Vandaag is het eindelijk zover: Prinsjesdag! In deze blog hou ik je op de hoogte van het laatste modenieuws. 

Outfit Máxima: 
Taftzijde rok in pastelkleuren met abstracte bloemenprint, gecombineerd met een oranje top van een fijn geweven wollen jersey met bijpassende turban. (RVD spreekt van pillbox, maar dat klopt niet.) De clutch is een ontwerp van Oscar de la Renta. 


Foto: PPE

De koningin draagt een ontwerp van Natan. Hier zie je een vergelijkbare stof:

De hoed is een oudje en kwam eerder in beeld in Duitsland. 


Foto: PPE

De broche hebben we al in verschillende uitvoeringen bij de koningin gezien, maar de herkomst is nog steeds onbekend. 

De verschillende versies: 

Ter bevestiging van het ordelint droeg de koningin ook nog een strikbroche op het achterpand van de top. 

Outfit Laurentien: 

Japon ontworpen door Hardies Couture Den Haag. De stof is in Italië gemaakt van donker grijze brokaat met een goud en zwart bloemenpatroon. De japon heeft een sjaalkraag en een verhoogde taille.
Hoed: Ontworpen door Evelien Gentis. Een Hoge Turban gemaakt van verschillende lagen Sinamay stof in de kleur goud en grijs.
 

Foto: PPE
 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Elise26

Elise26

maandag 27 sep 2021 - 12:22

Wat ik jammer vind is dat Máxima vaak leren handschoenen draagt op ongepaste momenten. Toch een kleine moeite om van de rode stof een paar handschoenen te laten maken lijkt me.

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 25 sep 2021 - 21:38

Het lijken 2 outfits: een winterse look tot het middel en daaronder een rok

afbeelding van Anouk

Anouk

donderdag 23 sep 2021 - 18:02

We krijgen ein-de-lijk weer een staatsbezoek! Van 9 - 11 november gaat het koningspaar naar Noorwegen! :)

afbeelding van Peet

Peet

donderdag 23 sep 2021 - 13:27

Wat een prachtige stof waarvan de rok is gemaakt, jammer dat door de omvang, de rok niet flatteert. Op de een of andere manier past de top er niet bij, zeker aan de achterkant. Onze koningin lijkt veel "breder" dan ze is. De kleuren zijn prachtig.
Prinses Laurentien is erg bescheiden met haar japon, wellicht omdat dat van haar wordt verwacht (?)

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 22 sep 2021 - 19:58

Vandaag in New York de Koningsdagcatsuit van vorig jaar.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 23 sep 2021 - 10:29

Ik probeer m te plakken:
#UNSGSA
https://t.co/NvVxy3pwfX

Ik had er een groen colbertje over heen gedaan. Weet niet of ze dat in de kast had hangen?

afbeelding van oranjefan

oranjefan

donderdag 23 sep 2021 - 18:54

Leuke outfit, prima voor die gelegenheid.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 23 sep 2021 - 14:05

Wat zit haar kapsel mooi! Ik blijf die witte, plastic riem niet mooi vinden, maar verder vind ik dit een prima outfit voor de gelegenheid.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 23 sep 2021 - 12:49

Dank. Staat inmiddels ook bij My Royals een overzicht

afbeelding van Anouk

Anouk

woensdag 22 sep 2021 - 20:57

Ik denk dat je jumpsuit bedoelde ;-) sommigen zouden een beroerte krijgen van een koningin in een catsuit haha xD

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 23 sep 2021 - 12:53

Haha, slip of the toetsenbord….. dat zou wat zijn ja…

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 22 sep 2021 - 20:04

Wat leuk. Waar zijn daar foto’s van te zien?

