Koningin Máxima is zojuist op de rode loper verschenen voor de oratie van professor Couso. De professor is van 2014 tot 2016 verbonden aan de Prins Claus Leerstoel, waar koningin Máxima beschermvrouwe van is. Voor de gelegenheid koos de koningin een gebloemde midi-jurk en zwarte bolero van modehuis NATAN uit. 

Máxima met de jurk in New York, september 2013. 

Ontwerp van NATAN:

Clutch van Carlend Copenhagen:

 

Sjaal van NATAN:

Foto's met dank aan: 

NATAN 
UN Photo 
Universiteit Utrecht 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 19 mei 2015 - 23:41

Erg leuk kapsel en jurk en vestje vind ik ook enig. Schoenen en kousen vond ik minder..

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 19 mei 2015 - 14:27

Prima outfit voor deze gelegenheid. Heel erg gekleed, prachtige jurk en mooi afgestijld met het zwarte vestje en de zwarte panty. Ik vind de donkere zwarte panty er juist prima bij staan! Wat mij betreft had het alleen zonder sjaaltje gemogen, ik vind het Maxima iets ouwelijk maken. (wel leuk dat ze het een keer probeert, want voor zover ik weet is ze geen "sjaaltjes-mens").

Leuk dat ze zoveel bloemen kreeg voor haar verjaardag!

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 19 mei 2015 - 12:50

Het lijkt me een mooie outfit, maar wacht liever even andere foto's af, waarop het beter te zien is :)

Tja, als er hier niet meer gediscussieerd ("druk maken" is even iets anders) mag worden over de kleding van Maxima, dan kan Josine net zo goed deze site opheffen. :))

afbeelding van Annetje

Annetje

dinsdag 19 mei 2015 - 11:53

Het pak, geel met beige.
Nou net even iets anders.
Tja, ik vind het mooi, toch meer van hetzelfde.
Ik zal positief afsluiten, goede roklengte.

En in zijn algemeenheid geldt, waar maken wij ons druk om, ze draagt iets toch maar een of twee keer.

afbeelding van Sofia

Sofia

dinsdag 19 mei 2015 - 10:40

Het model van deze jurk is best leuk.Staat haar ook goed maar wat is deze jurk lelijk in elkaar gezet. .Combinatie sjaaltje en parels ook helemaal leuk. De combinatie zwart vestje en zwarte dikke panty vind ik ongelooflijk plomp maken.

afbeelding van Manon74

Manon74

dinsdag 19 mei 2015 - 10:08

De stof oogt heel zwaar en stug en dat maakt haar pompeus, onnodig. Jammer dat ze er dan ook nog dikke zwarte panty bij aan heeft die het nog pompeuzer maakt en waarom toch een parelketting en sjaal? De sjaal past in zijn geheel niet bij de jurk.

Deze jurk zou met soepelere stof zoveel vlotter staan, ik vind de print wel mooi.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 19 mei 2015 - 09:15

De print van de jurk vind ik prachtig en de kleurencombi grijs/wit erg sjiek. Ook het model en lengte kan ze, gezien haar lengte, goed hebben.
De sjaal erbij (heeft overigens dezelfde print als de jurk en is erg leuk) vind ik too much. Erg jammer dat de mooie parelketting daardoor niet zichtbaar is, want de parels matchen heel mooi. Mooie make-up. Gelukkig gebruikt ze de laatste tijd geen oranje rouge meer.
De panty’s vind ik voor deze tijd van het jaar niet mooi. Ik hou in ieder geval niet van donkere panty’s, maar dit even terzijde. Een zomerpanty (8 denier) zou denk ik mooier zijn geweest, zeker i.c.m. de blote armen binnen. Het vestje vind ik erg leuk. De schoenen ook mooi erbij, hoewel donker grijs ook niet misstaan had.
Tijdens haar laatste reis naar Bonaire heeft ze zich een andere haarstijl (laten) aan(ge)meten. Hopelijk zet ze deze trend voort. De paardenstaart, die met aandacht is gemaakt, vind ik erg leuk en verzorgd.

