Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima en minister-president Rutte wonen de Olympische Winterspelen bij in Pyeongchang. De Koning is aanwezig van vrijdag 9 tot en met dinsdag 13 februari 2018. Hij is als erelid uitgenodigd door het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Hare Majesteit Koningin Máxima zal de Koning van 9 tot en met 10 februari vergezellen. Minister-president Rutte is 9 en 10 februari aanwezig bij de Olympische Winterspelen.

De Koning, Koningin Máxima en de minister-president wonen de openingsceremonie en verschillende wedstrijden bij. Voorafgaand aan de openingsceremonie op vrijdagavond heeft de minister-president een ontmoeting met president Moon van de Republiek Korea en woont hij samen met de Koning en Koningin Máxima een receptie bij die wordt aangeboden door de president.

Zaterdag 10 februari lunchen de Koning, Koningin Máxima en de minister-president in het Olympisch Dorp met de Nederlandse sporters. Aansluitend brengt de minister-president een bezoek aan het Holland Heineken House waar hij vervolgens samen met de Koning en Koningin Máxima de receptie van NOC*NSF en de Nederlandse ambassade bijwoont. Na afloop van zijn bezoek aan de Olympische Spelen bezoekt de minister-president op 11 februari Memorial Park in Hoengseong. Tijdens een herdenkingsceremonie, ter nagedachtenis aan de Nederlandse troepen die tijdens de Koreaanse oorlog in dit dorp vochten en sneuvelden, houdt hij een toespraak en legt hij een krans.

Foto's van de Koning tijdens een diner, dat gisteren werd gehouden, zijn te vinden onder deze link.

De Koning en Koningin zijn volgens het programma aanwezig geweest bij de openingsceremonie. Helaas zijn er nergens beelden van hen verschenen. Wel van onze minister-president, Mark Rutte, die ook kort te zien was tijdens de live uitzending.

Wel heeft RTL Nieuws een videofragment van het Koningspaar laten zijn, tijdens de ontvangst door president Moon van Zuid-Korea met zijn echtgenote, voorafgaand aan de pre-receptie.

De gebruikte onderstaande screenshots, komen uit de video van RTL Nieuws (boven).

Foto

Foto

Foto

Koningin Maxima draagt een zwart broekpak met plooitjes rond de taille.

Foto

Foto

De Koningin draagt een zwarte handtas van Chanel. Op haar schouder draagt ze de diamanten aigrette uit de Koninklijke kluis.

Foto

Een foto tijdens de receptie:

Even terzijde:

Het schijnt erg slecht te gaan met de gezondheid van Prins Henrik van Denemarken. Zo slecht, dat Kroonprins Frederik, die nog aanwezig was bij het diner dat werd gehouden door de president van het IOC (waar ook Koning Willem-Alexander was), al voor de receptie en de openingsceremonie naar huis vertrok. Prins Henrik lijdt aan dementie en heeft een goedaardige tumor in zijn longen. 

 

Deze log is geschreven door TWoR in samenwerking met Josine en Edwin en lezers, waarvoor dank!

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

maandag 12 feb 2018 - 09:05

Mooi pak, maar het had wel een 'touch of color' kunnen gebruiken. Een gekleurd (ipv zwart) shirt er onder, of felrode lippenstift? Het kapsel zit netjes. Alles bij elkaar representatief.

afbeelding van Agnes

Agnes

zondag 11 feb 2018 - 15:51

Weten jullie zeker dat het dat pak is? Ik zie namelijk geen knopen op dit pak en de broek lijkt ook wijder nu dan op de foto in Brazilië...

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 12 feb 2018 - 13:52

Dan zal het waarschijnlijk toch een ander pak zijn. Maar wie de ontwerper is, geen idee! Ze droeg in China ook al een zwart pak bij aankomst. Dat zijn er dus 3 (nou ja, Team NL was denk ik heel donkergrijs?) in een paar dagen tijd!

