In Máxima's indrukwekkende inloopkast zijn meerdere minaudières te vinden. Misschien komt deze term over als abracadabra, maar in feite is een minaudière 'gewoon' een juweel dat als tas wordt gebruikt. Het prestigieuze juweliershuis Van Cleef & Arpel bracht in de jaren dertig de eerste avondtas van zilver en goud op de markt en door de jaren heen zijn heel wat juweliers en tassenontwerpers gevolgd. In de blog van vandaag kijken we naar Máxima's nieuwste minaudière van gevlochten zilver. 

Al voor de inhuldiging werd Máxima -als prinses- meermaals gespot met een elegante avondtas van gevlochten zilver. Na lang speurwerk werd duidelijk dat het juweeltje uit de collectie van de Filipijnse ontwerpster Celestina kwam, die haar tassen onder andere verkocht via de website Net-à-porter. Door de neutrale kleur kon Máxima de minaudière bij de meest uiteenlopende jurken dragen en ook in Portugal leek hij weer in beeld te komen. Bij het bestuderen van haarscherpe foto's werd echter duidelijk dat het ging om een nieuw exemplaar. Op het zilverkleurige vlechtwerk was namelijk een 'boos oog' te zien. 

Met dank aan JAusten kan ik jullie nu vertellen dat Máxima nieuwe minaudière uit de collectie van Begum Khan komt. Een leuke verrassing, want de Turkse ontwerpster zet zich al jaren intensief in voor vrouwenrechten. Haar tassen en sieraden leveren werk op voor getalenteerde vrouwen én benadrukken op krachtige wijze de kracht van vrouwen. Mooi dat Máxima juist bij dit merk geslaagd is.

Máxima's tasje van Begum Khan is gemaakt van (verzilverd) messing en kleine edelstenen. Online is de minaudière te koop voor 1750 dollar. Het is niet bekend of Máxima de tas zelf heeft gekocht of dat er sprake is van een geschenk. In koninklijke kringen is dat laatste geen uitzondering. 

Close-up van het boze oog:

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

woensdag 06 jun 2018 - 00:55

Oh nee, zo kitcherig en helemaal met dat malle oog erop.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

dinsdag 05 jun 2018 - 23:35

Tasje is mooi maar met oog niet echt passend bij de prachtige jt jurk in portugal.
De prive foto van het koningspaar in duitsland is erg natuurlijk. Maxima ziet er zo ontzettend goed uit zonder de make up....

afbeelding van Helena

Helena

dinsdag 05 jun 2018 - 13:00

Wat leuk, om die twee prive te zien. Schattig. Ik gun ze het van harte, dat ze zo kunnen genieten.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

dinsdag 05 jun 2018 - 09:55

Ze ziet er anders uit zonder make-up maar toch ook echt zichzelf, zoals we haar voor het eerst jaren geleden zagen op foto's toen ze net bekend werd als vriendin-van.
Inderdaad hele leuke foto!

afbeelding van Margriet76

Margriet76

dinsdag 05 jun 2018 - 09:06

Wat ontzettend leuk om dit te zien. Een weekend weg samen is zoooo belangrijk met een druk leven. Dat zullen velen van ons herkennen. Zonder make up is ze toch heel anders om te zien. Leuke kleding. Ik houd van die losse style.

afbeelding van Snijders

Snijders

dinsdag 05 jun 2018 - 07:55

Ik vind het ook twee prachtige foto's. Maar mogen ze wel geplaatst worden omdat het om een privé moment gaat?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 05 jun 2018 - 09:37

Als media mogen wij ze niet plaatsen, maar ik denk dat het weer anders ligt als ze ergens geplaatst worden in een reactie. Ook denk ik dat de rechten dit keer anders liggen omdat de vrienden van de koning ook wel een beetje Bekende Duitsers zijn. Gezien ze ook overal op social media worden gedeeld, laat ik ze staan tot de RVD met een eventuele reactie komt. Foto's van het koningspaar met de Spaanse prinses Elena mochten toen ook blijven staan.

