In de nieuwe serie 'Onder de Loep' leg ik topstukken uit Máxima's garderobe onder de loep. Met deze keer: haar zachtroze rozenjurk van Valentino. 

In 2006 was Máxima samen met prins Willem-Alexander aanwezig bij het diamanten regeringsjubileum van de Thaise koning. Het feest vol pracht en praal werd door de prinses opgeluisterd met enkele práchtige avondjurken, waaronder een romantische rozenjurk uit Valentino's lentecollectie van 2006. 

Vier jaar later kwam het kledingstuk ook in beeld op de vooravond van het huwelijk van prinses Victoria en Daniel Westling. Eindelijk konden we de jurk écht goed zien en beoordelen. En wow, dat viel echt niet tegen. Zoals je op onderstaande foto wel kunt zien, bestaat de jurk uit een rokgedeelte met geborduurde laagjes, een aangerimpelde taillestrook, een semi-transparante halslijn en geplooide kapmouwtjes. Let ook even op de perfect afgewerkte bloem bij de taille, die Máxima's elegantie en vrouwelijkheid nog even extra onderstreept. 

Toen ik op zoek ging naar de inspiratiebron van Valentino, dacht ik dat ik zou stuiten op een romantisch verhaal over een Engelse tuin of de ware liefde. Niets minder is waar. Voor de Spring 2006 Couture-collectie liet de ontwerper zich namelijk inspireren door de woestijn. Ik hoor je al denken: de woestijn? Ja, de woestijn. Want naast heel veel zand, nomaden en giftige slangen, produceert de woestijn door de hitte ook een magisch gevoel van gewichtloosheid. Vandaar de lichte, fladderende, oh zo vrouwelijke kleding.

Het luchtige zie je bijvoorbeeld terug in de bloem bij Máxima's taille, de zwierige mouwtjes....

...en de dansende laagjes van het rokgedeelte. 

Dat bij een dergelijke jurk de juiste proporties zéér belangrijk zijn, bewijst een fuchsia kopie van Natan. De taillestrook eindigt net iets hoger, en ook het grote vlak onder haar taille doen het luchtige en speelse effect van de belijning te niet. 

Ps. Nu we massaal aan huis gekluisterd zitten vanwege het Corona-virus, stel ik voor dat we op MKM de komende weken lekker gaan genieten van al het moois dat Máxima ons heeft voorgeschoteld. Dus heb jij een absolute favoriet en zie je hem graag terug in deze categorie? Laat het me dan weten! 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

dinsdag 17 mrt 2020 - 14:38

Ik vind die Natan heerlijk! Net een stuk bubblegum en als je er flink op kauwt en blaast, knettert hij aan alle kanten!

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 17 mrt 2020 - 12:30

Wat een sprookje(-jurk) was de Valentino toch. En dan dat beeldige kapsel er bij, en een trotse WA. Heerlijke beelden. Hier zie ik een van de dochters tzt inderdaad graag een keer in terug. Ik gok dat Máxima hem (terecht) te jong vindt.
En de Natan versie was inderdaad ietwat uit balans qua verhoudingen, zeker in vergelijking met de Valentino. Mooi gevonden Josine!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

maandag 16 mrt 2020 - 11:01

Ze zag er prachtig uit met de gebloemde japon. Haar haar zat ook heel mooi.
Misschien kun je de blauwe japon van Jan Taminiau nog eens belichten, die Maxima in Engeland droeg (2018) bij het staatsbanket. Schitterend! Koninklijk!

afbeelding van Maxfan

Maxfan

zondag 15 mrt 2020 - 18:24

Gelukkig dat Josien en de moderators ons blijven verrassen in deze donkere dagen. Máxima is schitterend in deze jurk, maar of die haar nu nog staat betwijfel ik inderdaad.

afbeelding van Doro

Doro

zondag 15 mrt 2020 - 18:01

Ik verwacht dat de koning toch ook wel het volk zal toespreken vanavond.

afbeelding van Lina

Lina

maandag 16 mrt 2020 - 15:39

Nou er is net een karig, weinig zeggend berichtje op de pagina van het koninklijk huis op Facebook gezet.
Lijkt alsof het even snel in elkaar geflanst is omdat ze toch wat “moeten” zeggen.

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 17 mrt 2020 - 12:10

Niet echt aardig opgemerkt Lina, niet echt nodig ook. Laten we in deze onzekere tijden een beetje lief zijn voor elkaar. En ik hoef geen reactie hoor, in het geval je het niet eens bent met mij.

