Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Joko Widodo een staatsbezoek aan de Republiek Indonesië. Het bezoek vindt plaats van dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 maart. Het Koninklijk Paar bezoekt de steden Jakarta en Yogyakarta op Java en de eilanden Kalimantan en Sumatra.

Het staatsbezoek is een bevestiging van de brede en hechte relatie tussen beide landen en staat in het teken van toekomstige samenwerking. Er wordt onder meer aandacht besteed aan economie, natuurbehoud, cultuur en wetenschap en de vele banden die, onder meer op basis van het gedeelde verleden, bestaan tussen Indonesiërs en Nederlanders. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima worden bij hun bezoek begeleid door minister Blok van Buitenlandse Zaken.

Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat, minister Bruins voor Medische Zorg en Sport en minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit leiden gelijktijdig een brede economische missie naar Indonesië om het potentieel voor economische samenwerking op het gebied van landbouw, gezondheid, maritieme industrie en kustbescherming, circulaire economie en watertechnologie te benutten. In totaal nemen 130 bedrijven deel aan de diverse economische missies.

Woensdag 11 maart – Yogyakarta
Woensdag start het Koninklijk Paar met een gesprek over de kansen en uitdagingen voor het Nederlandse bedrijfsleven in Indonesië. Vervolgens vertrekt de delegatie naar Yogyakarta, waar zij worden ontvangen door de sultan van Yogyakarta in zijn paleis, de Kraton Nga Yogyakarta Hadiningrat.

Na een lunch op het paleis brengen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een bezoek aan de ‘connected Kampoeng’, een wijk waar bewoners dankzij de komst van internet gezamenlijk hun leef- en woonomstandigheden hebben kunnen verbeteren. Bij de Universitas Gadjah Mada (UGM) staat wetenschappelijke samenwerking tussen Indonesië en Nederland centraal. Het Koninklijk Paar gaat onder meer in gesprek met studenten over de Innovative Academy. De Innovative Academy stimuleert creatieve samenwerking voor de oprichting van digitale startups. ’s

Avonds bezoeken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima het tempelcomplex van Prambanan. Prambanan is het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex in Indonesië en betekent ‘veel priesters’. Het Koninklijk Paar spreekt met diverse religieuze leiders over hun activiteiten ter bevordering van religieuze tolerantie in Indonesië en in de regio.

Daarna krijgen zij een rondleiding door het tempelcomplex en wonen zij een deel van een traditionele Ramayana voorstelling en een optreden van de moderne muziekgroep Rubah di Selatan bij.

Mode 11 maart, look 2
Outfit: polkadot midi-jurk met ceintuur en pofmouwen
Label: Zimmerman 
Materiaal: 100% polyester, voering van viscose. 

Jurk van Zimmerman: 

Eerder gedragen in New York: 

De hoed kennen we van de cover van mijn boek: 

Mode 11 maart, look 1

Het pak van de koning gaat al heel wat jaren mee, en duikt vaak op tijdens warme reizen. Hier in Oman, 2012. 


Outfit; organza japon met bloemdessin. 
Ontwerper: Vermeulen van Natan 
Eerder gedragen: Ja, oa bij de opening van het Prinses Máxima Centrum 
Accessoires: groene relevé van bananenvezel. 

Japon van Natan: 

Met de jurk tijdens de opening van het Prinses Máxima Centrum: 

Met de jurk bij de opening van een werf, 2019: 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

donderdag 12 mrt 2020 - 08:21

Voor de derde dag een mooie japon die Maxima goed staat !!

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 12 mrt 2020 - 08:03

Waar blijven de Indonesische juwelen?

afbeelding van Stylingsecret

Stylingsecret

donderdag 12 mrt 2020 - 00:23

De broek van WA is veel te lang...

afbeelding van frankvc

frankvc

woensdag 11 mrt 2020 - 21:55

Wat heeft WA nu aan! Vreselijke kleur das en broek veel te lang.

