Op uitnodiging van Zijne Majesteit de Koning brengt de president van de republiek India, Ram Nath Kovind van dinsdag 5 april tot en met donderdag 7 april 2022 een staatsbezoek aan Nederland. Hij wordt daarbij vergezeld door zijn echtgenote Savita Kovind.

Met de komst van de Indiase president naar Nederland worden de goede bilaterale relaties tussen Nederland en India herbevestigd. Het bezoek is een vervolg op het staatsbezoek van de Koning en Koningin Máxima aan India in 2019. De komst van de president vindt plaats in het jaar dat Nederland en India stilstaan bij 75 jaar diplomatieke betrekkingen.

Het staatsbezoek biedt de gelegenheid om de samenwerking tussen beide landen verder te verbreden en te verdiepen, onder andere op het terrein van water en landbouw en de innovatie samenwerking op deze terreinen. De regering vindt het, gezien de huidige veiligheidssituatie in Europa, juist nu van belang dat beide landen ook op het hoogste niveau een brede dialoog hebben over de uitdagingen waar de wereld voor staat.

Programma 5 april 
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima heten president Ram Nath Kovind en zijn echtgenote officieel welkom op de Dam in Amsterdam. Na de inspectie van de erewacht vindt in het Koninklijk Paleis Amsterdam een ontvangst plaats met Nederlandse en meegereisde Indiase autoriteiten. Na de ontvangst legt de president een krans bij het Nationaal Monument op de Dam. De eerste dag wordt afgesloten met een staatsbanket in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

Mode: 
Outfit: Japon met pofmouwen en kleurverloop in pasteltinten.
Ontwerper: Luisa Beccaria 
Eerder gedragen: Prinsjesdag 2018 
Juwelen: Aquamarijnen diadeem, twee aquamarijnen broches, vier diamanten armbanden en oorhangers van aquamarijn en diamant. 

Máxima met de japon op Prinsjesdag 2018: 

Creatie van Luisa Beccaria: 

 

Juwelen-kenner Edwin Fellner: "Koningin Màxima droeg vanavond tijdens het staatsbanket het aquamarijnen diadeem van wijlen Koningin Juliana, de aquamarijnen oorbellen en twee aquamarijnen broches. Strikt genomen is dit geen parure, maar eerder een verzameling van min of meer bijpassende aquamarijn juwelen die aan koningin Juliana werden geschonken. Het begon allemaal met een diadeem in art-decostijl, gemaakt door de Nederlandse juwelier Kempen, Begeer & Vos met diamanten en Braziliaanse aquamarijnen. Het diadeem was een verjaardagscadeau voor de 18-jarige prinses Juliana van haar ouders (1927). De tiara heeft een zeer uitgesproken jaren 20-design. De bandeaubasis is gemaakt uit platina en heeft een geometrisch design pavé gezet met vierkant geslepen diamanten en aquamarijnen en is bekroond met zeven grote briolette geslepen Aquamarijnen van uitstekende kwaliteit. Deze tiara's in bandeau-stijl werden vaak op het voorhoofd gedragen, zoals prinses Irene deed in de jaren '60. Pas na de Tweede Wereldoorlog begon koningin Juliana deze juwelen samen in het openbaar te dragen.

De edelsteen Aquamarijn kwam in het begin van de 20e eeuw flink in de belangstelling, door de prachtige ontwerpen van de grote en beroemde juweliers. De edelsteen wordt in grote stukken van hoge kwaliteit gedolven (vaak in Brazilië) en is zeer betaalbaar.

Juliana kreeg in bovengenoemde tijd van haar schoonmoeder Prinses Armgard een prachtige set briolette geslepen aquamarijnen cadeau. Deze kwamen hoogstwaarschijnlijk uit haar eigen collectie. De briolette geslepen aquamarijnen kunnen aan verschillende hangers worden bevestigd.

De vierkante broche in Edwardian stijl, gepind op Maxima’s ordelint schonk Prins Berhard zijn vrouw bij hun 25-jarige huwelijksfeest in 1962. Deze broche, Juliana’s favoriet, wordt nog zeer regelmatig gedragen door verschillende vrouwelijke leden van het koningshuis."

