Nu we masssaal thuis zitten vanwege het coronavirus, lijkt het me een goed idee om het aantal berichten en de sfeer op deze website nog wat meer op te schroeven. Daarom blik ik de komende weken dagelijks terug op de topstukken uit Máxima's garderobe. Met vandaag: een statige avondjurk van Jan Taminiau. 

Normaal gesproken letten we op ModekoninginMáxima vooral op de kleding van onze koningin, maar tijdens het staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk ging alle aandacht even uit naar haar juwelen. Want zou ze de Stuart gaan dragen, ja of nee? Inmiddels weten we het antwoord, en hebben we de historische steen van alle kanten bekeken. Daarom blik ik in deze blog alleen terug op haar kleding en ik moet zeggen dat dat echt geen straf is.

Zoals bovenstaande foto wel laat zien, is Máxima's jurk van boven tot onder een podium voor de zeegroene diamant. Bij de halslijn en zoom komt de kleur van de steen op een prachtige manier terug. 

Degradé borduurwerk is het handelsmerk van Taminiau, en dat heeft natuurlijk wel een reden. Een volledig geborduurde jurk heeft al snel wat weg van een discobal, en weegt al snel drie tot vier kilo. Bij borduurwerk dat uitloopt op (bijna) niets kun je het effect van het borduurwerk wat meer sturen, en daarnaast het gewicht van het borduurwerk wat beperken. Bij Máxima's jurk zien we de kralen vanuit de taille uitwaaieren richting de halslijn en het rokgedeelte. Haar slanke taille komt op deze manier goed tot zijn recht. Helaas bedekt de cape de glinstering van het borduurwerk grotendeels, maar ik moet wel zeggen dat ik de bonuslaag van tule een geniale vondst vind. Bij een diadeem waar je U tegen zegt, is een collier namelijk snel too much. Door de geborduurde halslijn van de cape, lijkt ze toch iets van een ketting om te hebben, worden haar schouders bedekt én blijft de jurk tegelijkertijd volledig zichtbaar. 

Als Máxima de jurk in de toekomst nog een keer draagt, zou ze het diadeem en de cape natuurlijk achterwege kunnen laten. In de koninklijke kluis zijn genoeg bijpassende colliers te vinden. 

Benieuwd welke outfits eerder aan bod kwamen? 
Máxima's zachtroze rozenjurk van Valentino 
- Máxima's zachtroze avondjurk van Taminiau
-Máxima's felrode jumpsuit van Valentino
- Máxima's koningsblauwe inhuldigingsjurk van Taminiau 
Máxima's groene volantjurk van Lanvin
- Máxima's leren jurk van Natan
- Máxima's strapless avondjurk van Valentino
Máxima's capejurk van Jan Taminiau 
Máxima's fuchsia showstopper van Gucci
- Máxima's kanten top en avondrok van Claes Iversen
Een gerafeld spijkerjasje van Natan
- Een keurige verlovingsjurk 
Een gala-look met lange handschoenen
- Een robe manteau van Claes Iversen 
Een fuchsia positiejas
Geel-oranje jurk van Natan
- Groene empirejurk van Valentino

Op de planning: 
- Zachtroze capejurk van Taminiau
- Rode prinsjesdagjurk 2002 
- Máxima's bloemenmantel van Barbara Bui
- Koningsdag 2014 
- Koningsdag 2016 
- Máxima's wybertjesjurk van Taminiau (Luxemburgse huwelijk)
- Koninginnedag 2008
- Prinsjesdag 2017 
- Blauwe mantelpakje Keukenhof 
- Rode mantelpakje Valentino (2001)
- Doop Amalia 
- Doop Alexia 
- Doop Ariane 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 15 apr 2020 - 09:17

Ik heb een video toegevoegd waarop je de jurk beter kunt zien. Op 6:58 stapt Charles op haar cape, hahaha.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

woensdag 15 apr 2020 - 11:30

...ja, die video bedoelde ik in mijn reactie van Pasen jl. (12.4.20, 19:12). Dank om hem toe te voegen !

afbeelding van Ella

Ella

maandag 13 apr 2020 - 10:52

Wat een ongelooflijk feest was deze jurk i.c.m. de spectaculaire juwelen en het fraaie kapsel. Taminiau is een bijzonder groot kunstenaar voor wie ik veel bewondering heb en wie kan zijn creaties mooier dragen dan Maxima.
Is het de gewoonte altijd witte kleding te dragen aan het Engelse hof?

