig vind. Ieder zijn mening, daar is dit blog toch voor?

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

donderdag 30 okt 2014 - 09:36

Merel helemaal mee eens, maar kennelijk gaat het toch steeds weer mis.

afbeelding van zara

zara

donderdag 30 okt 2014 - 07:35

Helemaal mee eens!

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 30 okt 2014 - 09:17

Goed gezegd, Merel :))

afbeelding van Maria

Maria

donderdag 30 okt 2014 - 00:16

Het is al eerder gezegd, ook voor mij doet deze jurk het beter bij daglicht, en dan met de hoed van Prinsjesdag.

Ik vind de kleuren van de jurk en de juwelen samen niet mooi. De tiara staat scheef (niet de eerste keer dat dat bij Maxima gebeurt). Ik vind de tiara ook mooier zonder 'lok' en met het haar hoger opgebouwd erachter.

Open schoen en doorschijnend tasje - het kan ermee door. Maar het staat in groot contrast met de vormelijkheid van het Japanse hof. Misschien wel goed voor Masako, om dat te zien :)

Al met al is het een groot evenement, zo'n bezoek,, ik ben benieuwd naar de volgende dagen.

afbeelding van Christa

Christa

woensdag 29 okt 2014 - 22:57

Ik ben hier minder enthousiast over. Het lijkt of de tiara een beetje schuin staat en niet in het midden, als jullie snappen wat ik bedoel....maar misschien moet Maxima haar hoofd rechtop houden als ze zulke grote tiara's gaat dragen! Dat zie je Beatrix ook doen, zij houdt haar hoofd meestal recht, let maar op, vooral als zij een tiara draagt!
Het is de bruidstiara van Beatrix en mijn favoriete tiara, maar hij lijkt bij Maxima vele malen groter dan bij Bea, komt waarschijnlijk door het haar!
Het hele plaatje is wel mooi op zich maar niet echt...wow! Zag toch weer blote roodgelakte teennagels op een van de foto's van Robin.....jammer, dat kan echt niet voor zo een gelegenheid in dit specifieke traditionele land, een dichte pump was beter geweest!
Een 7,5!
;-))

afbeelding van Agnes

Agnes

woensdag 29 okt 2014 - 22:25

Wat ziet Maxima er mooi uit. Het haar zit werkelijk prachtig! En wat een gaaf diadeem. Josine; het plaatje van Beatrix met deze diadeem is toch niet hetzelfde als hoe Maxima hem nu draagt?
De eerste dag is top!! Op naar meer :-)

afbeelding van Helena

Helena

woensdag 29 okt 2014 - 21:40

Sorry,Ineke, ik wilde helemaal geen onrust stoken,ik ben het ook vaak niet eens met wat Maxima draagt,maar deze keer vond ik het helemaal af en vond jouw antwoord zo teleurstellend na al die positieve reacties. Was wat te snel met mijn antwoord.
Misschien nu ik beter kijk, vind ik de tiara wat te groot.

afbeelding van Julia23

Julia23

woensdag 29 okt 2014 - 20:50

Mooie jurk. Leuk om die jurk weer eens te zien. Staat Maxima ook mooi die kleur.
Alleen zoals anderen ook al zeiden de combinatie van gouden jurk en zilveren sieraden vind ik ook niet zo mooi.

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

woensdag 29 okt 2014 - 19:37

Zoals ik gisteren al schreef bij de stijladviezen, deze japon is heel geschikt voor vandaag. Beslist niet sexy maar juist heel koninklijk. Met het tasje en het mooie kapsel is het echt een prachtplaatje!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 29 okt 2014 - 19:27

Grappig detail: in haar tasje had Máxima haar mobiele telefoon bij zich. Is door de flitslichten op sommige foto's heel goed te zien.