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Juffrouw Annie

Juffrouw Annie

donderdag 07 apr 2022 - 11:16

Ik denk niet dat Josine aanzat bij het staatsbanket. Dat schijnen sommigen hier te denken. Ik kan geen enkele reden bedenken waarom dat zo zou zijn. Vermoedelijk was ze erbij toen de gasten arriveerden, of iets dergelijks.

afbeelding van PK020

PK020

donderdag 07 apr 2022 - 18:50

Ach juffrouw Annie, laat ons lekker dromen en het vooral Josine gunnen! :-)

afbeelding van 29novmode

29novmode

donderdag 07 apr 2022 - 07:38

Eindelijk weer eens een staatsbanket en dan die jurk. De hals lijn is oubollig en die fletse kleuren. De juwelen zijn prachtig, maar bij de kleur van de jurk komen ze niet echt tot hun recht. Gemiste kans.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

woensdag 06 apr 2022 - 21:40

Juwelen mooi. Jurk vind niks voor Máxima doen, erg faal maakt het haar.

afbeelding van PK020

PK020

woensdag 06 apr 2022 - 20:48

Ik ga weer es meedoen ;-) Mag dat?

De outfit van onze koningin geeft de prachtige juwelen de hoofdrol, chapeau!
De tiara lijkt = is! ' ietwat gedateerd' qua vorm/ontwerp - ik heb het niet over de prachtige stenen! - maar door het golvende kapsel van koningin Maxima siert de tiara prachtig /op/ haar hoofd, en maakt de tiara naar mijn idee meer eigentijds.

Ik ben het eens met enkele reacties hierro, mijn reactie:
- De robe is ingetogen en respectvol naar de situatie in de Europese wereld - oorlog.....
- De robe is respectvol ingetogen naar haar gasten, met name naar de vrouw van de president; zij schittert kleurrijk en zo hoort het m.i. ook.
- De robe inclusief juwelen zijn eveneens respectvol naar de gasten; Maxima is geen "gewone" gastvrouw maar de koningin van Nederland. Daar geeft ze koninklijke uiting aan, samen met haar man koning W.A en het aanbieden van een staatsdiner in het paleis op de Dam. Zo hoort het, ik zou dat ook appreciëren als gast van een staatsdiner.
Hoe heb jij dat ervaren Josine?

Het paleis op de Dam is het oorspronkelijke en eigenlijke stadhuis van de stad Amsterdam, ingepikt van de bevolking maar dat is een ander verhaal.

Bijzonder hoe de kleurschakeringen van de robe harmoniëren met de juwelen en de handtas; goudachtig zilver, pastellen die lijken te vermengen, te vervloeien.... (Goud + zilver in combi = een uitdaging en een smaak, toch?)

Ik ben positief! Naast de shining en kleurrijke - soms bling bling - koningin, kan Maxima gelukkig ook ingetogen zijn, als de situatie daar om vraagt, en gebiedt!

Dank voor de info rondom de juwelen Edwin Fellner; leerzaam en interessant,!

afbeelding van Birchwood

Birchwood

woensdag 06 apr 2022 - 19:13

Niet de mooiste avondjurk in mijn beleving, maar het is wel een sjiek en stijlvol geheel. Wat doen juwelen dan veel.

afbeelding van JAusten

JAusten

woensdag 06 apr 2022 - 17:15

oh my goodness those magnificent jewels !
they might match with the dress but the whole is too "ton sur ton".

afbeelding van Juffrouw Annie

Juffrouw Annie

woensdag 06 apr 2022 - 16:37

De jurk vind ik niet zo mooi. Hij komt ouwelijk over met dat zedige kraagje, en de banen met verschillende kleuren komen (in elk geval op de foto) niet tot hun recht. De sieraden vind ik wel mooi.
Het is wel diplomatiek om jezelf minder goed te kleden dan de gasten, en een uitbundige japon was inderdaad niet gepast in deze tijd.