afbeelding van AnneR

AnneR

dinsdag 19 mei 2015 - 08:26

Van de eerste foto's van dit blog dacht ik ' hmm, nou, nee' , maar foto's geven niet altijd een juist beeld. Dus bij de foto's van Royals by Robin varieerde het van 'mjah' naar ' ja!'. Het is verzorgd, het is anders, ze is geen 1 in een dozijn; hier staat iemand ! Ze durft ook modisch buiten de lijntjes te gaan, want als ik het commentaar hier lees is het voor veel not done met zo'n dikke panty, blote armen etc. De jaren vijftig jurk met het sjaaltje doet me denken aan Grace Kelly en Audrey Hepburn. Het is alleen de combinatie sjaaltje met parelcollier (beiden mooi), dat ik zelf het accent op één van de twee zou hebben gelegd(en dan kies ik voor het sjaaltje). Ik vind haar in dit geval (en in vele gevallen) trendsetter. Well done !

afbeelding van Suzanne

Suzanne

dinsdag 19 mei 2015 - 09:39

Helemaal mee eens, hoe meer foto's je ziet hoe leuker en mooier het wordt

afbeelding van Paula

Paula

dinsdag 19 mei 2015 - 07:59

Wat staat dit haar leuk! Die kleuren van de rok vind ik prachtig, heel luchtig. Haar haar en make-up zijn schitterend, het sjaaltje: iets nieuws en wat staat dat enig! De panty had van mij wel minder zwart gemogen. Maxima lijkt opnieuw gewicht te zijn verloren, ze wordt bijna tenger. Ik ben wég van deze outfit: heel luchtig ogend en toch warm.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

dinsdag 19 mei 2015 - 07:18

Wat een warboel weer! Blote armen met een kinderachtige bolero (een kort mouwtje staat veel chiquer), stom sjaaltje, lelijke rode zolen, te donkere panty, glansloze nep staart Hier staat geen koningin.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 19 mei 2015 - 07:29

En meteen staat er weer geen Koningin...

is ze alleen onze Koningin als ze er goed uit ziet?

afbeelding van Gert

Gert

dinsdag 19 mei 2015 - 11:16

Blijkbaar wel als ik de reactie hier zo lees.. ...

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 19 mei 2015 - 10:46

Reacties? Er is maar één persoon die vindt dat er hier geen koningin staat. Nu scheer je de rest over één kam :-)

afbeelding van Annetje

Annetje

dinsdag 19 mei 2015 - 11:51

Ze is getrouwd met een koning, vandaar dat ze titel koningin mag dragen.
Volgens mij vergeten dat veel mensen..
Ik vraag mij trouwens af wat het verschil is , er uit zien als een kroonprinses of als een koningin?
Ook die eerste titel heeft ze op grond van haar huwelijk verkregen.
Blijf vooral dicht bij je zelf, zou ik willen zeggen en ga geen sterallures aannemen.
Dat past niet zo bij de Nederlandse volksaard.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

dinsdag 19 mei 2015 - 19:12

Annetje@ Juist en die titel achept verplichtingen, ik moest gisteren meteen aan een stewardess denken toen ik een foto van Maxima met sjaaltje vanaf heel dichtbij zag.

afbeelding van AnneR

AnneR

dinsdag 19 mei 2015 - 20:10

Gunst, volgens mij mis je (de perfectie van) Beatrix ?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 19 mei 2015 - 16:32

Precies, helemaal mee eens! Ik bedoel er verder niets mee hoor, ik persoonlijk vind het soms wat lastig, al die kritiek. Ik moest er niet aan denken dat al die kritiek over mij zelf ging. Ben ik even blij dat ik geen Koningin ben ;-).

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 19 mei 2015 - 04:55

Persoonlijk vind ik de jurk zoals ze hem draagt in new york mooier.
Door de zware panty oogt het wat lomp, terwijl ze mooi slank is.
Het sjaaltje kan ik niet echt waarderen. En dan ook nog dat Natan merkje duidelijk zichtbaar.

afbeelding van Merel

Merel

maandag 18 mei 2015 - 23:21

Leuk haar. Mooie stof van de jurk. Mooie oorbellen. Jammer van de aangezette strook (dat doe je toch niet bij zo'n dessin, het loopt niet door, ziet er goedkoop uit), het shawltje (waarom?), het (te wijde, van haar schouders zakkende) vestje, de te donkere panty in Mei, en de rode zolen van de schoenen die een misplaatst kleuraccent geven. Het is kortom een rommeltje. In die zin zijn de gekleurde armbandjes (die ik wel komisch vind) helemaal in stijl.

afbeelding van Mary

Mary

maandag 18 mei 2015 - 22:40

Ik zie nu op foto's dat er een strook onderaan jurk zit. Dus waarschijnlijk is het origineel zoals het model 'm draagt en was tie te kort en is er stuk aangezet...
Dat kan ik natuurlijk ook doen als ik leuk maar te kort jurkje zie ;).

