Nu we masssaal thuis zitten vanwege het Coronavirus, lijkt het me een goed idee om het aantal berichten en de sfeer op deze website nog wat meer op te schroeven. Daarom blik ik de komende drie weken dagelijks terug op de topstukken uit Máxima's garderobe. Met vandaag: een gerafeld spijkerjasje. 

Op 30 april 2004 was ik bij mijn oma om samen met haar naar de NOS-uitzending van Koninginnedag te kijken. Met een tompouce en een glas limonade binnen handbereik zaten we vol spanning op de koninklijke bus te wachten. Eerst stapte koningin Beatrix uit, en slechts enkele seconden later volgde Máxima. Ik weet nog precies hoe mijn oma vol ongeloof naar het scherm keek. "Een prinses in een spijkerjasje...Op zo'n belangrijke dag...Dat kan toch niet?!". Blijkbaar dacht Máxima daar anders over, want ze droeg toch echt een gerafeld spijkerjasje van het Belgische modehuis Natan. 

Bij het spijkerjasje droeg Máxima ook nog een rood-witte top en rok, die enkele maanden later ook nog in beeld kwamen met een jasje van dezelfde stof. 

De verschillende patroondelen van de rok, en dat zijn er heel veel, zijn in verschillende richtingen geknipt. 

Goed, terug naar het spijkerjasje, want dit kledingstuk werd opgegeven voor Onder de Loep. Zoals onderstaande foto wel laat zien, is het kledingstuk voorzien van vier decoratieve zakken. Daarnaast maken ook de gele stiksels en de witte franjes het jasje net iets spannender. Van een uniek ontwerp was trouwens geen sprake. Het jasje hing dat voorjaar gewoon in de rekken van Natan. 

Na Koninginnedag hebben we Máxima  het jasje nog enkele malen zien dragen in haar vrije tijd, maar publiekelijk bleef het kledingstuk verder buiten beeld. Bij Máxima dan, want op Koninginnedag 2018 verscheen Alexia met het jasje op de rode loper. Koningsdag 2018 werd net als Koninginnedag 2004 in Groningen gevierd, en blijkbaar vonden Máxima en Alexia het leuk om hier naar te knipogen. 

Máxima droeg op haar beurt de rode baret van veertien jaar eerder. Het hoofddeksel werd wel iets ingenomen. 

Tijdens het downloaden van bovenstaande beelden kwam ik er ook achter dat zowel Máxima's jurk van 2018 als haar rok en top van Koninginnedag 2004 zijn voorzien van dezelfde geborduurde nopjes. 

Benieuwd welke outfits eerder aan bod kwamen? 
Máxima's zachtroze rozenjurk van Valentino 
- Máxima's zachtroze avondjurk van Taminiau
-Máxima's felrode jumpsuit van Valentino
- Máxima's koningsblauwe inhuldigingsjurk van Taminiau 
Máxima's groene volantjurk van Lanvin
- Máxima's leren jurk van Natan
- Máxima's strapless avondjurk van Valentino
Máxima's capejurk van Jan Taminiau 
Máxima's fuchsia showstopper van Gucci
- Máxima's kanten top en avondrok van Claes Iversen

Op de planning: 
- Máxima's avondtoilet met witte rok van Natan
- Groene avondjurk van Valentino 
- Máxima's verlovingsjurk 
- Kanten robe manteau van Claes Iversen 
- Zachtroze capejurk van Taminiau
- Roze Prinsjesdagjurk 2003
- Rode prinsjesdagjurk 2002 
- Máxima's bloemenmantel van Barbara Bui
- Koningsdag 2014 
- Koningsdag 2016 
- Máxima's wybertjesjurk van Taminiau (Luxemburgse huwelijk)
- Avondjurk Taminiau staatsbezoek VK
- Koninginnedag 2008
- Prinsjesdag 2017 
- Het donkerblauwe pakje van de Keukenhof 
- Rode Valentinopak met strik 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Maxfan

Maxfan

maandag 30 mrt 2020 - 20:28

Máxima was en is een stijlicoon, dat bewees ze toen al met dit jasje!

afbeelding van AnjaxMario1991

AnjaxMario1991

maandag 30 mrt 2020 - 19:39

Een geweldige, leuke sportieve spijkerjasje. En dat deze uit de kast komt en dan gedragen wordt door haar dochter is helemaal geweldig, mooi en leuk.. Staat zowel Maxima als Alexia erg goed.

