Máxima's publieke agenda is tot het einde van het jaar leeg. De tijd om uitgebreid terug te blikken is daarmee aangebroken. In deze blog een overzicht van Máxima's avondjurken van 2017. Twee jurken heeft ze dit jaar tweemaal gedragen. Bij het bepalen van de winnaar zullen de nummers 5+9 en 16+17 bij elkaar worden opgeteld. 

1. Rode kaftan uit de prêt-à-porter collectie van Valentino. 
2. Vermaakte japon met broderie d'art van Jan Taminiau. 
3. Gebloemde japon uit de prêt-à-porter collectie van Giambatista Valli. 
4. Asymmetrische japon van Jan Taminiau. Het borduurwerk op de japon is geinspireerd op het behang van de Japanse Zaal in Paleis Huis ten Bosch. 

5. Japon met vleermuismouw van Jan Taminiau. 
6. Japon van Jan Taminiau. De handgeschilderde en geborduurde tekeningen op de japon zijn opnieuw geinspireerd op het behang van de Japanse Zaal in Paleis Huis ten Bosch. 
7. Tweedelige combinatie van Claes Iversen. De rok van zijde satijn en guipure kant werd eerder gedragen op Prinsjesdag 2016. 
8. Aansluitende en mouwloze japon van Natan. Voor het eerst publiekelijk gedragen op Prinsjesdag 2007. 

9. Rode japon met vleermuismouw van Jan Taminiau, zie nummer 5. 
10. Valentino-jurk met empirelijn, waaruit verschillende lagen volants onstaan. 
11. Japon met een kubus-dessin van Jan Taminiau. 
12. Vermaakte japon van de Italiaanse ontwerpster Luisa Beccaria. 

13. Japon met volants (geen ruches!) van Lanvin. 
14. Japon van ikat zijde, gemaakt bij een kleermaker in Wassenaar. 
15. Japon van ausbrenner zijde, een ontwerp van Natan. 
16. Kanten japon met 3D-bladeren van chiffon. Ontwerper: Jan Taminiau. 

17: Kanten japon met 3D-bladeren van chiffon, zie nummer 16. 
18. Japon met aangezette mouw en diagonale lijnen van Jan Taminiau. 

De poll: 

Foto's met dank aan:
Monarchypress.com
RVD/Jeroen vd Meyde
Valentino

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Lina

Lina

donderdag 14 dec 2017 - 15:33

Voor mij is er een duidelijke uitschieter in positieve zin, nummer 2.
Uitschieters in negatieve zin zijn er wel een stuk of vier.
Zou misschien leuk zijn als er voortaan ook een poll komt wat je de minst aantrekkelijke jurk vind.

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 13 dec 2017 - 10:57

Ik viel gelijk weer voor de nude-kleurige avondjurk van Valentino op nummer 10. Alles klopt daar en de kleur vind ik waanzinnig: zo zacht. Ik vind, zo alle jurken bekijkend, dat er veel gelijkende jurken bij zitten. Op zich staat het Maxima allemaal (behalve de vleermuismouwjurk op nummer 18) maar een fishtail mag wel weer eens opduiken. Even een ánder model. En ik zie nog steeds graag de zwartroze Tom Ford terug, die was ook even helemaal ánders.

afbeelding van zara

zara

dinsdag 12 dec 2017 - 19:23

Mijn allermooiste japonnen rijtje: nrs. 4-13- 10 en 1.
Vreemd genoeg ben ik op de spectaculaire JT jurk op nr. 18 alweer een beetje uitgekeken, misschien een gevalletje van over-exposure.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

maandag 11 dec 2017 - 11:37

Ik heb voor nummer 9 gestemd! Prachtige, krachtige japon van Jan Taminiau, in een rode kleur die Maxima zo prachtig staat. Deze vind ik zelfs veel mooier dan de rode nummer 1 van Valentino, net iets te veel stof etc. Nummer 18 is mijn overtuigende nr. 2, geweldige jurk.

Het verbaast me dat deze twee japonnen allebei van Jan Taminiau zijn, en dat hij tegelijkertijd zoiets als nummer 16 kan maken. Zo'n traditionele jurk, maar hij staat Maxima niet (vind ik). Met name de kleur is niet goed voor haar. Mijn top 3 wordt gecompleteerd door nummer 6.

Goh, is mijn top 3 helemaal van Jan Taminiau?!? Nou, vooruit, omdat nummer 6 niet nieuw is en ze hem al eerder droeg op Prinsjesdag, zal ik nummer 12 als een romantische optie vervangen.