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 19 mei 2015 - 12:33

Er is hooguit een foto waarop het misschien lijkt dat er een strook is aangezet. Op alle andere foto's zie je duidelijk dat dat niet het geval is. Kan het me ook niet voorstellen.

afbeelding van dijksite

dijksite

dinsdag 19 mei 2015 - 13:09

Bij RR de foto's 1 t/m 5, en 11 t/m 15 zie je duidelijk 2 naden zitten. Of dit stroken zijn die eraan gezet zijn of siernaden , weet ik niet. Toch neig ik er naar, dat het patroon bij de onderste naad niet helemaal correct doorloopt. Maar goed, ik kan me sterk vergissen, want als ik ergens niet goed in ben, is het met stof en naald en draad omgaan.

afbeelding van AnneR

AnneR

dinsdag 19 mei 2015 - 13:21

Als je goed kijkt naar het jurkje op het model, dan zie je ook dat er een naad over de heup loopt. Het lijkt er op dat bij Máxima's jurk, die naad verlaagd is naar ongeveer net boven de knie. Zoals de stof niet doorloopt bij het lijfje, waar de naad boven de buste gaat, zo is dat ook bij de onderste naad (bij beide jurken). Ik vermoed dat het ook niet de bedoeling is, want iedere -wat kundige- naaister kan dit patroon redelijk laten doorlopen, laat staan Edouard Vermeulen :-)

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 19 mei 2015 - 10:09

Wat goed dat je dat zag! En wat geweldig dat ze dat heeft laten doen. Wanneer een wijde rok (te) kort is, vind ik dat altijd zo armoedig staan.

afbeelding van dijksite

dijksite

dinsdag 19 mei 2015 - 10:22

Er zitten zelfs 2 naden in. Alhoewel de bovenste naad wat patroon betreft, beter lijkt door te lopen.
Wat zal ze haar meiden trots hebben gemaakt dat ze de armbandjes draagt!! Ze is en blijft moeder! Super! Persoonlijk had ik de sjaal weggelaten en een iets lichtere panty genomen. Maar verder prima! Wat is het fijn om iedere keer weer het verzorgde haar te zien de laatste tijd!!

afbeelding van Mary

Mary

woensdag 20 mei 2015 - 06:47

Inderdaad, zag later dat de jurk uit meerdere horizontale "stroken" bestaat.

afbeelding van elise1

elise1

maandag 18 mei 2015 - 22:05

Mooie jurk en leuk gecombineerd met de bolero. En gelukkig geen losse pieken maar een mooie paardenstaart. Goed zo Maxima! Ook de juwelen zijn mooi, de armbandjes grappig. Alleen jammer van die dikke panty. Op zich houd ik daar wel van maar niet onder zo´n lichte en zomers ogende jurk. Een dunne zwarte panty was veel mooier geweest. En dat sjaaltje slaat nergens op. Maar misschien had ze keelpijn.......

afbeelding van Annelie

Annelie

maandag 18 mei 2015 - 21:35

Ik vind het jammer dat ze dat sjaaltje om liet. En dan blote armen met een dikke/donkere panty, brr. Dat zou ik zelf dus nooit doen.Ik vind het ook een vreemde combinatie. Vooral dat geheel wat je dan krijgt: blote armen, sjaaltje om en een dikke panty. Nee, ik vind het afbreuk aan deze prachtige jurk.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

maandag 18 mei 2015 - 21:33

Styling mooi gedaan met de parels, prachtige make-up die de lichte jurk helemaal opfleuren..
Maar die dikke kousen eronder vind ik een echte afknapper.. Een zwarte panty met minder den was veel mooier geweest, omdat de jurk een lente - achtige stof heeft met die grote bloemen..
Shawltje vind ik minder storend...

