Koningin Máxima heeft volgende week meerdere afspraken in haar agenda staan, dus daarom blikken we nu alvast terug op de laatste vijf Prinsjesdagjurken. Natuurlijk ben ik benieuwd: welke vind jij het mooiste?

2013:
Voor haar eerste Prinsjesdag als koningin nam Máxima contact op met Jan Taminiau. De samenwerking tussen de twee resulteerde in een goudkleurige jurk met degradé wyberpatroon. Bij het borduren is er gewerkt met strass-steentjes, die onderste boven zijn aangebracht voor een subtiele glans. 


Foto: PPE

2014:
Na het statige goud verraste Máxima in 2014 met een rode jurk van -hoe kan het ook anders- Valentino. Het kledingstuk werd via net-a-porter.com verkocht voor €2876,- en is gemaakt van zijden gazar. Eerlijk gezegd moet ik bij deze jurk altijd denken aan een uitspraak van Amy Groskamp: "Met juweelen gaat het als met lippenrood: een heel klein beetje teveel is al gauw veel te veel!


Foto: PPE

2015: 
Na het uitbundige rood koos Máxima in 2015 voor een ingetogen jurk met een historische inspiratiebron: het behang van de Japanse Zaal in Huis ten Bosch. Mooi hoe een eeuwenoud kunstwerk bijna een op een is overgenomen door middel van handschilderingen en cannetille borduurwerk. Voor het eerst sinds de inhuldiging droeg Máxima een kleine haardecoratie en geen hoed op Prinsjesdag. Verschil moet er wezen! 


Foto: PPE

2016: 
In 2016 wist Máxima ons te verrassen met Dutch Design van Claes Iversen. Haar outfit bestond dit keer uit een blauwe blouse en een gouden rok met blauwe pailletten en kantapplicaties. Ik hou hiervan! 


Foto: PPE

2017:
In 2017 verscheen Máxima in een grijze japon van Natan op de rode loper. Qua belijning was er helaas weinig te beleven, maar gelukkig maakte de stof veel goed: zijden gazar met effet dévoré. De bloemen zijn dit keer dus niet met de hand geschilderd, geprint of geweven, maar geëtst. Ik ben heel benieuwd waar ze ons dit jaar weer mee gaat verrassen! Waar hoop jij op? 


Foto: PPE

Winactie 

Om alvast in een feestelijke stemming te komen, mag ik van Justine Marcella facet geslepen oorbellen in goudkleurige setting verloten. Zoals jullie vast wel weten,verkoopt Justine via haar website www.justinemarcella.com originele én betaalbare oorbellen, die op de een of andere manier vaak wel een link hebben met Máxima's unieke verzameling. Kans maken op onderstaand paar à 39 euro? Stuur dan een mailtje naar info@modekoninginmaxima.nl. Vergeet in de onderwerpregel niet te vermelden dat het om de winactie gaat! Soms geeft het systeem automatisch een foutmelding, maar gelukkig komen de mailtjes doorgaans wel aan :)  Update: de oorbellen zijn gewonnen door Elisabeth Cornelisse. 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Molly

Molly

maandag 17 sep 2018 - 17:50

Het lijkt me ook wel leuk om een overzicht te zien wat ze alle prinsjesdagen heeft gedragen sinds ze getrouwd is.

Weet iemand waar de naam prinsjesdag vandaan komt.

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 13 sep 2018 - 15:55

Ik kijk uit naar het moois dat ze zal dragen de derde dinsdag .Een zwarte jumpsuit zou wel handig zijn bij het in en uitstappen , ook donkerblauw vind ik mooi , ik hou meer van chique stads of office kledij dan van prinsessenjurk op die dag , het is geen feest maar een werkdag.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

dinsdag 11 sep 2018 - 19:37

Ja inderdaad dat rood uit 2002, wow!!!
Ze heeft nog niet veel optredens gehad sinds Nederland weer aan het werk is na een zomervakantie. Leuk haar weer te zien in ieder geval.

afbeelding van Krielie

Krielie

maandag 10 sep 2018 - 14:46

De mooiste jurk moet nog gedragen worden. Vind ze allemaal onevenwichtig

afbeelding van Trixedo

Trixedo

maandag 10 sep 2018 - 14:37

Alle zijn prachtige, uiterst verfijnd-chique en heel erg rijke, echt koninklijk-luxe toiletten ! Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar dat van vorig jaar (2017), met bijzonder fijne schoenen. Heel mooi zijn ook (telkens wanneer -o zo gracieus !- gedragen) de handschoenen; in 2014 vormen ze met de rode Valentino- jurk eigenlijk één vloeiend geheel ! Overal maken discrete juwelen, mooie kapsels (jawel !) en fraaie gelaatsverzorging de charmante verschijningen subtiel af - Wat een verrukkelijk zachte oogstrelingen zijn toch alle totaalplaatjes !!