afbeelding van Anniek

Anniek

woensdag 06 apr 2022 - 16:00

helaas weer een misser en niet alleen de jurk .
Waarom dit staatsbezoek ? Dit had niet mogen doorgaan met een land dat volkomen neutraal wenst te blijven.
Maxima kijkt inderdaad bedrukt. Snap ik ook, zeker na haar gesprek met de Indiase moeder.
Wat jammer toch allemaal

afbeelding van PK020

PK020

woensdag 06 apr 2022 - 20:52

Ik begrijp uw reactie en denk onze koningin, zoals U, ook te snappen. Maxima is in functie, dit is haar 'baan'. Mee eens of niet, dit is een onderdeel van het koninklijke "sprookje"; aan de bak dus en wie weet....

afbeelding van Elles

Elles

woensdag 06 apr 2022 - 13:31

Ik begrijp niet,waarom Maxima nog steeds die omslagdoek in haar handen heeft.En,dat niemand,lijkt het,haar daarop attent maakt. Voor zo'n foto: even afgeven aan hofdame.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 07 apr 2022 - 11:20

Nee, ook ik begrijp niet dat iemand haar daar niet op attendeert, maar misschien ook wel hoor, maar dat ze haar eigen keuze aanhoud. Als dat zo is, vind ik toch dat Maxima de belangrijkheid van zulk een fotomoment niet lijkt te snappen. Het is/wordt een document deze fotos en het lijkt mij dat als je je er zo voor aankleed compleet met ordelint, mooi kroontje op het hoofd etc, dat je dan ook even je doekje aan de kant legt. Je gaat er ook niet met een zakdoek in je hand staan toch?

afbeelding van PK020

PK020

woensdag 06 apr 2022 - 20:55

Ik vermoed, wederom, een zorgvuldige keuze; U hoeft het niet te snappen, zo lang onze koningin zichzelf maar begrijpt. De omslagdoek lijkt tevens een signature look van Maxima, en nu ook haar dochters; ieder zijn/haar smaak.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 06 apr 2022 - 15:59

Misschien zat er een vlek op haar japon???

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 07 apr 2022 - 11:24

Dan heeft ze een slechte “wasmachine” want dan op bijna elk van haar japonnen, jurken, rokjes etc. een vlek, hè jakkes.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

woensdag 06 apr 2022 - 16:09

...HaHa - dat is leuk opgemerkt !

afbeelding van Suus

Suus

woensdag 06 apr 2022 - 17:22

Misschien heeft ze de hofdame gewoon lekker een vrije avond gegeven, in ieder geval maakt zij zich er niet druk om. Heel storend is het voor mij ook niet.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 06 apr 2022 - 11:51

Wat fijn na al die tijd weer een staatsbanket!
Ik denk dat deze jurk in het echt mooier is dan op de foto’s. De grijs/ blauwe kleuren maken Máxima wat flets, ik zie haar liever in pastel roze of sprekender kleuren die doen meer voor haar. Maar wat een feestje die diadeem en oorbellen! Vind dit Art Deco set echt super mooi!
En wat een fijne kleuren die de presidents vrouw draagt. Sprookjesachtig mooi die sari’s.

afbeelding van PK020

PK020

woensdag 06 apr 2022 - 20:56

JAAA!

afbeelding van Senna

Senna

woensdag 06 apr 2022 - 11:48

Die rustige kleuren vind het juist wel mooi en de prachtige sieraden komen zo goed tot zijn recht.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

woensdag 06 apr 2022 - 12:34

....inderdaad. de film geeft een geheel ander beeld van de japon en vooral de juwelen.
Ook Prinses Beatrix ziet er geweldig uit. Indrukwekkend de minuut stilte, gevraagd door
de koning.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 06 apr 2022 - 11:24

Ik vond de kleuren heel passend voor een staatsbanket met 1 minuut stilte. En ik moet zeggen dat de jurk in het echt (ik was bij het banket) niet flets overkwam. Deels door de glans van de stof, deels door het fonkelende diadeem. In het echt zijn juwelen honderd keer mooier dan op een foto/video.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 06 apr 2022 - 19:27

Josine! Wat fantastisch voor je! Dat komt je echt toe! Wat een letterlijke kroon op je werk! Dat kan alleen maar betekenen dat je werk als eervol wordt gezien! Chapeau

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 06 apr 2022 - 16:51

Wow super Josine!
Vertel ons meer!