Echt niet mooi vind ik nummer 8 (blergh...) en nummer 14 (geintje, zullen we maar zeggen). Ook - voor zover ik het kan zien - nummer 11.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

zondag 10 dec 2017 - 13:08

Veel mooie avondjurken van Maxima. Daar kan ik echt niet tussen kiezen ( bijv 2, 4,6 10, 12 om maar een paar te noemen)
Maar enkele zijn echt lelijk 11 en 13 en 14, ook 18 vind ik niet mooi. Maakt maxima breder dan ze is.

afbeelding van Marga

Marga

zondag 10 dec 2017 - 10:52

Kan oprecht niet kiezen. Nummer 7, 12,16 en 18 zijn mijn favorieten van dit jaar. Als ik hiervan de meest koninklijke moet kiezen, ga ik voor nummer 7 met de kleurencombinatie blauw ( royal blue) en de gouden kleur!! Maar wat was nummer 12 ook prachtig en nummer 18 erg origineel!!

afbeelding van Jens

Jens

zondag 10 dec 2017 - 00:01

Nummer 3. Met stip op 1. Dit is Máxima voor mij, niet als koningin maar als vrouw die een japon gekozen heeft waar ze zich fijn in voelt en er geweldig uitziet. Ja, nummer 3 is mijn favoriet. En als koningin nummer 18: koninklijk, statig en toch verrassend anders. Ook een groot compliment waard.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

zaterdag 09 dec 2017 - 23:09

Taminiau: altijd goed voor Maxima. Jurk 6 valt op andere foto's wel goed, was altijd mijn favoriet. JT jurken: vallen mooi, zitten goed, zijn origineel. Jurk 18 vind ik meer een statement dan een jurk om mooi in te zijn. Jurk no.1: gruwel. Rode versie van de Jomantha-jurk. En dan jurk 16: mooi, maar klopt ergens niet: net niet de goede kleur voor Maxima. Uiteindelijk vind ik de rode 9 nog steeds de meest koninklijke jurk die maar fantastisch staat..Daarom stem ik waarschijnlijk voor 9. Maar persoonlijk houd ik heel erg van no. 6.

afbeelding van Fina

Fina

zaterdag 09 dec 2017 - 21:20

Echt veel mooi avondjaponnen. De keuze bij mij is tussen 1, 2, 3, 7, 9, 12 en 18. Voor mij betekend mooi ook dat de jurk goed moet zitten daarom valt voor mij jurk nummer 6 af.
Bij nummer 2 vind ik de kleur heel mooi en natuurlijk het borduurwerk, écht prachtig. Nummer 3 de zwart jurk met roze bloemen ook geweldig. Claes Iversen de jurk nummer 7 vind ik ook prachtig zeker met deze top gedragen vind ik vele malen mooier dan met de blouse. Nummer 9 valt heel mooi. 12 de zachte kleur blauw vind ik zo bijzonder en staat haar ook heel mooi. En nummer 18 valt prachtig heel sterke jurk. En nu kiezen....... 1 of 18 de jurken hebben ook van elkaar weg ik ga voor 18,

afbeelding van marinde

marinde

zaterdag 09 dec 2017 - 19:08

Ik kan -nog- niet kiezen.
Wat ik wel weet is dat de jurken van Jan Taminiau er voor mij uitspringen.

afbeelding van Merel

Merel

zondag 10 dec 2017 - 22:19

Helemaal niet moeilijk, het is misschien nog nooit zo makkelijk geweest! Nummer 18 met grote grote afstand. Modern, krachtig, en zeer extravagant, en toch niet over-the-top prinses Leyla. Kom er maar eens om in één jurk! Volgende keer met lange bellen, zonder ketting en met een strakke knot. S'il vous plait, majesteit (ahum).

Het valt me op hoe anders de stijl van de andere JT jurken is. Prachtig gemaakt, maar zoeter en traditioneler. Nr 2, 4 en 6 vind ik mooi, maar de kleuren vind ik niets doen voor Maxima. Nummer 5 ronduit saai (model, borduursel, dat hebben toch allemaal al zo vaak gezien...): dan vind het rode Valentino gewaad (nr 1) veel meer van deze tijd. Geweldig ding. En staat haar super. Nr 16/17 wil ik mooi vinden, maar het is denk ik gewoon niet haar jurk. Ik kan me voorstellen dat Kate of Mary hierin schitteren als een sneeuwwitje-achtige bosnimf met donkere haren en rode lippen, maar Maxima ziet er in de groene Valentino (nr 13) veel meer uit als Maxima. Krachtige lijnen en een goede kleur, ze draagt het met verve. Sorry JT, Valentino wint deze keer... (nr 11 kan ik niet goed zien, mss is het geweldig, al is de kleur niet heel veelbelovend...).

Nummer 3 (foutje: ik bedoel 14. Met dank aan Jeannine!) is een leuke en sympathieke grap. Maar ook niet meer dan dat als je een vrijwel ongelimiteerd budget hebt. Ze heeft er weleens beter uit gezien.

Nummer 10 en 12 neem je mee op je huwelijksreis als een veredelde peignoir om sexy doch onschuldig uit de badkamer tevoorschijn te komen als je in de 20 bent, maar vind ik geen jurken voor een volwassenen vrouw van kaliber Maxima. Het glazuur springt van mijn tanden. En dat is nummer 3 dan weer wel: knap, een lange voile bloemenjurk die niet zoet is. Laat dat maar een GB Valli over (of D&G). Staat haar machtig prachtig.

