Nu we masssaal thuis zitten vanwege het Coronavirus, lijkt het me een goed idee om het aantal berichten en de sfeer op deze website nog wat meer op te schroeven. Daarom blik ik de komende drie weken dagelijks terug op de topstukken uit Máxima's garderobe. Met vandaag: Máxima's strapless avondjurk van Valentino. 

In Máxima's garderobe hangen heel wat kledingstukken die schreeuwen om een tweede kans. Deze strapless avondjurk is daar één van. Het ontwerp van Valentino kwam in beeld tijdens een diner in Monaco (2011), en is sindsdien niet meer in het openbaar gedragen. 

Aan de hand van detailfoto's kunnen we concluderen dat de creatie bestaat uit een nauwsluitende avondjurk van zijde, waar gebloemd kant op is aangebracht. Om wat diepte en beweging aan het kledingstuk toe te voegen, heeft Valentino het rokgedeelte laten versieren met m vier stroken geplisseerde ruches. Bij elke beweging dansen ze zwierig met Máxima mee. 

Bij de halslijn zien we geschulpt kant, dat extra opvalt doordat de zijden onderjurk een rechte halslijn heeft. 

Eerlijk gezegd ben ik doorgaans geen heel groot fan van strapless avondjurken bij Máxima, maar mijns inziens klopt dit totaalplaatje wel. Ik zal proberen uit te leggen waarom. Technisch gezien heeft koningin Máxima een vrij lage boezem. Daar is niets mis mee, maar als je dan kiest voor een strapless avondjurk, dan heb je wel een heel groot vlak blote huid aan de bovenzijde. Dat werkt niet altijd in Máxima's voordeel. Hier gaat het echter wél goed doordat het aquamarijnen collier het grote vlak doorbreekt. Daarnaast sluit het lijfje mooi aan, en eindigt de halslijn net iets hoger door de geschulpte rand kant. Al met al een geslaagde halslijn dus. 

Benieuwd welke outfits eerder aan bod kwamen? 
Máxima's zachtroze rozenjurk van Valentino 
- Máxima's zachtroze avondjurk van Taminiau
-Máxima's felrode jumpsuit van Valentino
- Máxima's koningsblauwe inhuldigingsjurk van Taminiau 
Máxima's groene volantjurk van Lanvin
- Máxima's leren jurk van Natan

Op de planning: 
- Máxima's capejurk van Taminau 
- Máxima's fuchsia deux-pièces van Gucci
- Máxima's kanten avondtoilet van Claes Iversen
- Máxima's spijkerjasje van Natan 
- Máxima's avondtoilet met witte rok van Natan
- Groene avondjurk van Valentino 
- Máxima's verlovingsjurk 
- Kanten robe manteau van Claes Iversen 
- Zachtroze capejurk van Taminiau

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Doro

Doro

zondag 22 mrt 2020 - 21:36

Deze jurk gemaakt van een beddensprei voor een Frans hotelletje?
Ik vind het helemaal niet mooi, ook is de print wat ongelukkig geplaatst.
De sieraden zijn prachtig! Dat zeker!

afbeelding van Anna68

Anna68

zondag 22 mrt 2020 - 14:57

Een geweldige jurk in een schitterende kleur. De vraag is waarom we hem nooit meer gezien hebben. Past hij nog wel? Mijn indruk is dat M nu wat voller is. Of ook een mogelijkheid, misschien mocht ze deze jurk van Valentino lenen?

afbeelding van oranjefan

oranjefan

zondag 22 mrt 2020 - 14:23

Een prachtig geheel. Misschien zou het alleen mooier zijn met alleen het bovenste roezelrandje op het rokgedeelte of geen één.

afbeelding van Assepoester

Assepoester

zondag 22 mrt 2020 - 09:16

Dank je wel, Josine, voor de fijne en informatieve logjes in deze tijd.
Sommige jurken zijn inderdaad, iconisch, en vergeet je niet. En het blijft een mysterie waarom soms een japon geen tweede kans krijgt. Zo hebben we heel lang moeten wachten op het kanten mantelpakje van Valentino dat Maxima in 2011 bij het huwelijk van William en Kate heeft gedragen. Wat was ik blij toen het mantelpakje na vele jaren toch weer uit de kast kwam. En dat hoop ik nu ook met deze aquamarijnen avondjapon van Valentino. Sterkte allemaal in deze barre tijden.

afbeelding van Ella

Ella

zaterdag 21 mrt 2020 - 23:29

Bedoel je sleutelbeenderen? Jukbeenderen of sleutelbeenderen.....ik kan onmogelijk zien wat daar niet mooi aan zou zijn.
Prachtige jurk,, wat m.i. echt komt door de mooi passende onderkleding die daardoor een prachtige belijning geeft. Eerlijk gezegd denk ik best vaak dat dingen mooier zouden staan met de juiste beha. Da’s toch echt weer een vak op zich, maar maakt zoveel uit.
Prachtig collier ook! Voor mij helemaal af en heel koninklijk.