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 22 sep 2021 - 21:34

.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 22 sep 2021 - 21:33

Één foto op Twitter via UNSGR.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 22 sep 2021 - 15:52

Ach het gaat mij niet zo om kleutencombies ect, maar ik zie zoveel technische minpunten aan de modellen die Maxima draagt van Natan, en dat vind ik werkelijk zo ongelofelijk jammer! Je zou haast gaan denken dat ze niet méér kan betalen… .Slecht zittende (vaak te krap) blouses, topjes etc, te korte of juist te lange rokken, scheve ongelijk hangende rokken, stof motieven die niet naadloos aansluiten, dikke naden, scheef zittende coupenaden … afijn te veel om op te noemen, en dan begrijp ik dat Natan voor de koningin redelijk goedkoop is, heeft zelfs Mark van der Linde eens geroepen bij Boulevard maar dan denk ik ook: ga je voor kwaliteit of kwantiteit? Máxima is tenslotte wél onze koningin, zij vertegenwoordigd Nederland dan zou ik zeggen, koningin draag in hemelsnaam Vermeulen in Newyork or whatever, maar op Nederlandse bodem en zeker met een dag als Prinsjesdag een Nederlandse couturier, zij verstaan hun vak namelijk wel, in elk opzicht. Ik zag dat de prinsessen helaas!! ook al zwichten voor Natan maar ik hoop toch echt dat Amalia in de toekomst voor kwaliteit gaat.

afbeelding van Anniek

Anniek

vrijdag 24 sep 2021 - 14:28

ja we kunnen het niet vaak genoeg benadrukken. Géén Natan meer aub! Bijna altijd mist er iets en zeker bij een tweede keer dragen is het vaak te krap, kort etc. Hoe is t mogelijk dat zij nog steeds zo vaak voor Natan kiest ! Er is zoveel moois elders!

afbeelding van Anouk

Anouk

vrijdag 24 sep 2021 - 16:44

Dan rijst bij mij toch de volgende vraag (ik ben een leek als het op kledingmaken aankomt): daar waar de meeste mensen hier Natan op afkraken zoals de coupenaden etc. Is dit ook terug te zien bij de Natan ensembles die Mathilde van België draagt of heeft de.voorkeur voor strak van onze majesteit invloed op hoe een Natan valt? Ik meen ooit eens te hebben gelezen dat dhr. Vermeulen ook niet zo blij is als Maxima een strakkere aanpassing wil, omdat het dan niet valt zoals hij voor ogen heeft.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 22 sep 2021 - 12:55

Vanmorgen heb ik de kleding van de schoonzussen eens goed bekeken. Laurentien ziet er verzorgd en keurig uit, haar kapsel zit heel goed. De make-up zou wat minder hard kunnen maar who cares. Als je een overzicht van haar kledingkeuzes van de afgelopen jaren bekijkt dan zie je dat ze een duidelijke voorkeur heeft voor brokaat-achtige stoffen in gedekte tinten. Ze zou eens een andere keuze kunnen maken qua advisering. Niets mis met Hardies maar het kan iets jeugdiger en luchtiger.
De combi van Maxima vind ik bij nader inzien niet geweldig. De winterse stof past niet echt bij de rok en verdient een aansluitende rok of pantalon. De stof van de rok vind ik lijken op de gordijnen van mijn oma maar had samen met de top van het model wellicht geleidt tot een mooier resultaat. De plooien rond de taille maken het er niet mooier op. Maar het geheel was keurig verzorgd, alhoewel het wel een beetje vloekte met de achtergrond. Die overigens wel weer mooi matchte met de prachtige arrangementen met o.a. dahlia's.

afbeelding van Paula Ruijgrok

Paula Ruijgrok

woensdag 22 sep 2021 - 11:52

De rok lijkt sterk op een klassiek gordijn. Lelijk. De kleurencombinatie is ook niet mooi.

afbeelding van WA

WA

woensdag 22 sep 2021 - 10:01

Ik denk dat het mooier geweest was als de top korter zou zijn. Nu valt de top net over het begin van de rimpeling van de rok waardoor het geheel onnodig breder wordt.
De top in dezelfde stof als de rok lijkt mij ook mooier. Het is nu wel heel heftig allemaal.
En: eigenlijk vind ik los haar voor een koningin op Prinsjesdag niet mooi

