Het staatsbezoek aan Japan is alweer achter de rug en koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn weer terug in Nederland. In de log van vandaag blikken we terug op de kleding die de koningin droeg tijdens het bezoek. 

Dag 1 begon met een oranje outfit van de Nederlandse ontwerper Mattijs van Bergen. De bruine cape die Máxima droeg tijdens het bezoek aan de tempels is geleend van prinses Beatrix. Onderstaande beelden komen uit het prachtige overzicht dat de NOS maakte van de reis. 

Dag 1 werd afgesloten met een staatsbanket. Koningin Máxima verscheen in de gouden Prinsjesdagjapon van Jan Taminiau en droeg op haar hoofd het huwelijksdiadeem van prinses Beatrix. 

Op dag 2 koos koningin Máxima voor een bekende creatie met peplum van haar favoriete ontwerper Edouard Vermeulen. 

Tijdens het diner die avond zien we de koningin in een nieuwe japon van Jan Taminiau. Onderstaande beelden komen uit het uitgebreide verslag van Blauw Bloed. 

De laatste dag zien we Máxima weer in kleding van haar favoriete ontwerper Vermeulen. De japon met leer is eerder gedragen door de koningin in 2013 en 2014. 

De laatste japon van het bezoek aan Japan staat op deze website inmiddels bekend als de lampenkapjurk en werd eerder door de koningin gedragen in 2013 en 2014. Klik hier voor betere foto's. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Agnes

Agnes

vrijdag 07 nov 2014 - 11:59

Ik heb gekozen voor nummer 1, ik vind het haar zonder de turban ook zo gaaf zitten. Plaatje is perfect!
Nummer 1 is duidelijk favoriet van de meesten hier. Op naar de verkiezing van Zuid-Korea :-). En die van oktober :-).
We kunnen nog genoeg stemmen de komende dagen! LEUK!

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 06 nov 2014 - 17:19

Ik ga voor nummer 4, zo fijntjes en teer van kleur! het is ook bijna een kunstwerk,! nr 1 de kleur en bovenstukje vind ik heel mooi, maar de rok valt zo ongelijk en erg gekreukt aan de achterkant dat het daarom niet mijn eerste keuze is..

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

donderdag 06 nov 2014 - 12:36

Geen twijfel nr 1! ik vind die foto waarin ze uit die mooie limousine stapt iconisch. Die foto zien we denk ik over 50 jaar nog. De kleuren en het model spreken me erg aan. Qua outfits was het sowieso een heel geslaagd staatsbezoek.

afbeelding van Imke

Imke

donderdag 06 nov 2014 - 18:46

Grappig, ik snap goed wat je bedoelt, het is inderdaad een iconische look à la Jackie Kennedy. Ik vind het op zich heel fraai, het staat haar prachtig, maar op een of andere manier irriteert het me ook een beetje. Had ik al eerder bij outfits met zo'n pillbox en fifties-stijl. Het is of ze zichzelf als icoon neerzet, en bij wijze van spreken die foto die we over 50 jaar moeten terugzien nu al in gedachten heeft. Maar dat oordeel is waarschijnlijk erg streng, ik begrijp ook wel dat ze als koningin moet uitvinden wat past bij haar functie, en dan is het logisch dat ze kijkt naar stijliconen.

afbeelding van marinde

marinde

donderdag 06 nov 2014 - 13:09

Ik ben het helemaal met je eens! De foto waar je op doelt probeer ik me in zwart-wit voor te stellen. Dan zie ik een tijdloos plaatje.
De kleding van JT staat voor mij op de 2e plaats.

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 06 nov 2014 - 12:20

Ik heb ook voor 1 gekozen. De tweede en derde plaats zijn voor de nummers 3 en 5. Hoewel ik beide outfits te herfstachtig vind voor in Japan. Ik nog wel even opmerken dat ik de hoed bij nummer 5 echt niet mooi vind en ook het losse haar niet. Alleen al als het haar opgestoken zou zijn geweest zou de outfit chiquer lijken naar mijn idee. 2 is gewoon niet mijn smaak, hoewel ik de look bij Maxima prachtig vond maar wel jammer van de afgezakte tiara, dat vind ik echt niet kunnen. 4 en 6 spreken mij totaal niet aan.