afbeelding van Doro

Doro

maandag 10 sep 2018 - 09:14

haar aller aller allermooiste outfit vond ik in 2002. Haar eerste prinsjesdag. Prachtig en zo gedurfd met het orderlint onder het jasje en die hele Evita Perron look, echt top

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 10 sep 2018 - 09:59

Ja Doro ook supermooi. Zo stralend.

afbeelding van Maxi

Maxi

maandag 10 sep 2018 - 09:11

De laatste twee jaar vond ik haar goed gekleed. De gouden jurk vind ik afschuwelijk: te bling en te buikig.
En: wat deed ze de afgelopen weken?

afbeelding van Fina

Fina

zondag 09 sep 2018 - 23:25

Mijn favoriet in dit rijtje is van het jaar 2016, het ontwerp van Claes Iversen.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

zondag 09 sep 2018 - 22:23

Maxima doet altijd heel veel moeite voor Prinsjesdag, het lijkt wel of ze te veel haar best doet en daarbij het doel en het totaal verliest. Bij elk jaar is er wel iets mis. Blote armen, open tenen, strooien hoed, grote handschoenen, te opvallend etc. Ze is de koningin maar bij de opening van het parlementaire jaar heeft ze geen staatskundige functie en mag ze er schitterend uitzien maar moet de koning en de troonrede niet overschaduwen. Bij de outfits van 2013 en 2014 doet ze dat voor mijn gevoel wel. Ik twijfel tussen 2016 en 2017. De rok van 2016 was met de bijpassende top echter zoveel mooier dan de prinsjesdagversie dat ik er niet voor kon kiezen. Uiteindelijk werd het dus 2017. Hier is ze gekleed die bij de gelegenheid past, maar iets minder monotoon mag ook wel. Ik hoop dit jaar op paars of groen.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

zondag 09 sep 2018 - 17:27

De mooiste twee vind ik de grijze en de rode. Alleen de rode schoenen zijn voor Maxima te klein, tenen steken uit. De gouden rok met blauwe top vind vreselijk slecht gecombineerd. Heel erg kleur verschil.
De hele gouden jurk vind ik echt een kunstwerk maar ik houd er niet van gouden kleding

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

zondag 09 sep 2018 - 15:38

2014 vond ik het mooist niets te veel rood.
Op en top de koningin ik houd niet van grijs
Of lichtrose

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 09 sep 2018 - 16:06

Altijd fijn Prinsjesdag! Lastig kiezen want de Taminiau jurken van 2013 en 2015 vind ik super mooi, op de voet gevolgd door 2016. Alhoewel ik de laatste jurk mooie vind met de bijpassende geborduurde top, zoals in Noorwegen gedragen
De rode en grijze jurk kunnen we wat mij betreft snel vergeten. Mooi, maar stijfjes. Ben er helaas dit jaar niet om de rijtoer weer live te bekijken... Maar hoop dat Máxima dit jaar weer voor een nieuwe creatie van Taminiau of Iversen kiest. Hopelijk een mooie kleur groen..
Sowieso fijn dat we Máxima deze week weer gaan zien!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zondag 09 sep 2018 - 13:15

Een event om echt naar uit te kijken!
De 5 jurken zijn zeer verschillend en geen wonder dat ze destijds ook tot veel reacties hebben geleid.
2017 was ingetogen, zeer geschikt, maar van mij mag het ietsje meer hebben. Goud was mooi maar door het riempje niet zo charming. Die rode was eigenlijk supermooi, maar met die aansluitende handschoenen minder. En inderdaad de rok van 2015 had met de bijpassende blouse de topper kunnen zijn.
Waar hoop ik op? Ja net als ik vorig jaar op hoopte: op iets groens, en ik denk dat het vanwege haar zusje iets Argentijns wordt. Ik hoop op een mooie haardecoratie. En ik hoop dat Laurentien weer eens uitpakt.
En wat bijzonder dat ze het ene jaar wel handschoenen draagt en het andere jaar niet.

afbeelding van Maaike

Maaike

zondag 09 sep 2018 - 11:51

Hoewel bij de grijze japon uit 2017 alles klopt (mooie stof, kleur, hoed, handschoenen, schoenen en lange mouwen) ga ik toch voor 2013. Die vind ik prachtig. De rok uit 2015 vond ik mooier gecombineerd met de blouse van dezelfde stof als de rok. De rode uit 2014 met de lelijke "huishoud"handschoenen en de overhangende tenen maar gauw vergeten....