afbeelding van P J Hoogeveen

P J Hoogeveen

woensdag 06 apr 2022 - 15:15

Wij moeten t met de video doen: https://www.youtube.com/watch?v=AaADsVP1-hs
mooi dat Koning begint met een minuut stilte te vragen voor de slachtoffers in Oekraine, waar de President met geen woord over repte, overigens ook niet over Maxima's VN werk, wat Alexander wel aanhaalde!

afbeelding van PK020

PK020

woensdag 06 apr 2022 - 20:58

Prachtig dat dergelijke opnames tegenwoordig via youtube gedeeld worden! De president van India kiest overigens zorgvuldig zijn eigen woorden, wat U en ik er ook van kunnen vinden.

afbeelding van P J Hoogeveen

P J Hoogeveen

donderdag 07 apr 2022 - 08:20

Ja, uiteraard kiest de President zijn eigen woorden, maar het VN werk van Hare Majesteit is toch ook in India zeer belangrijk in de strijd tegen armoede, had t toch wel netjes gevonden als hij dat op een of andere manier aangehaald had, maar goed, wie ben ik!?

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 06 apr 2022 - 13:48

Wat een mooie uitnodiging, Josine! Dat moet wel heel erg leuk geweest zijn!
Ja, ik ben ook heel benieuwd hoe jij er bij deze gelegenheid eruit zag!

Maxima vond ik er mooi uitzien, met prachtige juwelen.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 06 apr 2022 - 13:44

Was er 1 minuut stilte? Dat had ik niet mee gekregen. Dan is deze jurk inderdaad passend. Wat mooi dat je er bij mocht zijn. Ik geloof het gelijk, dat het in het echt veel mooier is dan op de foto.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 06 apr 2022 - 13:30

Wat ontzettend leuk dat je voor het banket was uitgenodigd! (En wat droeg je zelf...?)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 06 apr 2022 - 11:48

WauW wat bijzonder dat je bij he5 banket mocht zijn Josine! Dream come true!

afbeelding van Maria48

Maria48

woensdag 06 apr 2022 - 11:12

Er zijn veel negatieve reacties. Daar-en-tegen vind ik de jurk prachtig. Ingetogen kleuren passen bij deze nare tijden. Daarbij komt dat de juwelen de plaats krijgen die ze verdienen. De echtgenote van de president mag dan kleurrijk gekleed zijn, ik vind het bij de dame passen. al vind ik de lappen gedrapeerde stof niet mooi, een rommeltje wat "kleur "slaat. En waarom zou de koningin altijd lachend-stralend moeten poseren. Als je de beelden op tv ziet, vergaat je het lachen wel. Kortom, een prachtige foto in bewogen tijden.

afbeelding van PK020

PK020

woensdag 06 apr 2022 - 21:00

Mee eens Maria48 op één punt na; de "lappen" , de stoffen! zijn zorgvuldig gedrapeerd en waarschijnlijk - naast kleurrijk - zeer luxueus en ik vermoed met betekenis.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 06 apr 2022 - 08:58

Ik vind het een mooi en harmonieus geheel, ben het niet eens met de negatieve commentaren. Geen in het oog springende kleur inderdaad, maar daarom is het nog niet geen feestelijke jurk? Had ook voor de contra-prestatie gekund. Maar voor een staatsbanket met een niet-koninkrijk wordt wel vaker iets minder uitbundig uit de band gesprongen.

afbeelding van Assepoester

Assepoester

woensdag 06 apr 2022 - 07:56

Koningin Maxima heeft niet uitgepakt zoals we van haar gewend zijn tijdens een staatsbanket. Wel prachtige juwelen.
Wellicht sober gebleven vanwege de oorlog in Oekraïne.

afbeelding van P J Hoogeveen

P J Hoogeveen

woensdag 06 apr 2022 - 10:09

Dat zou wellicht kunnen, ze was vorige week ook erg aktief om vluchtelingen te bezoeken, misschien kan je de fletse kleuren zelfs voorzichtig wat blauw(romp)/geel(mouwen)noemen! Echte flagdressing kan natuurlijk bij zo'n gelegenheid niet! Voorzichtig statement misschien, India kiest ook geen partij!