afbeelding van Wilma

Wilma

donderdag 06 nov 2014 - 11:46

Wat een moeilijke keuze....gaat tussen 1en 2...
Dan uiteindelijk nummer 1,omdat ik het een verrassend,mooie japon vind,prachtige kleur en ook fraai in combinatie met de bruine cape(zeer koninklijk en geleend van schoonmoeder Beatrix)....moet er nog aan toe voegen,dat ik verder alle creaties mooi vond tijdens dit staatsbezoek aan Japan!

afbeelding van Wilma

Wilma

donderdag 06 nov 2014 - 11:45

Wat een moeilijke keuze....gaat tussen 1en 2...
Dan uiteindelijk nummer 1,omdat ik het een verrassend,mooie japon vind,prachtige kleur en ook fraai in combinatie met de bruine cape(zeer koninklijk en geleend van schoonmoeder Beatrix)....moet er nog aan toe voegen,dat ik verder alle creaties mooi vond tijdens dit staatsbezoek aan Japan!

afbeelding van Fina

Fina

donderdag 06 nov 2014 - 10:26

Ook ik kies voor jurk nr. 1; het model schitterend prachtig hoe de plooien vallen, ik lees hierboven dat Els de jurk teveel decolleté vind hebben maar daar ben ik het echt niet mee eens, ik dacht trouwens dat de kleur van de cape aubergine was.....
Bij nr. 4 vind ik de kleur schitterend alleen vind ik het zo jammer dat de rok onderaan zo rommelig valt.
En nr. 5 blijft één van mijn favorieten.......

afbeelding van Anouk

Anouk

woensdag 05 nov 2014 - 22:28

Moeilijk moeilijk want ik twijfelde tussen 1 en 2...uiteindelijk toch gekozen voor 1, zo ongelofelijk mooi het hele plaatje. Ik zag de foto en het hele plaatje klopte en er stond een op en top koningin!

afbeelding van Kaat Mossel

Kaat Mossel

woensdag 05 nov 2014 - 22:19

Net als de meesten vinden, is het moeilijk kiezen tussen nr 1 en 4. Ik kies uiteindelijk voor 4, omdat ik het een heel mooie, aparte jurk vind, die qua kleur en model goed bij Maxima past. Nr. 1 prachtig mooi, maar iets te bloot, zeker voor deze gelegenheid.

afbeelding van Rietje

Rietje

woensdag 05 nov 2014 - 20:41

Ook ik heb voor nr. 1 gekozen. Verrassend, vrouwelijk en gedurfd. Daar stond een charmante koningin!

afbeelding van -anna-

-anna-

woensdag 05 nov 2014 - 19:39

Jurk nr. 1. Het deed me meteen denken aan Jackie Kennedy!
Een mooi, vrouwelijk model, wat Maxima als gegoten zit. Prachtige kleur ook.

afbeelding van Imke

Imke

woensdag 05 nov 2014 - 19:15

Ik heb ook geaarzeld tussen 1 en 4, en uiteindelijk toch voor 4 gekozen. Al komt die delicate jurk op deze NOS-beelden niet goed over, de kleur lijkt bruin en ziet er weinig flatteus uit. Op andere foto's vond ik het echt een plaatje, en ook qua kleur prachtig staan, heel subtiel, neigend naar lichtroze en leverkleur.
De jurk van Mattijs van Bergen is toch ook wel erg mooi, vooral als je de taille ziet. Zie je alleen de onderkant dan lijkt het wat zwaar. Maar met de cape erover ontstaat een silhouet dat ik eigenlijk ook heel mooi en koninklijk vind. Op de foto waarop Beatrix hem droeg zag je hem met van die lelijke schoudervullingen, hier valt hij een stuk mooier.
Goeie actie van Máxima om deze cape een nieuw leven te gunnen.

afbeelding van Pien

Pien

woensdag 05 nov 2014 - 18:21

Erg moelijk want ik vind ze echt allemaal mooi.
Ze heeft mij het meest verrast met nummer 1 .
Met én zonder cape een heel mooi plaatje.
En heeft mijn stem gekregen.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 05 nov 2014 - 17:17

Outfit 1, met vlag en oranje wimpel! Vrouwelijk, elegant, door de stofverwerking (plooien, wijde rok) bijzonder vakmanschap, in een voor Maxima mooie en symbolische kleur: douze points!

afbeelding van Lowie1984

Lowie1984

woensdag 05 nov 2014 - 16:32

Ik heb gekozen voor de jurk van Mattijs! Mooi en elegant!

afbeelding van Anneke Bouman

Anneke Bouman

woensdag 05 nov 2014 - 16:31

Ik denk AnnekeM dat Josine die andere foto's niet zomaar mag plaatsen. En beelden van de NOS die ze ws zelf heeft gemaakt met haar camera wel.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 05 nov 2014 - 17:35