afbeelding van Els

Els

maandag 10 sep 2018 - 09:49

Helemaal met je eens Maaike.
En 2016 is prachtig, maar de korte mouwen waren ongeschikt bij de gelegenheid. Een stola en hele lange handschoenen hadden passend bij de jurk, maar ook niet passend bij de gelegenheid geweest.

afbeelding van Jens

Jens

zondag 09 sep 2018 - 10:33

Geheel eens met mw Groskamp. Wat waren die rode handschoenen lelijk. Om over de schoenen met overhangende tenen maar noet te spreken.
Verder idd allemaal mooie plaatjes.
Ik hoop op een krachtige kleur. En een lekkere grote flaphoed.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

zondag 09 sep 2018 - 10:14

De japonnen vind ik mooi. Maar de schoenkeuze uit 2014 en 2015 vind ik niet geslaagd. Ook de paarse handschoenen en clutch vind ik niet mooi bij deze prachtige japon.

afbeelding van Henny

Henny

zondag 09 sep 2018 - 09:34

Ik vind ze allemaal wel mooi. Dus ik kan niet kiezen.
Ik hoop alleen dat ze mooie gesloten schoenen, bijv. pumps, onder haar japon draagt ;-)

afbeelding van Henny

Henny

zondag 09 sep 2018 - 09:31

Oh, het is bijna weer zover. Time flies!
Ben ook erg benieuwd!

afbeelding van Suzanne

Suzanne

zondag 09 sep 2018 - 01:02

Ik geniet altijd van Prinsjesdag. De enige dag dat het Koningshuis uitpakt. Daarom maak ik geen keus. Wat ik hoop iets met groen. Heeft ze weinig qua kleur gedragen op Prinsjesdag.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

zondag 09 sep 2018 - 00:19

Ik ben in mijn stem maar eens meer voor prinsjesdag dan voor mooiste jurk gegaan. Op deze dag vol tradities horen een jurk met lange mouwen, handschoenen en hoed. En tsja dan voldoet de grijze het meest aan deze criteria met de rode als goede tweede. De leuke originele Claes in 2016 is meer tenue de ville avondkleding zoals deze later ook is gebruikt met een bijpassende blouse. De Taminiau in 2015 is een (prachtige) avondjurk die een tiara verdient en geen dissonerende handschoenen. Tot slot vind ik de gouden jurk uit 2013 van veel te veel klasse om begeleid te worden door een strooien hoed en zonder handschoenen.

afbeelding van Dick Jan Peters

Dick Jan Peters

zondag 09 sep 2018 - 13:00

Eens met Margot......korte mouwen horen niet thuis op Prinsjesdag, en die strohoed - hoe mooi ook op zichzelf-, past niet bij die schitterende gouden jurk uit 2013. Ik vind het ook extra storend als handschoenen te groot gedragen worden, op zo`n dag vol met tradities...., dat vergroot het verkleedpartij-effect helaas, maar toch vind ik al met al de gouden jurk, de Huis ten Bosch-jurk en de originele Cleas Iversenjapon, een lust voor het oog !

afbeelding van Lisa

Lisa

zaterdag 08 sep 2018 - 22:21

Ik ga voor 2016: blauw met goud. Koninklijk!
2013 (goud) vond ik ook mooi en het rood van 2014 vond ik ook wel iets hebben.
2015 en 2017 spreken mij persoonlijk niet zo aan.

Tussen haakjes: als je naar Willem-Alexander kijkt op foto 2013 en 2015, lijkt het alsof er maar 2 seconden ipv 2 jaar tussen de foto's zit, alleen het is dan wel erg abrupt gestopt met regenen en Máxima heeft opeens een andere jurk aan ;-) W-A ziet er elk jaar praktisch hetzelfde uit. Ik ben blij dat Máxima's outfit meer variatie biedt! Ik ben benieuwd naar haar keuze van deze Prinsjesdag!

afbeelding van Sanne

Sanne

zaterdag 08 sep 2018 - 21:37

Oh, wat heeft ze toch een páreltjes gedragen de afgelopen vijf jaar! Ik vind de japon, die is geïnspireerd op de Japanse Zaal van Huis ten Bosch, echt geweldig! Zo mooi, de kleuren, hoe het is gemaakt en het totaal plaatje! Een echte topper wat mij betreft.
Eigenlijk vind ik ze allemaal heel mooi, de een iets minder dan de ander, met uitzondering van de rode Valentino. Da's me allemaal iets té veel rood en vind ik het minste van de afgelopen jaren!

afbeelding van Molly

Molly

zaterdag 08 sep 2018 - 21:20

Mooi overzicht. Ben benieuwd wat ze dit jaar zal dragen.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?