afbeelding van Jens

Jens

maandag 30 mrt 2020 - 19:38

Dit jasje is inmiddels iconisch en was een voorbode van de eigenzinnige smaak van onze Koningin. In combinatie met de baret een ware vondst die wat mij betreft zeker niet gedateerd is. Zowel deze als de knalroze outfit waarin ze schaatste zijn wel het meest blijven ‘hangen’ als koningsdag outfit toch?
Als combinatie vind ik de set wat ouwelijk maar dat komt wellicht ook door de schoenen die ze er onder draagt.
Het herdragen van het jasje door Alexia smaakt naar meer, wat zouden we de komende jaren nog te zien gaan krijgen uit mama’s kast....
En wat knap van speurneus Josine die zelfs het kleinste rode geborduurde nopje niet ontgaat. Een erg leuke geste van Natan, naast de hergedragen baret en spijkerjack.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 30 mrt 2020 - 18:17

Wat een heerlijk hippe en frisse outfit vond ik dit. Nu inmiddels zwaar gedateerd, maar wel super leuk dat Alexia voor het herdragen van dit jasje koos. Staat haar perfect en ik hoop dat Amalia, Alexia en Arianne ons in de komst vaker gaan verrassen met het herdagen van kleding van hun moeder.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

maandag 30 mrt 2020 - 17:15

Ik vind het spijkerjasje bij de Maxima van 16 jaar geleden heel leuk, jong en fris in combinatie met de rest van haar outfit. Het setje met het bijpassende jasje kan ze komend voorjaar/zomer nog mooi dragen. Spijkerjasje is nu beter voor vrije tijd of voor 1 van de meisjes. Los gedragen is vlotter trouwens.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

maandag 30 mrt 2020 - 17:04

Tja, wellicht ben ik van de oude stempel maar ik vond het destijds in 2004 al niets aan en nu nog steeds niets. Nee sorry het kan mij in ieder geval niet bekoren dat rare strakke jekkie. Wat ik toen wel leuk vond staan was die kekke rode baret, de laatste keer vond ik dat ook heel raar staan met die lok haar voor haar ogen. Goh ... als het zo zie zijn we toch allemaal wel ouder geworden hoor.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 30 mrt 2020 - 19:50

Helemaal met je eens @Hennie64

afbeelding van Marjet

Marjet

maandag 30 mrt 2020 - 16:32

Volgens mij was dit in mijn ogen een van de eerste keren dat ze ook echt een jonge vrouw was die fris en vernieuwend gekleed ging (zelf een stukje jonger). Met de rode accessoires een mooie set. Josine, wat ontzettend leuk dat het je opviel dat dezelfde rode dotjes op haar nieuwe 'Groningse' jurk zijn geborduurd! Ook heel mooi hoe Alexia het jasje jaren later weer draagt.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 31 mrt 2020 - 11:23

Hiermee sla je de spijker op z'n kop. We leerden Máxima kennen als een dansende vrouw met een sigaretje in haar hand, en opeens droeg ze mantelpakjes die zo uit de kast van haar schoonmoeder leken te komen. Ik denk dat het spijkerjasje daarom zo in de smaak viel.

afbeelding van Maaike

Maaike

dinsdag 31 mrt 2020 - 14:55

Ik herinner mij nog mijn verbijstering, toen ik haar verlovingsjurk zag. Ik had toen zelfs (misschien wat overdreven) een beetje medelijden met haar. Gelukkig is dat helemaal goed gekomen !

afbeelding van Maaike

Maaike

dinsdag 31 mrt 2020 - 14:51

Ik herinner mij nog mijn verbijstering toen ik haar verlovingsjurk zag. Ik had toen zelfs (wat overdreven misschien) een beetje medelijden met haar....Gelukkig is dat wel goed gekomen !

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 31 mrt 2020 - 13:27

Ik kan mij nog herinneren van de wat stijve pakjes
die Maxinaa droeg tijdens de kennismakingsbezoeken in hun verlovingstijd.
Maar ik herinner mij ook een geweldig rood pakje, met een strik als sluiting van het jasje. Ik meen dat het Valentino was .
En ik vond de foto,s van Maxima tijdens haar werk in New York erg leuk; de grote stola,s die ze droeg waren echte eyecatcher,s

Wat mij betreft mag je best een keer een blog over haar kleding maken van de kennismakingsbezoeken ,Josine .
Één was echt erg,ze stond op een molen in een donkerblauw pakje, zelfs Beatrix zou dat niet dragen.
Maar

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 31 mrt 2020 - 14:36

Het donkerblauwe pakje is opgegeven voor Onder de Loep. Ik noteer de rode Valentino ook! :-)

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

dinsdag 31 mrt 2020 - 14:43

Maxima heeft ook ooit een rode, leren jasje gedragen, volgens mij met wikkel/strik sluiting. Die vond ik destijds zooooo gaaf!