Sinds 1 november mag ik helaas geen foto's meer plaatsen van de twee agentschappen waar ik altijd foto's van plaatste. Dus in de toekomst wordt het wat lastiger om logjes te plaatsen met hele scherpe foto's. Helaas pindakaas. Of er moet een gulle gever zijn die per maand 1000 euro over heeft? ;)

afbeelding van LG

LG

woensdag 05 nov 2014 - 22:14

Josine, will you get in trouble if your readers post outside links to this blog?
Also, if the answer is no does it bother you if we do?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 06 nov 2014 - 19:19

Links posten mag altijd volgens mij :)

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

woensdag 05 nov 2014 - 20:05

Josine heel erg jammer maar ach er zullen altijd wel leuke foto's komen. Jij doet het in ieder geval heel goed. Ik kan me wel voorstellen dat € 1000 per maand niet op te brengen is.

afbeelding van Anneke Bouman

Anneke Bouman

woensdag 05 nov 2014 - 20:35

Maar gelukkig kunnen we de foto's elders op Internet toch wel bekijken he?
Ik kijk tegenwoordig heel veel op Pinterest daar staan ook al snel de nieuwe foto's op.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 05 nov 2014 - 19:09

Oh wat jammer! Ik snap helemaal dat je daar niet voor kiest!

afbeelding van hanneke

hanneke

woensdag 05 nov 2014 - 18:45

Erg jammer, je plaatste toch altijd van PPE en MPE? Misschien zijn de foto's van ANP een optie? Of zijn die ook heel duur?

afbeelding van Lua

Lua

woensdag 05 nov 2014 - 18:32

Beste Josine,

Dit is de eerste keer dat ik een reactie plaats. Ik wil je ten eerste bedanken voor al je tijd, energie en enthousiasme dat je in deze site steekt. Ik vind het ook echt heel fijn hoe je schrijft en ook hoe je reageert op reacties.

Het is heel jammer om te lezen dat je sinds 1 nov geen foto's meer van de agentschappen mag plaatsen. Kunnen we geen actie van alle reageerders maken om nog eens duidelijk te maken aan de pr afdeling dat elke keer dat er een foto van hen geplaatst wordt, wij hun naam / logo op de foto of site zien? Dus niet dat alleen jij Josine hen schrijft, maar dat wij allen een soort handtekening / actie plaatsen? Nu ja... alleen een idee om het hierbij niet te laten. De foto's waren echt een toegevoegde waarde.

afbeelding van Bea

Bea

donderdag 06 nov 2014 - 01:13

Als ik zie dat nu al meer dan 1000mensen de poll in hebben gevuld en hoeveel bezoekers/lezers er steeds zijn, dan zou iedereen een paar euro per jaar moeten betalen voor scherpere foto's als het echt belangrijk voor bezoekers is :). Ik vind het zo ook prima hoor!

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

woensdag 05 nov 2014 - 17:47

Superjammer!
Ik vond de vermelding 'met dank aan' altijd zo'n goede reclame voor die agentschappen!
Daarmee kwamen ze dagelijks positief in the picture bij alle bezoekers van deze website.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 05 nov 2014 - 17:49

Ja, ik ook. Maar helaas hebben zij ook te maken met de crisis en helaas heb ik geen budget om de foto's te betalen :(

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

woensdag 05 nov 2014 - 17:58

Snap ik.... We wachten geduldig op het einde van de crisis:)
Extra succes met het in elkaar zetten van de logs vanaf nu; het zal nu ongetwijfeld meer tijd en creativiteit van je vragen.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 05 nov 2014 - 16:23

Wat fijn dat het opgedeeld wordt in twee polls :-).
Alhoewel ik de nieuwe roze Taminiau jurk (nr4) echt geweldig vind, kies ik toch voor de geweldige oranje jurk van Mattijs van Bergen. Super mooi ontwerp in mijn favoriete kleur. Hoop dat we deze outfit nog heel vaak gaan zien.