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 22 sep 2021 - 09:09

Ik heb even gewacht met reageren omdat ik het even moest laten bezinken. Alles bij elkaar ben ik niet kapot van het geheel. Het is verzorgd hoor, daar niet van, maar niet mijn smaak. Qua kleur vind ik de top te oranje-rood (en een echte rood staat Maxima beter), alsook iets te krap en kort. Wat ik jammer vind aan de rok is de vele plooien bij de taille, waardoor hij niet goed afkleedt. Bij de jurk van Laurentien is dat veel beter gedaan. Kapsel vind ik opgestoken mooier voor Prinsjesdag, en qua make-up heeft ze een iets meer uitgesproken kleur lippenstift nodig. Alles bij elkaar vind ik het gewoon niet echt "Prinsjesdag".

Ik keek hier nog eens naar een overzicht van Laurentien over de jaren: https://www.nouveau.nl/artikel/maxima/prinsjesdag-prinses-laurentiens-gr...
en daar zit toch een heel aantal geslaagde jurken bij!

Maxima zag er trouwens niet echt op haar gemak uit. Het komt niet vaak voor dat Willem-Alexander meer ontspannen over komt dan Maxima! Misschien omdat er geen publiek bij mocht?

afbeelding van Trixedo

Trixedo

woensdag 22 sep 2021 - 11:46

Laurentiens jurk is inderdaad prachtig, echt rijk en luxueus ! Maar haar schoenen... ?

afbeelding van sandy

sandy

woensdag 22 sep 2021 - 02:08

Dat de kleding van Máxima haar breed maakt!? Had ik maar zo'n taille!

afbeelding van Anouk

Anouk

woensdag 22 sep 2021 - 09:01

Echt he!

Misschien de top niet over de rok, maar er in? Ik vind het wel een symbolische jurk. In de Troonrede wordt gesproken over polarisatie enerzijds en anderzijds dat we ook trots op ons land mogen zijn. De jurk haal je duidelijk de Nederlandse driekleur èn Oranje uit: verbinding en nationale trots waar de vlag voor staat.

afbeelding van Anne-Wil

Anne-Wil

dinsdag 21 sep 2021 - 23:09

Ik vind Max er vrolijk uitzien! Beter als vorig jaar.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

dinsdag 21 sep 2021 - 22:47

Ik vind Laurentien prachtig! Okeej misschien is de stof wat sombertjes, maar we kennen Nederland het had vandaag net zo goed een herfstige dag kunnen zijn. Laurentien is bij zichzelf gebleven qua kledingstyle en de pasvorm zit zuiver! Mooi gecombineerd met warme accessoires.
Maxima vind ik leuk gedaan met de geste naar de welbekende 3 kleur. Maar de pasvorm is dramatisch. Wat onderkleding betreft dat is zo jammer, een goede push up had al veel beter geweest.
Handschoenen matchen ook niet met de turban en top, maar ja het kan zijn dat het live wel mooi was. Foto's vertekennen ook vaak met verschillende materiaal keuzes.
De rok vraagt om een andere combinatie zoals bij het model en nu komt de rok niet tot zijn recht omdat het zonodig een sjieke rol moest spelen.
De rok is leuk voor bij een concert of een diner.

afbeelding van Fee

Fee

dinsdag 21 sep 2021 - 21:26

Zo te zien komt de kleurencombinatie van Maxima overeen met het oorspronkelijke oranje-blanje-bleu van de prinsenvlag.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

dinsdag 21 sep 2021 - 21:19

Kleurig geheel, staat goed. Pasvorm is wel puntje van kritiek. Stof lijkt stijf waardoor boven- en onderkant niet mooi op elkaar aansluiten. Clutch is een toppertje!
Outfit van Laurentien kan ik zo niet goed genoeg beoordelen.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 21 sep 2021 - 20:54

De kleur staat Maxima prachtig dat oranjerood.
De rok past niet bij deze top. De top vind ik mooi, ook de achterkant.
Jammer dat dit zo gecombineerd is.
Laurentien goede keuze wat kleding betreft.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

donderdag 23 sep 2021 - 18:56

Ik vind de achterkant van de top ook heel mooi met zo'n V-vorm.