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 31 mrt 2020 - 14:08

Bedoel je dat rode jasje van stof? Die was inderdaad leuk. Ze droeg destijds toch ook een rood lederen exemplaar, die vond ik toen zó stoer. En die WA maar verliefd stralen. .

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

maandag 30 mrt 2020 - 15:59

...inderdaad - toen was het geen gezicht, vooral niet naast een officieel geklede Koningin Beatrix.
Ook een beetje respectloos. Dit kledingsstuk is beter geschikt voor privé doeleinden of voor één van
de dochters naar school te dragen of in de paardenstal, zoals iemand reeds opmerkte.

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 30 mrt 2020 - 14:59

Destijds vond ik het een behoorlijke schok,een prinses, op deze dag, in een spijker jasje.!!!!
Maar wat is het veranderd, en dragen we nu allemaal een spijker jasje, ongeacht leeftijd , en we combineren het van casuel tot shabby chic
Ik kan in ieder geval niet meer zonder.

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 30 mrt 2020 - 14:59

Destijds vond ik het een behoorlijke schok,een prinses, op deze dag, in een spijker jasje.!!!!
Maar wat is het veranderd, en dragen we nu allemaal een spijker jasje, ongeacht leeftijd , en we combineren het van casuel tot shabby chic
Ik kan in ieder geval niet meer zonder.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

maandag 30 mrt 2020 - 13:47

Wat vond ik het gaaf dat Máxima een spijkerjasje droeg op Koninginnedag! Een onderdeel uit mijn kledingkast dat ik toen ook graag droeg. De combinatie met het rokje en de rode accessoires vond ik top.
En wat leuk dat het jasje jaren later weer in Groningen opdook bij Alexia.
De rok met hetzelfde jasje vind ik overigens minder.

afbeelding van Margreet

Margreet

maandag 30 mrt 2020 - 13:42

Ik kan me nog zó goed aan die dag, hier in Groningen, herinneren! Natuurlijk stond ik vooraan (sta zelfs op één van deze foto's)! En wat droeg ik zelf die dag? Precies, een spijkerjasje, ha. De combi met de rode baret was super geslaagd en heel verrassend. Een mooie herinnering voor mij dus, deze "keuze van de dag", Josine!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 30 mrt 2020 - 13:37

Destijds ja echt stunning.
Toch moest deze outfit het hebben van de rode assessoires anders zou t wat saai zijn geweest. En dat was t eigenlijk ook toen Alexia het droeg. t Jasje heeft wat extra nodig om echt opvallend te zijn.
Wat was ze lekker jong!

afbeelding van antje 52

antje 52

maandag 30 mrt 2020 - 13:14

Het spijkerjasje vond ik destijds wel geinig,zeker in combinatie met de baret. De set van rok en jasje in dezelfde stof vind ik echt leuk, zou ik nog wel keer terug willen zien.

afbeelding van Babs74

Babs74

maandag 30 mrt 2020 - 12:46

Toen was ik diep onder de indruk. Een prinses in een spijkerjasje! Dat had ik nog nooit gezien!
Dat was toen, nu kijk ik er niet meer van op als zoiets gedragen zou worden.

Die verrassende indruk van toen is blijven hangen.

afbeelding van Maria04

Maria04

maandag 30 mrt 2020 - 10:55

Het spijkerjasje. Toen kon ze dat dragen, als prinses, alhoewel, erg feestelijk staat het niet. .Wel aardig dat haar dochter Alexia het jasje tevoorschijn heeft gehaald, voor een jonge meid is dat super stoer. Van mij mag het jasje nu naar een kleedruimte bij de paardenstallen. Daar kan het nog gedragen worden bij het verzorgen van de paarden.

afbeelding van Maaike

Maaike

maandag 30 mrt 2020 - 10:36

Het spijkerjasje was destijds “stunning”, maar nu ik het zo bekijk zat het wel veel te strak. Ik vind de combinatie met het jasje in dezelfde (aparte) stof prachtig.

afbeelding van Marjet

Marjet

maandag 30 mrt 2020 - 16:34

Mee eens Maaike, toch een beetje strak. Gelukkig heeft Alexia hem zonder de knoopjes dicht gedragen zodat het jasje nu een stuk mooier valt.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?