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 11 mrt 2020 - 21:41

Erg mooi de jurk van Julia Roberts!

afbeelding van Birchwood

Birchwood

woensdag 11 mrt 2020 - 20:55

Oei, een miskleun van onze koning...... Heel snel weg doen dat pak!
De polkadot jurk lijkt me onprettig dragen met hoge temperatuur, maar dat is niet te zien aan Máxima. De combinatie met juwelen en hoed vind ik mooi.
De look van de Natan jurk is helaas rommelig en niet in harmonie. Ik weet zeker dat er iets geschikter in de inloopkast hangt.

afbeelding van Anna68

Anna68

woensdag 11 mrt 2020 - 20:34

Met beide jurken is op zichzelf niet zoveel mis, maar ze maken Máxima zo ongelooflijk pompeus. Omdat zij zo lang is, zou ik haar liever in mooie slank gesneden modellen zien, knielengte en dan vooral van het type "less is more"

afbeelding van oranjefan

oranjefan

woensdag 11 mrt 2020 - 20:23

De Zimmerman-jurk is netjes, maar ik vind het niet geweldig. Hij kleurt wel heel goed bij het pak van de koning, die alleen een andere stropdas om heeft. Op andere foto's zie je de kleuren beter.

afbeelding van Suus

Suus

woensdag 11 mrt 2020 - 17:52

De polkadot jurk vind ik leuk staan, maar een polyester jurk voor een koningin (en in deze temperatuur) vind ik eigenlijk niet gepast. De vogelpoepjesjurk kan ze aan Mathilde geven (oh nee, die heeft hem al) dan inderdaad maar bewaren voor als ze 80+ is.

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

woensdag 11 mrt 2020 - 17:29

Die organza jurk zou verboden moeten worden en kan bij haar 65e verjaardag weer uit de kast gehaald worden. Ik vind hem afzichtelijk. En waarom draagt ze er geen witte pumps onder, zou de boel afmaken ipv deze nude kleur die alles afbreekt. Wit, wit, witte pumps zijn het antwoord voor zoveel schoonheid foutjes,.... in mijn ogen dan.

En dat pak van de koning.... we zijn het wel gewend toch, hij houdt niet van strak gesneden pakken.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 11 mrt 2020 - 21:27

Witte pumps?? Echt? Die horen naar mijn idee op dezelfde plek als een witte legging.
Witte schoenen kunnen alleen als het gympjes zijn. En dat zou wel leuk staan (niet voor dit bezoek). Maar zoveel mensen zoveel meningen natuurlijk, dat maakt het leuk

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

donderdag 12 mrt 2020 - 13:13

Ja, het geeft een beetje een jaren '80 uitstraling. Maar zelfs dat is soms geoorloofd!

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 11 mrt 2020 - 22:19

Naast sneakers zijn witte trouwschoenen ook geoorloofd toch?
Ik vind het een lekkere outfit, een beetje de classy jaren 30 tropenlook. Telkens die lederen handschoenen vind ik voor deze trip wat too much. Een stoffen exemplaar is dan toch chiquer denk ik. Hoe doet bijvoorbeeld Queen Elizabeth dat? Die slaat niet vaak de plank mis qua etiquette.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 11 mrt 2020 - 22:54

Nee zelfs dan niet hahaha.. champagne...

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 11 mrt 2020 - 23:26

Sjonge wat ben jij streng...

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

woensdag 11 mrt 2020 - 16:50

Geen fan van de vogelpoepjes jurk (wat mis ik Merel nog steeds) maar de geel/oranje is prachtig, inclusief hoed en natuurlijk de citrien sierraden.
Ik had wel een beetje gehoopt op batikachtige, luchtige stoffen maar wie weet komt dat nog, ook lekkerder dragen daar. Zag een uitgeputte koning in een bezweet tweede overhemd. Hij moet maar eens bij Charles GB in de leer, die draagt zijn volg. mij linnen tropenkostuum al vele jaren en het staat hem nog steeds geweldig.

afbeelding van Merel123

Merel123

woensdag 11 mrt 2020 - 16:46

Mooi hoor, de polkadot outfit.
Ik zou deze jurk zelf ook wel willen.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 11 mrt 2020 - 16:17

Maxima is er niet zo gevoelig voor hoe andere mensen over haar kleding denken,is mijn idee ,zij trekt aan op advies van anderen wat voor die gelegenheid passend is.maar inhoudelijkheid van haar funktie boeit haar veel meer.
Zij vind het fijn om er verzorgd uit te zien maar vind dat dan ook belangrijker dan de laatste trends.
Ze loopt tegen de 50 zal ook wel wat meespelen.
Haars inziens zijn er belangrijkere zaken op de wereld dan kleding en mode heb ik inderdaad ook na 21 jaar volgen ,het idee van

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 11 mrt 2020 - 19:00

Hahaha uhhh Rita ken jij haar persoonlijk? Daar uitgebreide gesprekken over gehad met haar dat je dat allemaal zo stellig weet te beweren? ;) (ondanks dat je zegt, naar mijn idee)

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 11 mrt 2020 - 21:12

Is mijn mening. Lina en die mag ik uiten.!
Fijne avond hoor,
ben benieuwd waar onze koningin ons morgen mee verast,jij ook Lina?