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 16 mrt 2020 - 16:29

Dan verwacht ik geen toespraak. Jammer hoor, ik weet zeker dat veel mensen dat zouden waarderen

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

zondag 15 mrt 2020 - 18:14

Nee Doro,dat gebeurt niet,ministers kunnen dat net zo goed,de regering is aan zet

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 16 mrt 2020 - 14:20

Zeker is de regering aan zet, en die doen hun uiterste best. Maar daarom zou het wel heel fijn zijn als de koning een toespraak( je ) zou houden ,v.even zijn landgenoten een hart onder de riem te steken en een lovend woord voor allen die nu zo bezig zijn om dit alles tot een goed einde te brengen ..
Het zou denk ik ook goed zijn om saamhorigheid nog eens goed te benadrukken .

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

dinsdag 17 mrt 2020 - 14:25

Ik denk dat eerst de premier aan zet is. Wordt de hele toestand nog erger, dan halen ze de koning erbij.

afbeelding van Doro

Doro

zondag 15 mrt 2020 - 18:26

Dat begrijp ik mbt de maatregelen. Maar om het volk steun te zeggen lijkt me een persoonlijk woord Van de koning belangrijk . Mag hopen dat ze niet naar Griekenland zijn vertrokken

afbeelding van Lina

Lina

maandag 16 mrt 2020 - 14:39

Nou als ze dat zouden doen, nu (op vakantie) naar Griekenland, dan is dat het einde van de Monarchie, zullen ze zelf ook wel snappen dus ze zullen dat wel niet doen (hoop ik voor ze)

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

maandag 16 mrt 2020 - 14:51

Ze zijn in NL, want de vlag wappert.

afbeelding van Lina

Lina

maandag 16 mrt 2020 - 15:00

Okee Josine, mooi zo

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

zondag 15 mrt 2020 - 18:36

Daar heb je wel weer gelijk in.Doro ,voor hun is het ook een pittige tijd
Of ze naar Griekenland gaan? Daar kunnen ze nog wel een biertje tappen,,of helpen of Lesbos... ;-)prettige avond hoor!

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zondag 15 mrt 2020 - 15:17

Prachtig die gebloemde maar nu niet meer voor de koningin, persoonlijk vindt ik dat idd meer een jurk nu geworden is voor een van de jongere generatie, oeps nou ik dit optyp klinkt dat wel zeg, wat gaat de tijd snel!
Die hele roze staat haar qua kleur werkelijk fantastisch, maar het model jurk zelf is 3x niks. Ik zou mezelf er heel ongemakkelijk in voelen denk ik. Je ziet het ook aan haar houding, de schouders naar voren gezakt, niet om de meisjes beter vast te houden, want die hebben nog ruimte om hun armpjes te strekken eventueel, maar je ziet dat Maxima ook niet echt op haar gemak ermee is. Zo zie ik het.

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

zondag 15 mrt 2020 - 14:11

Dat is een goed idee Josine, lekker jouw logjes lezen over outfits uit het verleden, nu het openbare leven min of meer tot stilstand aan het komen is.
Kun je de bordeauxrode verlovingsjurk nog eens voor het voetlicht halen?

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

zondag 15 mrt 2020 - 11:34

...inderdaad is de gebloemde japon fantastisch. De knalrose doet het minder goed en schijnt niet goed te passen..
Hier stelen de Prtinsesjes mama de show.

afbeelding van XX

XX

zondag 15 mrt 2020 - 08:46

Wat goed dat het je opviel dat die knal roze een kopie is van die Valentino, Josine! Ik vind het bepaald geen reclame voor Natan dat hij hem (wellicht op verzoek?) heeft gekopieerd. Daarbij ben ik het roerend met je eens: only the real thing! Die is zo veel mooier

afbeelding van gambetta

gambetta

zaterdag 14 mrt 2020 - 23:18

Net als die andere lichtroze jurk (die later vermaakt is) staat deze rozenjurk erg mooi.
De donker roze jurk hier: nee, niet meer aandoen. Als ze er een stola of i.d. omgeslagen had, had het er goed uitgezien denk ik.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 14 mrt 2020 - 22:31

Ook bij Maxima is t hard gegaan met haar pukkies. Wat een superfotos waren dat met haar 3 kleine dochtertjes. Jammer dat t allemaal zo hard gaat.
Wat is ze mooi in deze outfits. Niet meer herdragen is mijn advies, kan niet mooier worden !

afbeelding van Mini Bosman

Mini Bosman

zaterdag 14 mrt 2020 - 20:47

oeps maxima als filmster.
Misschien is dat de grote identificatie met haar.
We worden blij van haar charme en mooie kleding om ons zelf in te spiegelen!!
Maar is dat altijd wel terecht??
Vraag ik mij af??

