Hoe sport je in stijl als je een royal bent? Koningin Máxima en hertogin Catherine denken daar heel verschillend over. 

Eerst even een terugblik op Máxima's looks van de Koningsspelen, want dan weten we waar we over praten. 

2013

Op vrijdag 26 april 2013 gaven de (toen nog) Prins van Oranje en Prinses Máxima het officiële startsein van de Koningsspelen op basisscholen De Triangel en Het Palet in Enschede. De Prinses koos voor een grijze, geruite mantel van Chanel. De bijpassende handtas komt eveneens van het Franse modehuis. 

2014

In 2014 werden de Koningsspelen georganiseerd in Ens. De Koningin was er niet bij, ze was hulpmoeder tijdens de Koningsspelen op de Bloemcampschool in Wassenaar, destijds de basisschool van Prinses Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane. Koning Willem-Alexander draagt een gestreept pak, een gestreept overhemd en een oranje stropdas.

2015

Het jaar erop werden de Koningsspelen gehouden in Leiden. Nu wel in aanwezigheid van Koningin Maxima. Ze ging gekleed in een maroonkleurige rok met een beige, lurex top van modehuis Natan. 

2016

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima waren op vrijdagochtend 22 april aanwezig bij een deel van de Koningsspelen in Amsterdam. Máxima droeg een roze japon met dierenprint van Natan, met daarover een bekende mantel van Natan. Haar zwarte handtas komt van het Belgische merk Delvaux. Ze maakte haar outfit compleet met bijpassende pumps van LK Bennett.

2017

Voor het eerst krijgen we een wat sportievere look te zien. De koningin gaat gekleed in een witte blouse van Natan op een grijze pantalon met wijde pijpen. Het gestreepte vest komt van modeketen Zara. De Koning draagt een stropdas met eendjespatroon van Salvatore Ferragamo.

2018

In dit jaar is de Koning opnieuw alleen bij de Koningsspelen. De Koningin is als speciaal gezant van de Verenigde Naties aanwezig bij een vergadering van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank in Washington. 

2019

Ook nu is de Koning alleen bij de opening van de Koningsspelen. De Koningin is opnieuw aanwezig bij een vergadering van de VN. 

2020

Helaas kunnen de Koningsspelen i.v.m. het coronavirus niet doorgaan.

2021

Op 23 april 2021 is ons Koningspaar aanwezig bij de opening van de Koningsspelen in Amersfoort. De Koningin gaat gekleed in rood broekpak en bijpassende rode bloes van Claes Iversen. De mantel met bloemen is een ontwerp van Oscar de la Renta. Haar oorbellen in bloemvorm komen van Zara, de rode leren tas van Delvaux. 

2022

De Koning en Koningin geven het startsein voor de Koningsspelen op 22 april in Delft. Koningin Máxima draagt een witte jurk met daaroverheen een lang gilet in dezelfde wittint. Beide kledingstukken komen uit de collectie van Massimo Dutti. Nieuw dit jaar: platte schoenen. 

 

Onder de blog van gisteren werd meermaals opgemerkt dat een jurk met hakken niet direct past bij een sportief evenement met kinderen. Hertogin Catherine draagt tijdens een dergelijk evenement gerust een sportbroek met sneakers en een comfortabele trui. 


Uit de video blijkt wel dat sporten een stuk makkelijker gaat met een sportieve look. Als koningin Máxima gisteren had moeten sporten in haar jurk met hoge split, had dat vast heel bijzondere beelden opgeleverd. Aan de andere kant zullen vele aanwezigen maar één keer in hun leven de koningin in levende lijve zien en dan is wat pump and circumstance ook wel fijn. Naar welke look jouw voorkeur uitgaat, kun je hieronder aangeven.

Deze blog is geschreven door moderator Petra, van wie op deze website regelmatig een achtergrondblog verschijnt.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Anniek

Anniek

dinsdag 26 apr 2022 - 11:16

wat een prachtige kleding draagt ze steeds bij gelegenheid. Chanel jas vind ik DE topper ever.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 25 apr 2022 - 18:51

Wat een leuk blog.
Ik denk dat kinderen een bepaald beeld van de koning en koningin hebben en dat daar bij de kleding keuze rekening mee wordt gehouden. Zelf vind ik een sportieve look en echt meedoen leuker. 2017 past daar (buiten de hoge hakken) het beste bij.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 25 apr 2022 - 08:05