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

woensdag 29 okt 2014 - 19:33

Haha, ja, ze ging natuurlijk even op de wc facetimen met haar dochters tussen twee gangen in. Die waren toen vermoedelijk net thuis :-D

afbeelding van marinde

marinde

woensdag 29 okt 2014 - 19:13

Ik ben helemaal tevreden vandaag!

afbeelding van Moon

Moon

woensdag 29 okt 2014 - 18:57

Ben ik nou de enige die het opvalt dat de tiara een tikje scheef staat? Als je het eenmaal ziet, zie je helaas niets anders meer, zo zonde van al dat moois ;-)

afbeelding van Sofia

Sofia

donderdag 30 okt 2014 - 08:05

Moon.Nee hoor je ziet het goed.Ben er maar niet over begonnen om commentaar te vermijden. Het is bijna onvermijdelijk dat hij scheef zakt als de tiara zo hoog en vrij los op het hoofd staat.Vandaar dat Beatrix hem dieper in haar kapsel liet vastzetten.Ook de inhuldigings- tiara zat bij Maxima een beetje scheef.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 30 okt 2014 - 09:24

Jammer was dat... Bij de inhuldigingsfoto's is dat nu ook steeds waar mijn oog op af gaat...

afbeelding van Suzanne

Suzanne

woensdag 29 okt 2014 - 18:40

Waarom draagt Willem Alexander ook nog zijn eigen orde lint? Weet iemand dat?

afbeelding van Imke

Imke

woensdag 29 okt 2014 - 18:21

Ja, dit is wel een heel koninklijke uitstraling. Precies zoals je je een koningin in een sprookje voorstelt. De prachtige japon van Taminiau is hier zeer op zijn plaats. Bij de tiara en oorbellen, die qua stijl er heel mooi bij aansluiten, heb ik ook wat aarzeling over de kleur. Heel eerlijk gezegd vind ik de jurk in de combinatie van Prinsjesdag mooier uitkomen. Anderzijds, als er geen tiara van geel goud in de koninklijke kluis zit dan vind ik dit wel een logische keuze.

afbeelding van zara

zara

woensdag 29 okt 2014 - 18:13

Echt helemaal een schot in de roos! Wat is de japon een goede keuze voor dit staatsbanket.

afbeelding van Knoxus

Knoxus

woensdag 29 okt 2014 - 18:09

Prachtig! Geweldige jurk, en wat leuk dat Maxima deze tiara draagt! Geweldig hoe ze de tiara's afwisselt en ze (bijna) allemaal draagt. Ziet er totaal anders uit dan wanneer Beatrix hem draagt.

afbeelding van Fina

Fina

woensdag 29 okt 2014 - 18:50

Wauw wat een prachtige tiara heeft ze die al eerder gedragen??
Het is niet mijn lievelingsjurk maar ik vind het geweldig dat ze haar draagt ( ga er vanuit dat een jurk vrouwelijk is...).
Ik las dat iemand de kleuren van de juwelen niet goed vind matchen met de jurk maar dat heb ik helemaal niet; wit staat toch overal bij voor mij zijn deze kleuren niet meer dan logisch, het staat schitterend.
Het was een topdag vandaag haar kledingkeuze, niet anders dan complimenten op naar morgen.....

afbeelding van Kate

Kate

woensdag 29 okt 2014 - 17:36

Helemaal mooi !
Ook ik ben trots op ..... de Nederlandse ontwerpers -;))!

afbeelding van karpathos

karpathos

woensdag 29 okt 2014 - 17:36

Helemaal top!

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 29 okt 2014 - 17:05

Ben de hele dag voor mijn werk op stap geweest en zie de foto's nu pas voor het eerst , ook van eerder vandaag. Jullie zullen begrijpen dat ik (als fervente voorstander van Nederlandse ontwerpen) helemaal tevreden ben. Nederland (zelfs oranje vanmorgen) en dan nog heel mooi ook!