afbeelding van jeannine

jeannine

maandag 18 mei 2015 - 21:29

dit kleed is niet mijn stijl
ik vind hem niet mooi zeker niet de zwarte panty's eronder
te lang smal als hij korter was misschien
maxima vind ik er wel goed uitzien

afbeelding van Fina

Fina

maandag 18 mei 2015 - 20:30

Mooie jurk en ik vind de bolero ook prima passen bij deze jurk zelfs erg leuk! Op zich heb ik geen moeite met zwarte panty's al vind ik het beter staan wanneer ze de zwarte bolero draagt. Qua kleur kan het shawltje maar het totaalplaatje wordt er niet mooier van ook omdat ze ook nog parels draagt het is het één of het ander. Wel erg leuk dat ze rode lippenstift draagt en dat ze loombandjes om heeft die waarschijnlijk door de kinderen zijn gemaakt kan ik alleen maar waarderen.

afbeelding van Stijl

Stijl

maandag 18 mei 2015 - 20:08

Heb eerst de foto's van de "oude" koningin bekeken: als altijd keurig en in haar eigen stijl.
Waarom doet Máxima het toch zo vaak totaal verkeerd?
Een zomerjurk met een vestje erover: vroeger leerde je dat dat niet kon, en dikke kousen eronder omdat het slecht weer is: grrr! Waarom dan niet in ieder geval een bijpassend jásje over de jurk ( ook ouderwets natuurlijk maar ik ben nog van vroeger).

afbeelding van BeccaD

BeccaD

maandag 18 mei 2015 - 19:53

Het elegante model van de jurk wordt teniet gedaan door het, op zichzelf mooie, sjaaltje. De wijd uitlopende rok heeft een smal lijfje, maar dan moet je niet erboven nog weer heel veel stof gaan dragen.. Op deze manier vind ik het niet geslaagd. En dan ook nog zon halve parelketting die eronderuit piept, ik vind dit weer een overdaad schaadt-outfit...
de zwarte dikke panty, zo gewaagd is het toch niet? letterlijk overgenomen van de catwalk... en het is dat het vandaag maar matig weer was, maar ook dit weer geen outfit voor mei..
En de loom-armbandjes, ik dacht toch echt dat alle kinderen daar alweer helemaal vanaf waren.. en dan nog, draag die gewoon prive en laat ze hier weg..
Het kapsel, met 'nep'haar? vind ik dan wel weer prachtig, zo verzorgd staat gewoon koninklijk! zo.. positief afgesloten ;-)

afbeelding van AnneR

AnneR

dinsdag 19 mei 2015 - 13:35

Hahaha, Becca, ze is helemaal in stijl ! Kijk maar naar de foto van RR (de laatste); ze past qua kleurstelling helemaal in het gezelschap. Zwart/wit - grijs/wit en kleurige strepen over de mouw, waar de armbandjes van Máxima precies ook net dat kleuraccent geven :-)
(Trouwens, ik weet dat een collega ooit een zelfgemaakte ketting van haar dochtertje droeg tijdens een belangrijke presentatie omdat haar dochtertje vond dat ze dat echt nodig had. Ze zou hevig teleurgesteld zijn geweest als haar moeder dat had afgewezen. Dus je weet niet wat er over die loomarmbandjes ten huize Eikenhorst zich heeft afgespeeld... )

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 18 mei 2015 - 19:50

Wat leuk dat ze deze mooie jurk herdraagt. Perfect voor de gelegenheid. De zwarte panty's vind ik iets te donker maar het haar zit prachtig. Gisteren bekeek ik een aantal foto's van Jacky Kennedey uit de jaren 50-60. Je kunt wel zien dat veel van haar kleding en hoeden een inspiratie bron voor Máxima zijn. Ik vind deze retrostijl haar super staan!

afbeelding van marinde

marinde

maandag 18 mei 2015 - 19:18

Net de foto's van Robin Utrecht bekeken. Ik heb maar één minpuntje: het sjaaltje, zeker in combi met de parelketting.
De gekleurde armbandjes heeft ze misschien wel van de meiden gekregen voor haar verjaardag. 'n Doodzonde om ze dan niet te dragen......

afbeelding van Kate

Kate

maandag 18 mei 2015 - 19:02

Jurk vind ik erg mooi , prima voor de gelegenheid en het weer .( met vestje dan hè)
Begrijp niet dat er niet een fijne ,hooguit 15 den ,panty onder wordt gedragen ,in zwart is het dan nog heel mooi ,donker maar niet winters .
Het sjaaltje vind ik er niet bij staan ,ze heeft er idd een parelketting onder .