afbeelding van Jantje R

Jantje R

zaterdag 14 mrt 2020 - 20:07

De jurk met de roze rozen vind ik prachtig. De andere jurk vind qua model niet zo mooi.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

zaterdag 14 mrt 2020 - 18:31

Inderdaad Josine : Valentino maakte voor haar een "o zo vrouwelijke jurk" : ongelooflijk mooi, beeldschoon, met extreem hoog 'wow'-gehalte en een uiterst zachte, lieve uitstraling !! Hij kwam volkomen tot zijn recht in het onvoorstelbaar luxueuze kader van het Thaise paleis (foto 1). De beide kapsels erbij (Thailand en Zweden) en de juwelen waren schitterend ! In Thailand was er nog een verfijnd diadeem bij ! Dit alles verhoogde telkens niet weinig haar oogverblindende schoonheid, zoals die straalt uit haar prachtige, glimlachende gezicht met zijn mooie make-up !

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 15 mrt 2020 - 21:22

Wat een plaatje is deze jurk toch. Echt jammer dat deze jurk zo weinig publiek herdragen is. Misschien dat Máxima door je blog geïnspireerd wordt of wellicht Amalia, Alexia of Arianne?
Ook de kopie van Natan vind ik mooi en is het herdragen zeker waard.

Fijn dat je ons blijft verrassen met mooie blogs, nu alle koninklijke ontmoetingen afgelast zijn.
Wat zou het leuk zijn als je de mooie robe manteau van Claes Iversen die Máxima tijdens het staatsbezoek aan Frankrijk droeg onder de loep wil nemen. Maar ook de Taminiau jurk die Máxima tijdens het huwelijk van haar broer / staatsbezoek Argentijnse president droeg zie ik graag onder de loep.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

zondag 15 mrt 2020 - 21:49

Ben het met alles helemaal eens !!

afbeelding van Anniek

Anniek

zaterdag 14 mrt 2020 - 17:13

ja heel mooi. ik denk dat Maxima die nog wel zelf een keer gaat dragen.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

zaterdag 14 mrt 2020 - 16:44

De Valentino is heel mooi en mag ze wat mij betreft nog een keer dragen.
De roze Natan mag ze wat mij betreft in de kast laten hangen. Het model van die jurk doet haar figuur geen goed. Ketting daarentegen is rijp voor herdragen.

afbeelding van Suus

Suus

zaterdag 14 mrt 2020 - 16:16

Wauw, prachtig de gebloemde Valentino. Denk dat zie die best nog eens kan dragen,. Bijzonder dat ie zo tijdloos is.

afbeelding van elisah.

elisah.

zaterdag 14 mrt 2020 - 16:08

Ik vind de jurk beeldschoon, echt een droom jurk.
Maar ik denk niet dat Maxima deze nog eens zal dragen, maar ik hoop wel dat een van haar dochters deze jurk nog eens gaat dragen

De fuchsia jurk heb ik nooit mooi gevonden, kleur is fantastisch voor haar, maar het model zit echt lelijk.
De tutti frutti ketting hoop ik weer snel te zien, zooooo leuk .

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 14 mrt 2020 - 14:54

Sorry niet mijn smaak maar behalve dat denk ik dat dit echt een prinsessenjurk is die haar nu ze ouder is niet meer mooi zal staan

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

zaterdag 14 mrt 2020 - 16:17

Ik vind m prachtig, maar verder ben ik t met je eens. Wel leuk als een van de prinsessen m ooit draagt

afbeelding van jeanine68

jeanine68

zaterdag 14 mrt 2020 - 14:52

Deze prachtige gebloemde Valentino is ook een van mijn favorieten uit de kledingkast van Maxima!
Ik vind deze jurk zo iets liefs hebben, het maakt dat Maxima een mooie zachte uitstraling krijgt in deze jurk.
Ik hoop zo dat ze deze jurk snel weer draagt bij een staatsbanket.
Bedankt, Josine, dat je aandacht schenkt aan deze geweldige jurk!

afbeelding van Magda

Magda

zaterdag 14 mrt 2020 - 13:20

De bloemen jurk van Valentino is één van mijn favorieten. Dit is zo'n prachtige jurk. Het is zo jammer dat Maxima deze en ook de licht blauwe jurk ( gedragen in Monaco tgv huwelijk Albert) niet vaker draagt.
Daarbij gelijk mijn andere favoriete japon aangegeven.

afbeelding van Maria04

Maria04

zaterdag 14 mrt 2020 - 13:01

De jurk met roze bloemen vind ik heel mooi, het staat zo lief, die mag ze van mij nog een paar keer dragen. De effen kleurige jurk is minder, naar mijn idee. Die blote schouders,mmm en het bovenlijfje is 3 keer niks. Staat zo afgezakt.................

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?