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 10 feb 2018 - 18:43

Mooi pak. Maar Maxima wordt niet mooier van een zwart pak. Donkergroen, gebrand oranje, ja, zwart, nee. En die aigrette is hopeloos verdwaald.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 10 feb 2018 - 14:32

Willen jullie met reacties voor vandaag verder gaan in de nieuwe log? Deze log wordt anders wel erg vol, nu we zoveel beeld hebben ;), en er staan ook al 2 pagina's reacties. Super bedankt voor al jullie meedenken!

afbeelding van karpathos

karpathos

zaterdag 10 feb 2018 - 12:37

De koning draagt vandaag een grijs sweatvest van het merk Anta.

afbeelding van elise1

elise1

zaterdag 10 feb 2018 - 11:56

Prachtig pak draagt Maxima!

afbeelding van Magda

Magda

zaterdag 10 feb 2018 - 11:54

Broekpak leuk, maar waarom zó 'n enorm juweel op de rever.? Totaal ongepast.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

zaterdag 10 feb 2018 - 17:49

Magda, dat ben ik 100% met je eens. Mooi pak maar die aigrette is echt over the top voor deze gelegenheid!

afbeelding van Carolina

Carolina

zaterdag 10 feb 2018 - 20:10

Dat is toch typisch Maxima? Of vergis ik me nu heel erg;-)

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 10 feb 2018 - 10:48

Dank je wel! Hier dragen ze de TeamNL kleding, gesponsord door Fila, van OS 2018.

afbeelding van karpathos

karpathos

zaterdag 10 feb 2018 - 10:34

Om 11.00 uur, Nederlandse tijd, begint de 1500 meter shorttrack voor mannen. Om 12.00 uur, Nederlandse tijd, gaat de 3000 meter schaatsen voor de vrouwen van start. De kans is aanwezig dat de koning en koningin op de tribune zitten.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

zaterdag 10 feb 2018 - 07:38

Ivm wat ik eerder schreef: oranje pak is mss ook geen goed idee gezien in zuid korea boeddhisme religie is en oranje een kleur van betekenis is in deze religie. ....

afbeelding van Maribrune

Maribrune

zaterdag 10 feb 2018 - 07:33

Mooi broekpak maar somber en mooie maar vrij grote broche past niet in deze sportieve contekst. Denk dat maxima hier perfect had kunnen kiezen voor het "oranje " broekpak van enige tijd geleden

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 09 feb 2018 - 23:57

Wat leuk dat Máxima dit mooie broekpak weer draagt. Prachtig met deze bijzondere broche!
Ik las dat ze zondag alweer doorreist naar Indonesië voor een VN bezoek. Vol programma!

En wat een naar nieuws over prins Henrik..

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 10 feb 2018 - 10:46

Ja, erg naar van Prins Henrik. Het Deense Hof heeft een persbericht vrijgegeven dat Kroonprins Frederik naar huis ging omdat de gezondheidssituatie van Prins Henrik verslechterd.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 09 feb 2018 - 23:00

Dank dames voor t vele zoeken.
Fijn dat RTL nog wat beelden had.
Tien uur journaal NPO helemaal niks.
Jeroen Snel al weer naar NL denk ik?
Wat een super grote badge heeft Máxima.
Sportief broekpak. En mooi. (Maar t had van mij ook die oranje mogen zijn ... )

afbeelding van orchidee

orchidee

zaterdag 10 feb 2018 - 09:39

De man naast Mark, is dat niet WA?
Hij is iets kleiner dan Mark en de foto is uit een wat moeilijke hoek genomen, maar de haarkleur en de vorm van het gezicht, het lijkt er wel op.
Dan missen we alleen nog Maxima.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 10 feb 2018 - 10:45

Nee, dat is de Koning echt niet. De haarkleur, de neusvorm is anders. Bovendien is hij ook niet heel veel kleiner dan WA denk ik? De Koning is nl ook behoorlijk groot.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 09 feb 2018 - 22:42

Bij de 5 km, zei de Koning. Hij zei dat ze niet naar de 10 km gingen, zei hij in China.

Foto's van Albert van Monaco en Henri van Luxemburg, en ook daar WA en Maxima niet in beeld (al zie ik Rutte hier ook niet). Maar ik vermoed inderdaad dat ze er niet waren (maar kan het uiteraard mis hebben)! https://www.gettyimages.nl/fotos/kor2018-olympic-luxembourg?assettype=im...