afbeelding van Fee

Fee

maandag 23 mrt 2020 - 21:59

Hier zullen de sleutelbeenderen bedoeld worden, die uitsteken doordat Maxima haar schouders naar voren draagt. Dat valt extra op bij strapless jurken. Wanneer je met de rug recht en de schouders ontspannen en naar achteren houdt, vallen de sleutelbeenderen wat meer naar achteren en steken ze niet zo uit.
Het valt me nu pas op dat Maxima kiest voor verschillende vormen aquamarijnen juwelen. Het collier bevat rechthoekige stenen, evenals die op het riempje. De oorhangers en die op het diadeem zijn druppelvormig. Dat komt op mij niet zo verfijnd over, wat ik zou verwachten bij zulke kostbare juwelen en een met kant bezette avondjurk.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

zaterdag 21 mrt 2020 - 23:12

Het totaal plaatje is echt geweldig. Het bovenlijfje zit prima. Maar het ligt m.i. toch echt aan Maxima dat deze indruk wordt gewekt ondanks een kapsel waarbij ze staartjes lijkt te hebben en een jurk die een mooie kleur heeft maar ook zo maar qua stof bedgordijnen zouden kunnen zijn, inclusief ruches.
Maxima heeft m.i. geen fraaie jukbeenderen, mogelijk 1 zelfs gebroken dus geef mij maar iets meer bedekt, deze kleur heeft ze geloof ik ook eens gedragen bij de vroege Prinsjesdag deelnamen, die zou ik nog wel eens terug willen zien.

afbeelding van Marleen Dreesens

Marleen Dreesens

maandag 23 mrt 2020 - 22:29

Geen fraaie jukbeenderen, sleutelbeenderen dus? Waar hebben we het over zeg? Ik zie er niets verkeerds aan. Ik zie een mooie vrouw in een prachtige japon.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zaterdag 21 mrt 2020 - 20:08

Prachtige stof, beetje ijs-blauw. Mooie combinatie ook met de juwelen. Maar die rushes blauwe gordijntjes die hoeven van mij niet, vind ik echt zonde van het ontwerp. Deze strapless zit idd. goed.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 21 mrt 2020 - 19:25

Perfect plaatje, zo handig als je bij elke kleur jurk een set aan indrukwekkende sieraden hebt!
Ik houd niet van rushjes maar bij deze kan t goed (en minder bij die knalgele...en ook minder bij de rode van de avond voorafgaand aan de abdicatie)

afbeelding van Birchwood

Birchwood

zaterdag 21 mrt 2020 - 18:53

Mooie jurk en deze kleur blauw staat Máxima heel mooi. Het lieflijke kant met de strak vormgegeven sieraden doen het goed samen.
Dank Josine voor je uitleg over het figuur van Máxima in combinatie met strapless jurken. Ik vind strapless minder geschikt voor haar, nu weet ik waarom.

afbeelding van Maria04

Maria04

zaterdag 21 mrt 2020 - 17:54

Hele prachtige avondjurk, ook de strapless sluit bovenaan perfect aan , Heel mooi..... Sieraden zo goed gekozen, een aanrader voor de koningin, draag de jurk nog maar een paar keer, kan hij goed hebben, dat zacht blauwe heeft haar look iets liefs uitstralend.

afbeelding van Els

Els

zaterdag 21 mrt 2020 - 17:40

Wellicht zit de jurk strapless veel beter omdat er goede bh onder gedragen wordt. Ik vermoed dat de bh zelfs ingebouwd (of hoe noem je dat) is zodat hij echt op haar buste is afgestemd.
De juwelen zijn ook prachtig bij deze verfijnde jurk. Denk niet dat ze hem nog eens draagt, haar figuur is in de loop der jaren veranderd zoals bij iedere ouder wordende vrouw. Geef maar lekker aan Alexia, die lijkt qua figuur erg op haar moeder.

afbeelding van Magda

Magda

zaterdag 21 mrt 2020 - 16:22

Schitterend deze jurk. Echt één van mijn favorieten. Ik vind het zo jammer dat deze jurk niet meer herdragen is tijdens een officiële gebeurtenis. Alles klopt. De juwelen bij deze jurk staan fantastisch.
Hopelijk komt hij weer snel voor de dag.

afbeelding van Maggie

Maggie

zaterdag 21 mrt 2020 - 16:07

Hopelijk is ze thuis, kijkend door al haar jurken. Het zou grappig zijn als ze deze weer zou dragen.

afbeelding van Marjet

Marjet

zaterdag 21 mrt 2020 - 15:16

Erg mooie jurk! Wat ik prachtig vind is het contrast tussen het sierlijke kant en de rechthoekige sierraden die Maxima erbij draagt. En wat leuk dat er bekend is welke blogs er nog meer aankomen. Hebben we iets om op te verheugen.

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

zaterdag 21 mrt 2020 - 15:02

Normaal vind ik licht blauw bij Máxima niet zo mooi staan,maar deze japon is zo mooi! Deze zie ik graag nog eens terug

afbeelding van Suus

Suus

zaterdag 21 mrt 2020 - 14:52

Prachtig en helemaal eens met jou Josine, dat deze strapless voor de verandering perfect zit/toont zo. Graag nog een keer dragen.

afbeelding van Petra_68

Petra_68

zaterdag 21 mrt 2020 - 14:00

Je hebt gelijk Josine, deze jurk sluit mooi aan bij Máxima. De aquamarijnen sieraden passen perfect bij deze jurk.
Heel fijn dat je ons in deze tijd zoveel mooie plaatjes laat zien!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 21 mrt 2020 - 13:53

Prachtige jurk en juwelen! Ik houd niet van blauw bij Máxima, maar wat zou ik deze outfit graag terug zien. Mooi voor het staatsbanket in Duitsland.

En wat komen en nog een leuke blogs aan: kanten robe manteau van Iversen, Roze Gucci pak (ook zo iets dat de kast uit mag) en de roze Taminiau cape jurk. Ik kijk er naar uit!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

zaterdag 21 mrt 2020 - 13:47

Een schitterende jurk, en hij staat Máxima inderdaad heel goed !! In een heel zachte kleur, en het kantwerk is ook zo verfijnd !

afbeelding van Molly

Molly

zaterdag 21 mrt 2020 - 12:21

Hopelijk draagt Máxima deze jurk ooit nog een keer. Of 1 van haar dochters.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?