afbeelding van PK020

PK020

woensdag 06 apr 2022 - 21:02

Flagdressing? NEE! Ook geen voorzichtig statement qua vermoedde vlag-kleuren; wel goed nagedacht over de zachte kleuren, klinkt net wat anders dan flets. ;-)

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

woensdag 06 apr 2022 - 07:12

Door de kledingkeuze van Maxima laat ze wel alle eer naar de gast gaan. Die schittert met prachtige kleuren. Aquamarijnen vind ok prachtig

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 06 apr 2022 - 13:43

Daar heb je helemaal een punt!

afbeelding van Chiara

Chiara

woensdag 06 apr 2022 - 07:07

Wat een ontzettende saaie jurk zowel model als kleur. Nachtjapon is inderdaad een goede benaming voor deze jurk. Juwelen zijn schitterend.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 06 apr 2022 - 06:55

Oei, voor een Staatsbezoek van India had ik een kleurrijker geheel verwacht. Persoonlijk vind ik deze japon wat saai. De juwelen zijn natuurlijk prachtig. Dank voor je uitleg Edwin!

afbeelding van P J Hoogeveen

P J Hoogeveen

woensdag 06 apr 2022 - 01:33

De jurk op zich wel mooi, maar hier is de Presidentsvrouw toch wel de ster van de avond in haar prachtige sari! Maxima bij Staatsbanket is 'n keer met los haar, mooi lang golvend, persoonlijk zie ik haar zo graag! Ze kijken nogal bedrukt, wat is er mis?

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 06 apr 2022 - 08:55

India stelt zich zeer neutraal op ten aanzien van Rusland-Oekraine.
WA vroeg in zn speech een minuut stilte voor de slachtoffers.
De president van India heeft in zijn speech de oorlog niet genoemd.

Aan tafel wel lachende gezichten. Dus wieweet slechts een momentopname.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 06 apr 2022 - 09:19

Ongekend en veelzeggend dat de president de oorlog niet genoemd heeft. Misschien dat onze Koningin vanwege de steun van India aan Rusland wat minzaam kijkt. Ik hoop het maar.
Dank voor de uitleg over de juwelen, zo worden ze nog mooier om naar te kijken.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

dinsdag 05 apr 2022 - 23:34

.....de ongetwijfeld prachtig gemaakte japon doet niet werkelijk veel voor de Koningin. Om zo meer springt de vrouw van de president er uit, door de schitterende sari. Ook ik blijf erbij: diademen met loshangend haar geven geen goede indruk van de indrukwekkende juwelen met een mooie geschiedenis. Dit kan de koningin beter.

afbeelding van PK020

PK020

woensdag 06 apr 2022 - 21:04

U kunt mijn reactie elders lezen; de gedateerde tiara - diadeem - lift juist op door het golvende kapsel van onze koningin.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 05 apr 2022 - 23:24

Prachtig die juwelen, heel mooi om eens een goede closeup van het diadeem te zien. Inderdaad zoals iemand hieronder al schreef, ze had het haar moeten opsteken, komt het juweel dan veel mooier op uit.
De jurk, want een japon kan ík het niet noemen, …. Brrr…….nu 2x gedragen = mijns inziens al 2x teveel, gewoon wegdoen!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

dinsdag 05 apr 2022 - 22:56

Ik vind de japon wel mooi eigenlijk, aquamarijn staat er goed bij. Het haar ook mooi. Het enige minpuntje vind ik die doek die ze vasthoudt, ik had die voor de officiële foto even weggelegd.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 05 apr 2022 - 22:30

Dank Edwin voor je uitgebreide toelichting!
Zo super dat er een grote collectie familiejuwelen is waar bij staatsdiners een mooie combinatie wordt gemaakt. Ook deze keer weer zeer geslaagd.
Mooie kleuren van de sari presidentsvrouw trouwens.

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

dinsdag 05 apr 2022 - 22:02

Ik kan nou niet echt enthousiast worden tot nu toe van dit staatsbezoek qua kleding van onze koningin. Ze heeft zoveel andere prachtige japonnen in de kast hangen.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?