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 11 mrt 2020 - 15:16

Wat leuk dat Máxima de stippenjurk weer draagt (alhoewel polyester me niet heel fijn lijkt in deze temperatuur). We zien steeds meer dat Máxima ook tijdens staatsbezoeken kleding herdraagt. Goede keuze.
Leuk dat deze mooie hoed weer gedragen wordt maar van mij had ze ook de gebloemde Zimmerman jurk er weer bij mogen dragen. Zo jammer dat we die maar 1 keer zien hebben.

afbeelding van Philip

Philip

woensdag 11 mrt 2020 - 14:33

Dat groene witte set is prachtig! Met parels erbij.

De oranje jurk zelf ben ik niet zo van smaken verschillen de kleur is wel mooi ! De hoed vind ik zelf persoonlijk een van de meest lelijke hoeden die maxima heeft in bezit. Citrien broche vind ik supermooi eindelijk gebruik ze dat weer eens.

afbeelding van 29novmode

29novmode

woensdag 11 mrt 2020 - 14:10

Leuk die stippen jurk van Maxima. De kleur staat haar goed. De hoed past er ook goed bij. En wat straalt ze. ( foto's Blauw Bloed) Het pak van de koning zit niet goed.

afbeelding van Carlaz

Carlaz

woensdag 11 mrt 2020 - 13:54

Ik vind de Polkadotjurk leuk!
En de pakken van de koning?
Ach ja, volgens mij zijn er wat kilootjes af bij de majesteit, met slobberpakken als gevolg.
Maar misschien is-ie er enorm aan gehecht, en kan hij er geen afstand van doen?

Ik zou zeggen ; koop er een paar strakgesneden kostuums bij. U kunt ‘t hebben!

afbeelding van Maria04

Maria04

woensdag 11 mrt 2020 - 13:24

Maxima ziet er keurig uit, maar Willem-Alexander is niet om aan te zien, die broek....daar zou je broek toch van afzakken. Maar ik zie hen denken , waar bemoeien mijn onderdanen zich mee, ik draag dit kostuum omdat de stof ademt. En ja daar is niks tegen. Daarmee Basta!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 11 mrt 2020 - 13:12

Brave jurk. Netjes. Goed verzorgd. Knalkleuren op deze trip lijken er niet in te zitten. Veel regen lees ik.
Ben benieuwd naar bewegende beelden want daar moet deze outfit het ook van hebben.

Minster Kaag, met zelfde schoenen als gisteren is blij dat we weer uien mogen invoeren in Indonesië :).

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

woensdag 11 mrt 2020 - 12:37

...de kleding tijdens het bezoek aan het tempelcomplex beter gekozen. Ook de Koning heeft eindelijk
een beter passend costuum en niet 3 maten te groot, zoals bij het bezoek aan de Sultan. Bravo.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

woensdag 11 mrt 2020 - 12:37

De witte jurk vind ik Máxima wat flets maken en hij lijkt wat te groot voor Máxima. Wel mooi gecombineerd met de hoed. Maar jammer dat de handschoenen en tasje wit zijn en de schoenen beige. Op zich zijn de dingen erg mooi. Maar ik zie liever dat alles dan een kleur is. Maar dat is echt mijn smaak.
De stippenjurk vind ik prachtig,staat Máxima goed. Zo’n jurk zo ik ook wel willen.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 11 mrt 2020 - 12:37

Geweldige midi jurk van Zimmerman, de koningin ziet er erg leuk uit met hoedje en de juiste schoenen. Top.
De jurk met giga hoed van Natan, een dikke nee!! Niet mooi, wel haar oorbellen zijn mooi de rest? Nee!!! Hij hangt scheef aan de onderkant, dat komt omdat er weinig ruimte in de rok zit. De stof is geschikt voor speelse plooitjes nu oogt het uiterst stijf en scheef, inplaats van luchtig.

afbeelding van Anniek

Anniek

woensdag 11 mrt 2020 - 11:34

ik denk dat de kleur van de hoed en riempje wel terug komen in de jurk maar dat dit niet goed te zien is op foto's. Dan nog zou ik alles in dezelfde kleur houden, dus hoed, riempje, schoenen en tasje. Maar ik vind dit wel een mooie jurk.
De tweede jurk met de polka-dot vind ik wel prachtig, maar het wachten is op betere foto's.
De kleding van WA kan echt niet. Waarom dit ?
Verder blijft het me opvallen dat het koninklijk paar totaal niet straalt bij dit bezoek. Toch te beladen ?