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 14 apr 2020 - 08:31

Alleen queen Elisabeth Ella

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 14 apr 2020 - 13:36

Klopt,al draagt Camilla de laatste tijd ook meestal wit bij gala gelegenheden .
Maar wat de reden is dat Elizabeth dit altijd doet is mij onbekend, misschien dat iemand anders dit weet ?

afbeelding van Coco

Coco

maandag 13 apr 2020 - 10:40

Het valt op dat alleen de Koning het zogenaamde grootlint over de linkerschouder draagt. De standaarddracht is over rechterschouder, zou het door het type onderscheiding komen? Ik wil dat best eens uitzoeken

afbeelding van Catootje

Catootje

maandag 13 apr 2020 - 15:04

De koning draagt het grootlint van de Orde van de Kouseband. Dat hoort over de linkerschouder. De rest draagt NL orden, die horen over rechts.

afbeelding van Senna

Senna

maandag 13 apr 2020 - 10:23

Een prachtig plaatje en alles klopt. Alleen jammer dat je door de cape de details van de jurk niet zo goed ziet.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 13 apr 2020 - 17:37

Ik vind deze jurk helemaal niet mooi. Te veel Disney. Die cape van zwart tule vind ik zelfs beetje addams family achtig. En dat alles in combinatie met buckinghampalace. Brrr

Het oog wordt ook gelijk getrokken naar die zwarte band rond haar hals ipv naar t gezicht en de diadeem. De kleur is ook niet heel flatteus. Nee geen succes

Het idee een jurk te ontwerpen bij dit diadeem ja natuurlijk super maar ik denk dat de kleur blauw en het zwart veel te overheersend is. Deze jurk in een mooie grijzige tint!!3’ dan eventueel nog met die cape maar die dan ook in warm grijs zijde tule

afbeelding van Jens

Jens

maandag 13 apr 2020 - 08:41

Het vakmanschap van de maker staat buiten kijf, de japon en de cape zijn van een buitencategorie mooi. De look past precies bij onze Koningin: waar iedere andere vrouw een eenvoudige japon had gekozen bij de Stewart, kiest zij met een van haar favoriete ontwerpers voor een outfit die het sieraad figuurlijk 'optilt'. En toch ben ik geen echte fan van het totaalbeeld, komt het door de (kleur van de ) cape waardoor ik een soort 'hekserige' associatie krijg? En de tiara kan volgens mij met geen mogelijkheid rechter op het hoofd worden gezet, dus volgens mij is dit de enige mogelijk stand. Ik vind hem prachtig zo. Last but not least: ben ik de enige die het vreemd vind dat dames op leeftijd een spierwitte jurk dragen? Ik vind het werkelijk geen gezicht, traditie of geen traditie.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 14 apr 2020 - 09:46

Camilla's outfit toch wel ok?

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 14 apr 2020 - 13:23

Ja, dat glanzende avondtoilet van Camilla vind ook ik buitengewoon chic en rijk, en in een heel mooie snit - mooier zelfs dan in de jurk van The Queen die wat vormelozer oogt. Wit als kleur vind ik hier uitstekend, maar (inderdaad) zachtblauw was ook heel prachtig geweest (in die kleur droeg ooit een jonge Beatrix een schitterende jurk, ' uiteraard' met elegante witte lange handschoenen, bij bezoek aan de Keizer van Ethiopië : zie https://www.anp-archief.nl/page/84226/juliana-bernhard-ethiopie-staatsbe...) !

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 14 apr 2020 - 11:48

Prachtige japon Siobhan maar in zachtblauw, zoals ze veel vaker draagt, was het geheel wat zachter geweest toch? Ik vind spierwit en zwart gewoon vaak niet mooi bij dames op leeftijd. Uitzonderingen daargelaten, denk aan een ruimvallende LBD in zwart met een knalrode lipstick, of een witte zomertuniek, wederom met een knalkleur lipstick.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 14 apr 2020 - 10:15

Is erg mooi,inderdaad siobhan ,en zij behoort inderdaad tot de oudere generatie die wit draagt

afbeelding van Ann1984

Ann1984

zondag 12 apr 2020 - 07:19

Ben altijd benieuwd naar wat Willem zou zeggen als ze uit haar kleedkamer komt..... Het is in ieder geval een prachtige verschijning.....