afbeelding van Deirdre

Deirdre

dinsdag 21 sep 2021 - 20:35

Prachtige frisse kleuren combinatie! Laurentien daarentegen somber, winters en ouwelijk.

afbeelding van Lizette

Lizette

dinsdag 21 sep 2021 - 20:20

Ik zie verschillende reacties voorbij komen over de broche op de rug, dat is echt niet voor het eerst dat dat gebeurt, overigens heeft prinses Laurentien ook een broche op de rug om het ordelint op zijn plaats te houden.

afbeelding van Anniek

Anniek

dinsdag 21 sep 2021 - 20:19

rok past totaal niet bij blouse. Jammer maar ook onbegrijpelijk. De combinatie die het model draagt vind ik nl. prachtig.
Laurentine heel mooi.

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

dinsdag 21 sep 2021 - 19:28

Ik vind de kleuren bij elkaar geweldig. Vanaf een afstandje bekeken is t prachtig. Niet te dichtbij gaan staan of inzoomen dus:-)

afbeelding van Chiara

Chiara

dinsdag 21 sep 2021 - 18:40

Als enorme Natan fan vind ik deze jurk prachtig. Kleuren zijn en staan Maxima geweldig. Waarom altijd die negativiteit zodra de naam Natan valt? Jurk van Laurentien daarentegen vind ik saai, kleurloos en ouwelijk.

afbeelding van Celeste

Celeste

dinsdag 21 sep 2021 - 20:41

Nou, het zou haar sieren als ze meer van haar kleedgeld in Nederland zou besteden.
Er kan genoeg moois voor haar gemaakt worden op eigen bodem.
Van " ons" werd ook gevraagd om meer lokaal te kopen ☺️

afbeelding van Krielie

Krielie

dinsdag 21 sep 2021 - 19:53

Dat komt waarschijnlijk omdat er écht wel wat aan te merken valt op de precisie van het werk van Natan. Ik heb als regel dat ik niet reageer wanneer de koningin Natan draagt omdat ik het 9 van de 10x niet OK vind. Het ligt niet aan de stoffen maar aan de verwerking ervan. De koningin heeft vlgs mij de keus gemaakt om voor haar werkkleding voor het overgrote deel voor Natan te kiezen. Je weet wat je wel én niet krijgt. Blijkbaar heeft zij vrede met de mindere kanten van de ontwerpen.

afbeelding van Maxfan

Maxfan

dinsdag 21 sep 2021 - 17:22

De combi van Máxima is mogelijk niet perfect maar nog altijd veel beter dan de sombere oud makende japon van Laurentien. Jammer.

afbeelding van Kate101112

Kate101112

dinsdag 21 sep 2021 - 17:09

Wat een draak van een dure jurk.
Het lijkt wel of het slechtzittende bovenlijf er tijdelijk is aan gezet. Er ook gebloemd deel is.
Niets klopt. Alles trekt , dit is toch geen couture.
Dan de zwaar leren handschoenen en de broche op de rug..
het lijkt mij dat het verfijnder kan.

We denken maar volgende keer beter.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 21 sep 2021 - 19:27

Een brochure op de rug : nooit eerder gezien... ?!

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

dinsdag 21 sep 2021 - 23:30

.....dient slechts om het ordelint op de plaats te houden en op een troon zit men niet tegen de rugleuning, dus niet voelbaar.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

woensdag 22 sep 2021 - 10:20

Dankjewel voor de verklaring !

afbeelding van frankvc

frankvc

dinsdag 21 sep 2021 - 16:58

Ik vind het wel heel contrasterend qua kleur. Het felle rood schreeuwt bij dat blauw.

afbeelding van Krielie

Krielie

dinsdag 21 sep 2021 - 16:43

Ik vind de blauwe jurk van Natan mooier dan het ensemble dat de koningin draagt. Té contrasterend.
De stof van de jurk van Laurentien vind ik prachtig maar voor nu wat somber en ook wat ouwelijk.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 21 sep 2021 - 16:45