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 11 mrt 2020 - 11:43

Ik heb foto,s gezien van een vrolijke WA, colbertje uit, en heeft plezier .Gelukkig, want van de eerste dagen werd ik ook niet vrolijk

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 11 mrt 2020 - 11:14

Jurk van Maxima helemaal goed voor dit bezoek, niets op aan te merken .
Koning weer teleurstellend vandaag.
Waarom geen goede coupeur ?
Dit moet je als echtgenote toch ook niet willen ? Zo.n leuke man is met een goed passend en kreukvrij kostuum nog veeeeeeel leuker toch ?

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

woensdag 11 mrt 2020 - 11:10

....prachtige japon voor een bezoek bij de sultan. Jammer, dat de accessoires niet bij elkaar willen passen. Hoed, schoenen
en handschoenen/tas van dezelfde kleur zou beter zijn geweest. Beetje rommelig, dese.

afbeelding van WA

WA

woensdag 11 mrt 2020 - 10:32

Ma- jes- teit!
De gemiddelde man met veeel minder inkomen loopt er beter bij :-(
Kleur vind ik wel mooi.

Koningin: mooi!

afbeelding van Marly

Marly

woensdag 11 mrt 2020 - 10:14

Jammer dat de koning niet geadviseerd wordt, dit pak lijkt wel van dertig jaar terug, te groot en pijpen te lang en te wijd, vreselijk gewoon! Máxima is mooi gekleed, de jurk is wat flets maar staat haar wel, eigenlijk keurig maar niet geweldig. Toch lastig voor haar, ik zie haar in gedachten voor de kledingkast staan en tja...welke jurk wel en welke niet, waar veel dames last van hebben. Nu heeft ze wat meer keus dan wij maar toch....waar doe je goed aan, niet te veel nieuwe kleding en niet teveel oudere kleding want dan krijgt ze daar weer commentaar op!

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 11 mrt 2020 - 12:44

Hij heeft toch ook een vrouw???? Die erg modegevoelig en op uiterlijk is??? Ja ik snap het ook niet hoor. Ik let er wel degelijk op of mijn man wel goed gekleed gaat, en alles netjes zit. Ik bedoel je mag elkaar er toch op aanspreken lijkt mij? De koning lijkt mij ook echt wel een man die de raad van zijn vrouw in deze zou opvolgen. Lijkt wel of het Maxima niet interesseert hoe haar man erbij loopt. Dat kan natuurlijk ook... .

afbeelding van gambetta

gambetta

woensdag 11 mrt 2020 - 15:51

Ik denk zelf eerlijk gezegd dat Máxima helemaal niet modegevoelig en modebewust is. Ik denk eigenlijk dat ze er helemaal geen kijk op heeft. De kleding en verder bijkomende zaken passen haar omdat een ontwerper of haar kamernierster / kapper haar goed adviseert/verzorgt. Maar uit haar zelf heeft ze dat denk ik niet. Dat geeft ook niet; niet iedereen kan alles hebben, en dan heeft ze mensen die haar erbij helpen. Als ik soms zie hoe zij en haar dochters erbij lopen denk ik, tja , had even iemand om advies gevraagd. Dus ik denk ook dat ze het gewoon niet ziet hoe de koning erbij loopt.
Geen verwijt aan haar, absoluut niet, maar meer een constatering na zoveel jaren objectief kijken.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

woensdag 11 mrt 2020 - 09:39

Het pak van de koning: mooie kleur, maar zit wel te ruim, andere stropdas erbij, zelfde kleur als Maxima's hoed. Koningin: prachtig, alleen handschoenen zijn toch niet nodig daar? Schoenen en tasje in dezelfde kleur als de hoed en riem.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 11 mrt 2020 - 09:29