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 29 okt 2014 - 17:14

Ik dacht al: waar blijft de blijdschap van elise1 ?! :)

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 29 okt 2014 - 18:00

Ha, ha, ben meestal overdag niet in de gelegenheid te reageren. Maar zeer tevreden dus. Ben benieuwd naar de komende dagen. Hoop dat ze deze lijn doorzet maar dit is in ieder geval al heel mooi.
Ook blij met de juwelen overigens. Mooi dat ze deze tiara voor het eerst draagt, weliswaar nog in de kleine versie maar de grotere zullen we vast ook nog eens zien. Ik heb zo'n gevoel dat Maxima de koninklijke kluis de komende jaren volop gaat benutten en gelijk heeft ze (tenminste bij staatsbezoeken en andere feestelijke en officiële gelegenheden)! Al die mooie juwelen zijn er nu eenmaal en liggen anders toch maar te verstoffen en dat zou jammer zijn. Ik denk dat ze ons ook nog eens een keer gaat verrassen met de Stuart!

afbeelding van sanne010

sanne010

woensdag 29 okt 2014 - 17:04

Geen goede combinatie gouden jurk en zilveren tiara helaas. Jammer.

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 29 okt 2014 - 16:52

Ik was ook geen fan van deze jurk, maar zoals die nu gedragen wordt wel,met de hoed vond ik het destijds een beetje erg veel goud (kleurig), maar met diadeem en kapsel alles heeeeeeel erg mooi!!ze heeft trouwens een schattig tasje erbij...................

afbeelding van Sofia

Sofia

woensdag 29 okt 2014 - 17:38

Elisah.Tasje is van Juliana geweest.Leuk hé.

afbeelding van Sofia

Sofia

woensdag 29 okt 2014 - 16:46

Annelie.De onderjurk is de onder/voering van de jurk.De mouwen en bovenkant zijn nl transparant.

afbeelding van Annelie

Annelie

woensdag 29 okt 2014 - 18:12

Dat leek mij ook al, maar het kon natuurlijk ook een onderjurkje zijn die Máxima er zelf bij gedaan heeft.

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 29 okt 2014 - 16:46

Mooi geheel, al ben ik nooit fan geweest van deze japon. Kapsel, juwelen en make-up vind ik buitengewoon prachtig!

afbeelding van Annelie

Annelie

woensdag 29 okt 2014 - 16:35

Wow, ook dit keer vind ik haar er geweldig uitzien! Echt top dat ze alweer een Nederlands ontwerp draagt, en dat ze ook nog herdraagt! Mijn dag kan niet meer stuk.
Het diadeem vind ik ook geweldig. Ik dacht eerst dat het een diadeem was die we eigenlijk nog bijna nooit hebben gezien, maar bij Béatrix zaten ze ook altijd zo diep in haar kapsel, daar zag je de onderste rand niet eens. Ergens vind ik dat ook wel wat hebben, maar ik vind het ook zonde als de helft van je mooie en kostbare diadeem wegvalt.
Ik vind de kleur van het diadeem en van de jurk niet helemaal geweldig bij elkaar staan, maar goed, het kan wel. Als ik moet kiezen vind ik de hoed van prinsjesdag er mooier bij staan.
Het diadeem staat haar overigens wel prachtig, zo in combinatie met dat kapsel. Echt een koningin!

p.s. Josine, weet jij of Máxima een strapless onderjurk draagt? Op de bovenste foto lijkt dat namelijk zo.

afbeelding van Lisanne

Lisanne

woensdag 29 okt 2014 - 16:48

Ik denk dat ze een bandeau bh aan heeft..
Ik ben blij dat ze het niet zo diep in laat vallen, ik vind het zo veel leuker!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 29 okt 2014 - 16:35

Ik denk dat deze jurk in het echt nog veel meer betoverd door de glans van de pailletten en kraaltjes. Hopelijk komt er binnenkort weer een tentoonstelling ;)

afbeelding van Julielovemaxima

Julielovemaxima

woensdag 29 okt 2014 - 16:35

Prachtig echt heel erg mooi , die diadeem .
En jurk komt nu beter tot zijn recht , minder zwaar .
Krijgen we de komende 2 dagen ook nog outfits te zien

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 29 okt 2014 - 16:20

Geweldig mooi!!!!!! Weet er verder niets aan toe te voegen!!

afbeelding van Anouk

Anouk

woensdag 29 okt 2014 - 15:43

I love it!! Wauw zowel overdag als het staatsbanket in een woord Super :) ik was bang dat we weeer de diadeembandeau te zien zouden krijgen terwijl ze nog zoveel niet gedragen heeft ;) zouden de oorbellen een nieuwe samengestelde combinatie zijn?

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?