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

maandag 18 mei 2015 - 17:46

Zou ze vergeten zijn het sjaaltje (koud weer/gezondheid) af te doen? Ik zie namelijk ook nog een parelketting onder het sjaaltje. Misser.

afbeelding van Emmy

Emmy

maandag 18 mei 2015 - 17:41

Alhoewel de foto haar er nietheel duidelijk op laat uitkomen vind ik het - zover is dus kan inschatten - wel heel mooi. Ik houd van deze fifties stijl bij haar. Staat haar echt goed. Maar ik lees dat niet iedereen daar het mee eens is ;-).

afbeelding van Magda

Magda

maandag 18 mei 2015 - 17:03

Ik vond destijds de jurk al niet mooi en nu ook niet. Dat komt door het model. Ik vind dit Maxima niet staan. De stof is prachtig. Ik had liever gezien dat ze van deze stof een strakke jurk had aangeschaft. Dit model flatteert haar niet echt. Donkere kousen kan wel, maar dan wel het jasje aan houden s.v.p. En de sjaal weglaten. Het haar ziet er verzorgd uit . Oorbellen mooi. Schoenen kan ik niet zien op deze foto. Wat voor gekleurde armbanden draagt ze nu toch? Past niet echt of heeft ze die voor haar verjaardag van de kinderen gehad.

afbeelding van Annelie

Annelie

maandag 18 mei 2015 - 17:02

Toevallig las ik gisteravond nog een oude Vorsten waarin ik een foto zag van Máxima in NY. Toen dacht ik nog zo: die mag ze wel weer eens aantrekken! Erg leuk dat ze die dan nu aan heeft. Ik vind hem erg mooi. Ben benieuwd naar betere foto's...

afbeelding van Carolina

Carolina

maandag 18 mei 2015 - 16:54

Erg leuk! Jammer van de donkere panty, hou ik absoluut niet van en zeker niet in het voorjaar of de zomer.

afbeelding van JoJo

JoJo

maandag 18 mei 2015 - 16:54

Alleen het sjaaltje... Brrrrrrrr!
Vind de panty persoonlijk net te donker bij zo'n mooie stof!

afbeelding van JoJo

JoJo

maandag 18 mei 2015 - 16:52

Leuk! En leuk haar haren in een staart!! :) Dan was het bezoek aan de Antillen ergens goed voor hihi.
Zou die jurk zelf wel willen hebben...

afbeelding van Iris

Iris

maandag 18 mei 2015 - 16:46

Super gewaagd van Maxima deze jurk met een dikke zwarte panty! Leuk, hoewel ik de jurk in New york met blote benen beter vond staan.

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 18 mei 2015 - 16:44

Heel leuk dit jurkje met bolero, beetje retro , dit staat haar echt heel goed, zelf zou ik er niet zo,n donkere panty bij hebben aangedaan, vind de stof daar te zomers voor. Haren weer netjes in een staart, helemaal goed!!!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 18 mei 2015 - 16:35

Ik ben op het eerste gezicht wel positief. Jurk vind ik, mede door de lengte, erg chic. Bolero is prima voor buiten, binnen heeft ze hem uit zag ik net. Haren zijn opgestoken en donkere panty's hou ik erg van. Ben erg benieuwd naar de finishing touch. Even wachten op scherpe foto's dus.

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 20 mei 2015 - 05:33

Josine zou dit dezelfde bolero kunnen zijn als op foto 12 concert Mariss Jonson op 19 maart?
dan combineert maxima toch kleding stukken onderling ik dacht dat ze het nogal vrij dikwijls bij dezelfde set hield en daarom soms 3 stuks in dezelfde kleur aankoopt

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 20 mei 2015 - 05:33

Josine zou dit dezelfde bolero kunnen zijn als op foto 12 concert Mariss Jonson op 19 maart?
dan combineert maxima toch kleding stukken onderling ik dacht dat ze het nogal vrij dikwijls bij dezelfde set hield en daarom soms 3 stuks in dezelfde kleur aankoopt

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?