Hoewel een geschikte jurk voor dit land, vind ik t meer iets voor Mathilde.
Ik moet mn telefoon soms uit zn hoesje doen voor de kleine tasjes. Zeker in zo'n harde, daar valt niets te proppen.
En t gros van de mannen staat beter met donkerblauw en donkergrijs dan in tropenkleuren. Dat is voor Robert Redford en Brat Pitt.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

woensdag 11 mrt 2020 - 09:21

Jemig dat pak... Ik zie Lucky TV al voor me... Jungle Willy is zijn hoed vergeten en ondanks dat het tasje van Max openstaat, zit ie er niet in. Dit beladen bezoek verdient alle punten op de I, maar ze lijken er niet bij. De excuses gisteren gingen ook al in steenkolen engels met een hoop gestotter.

Het pak zit niet goed, de kleur doet het niet voor hem en die das is als een vlag op een modderschuit. Dan toch maar weer uniform blauw.

Maxima's jurk is mooi, maar de styling is zo raar. De handschoenen en tasje zijn te gelig. En als ze haar telefoon en spullen zelf wil dragen, zoek dan tasjes waar het inpast.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 11 mrt 2020 - 15:30

Maxima ziet er prima uit. Niks mis mee.
Maar de koning moet dit pak maar niet meer aantrekken. Die kleur staat hem totaal niet. Inderdaad, @Car, huilen...

Ook de tweede jurk van Maxima vandaag vind ik een plaatje, evenals bij het eerste draagmoment!

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

woensdag 11 mrt 2020 - 08:52

Prachtige jurk, maar ik had een cluch in de kleur van d'r hoed mooier gevonden en ik had er ook graag pumps in de kleur van d'r hoed bij gezien, maar op positief te eindigen, het is tot nu toe een geslaagd mode feestje wat betreft de kleding. De accessoires kunnen beter dit keer...

afbeelding van 29novmode

29novmode

woensdag 11 mrt 2020 - 08:34

De kleur van het pak van de koning vindt ik mooi, jammer dat het net wat te wijd te ruim valt. Maxima ziet er prachtig uit.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 11 mrt 2020 - 08:26

Mooi outfit maar de clutch en handschoenen had ze beter thuis kunnen laten. Het kan het licht zijn en misschien zit de kleur wel in de jurk, maar het matcht niet.
Mooi pak van Willem Alexander maar iets slanker gesneden staat hem beter.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 11 mrt 2020 - 08:24

Een beeldige koningin in de vogelpoepjes jurk. Dat pak... Zou hij koffie hebben gemorst bij het ontbijt en ter elfder ure een reserve outfit uit de koffer hebben gevist? Een stetson op het hoofd en we zien de Nederlandse broer van E.R. en Bobby Ewing uit Dallas.

afbeelding van petra

petra

woensdag 11 mrt 2020 - 08:20

Pfff..dat pak. De cluch en handschoenen hebben een verkeerde kleur, nee, ze hebben veel mooiere kleding.

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 11 mrt 2020 - 08:13

Waarom geen mooi slank gesneden kostuum voor onze koning. Jammer.
De jurk van Máxima is mooi. Alleen de afstyling oogt rommelig; geen mooie match tussen de accessoires onderling.:-)

afbeelding van car

car

woensdag 11 mrt 2020 - 07:48

De look van onze Max komt niet bij elkaar naar mijn mening! De schoenen en de clutch zijn niet de zelfde kleur, dat hoeft normaal helemaal niet van mij...maar door nog een extra kleurtje van het ceintuur en een groene hoed is het te rommelig! Be sharpp Maxima, normaal gesproken kan je dit echt wel
(En ik vind parels, los van het feit dat ze bij deze outfit niks toevoegen, echt een beetje ouwelijk, sorry )
Verder chapeau voor Natan, 1 van de weinige jurken die ik echt mooi vind van zijn hand! :) simpel, stylish en best tijdloos én betere pasvormen dan anders!

afbeelding van Merel123

Merel123

woensdag 11 mrt 2020 - 07:22

Keurige outfit en de koning en koningin matchen mooi met elkaar.
De broek van WA, daar kan wel een zoompje in.

Jammer dat Maxima altijd aan haar telefoon zit vastgeplakt waardoor haar cluch weer open staat.
Bij dit soort officiële gelegenheden kan de telefoon beter even in de tas van de hofdame.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?