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 05 jun 2018 - 10:04

Josine, lief van je dat je ons dit gunt.
Lijkt me moeilijk om te beslissen wanneer de mediacode wel of niet van toepassing is.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

maandag 04 jun 2018 - 23:27

Ik vind het wel grappig dat wij hier vanwege haar drukke programma fantasieën hadden over met benen omhoog in de tuin terwijl ze gewoon een weekendje Duitsland er aan vast heeft geplakt. En zo te zien niet eens in een spa of welness maar in een stedelijke omgeving zo lijkt. Leuk en heel actief koningspaar! Ze ziet er met zo’n bohémien blouse en make-up loos erg leuk uit.

afbeelding van Merel123

Merel123

woensdag 06 jun 2018 - 06:32

Wat goed gedaan, TWR. Hoe doen jullie dat toch altijd weer, mij lukt het niet hoor,
Ik vroeg me al af waar Maxima deze top vandaan zou hebben.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 06 jun 2018 - 14:17

Dank je wel! We hebben zo wel onze sites waar we op kijken, maar ook daar lukt het ons niet altijd hoor. Vandaar dat er nog altijd UFO's overblijven ;). Zoals bijv. de rok met lichtblauwe top die Maxima onlangs in Indonesie droeg tijdens een VN bezoek. Daar kan ik dan zo van balen. Heb me helemaal suf gezocht, maar helaas. Maar deze top vrij snel gevonden, en dat is dan wel weer leuk inderdaad!

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 05 jun 2018 - 05:51

Wat een super leuke foto, dank je voor het delen.

afbeelding van marinde

marinde

maandag 04 jun 2018 - 23:10

Voel me wel een beetje een voyeur maar moet eerlijk bekennen dat ik het ook wel leuk vind een foto als deze te zien. Shame on me!

afbeelding van Suus

Suus

maandag 04 jun 2018 - 22:55

Wat een onwijs mooie foto en wat een liefdevol paar zo. Anderzijds wel jammer dat ze dan prive toch gekiekt worden, ik snap het wel en vind het zelf ook leuk om te zien, maar ergens ook wel jammer om hun prive zo open en bloot te posten.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

maandag 04 jun 2018 - 22:01

Het is maar waar je van houdt

afbeelding van marinde

marinde

maandag 04 jun 2018 - 21:57

Ik vind het wel een mooi symbool: het oog om het kwade af te keren. En inderdaad Els: als je dit krijgt is de gever je goedgezind.
En ach, Elise1. Ik moet bij jou wel eens denken aan een kapotte grammofoonplaat die telkens hetzelfde laat horen: kies voor kleding van Nederlandse ontwerpers. Wel knap overigens hoe je opmerkingen van anderen telkens weer naar hetzelfde liedje kunt herleiden:-)!

afbeelding van marinde

marinde

maandag 04 jun 2018 - 23:18

Ben niet weg van het tasje overigens.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 04 jun 2018 - 20:36

Liever zonder die "ogen" ik vind dat maar niks....

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 04 jun 2018 - 20:27

Oh wat vind ik ze toch leuk deze tasjes met de “boze” ogen. Ik heb er zelf ook een van glas bij de voordeur hangen, om het kwade af te weren. Mooi souvenir maar deze tasjes zijn echte eye catchers. Leuk dat ze vaak voor dit symbool kiest. Van mij mag ze deze nog vaak dragen.

afbeelding van elise1

elise1

maandag 04 jun 2018 - 18:15

Altijd mooi, iets dragen waar een verhaal aan vast zit. Ik wou dat ze meer dingen met 'een verhaal' droeg. Kleren van Nederlandse ontwerpers bijvoorbeeld. Mooi verhaal toch, wanneer je je eigen (mode)land op de kaart kun zetten?

afbeelding van Marianna

Marianna

dinsdag 05 jun 2018 - 13:05

Nederlandse mode ontwerpers, misschien is dat wel wat moeilijker dan je denkt. Beginnende ontwerpers zullen daar zeker geen geld voor hebben en dan kom je toch al gauw terecht bij bestaande ontwerpers en ook die zitten vaak met een kostenplaatje, van één ontwerp moeten er meerdere oplagen verkocht worden.