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 14 apr 2020 - 10:20

And yes, you look wonderful tonight.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zondag 12 apr 2020 - 18:24

Ja Ann1984 volgens mij herleven zij toch vaak het gevoelsmoment van “als de bruidegom de bruid ziet!”

afbeelding van Marly

Marly

zaterdag 11 apr 2020 - 22:54

Wat prachtig dit, alles aan de jurk vind ik mooi en ook het kapsel is super! Het is heel chique en koninklijk. Ik wens de familie ook goede dagen met elkaar toe, ik ben zomaar benieuwd of er ook niemand bij prinses Beatrix komt, ook een kwetsbare oudere, echt naar maar ongetwijfeld zullen ze haar aandacht geven op een andere manier!

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

zaterdag 11 apr 2020 - 22:53

Sorry, ik vind deze jurk en vooral de vitrage cape drie keer niks op plaatjes. Hopelijk kunnen we hem een keer in het echt zien bij een tentoonstelling van Jan Taminiau en blijkt het dan een jurk te zijn die ik moet ervaren. Gelukkig kan ik me tot dan vergapen aan de Stuart op de foto's en de schitterende broche!

afbeelding van Suzanne

Suzanne

maandag 13 apr 2020 - 18:41

Totaal plaatje prachtig, maar het diadeem “valt” naar achter en daarom vind ik het niet perfect.

afbeelding van Nienke Jasmijn

Nienke Jasmijn

zondag 12 apr 2020 - 14:33

Inderdaad Suzanne, dat viel mij ook op. Misschien hoort het wel zo, want het is een diadeem en niet een kroon, die meer 'op' het hoofd wordt gedragen. ik had het hier mooier gevonden wanneer het iets meer rechtop zou staan. Als je toch al lang bent, zoals Máxima, dan maakt die paar cm ook niet meer uit...

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

zaterdag 11 apr 2020 - 23:20

...inderdaad, dat is niet werkelijk mooi. Op deze manier droeg Beatrix ook vaak diademen.
Rechtop gedragen zou de Koningin echter nog sterker boven haar gastvrouw uittorenen.
De donkere cape vrolijkt het geheel niet op en is in strijd met het klassieke wit, gedragen aan
het engelse hof tijdens staatsbezoeken. Maar als gast behoeft zij daar zich natuurlijk niet aan
te houden. Maar het geheel geeft natuurlijk een prachtig beeld.

afbeelding van Suzanne

Suzanne

zondag 12 apr 2020 - 12:40

Boven de gastvrouw uittorenen, is niet heel moeilijk bij the Queen haha

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

maandag 13 apr 2020 - 13:18

Ik denk dat the queen er van baalt dat je met het ouder worden ook nog eens krimpt.

Die diadeem kan niet rechtop staan. Dan komt hij op het voorhoofd terecht en steken de uiteinden de lucht in achter het hoofd. Ik denk dat hij door het gewicht dan ook nog op de neus valt ;-)

afbeelding van Hennie64

Hennie64

maandag 13 apr 2020 - 14:40

Wijlen koningin Juliana heeft laten zien dat dit wél zeker kan met dit diadeem. Niet altijd droeg ze hem rechtop soms ook wel eens zoals Máxima.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

maandag 13 apr 2020 - 15:03

inderdaad, en Juliana heeft het diadeem zelfs vaak gedragen !

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

woensdag 15 apr 2020 - 20:08

Nee, het is een heel knap staaltje gezichtsbedrog. Als je googled op blog zilver.nl de stuart diamant, kun je zien dat op dezelfde foto dat het net lijkt of hij rechtop staat, hij schuin staat.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 11 apr 2020 - 19:59

Het borduurwerk is wat ondergesneeuwd. Zou meer tot zn recht komen als de outfit een keer zonder cape wordt gedragen.
Wat een perfect plaatje toch met de tiara, het kleurenspel en juwelen, kapsel, stralende lach. En in t hart van royalty!
Ook voor hen nu een minder glamorous bestaan want wanneer kan deze jurk weer worden gedragen... ?