Het is dat deze foto hier gepubliceerd wordt en daarom reageer ik ook; maar even serieus … Een peperduur prachtig juweel eventjes op de rug geprikt? Was hier nu werkelijk geen andere oplossing voor? Buiten het feit dat het too much is, overdone, lijkt het me niet lekker zitten tegen de rugleuning aan. En terugkomend op mijn schrijven eerder hieronder, heeft Maxima de rok niet verkeerd om aan? Hierachter zijn de motieven op de panden op de naad netjes overlopend, maar aan de voorkant en zijkanten niet, … raar.

afbeelding van Senna

Senna

dinsdag 21 sep 2021 - 16:29

Wat een leuke set en ik vind niet dat het haar zo breed maakt. Jammer vind ik het vaak dat zodra de naam Natan valt sommige reageerders het meteen al niet mooi vinden.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

dinsdag 21 sep 2021 - 16:02

Wow, ik vind het een heel mooie outfit van Maxima! Wat dikkere, meer winterse stof maar de kleuren nog wel fris. Mooi met dit prachtige weer vandaag. De wijd uitlopende rok vind ik chique en persoonlijk vind ik het haar helemaal niet breder maken. Mooie top er op en de turban staat haar ook. Als enige minpuntje zou ik zeggen, dat ik me afvraag of ik deze kleurcombinatie oranje/lichtblauw nu echt geschikt vind. Ik zou dat niet bedenken. Maar ik vind het ook wel weer leuk dat ze haar eigen combinatie kiest, daardoor wordt het verrassend.
Laurentien daarentegen vind ik wel een prachtige japon dragen, heel mooie stof (wel winters, maar het had ook koud kunnen zijn vandaag). Maar toch wordt ik er niet warm of koud van. De uitstraling mist wat flair voor mijn gevoel, wat Maxima wel heeft.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 21 sep 2021 - 16:20

Ehhmm… tja .. laat ik positief beginnen, de kleuren vind ik mooi, vrolijk, en feestelijk.
Technisch gezien, vind ik een vierpandig- of bestond hij zelfs uit 8 banen?, ik kan dit niet goed zien, lange rok niet mooi zeker niet bij deze omdat Natan erom bekend staat de patronen van de stof niet laat doorlopen op de opeenvolgende panden, dat is echt not done in de couturierwereld! Kan je hier ook goed zien. Ten tweede wordt de rok en daardoor ook de draagster wat pompeuzer dan dat ze is door al die panden aan de bovenkant bijeen te rimpelen. Het lijkt wel of het dan ook simpel met een elastiek is gedaan. Het lijfje is wat te strak, de driekwart mouw vind ik wel mooi omdat de juwelen zo beter tot hun recht komen. Maar als u had gezegd deze jurk komt bij C&A vandaan had ik dit direct gelooft. Ik zou zeggen de rok op knie hoogte afknippen en een paar banen er tussen uit. Laurentien vond ik qua kleur vrij somber, (moreel kompas?) hoewel het werkelijk een prachtige stof is en een waarlijke robe! Hij zit haar dan ook als gegoten. Op de heupen mooi aangesloten en uitwaaierend naar de onderkant toe. Kijk zo hoort het.

afbeelding van Juffrouw Annie

Juffrouw Annie

dinsdag 21 sep 2021 - 16:48

Op de foto van de achterkant zie je inderdaad (omdat de top vrij kort is) duidelijk de rimpels bij de taille... ziet er inderdaad uit alsof er gewoon een elastiek doorheen is gehaald, ik vind het ook niet zo mooi.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

dinsdag 21 sep 2021 - 16:08

....goed verwoord Mevrouw. Het niet doorlopende patroon van de prachtige stof van de rok maakt het enigszins goedkoop.
Evenzo de iets te strak zittende top. Ook het welliswaar geringe kleurverschil bij de accessoires mag bij een Koningin in funktie eigenlijk niet voorkomen. Wellicht weer eens onder tijddruk vanwege de reis naar New York !? Op de mooie japon van Prinses Laurentien zijn de grote opgestikte zakken enigszins storend. De verhoogde taille is gedurfd. Mooi geheel.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?