afbeelding van Els

Els

maandag 04 jun 2018 - 18:16

Een dergelijke oog is juist ter afwering van het kwade en werkt alleen als je zo'n oog kado hebt gekregen. Het oog is dus ter bescherming van de ontvanger tegen het kwaad. Als Maxima dergelijke ogen in tasje of juwelen draagt, heeft ze ze hopelijk kado gekregen en is de gever haar juist goedgezind.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

maandag 04 jun 2018 - 16:51

Begrijp ik het nu goed dat ze 2 van die nare tasjes heeft? 1 in goudkleur en 1 in zilverkleur. De jurk van Taminiau vond ik al geen topper qua kleur en alle sieraden zeker met dat tasje er ook nog bij doen denken aan een foute kerstboom versiering.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

maandag 04 jun 2018 - 15:50

Het 'tasje met het oog' doet me niet zo heel veel. Op zich niet lelijk maar ook niet echt een fan. Waarschijnlijk liever zonder dan mèt oog....

Het valt me wel weer op dat de kleur groen van de Taminiau japon in Portugal niet mooi paste bij de groene juwelen. En ook vind ik een goudkleurige tasje eigenlijk niet mooi staan bij die japon en juwelen. Ik had er liever een zilverkleurig tasje bij gezien.

afbeelding van Babs74

Babs74

maandag 04 jun 2018 - 15:49

Zilveren tasje op zich is mooi, alleen het oog vind ik niet mooi. Door het oog komt het zo 'toeristisch nep-folklore achtig' over.

afbeelding van Stijl

Stijl

maandag 04 jun 2018 - 15:42

Een aanvulling van mijn vocabulaire: nooit van gehoord, maar een schattig verfijnd dingetje.

afbeelding van Merel123

Merel123

maandag 04 jun 2018 - 15:41

Wat heeft Maxima toch met dat boze oog. Armbanden, ketting en nu zelfs dit tasje.
Ik vind het maar een griezelig ding.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

maandag 04 jun 2018 - 15:16

Ik houd niet van accessoires met zo'n oog. Ik vind het altijd een beetje 'eng'aan doen. De tas zonder oog vind ik dan wel erg mooi bij avondjurken.

afbeelding van Frederike

Frederike

maandag 04 jun 2018 - 15:11

Het is vermoedelijk een verfijnd stukje werk vanuit een andere cultuur. Misschien zijn de gebruikte materialen prijziger dan je er op de foto vanaf kunt zien. Al is het niet direct mijn smaak, ik kan toch waarderen dat Máxima dit tasje met dit ‘verhaal’ draagt.

afbeelding van Adeline

Adeline

maandag 04 jun 2018 - 14:44

Abacadabra, die oog enveloppe: wat een goedkope uitstraling voor zo'n duur ding!

afbeelding van Snijders

Snijders

maandag 04 jun 2018 - 13:40

Het is abacadabra. Zojuist even opgezocht.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 04 jun 2018 - 14:34

Wat gek. Mijn spellingscontrole zet een r tussen de eerste a en b. dus AbRa.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 04 jun 2018 - 23:16

Nou dan maar Caramba

afbeelding van Elles

Elles

maandag 04 jun 2018 - 13:31

Altijd weer leuk om je info te lezen,Josine,ik moest lachen om je "toverwoord", het is echter abacadabra en niet het woord,genoemd in bovenstaand stuk.

afbeelding van Carmen

Carmen

maandag 04 jun 2018 - 13:37

Als we dan zo bezig zijn....Is het dan niet abracadabra, dus ook met een r tussen de eerste b en a?

afbeelding van Snijders

Snijders

maandag 04 jun 2018 - 13:30

Ik vind dat boze oog helemaal niks. Zo ook niet de armband met het boze oog die Maxima heeft. Tasje verder mooi.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 04 jun 2018 - 12:58

ik vind t boze oog ook wat eng...
misschien Maxima ook en draagt ze m naar binnen...
zonder oog mooier :)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 04 jun 2018 - 12:51

Ik ben niet zo van de 'boze ogen', maar vind het tasje verder wel mooi. Erg geschikt om bij heel uiteenlopende jurken te dragen en ondanks het oog is het ook wel een aardig tijdloos tasje. Het bedrag dat er voor moet worden neergeteld is wel enorm, maar het zou mij niet verbazen als ze dit tasje cadeau heeft gekregen.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

maandag 04 jun 2018 - 13:28

Wie zegt dat het een "boos" oog is?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 04 jun 2018 - 14:33

De ontwerpster heeft het over "evil eye".

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?