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 09 feb 2018 - 21:56

Video is toegevoegd aan de log, evenals de info over haar kleding/juwelen en screenshots uit de video. Ik ben bang dat we geen beelden gaan zien van het Koningspaar tijdens de openingsceremonie. Misschien zijn ze uiteindelijk helemaal niet geweest. Van de sporters waren er ook veel niet, en het was nogal koud, schijnt het.

afbeelding van karpathos

karpathos

vrijdag 09 feb 2018 - 22:05

Ach, dat kan ik het koningspaar ook niet kwalijk nemen. Ze zijn naar het andere eind van de wereld gevlogen en hebben nu denk ik wel even rust nodig. Zaterdag zitten ze in elk geval bij de 10 km voor de schaatsers.

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 09 feb 2018 - 21:49

Hèhè ik heb de beelden ook gevonden. Ze ziet er mooi uit. Sinds China zit het kapsel wat boller aan de achterkant, en zijn de plukken wat speelser aan de onderkant. Wel leuk vind ik.

afbeelding van karpathos

karpathos

vrijdag 09 feb 2018 - 21:22

Dank je wel Edwin voor de link.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 09 feb 2018 - 21:41

Ja, die is het zeker weten! Super, dank je wel joh! Ik zie dezelfde plooitjes bij de taille!

afbeelding van Agnes

Agnes

zondag 11 feb 2018 - 15:53

Weet je het zeker TWOR? Ik zie geen knopen op het jasje en de broek is ook wijder nu dan op de foto in Brazilië....ik denk dat het een ander pak is. Heeft ze het vorig jaar niet in Duitsland gedragen?

afbeelding van karpathos

karpathos

maandag 12 feb 2018 - 08:33

Je hebt gelijk Agnes. Op 7 februari 2017 droeg Máxima in Eisenach ook een zwart broekpak.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 09 feb 2018 - 20:49

De foto op BlauwBloed is van 4 jaar geleden denk ik. Ze dragen daar namelijk de TeamNL kleding van 2014 in Sotchi. Toen werd de kleding nog verzorgd door Asics, net als tijdens de spelen in Rio in 2016 (en de afgelopen 22 jaar). Nu doet Fila het, en ik zie nergens een Fila logo, en de kleding die ze op de foto van BlauwBloed dragen is dus uit de Sotchi periode. Dus of de foto is oud, of ze dragen oude kleding.

afbeelding van karpathos

karpathos

vrijdag 09 feb 2018 - 20:52

In 2014 droegen de koning en koningin dezelfde kleding. Zou deze foto wel van vandaag zijn?

afbeelding van Jane

Jane

vrijdag 09 feb 2018 - 19:54

Bij rtlnieuws was er een kort moment te zien van het welkom van WA en Max door de president Moon. Met fotomonent. Erg kort. Maxima had iets zwart aan? Kan de foto op internet ook niet terugvinden. Raar.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 09 feb 2018 - 20:15

Aha, kijk ik daar even! Dank je wel, Jane!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 09 feb 2018 - 20:32

Ik heb het nieuws van 18:00 uur terug gekeken, maar geen koningspaar...

afbeelding van Jane

Jane

vrijdag 09 feb 2018 - 20:53

Oeps, was halfacht editie.. bij 6’50”
Maar je krijgt al materiaal geloof ik, gelukkig ;)

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 09 feb 2018 - 21:40

Dat was het inderdaad ;). Om 18:00 uur stond er nog niets in. Te zien vanaf ongeveer 6:50 inderdaad! Ga de info toe voegen. Hartelijk dank voor het meedenken en zoeken allemaal, geweldig!

afbeelding van Edwin

Edwin

vrijdag 09 feb 2018 - 20:37

TWOR: Ik heb een paar foto's voor je! Waar moeten ze naar toe? E-mail?

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 09 feb 2018 - 20:27

Er staat wel een foto op blauw bloed. Maxima met een oranje muts op.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 09 feb 2018 - 20:50

Dat is denk ik een oude foto, zie hier onder, uit Sotchi.

afbeelding van Edwin

Edwin

vrijdag 09 feb 2018 - 20:26

Maxima droeg op de linkerzijde van haar zwarte blazer de diamanten aigrette (haarspeld) van koningin Emma.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?