Zou me ook nog kunnen voorstellen dat je een pak zoals dat rode (een van haar meest geweldige outfits vind ik- ook haar haar doet altijd leuk mee als ze dit pak draagt!) downsized door de accessoires.. sneakers misschien? Of iets anders. Nou vind ik vaak sneakers overal fantastisch onder staan, echt ze passen bij bijna alles en geeft het vaak net wat meer eigenheid.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

zondag 24 apr 2022 - 20:39

Ik hou van de chanel-stijl, dus ik vind de mantel van 2013 erg leuk, zou leuk staan met de grijze pantalon van 2017, wat ik trouwens ook een hele leuke outfit vind. En 2021 ook heel mooi (weer rood, haha).

afbeelding van oranjefan

oranjefan

zondag 24 apr 2022 - 14:58

Van mij hoeft ze niet in sportkleding, maar een nette broek met blousje en jasje en platte schoenen zou wel kunnen. Dat lijkt me wat praktischer om op een sportveld tussen de kinderen te lopen.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

zondag 24 apr 2022 - 12:21

Het is inderdaad een verschil in outfits, maar denk aan het leeftijdsverschil en koningin vs prinses. Maar als ik Máxima zie in de broekpakken oogt dat sportiever en daar gaat mijn voorkeur toch een tikje naar uit.
Ik vraag mij dan ook wel eens af hoe de kinderen hier tegenaan kijken. Maakt het voor hen uit wat Máxima aanheeft? Ik denk namelijk van niet.

afbeelding van 29novmode

29novmode

zondag 24 apr 2022 - 12:18

Leuk interview in de Visie Josine! Leuke foto's!

afbeelding van 29novmode

29novmode

zondag 24 apr 2022 - 12:15

Het is zeker een nuttige blog. ! Ik denk ook ieder jaar bij dit evenement, waarom deze kledingkeuze? Zo sportief als Kate hoeft ook weer niet. Máxima en Kate verschillen ook in leeftijd, maar een platte schoen, lange broek en dan een leuk kort jasje zou ik veel beter vinden.

afbeelding van marinde

marinde

zondag 24 apr 2022 - 10:33

Ik vraag me af wat de kinderen het leukst vinden: chic of juist sportief.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

zondag 24 apr 2022 - 16:48

Jonge kinderen,basisschoolleeftijd
hebben bij het woord koningin denk ik het idee dan kom je in een mooie jurk
Nog net geen kroontje... Maar zeker niet op gympen,volgens kinderen dan..dus ik denk chique vond ik wel een leuke vraag ,Marinde!

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

zondag 24 apr 2022 - 08:22

Ze verrichten een officiële opening in officiële kleding. De sportieve plaatjes van Kate zijn, volgens mij, vooral beschermvrouwbezoeken. Vergelijkbaar met de vrijwilligerdagen

afbeelding van Babs74

Babs74

zaterdag 23 apr 2022 - 23:36

Pfff.... wat een overbodige blog dit....waarom Maxima met Kate vergelijken? Twee totaal verschillende persoonlijkheden. Niet te vergelijken....

Wel leuk om alle outfits van Maxima te zien. Dat dan weer wel.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 23 apr 2022 - 23:57

Er zit een groot verschil tussen het vergelijken van een kledingkeuze en het vergelijken van persoonlijkheden. Maar zie het gerust als een overbodige blog hoor. Op MKM grossieren we in overbodige blogs, want als alles in het leven alleen maar nuttig mag zijn, wordt het er niet gezelliger op ;)

afbeelding van Jrn

Jrn

zaterdag 23 apr 2022 - 22:05

De koningin mag wat mij betreft ten alle tijde chic, de koning draagt ook geen sportoutfit.
Gelukkig ging dat in 2022 en 2021 goed. 2017 daarentegen foeilelijk.

afbeelding van Senna

Senna

zaterdag 23 apr 2022 - 19:13

2017 vind ik het meest bij dit evenement passen of een mooie strakke pantalon met een colbert en met leuke sneackers, sportief en toch netjes en ik vind een sportbroek weer het andere uiterste, dat hoeft van mij niet, ze is toch als koniging aanwezig.

afbeelding van Suus

Suus

zaterdag 23 apr 2022 - 18:40

Leuke blog! 2017 vind ik de beste outfit van Máxima voor een dergelijk evenement, maar het mag ook nog wat sportiever van mij.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?