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

zondag 12 apr 2020 - 13:24

Haha discobal, grappig Josine! Ik noem het toch anders, ik noem de jurk een waterval. Een waterval van
diamanten druppels uit het diadeem. Zo heb ik het tenminste altijd gezien, dat ze daarom deze jurk gekozen heeft. Ik hoop het maar een beetje, en anders is het mijn fantasie.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 12 apr 2020 - 11:22

Wat een plaatje. Ik hoop dat we deze jurk nog eens gaan zien zonder cape en dan met lange handschoenen. Volgens mij is dit weer 1 van de meesterwerken van Taminiau!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

zondag 12 apr 2020 - 19:12

Denk van a tot z zoals jij, AnnekeM : liever zonder die donkere cape (waarop Prins Charles helaas nog getrapt heeft - te zien op video !) én met koninklijk lange, liefst witte handschoenen !! Dat zou de oogstrelende pracht van deze verschijning nog behoorlijk verhoogd hebben ! Dan had ze ook herinnerd aan een stralende, jonge Beatrix !

Goede en gezegende Paasdagen !

afbeelding van Birchwood

Birchwood

zaterdag 11 apr 2020 - 14:34

Van top tot teen een plaatje! Alles klopt aan dit outfit.
Het zou wel leuk zijn als we wat meer details van de jurk te zien krijgen, maar wie weet een keer zonder cape?

afbeelding van elisah.

elisah.

zaterdag 11 apr 2020 - 13:45

De jurk is heel mooi, kleur en stijl beeldschoon, maar de details kan ik niet goed zien, en juist dat maakt het volgens mij nog mooier, dus ,Josine, als het mogelijk is een paar foto,s van de details ?

afbeelding van Magda

Magda

zaterdag 11 apr 2020 - 13:38

Dit is een heel mooie jurk.
Maar wat ik jammer vind is,dat we de jurk niet zo goed kunnen zien. Ten eerste, omdat de cape er over zit. Ten tweede , omdat de jurk wat donkerder is. Het is ongetwijfeld een schitterende creatie, maar ik zou graag wat details willen zien. Wie weet komt dat nog. En misschien, kun jij Josine, bij JT iets meer details lospeuteren.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

zaterdag 11 apr 2020 - 13:13

Prachtig!

afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 11 apr 2020 - 13:03

Lieve Koningin Máxima, we weten dat u deze blog bezoekt. In deze nare tijd wellicht iets vaker dan normaal, een beetje fijne afleiding kunnen we immers allemaal goed gebruiken. Mag ik u iets vragen? Ik zie leuke beelden uit Zweden waar de koninklijke familie elkaar via FaceTime fijne paasdagen wenst, ik zie beelden en filmpjes van de andere Scandinavische royals die ons een mooi inkijkje geven in hun privé leven en - omgeving. Zou u ons een plezier willen doen en ook eens iets dergelijks met uw gezin of schoonfamilie organiseren? Voor nu gezegende Paasdagen gewenst en hartelijke groeten aan uw moeder die bij u logeert naar wij begrepen.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zaterdag 11 apr 2020 - 12:40

Ja.... gewoon geen woorden, super super mooi! Een sprookjes jurk, en alles klopt, past. Opperste perfectie deze japon. Deze komt bij mij op nr. 2, nr, 1 is de roze sari en nr.3 is de blauwe inhuldigingsjurk.
Trouwens die deurpost, ook zo mooi, het is net of ze in de lijst van een schilderij staan.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

zaterdag 11 apr 2020 - 15:51

Ben het wel met je eens, de andere twee die je noemt zijn ook geweldig. Ook de groene kanten japon in Ierland past in dit rijtje wat mij betreft.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zaterdag 11 apr 2020 - 18:30

Zeker, die is ook prachtig!

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zaterdag 11 apr 2020 - 18:28

Zeker, die is ook prachtig!

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

zaterdag 11 apr 2020 - 11:29

Het perfecte plaatje voor dit staatsbezoek.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

zaterdag 11 apr 2020 - 10:29

Ik vind dit zo'n ontzettend mooi geheel, heel koninklijk. Ook de juwelen, kapsel en make-up, top! De jurk is zo goed met die cape en het kleurverloop, prachtig!

afbeelding van Maria04

Maria04

zaterdag 11 apr 2020 - 09:54

Een prachtige avondjurk, het model, kleur zó mooi. Het haar schitterend gekapt, diadeem en oorbellen geven een rustig beeld in het totale plaatje.Zo zie ik onze koningin heel graag. Voor mij zit ze hiermee aan de top!
Aan alle lezers, Goede Paasdagen gewenst.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?