@ Josine het is vast een prachtig overzicht van de NOS maar ik heb zoveel foto's gezien waar de kleding veel beter tot haar recht komt... De foto's zien er nu wat donker en onscherp uit en dat vind ik een beetje jammer.

afbeelding van Hilde

Hilde

woensdag 05 nov 2014 - 16:02

Wat mij betreft heeft Maxima hele leuke dingen aangehad tijdens dit staatsbezoek, maar 1 vind ik toch echt het allermooist!

afbeelding van Marcella

Marcella

woensdag 05 nov 2014 - 15:37

Ik vond ook 1 het mooist de kleur van jurk 4 staat Maxima niet zo goed vind ik. Ze kan felle kleuren beter hebben. Maar dat is mijn persoonlijke mening.

afbeelding van Ria M

Ria M

woensdag 05 nov 2014 - 13:47

Ik heb gestemd op nr.4 stond erg in twijfel tussen 1 en 4.

afbeelding van hendrikje

hendrikje

woensdag 05 nov 2014 - 13:23

Ik ga uiteindelijk toch voor nummer 3. Naar mijn smaak is er wel het nodige mis met de pasvorm van de jurk, de grootte van de hoed en de hoogte van de hakken. De kleuren combinatie vind ik mooi en de uitstraling is 'waardiger', meer in overeenstemming met het karakter van het bezoek.
Of is het de bedoeling dat we de kleding sec bekijken zonder te letten op de gelegenheid.

afbeelding van Annelie

Annelie

woensdag 05 nov 2014 - 12:42

Ik heb op 1 gestemd! Ik vind die jurk echt heel mooi. Trouwens de hele look.
Ik vond 2 en 3 ook heel erg mooi, maar als ik naar de totale look kijk vind ik 1 toch het mooist.

afbeelding van orchidee

orchidee

woensdag 05 nov 2014 - 12:42

Alle dagen prachtig gekleed en vooral gekapt, maar de eerste dag, dat koninklijke oranje van Nederlandse makelij, daarmee heeft ze echt mijn hart gestolen.

afbeelding van Kaatje

Kaatje

woensdag 05 nov 2014 - 12:33

He, wat fijn dat je Japan en Korea gesplitst hebt.... Maar de keuze blijft lastig. Ook ik twijfel tussen 1 en 4.......

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 05 nov 2014 - 12:31

Ik ga ook voor nummer 1 met dezelfde motivatie als Josine.
Nummer 4 vind ik ook super.
Eigenlijk vond ik ze allemaal wel mooi. Maar omdat nummer 1 en 4 nieuw zijn heb ik hier een keuze uit gemaakt.

afbeelding van Els

Els

woensdag 05 nov 2014 - 12:22

Nr. 4 vind ik de mooiste, nr. 1 vond ik toch teveel decolleté hebben.
Nr. 4 komt zo lieflijk en hoewel heel apart, toch bescheiden over qua kleur.
Heel mooi dat dit uit twee delen bestaat, dan kan ze de delen ook nog eens apart in een andere combinatie dragen.

afbeelding van hanneke

hanneke

woensdag 05 nov 2014 - 11:47

Volledig met jou eens, Josine! Ik heb ook op nummer 1 gestemd, al vind ik de roze jurk van Jan Taminiau ook erg mooi.

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 05 nov 2014 - 11:47

Oef, wat is dat moeilijk. Want ik vind zowel nr. 1 als nr. 4 heel erg mooi. Kan ik niet voor beide outfits stemmen? De andere vallen voor mij af omdat die al eerder aan bod zijn geweest. Ik denk dat ik ga voor nr. 1 . Mooie kleur. Verfrissend ontwerp en de jurk zit erg mooi. Details zijn mooi verwerkt in het lijfje. Leuke fashionater en clutch. De schoenen vind ik minder, maar kan wel. Het haar zit prachtig, complimenten voor de kapper. En ....ze is sumier met de sieraden, gelukkig. Al met al een mooi plaatje. Maar eigenlijk geldt dit ook voor de jurk nr.4 van Jan T. Deze jurk geeft Maxima een heel zachte uitstraling en het haar zit ook hier zo schitterend. Wat ik ook top vind is dat ze nu eindelijk voor twee Nederlandse ontwerpers heeft gekozen. Ik hoop dat ze dat blijft doen. Deze ontwerpers kunnen ook een mooie garderobe voor haar samenstellen, die ook goed past. En waar alles op zijn plaats zit, wat vaak bij Natan misgaat.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 05 nov 2014 - 11:32

Ik heb gestemd op nummer 1. Nederlands, koninklijk, oranje, accessoires mooi gedoseerd en een toefje vintage: perfect!

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 05 nov 2014 - 17:26

Ja Josine, ik ook. Deel je mening helemaal!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 05 nov 2014 - 16:21

Hoi Josine, misschien heb ik het gemist maar komt er ook een poll met favoriete outfits in oktober?

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?