Nummer 15 is zo traditioneel (ik denk: Luxi's, Mathilde...), en dan ook nog een beetje frommelig uitgevoerd, in een kleur doe ook niet echt veel voor haar doet. Vooral heel erg 'forgettable'.

Nummer 7 wil ik heel graag geweldig vinden. Maar dat vind ik niet. Goud met paars misschien net niet lekker? De top en de rok te veel samen (met de blouse vond ik het super). Stof te stijf voor het model? En die broche op haar middel slaat het leven uit deze jurk, ondermijnt het grafische van het patroon. Zo zonde. Hier had een simpel diamanten collier mooi bij gestaan.

M: Volgend jaar Iris van Herpen in het rijtje, deal?

PS Was 8 vergeten, maar dat is dan ook heel erg blergh. Verder geen woorden aan vuil maken. Nou goed, 1 zin dan: het ziet eruit als een beach-cover-up, met tiara. Weird.

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 14 dec 2017 - 15:35

Haha kan je nagaan, ik vind 18 juist afschuwelijk, een modeflater.

afbeelding van elise1

elise1

zondag 10 dec 2017 - 12:49

Merel, je beschrijft het geweldig. Ben het helemaal met je eens. Op nummer 5 na. Die vind ik mooi. Maar haalt het inderdaad niet bij 1 en 18.

afbeelding van jeannine

jeannine

zondag 10 dec 2017 - 09:18

Merel, ik lees heel graag jou verslag en meningen maar wat denk je van de nr 14 ? of ben ik nog niet goed wakker ?
de veredelde peignoir vind ik goed gevonden .
Ik kies de nr 14 maar natuurlijk de perfectie is niet van deze wereld altijd wel iets .

afbeelding van Merel

Merel

zondag 10 dec 2017 - 22:18

Goed gezien Jeannine: 3 moet 14 zijn!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 09 dec 2017 - 17:38

ik vind als outfit nr 7 het allermooist.
En ik ben fan van de moderne outfit nr 13.
Maar als onze queen, in vol ornaat met tiara en juwelen, dan valt nr 7 af en stem ik op nr 9.
Een schitterende representatie van Nederland, wat een koninklijke verschijning. .

afbeelding van jeannine

jeannine

zaterdag 09 dec 2017 - 10:36

ik kies voor nr 14 gewoon en toch appart

afbeelding van Merel123

Merel123

zaterdag 09 dec 2017 - 07:10

Wat een goed jaar was dit, kiezen voor nummer 1 vind ik niet zo moeilijk, dat is voor mij nummer 7.
Maar nummer twee is moeilijk kiezen tussen 2, 6 en 16.

afbeelding van Fina

Fina

vrijdag 08 dec 2017 - 23:13

k ga nog ff een nachtje slapen zoveel moois dus ik zie het nu nog niet.......

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 08 dec 2017 - 21:48

18! Met ster de mooiste. Was nog mooier geweest zonder collier....
Maar ik vind 1 en 9 ook prachtig. Toevallig allemaal rood en allemaal een beetje 'gewaden'......

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

vrijdag 08 dec 2017 - 21:46

7... Mooie kleuren, Nederlands design en het plaatje klopt ook bij de gelegenheid.

afbeelding van Annet

Annet

vrijdag 08 dec 2017 - 21:38

Bij het maken van mijn keuze voor mooiste outfit vraag ik mij altijd af: 'wat zou ik nou eens voor 1 x willen dragen?' En voor mij is dat nummer 13.

afbeelding van petra

petra

vrijdag 08 dec 2017 - 21:14

Mooie jurken...ik ga voor nummer 7(een koninklijke jurk) en nummer 16 (prachtige kleur)
Zo leuk om deze kleding te bekijken!

afbeelding van Carolina

Carolina

vrijdag 08 dec 2017 - 20:39

2, 10 en 14 voor mij.

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

vrijdag 08 dec 2017 - 18:55

Meerdere mooie jurken, maar een eerste keus maken is geen probleem :)
Leuk om te zien dat deze jurk bij meerderen van ons favoriet is!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 08 dec 2017 - 18:18

Heel veel moois!! Heel moeilijk kiezen!
Nr. 7,12 en 15 zijn heeeel mooi.
Ik denk toch dat ik voor 7 ga.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

vrijdag 08 dec 2017 - 17:40

Zoveel prachtige jurken, maar 16/17 blijft mijn grootste favoriet !.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 08 dec 2017 - 17:20

7 blijft mijn favoriet geweldig kleurgebruik en versieringen. Echt een Koninginnejurk

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 08 dec 2017 - 16:51

Wat een geweldig blog weer Josine. Prachtig al deze mooie jurken te zien. En wat lastig kiezen... 4, 7 en 16/17 zijn mijn favorieten! Maar 6 en 2 vind ik ook erg mooi. En nummer 3 is een prachtig eigentijds ontwerp.

afbeelding van car

car

vrijdag 08 dec 2017 - 16:19

Kan gewoon oprecht niet kiezen!

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

vrijdag 08 dec 2017 - 16:36

Ik ook nog niet, zo veel moois!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?