Ze heeft een sterke voorkeur voor de ontwerpen van Fabienne Delvigne, maar de laatste tijd kijkt Máxima ook wel verder als ze een hoed nodig heeft. Wie dat inmiddels wel heeft ondervonden, is Philip Treacy. 

Het Britse hoedengenie staat internationaal bekend vanwege zijn extravagante ontwerpen voor op de catwalk en de beruchte -of beroemde- wc-bril hoed van prinses Beatrice. Je weet wel, dit spektakelstuk: 

Dat Treacy ook andere pijlen in zijn koker heeft zitten, heeft Máxima inmiddels wel bewezen. Haar eerste aankoop bij de Britse hoedenontwerper vond plaats in 2002, het jaar van haar eerste Prinsjesdag. Voor zover we nu weten duurde het vervolgens 16 jaar voor ze weer eens kwam buurten. 

Het staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk vormde voor Máxima de perfecte gelegenheid voor een hoed van Treacy. Haar keuze viel op het dropje, zoals de hoed hier thuis heet. 

(In de documentaire 'Máxima, de pleitbezorger' noemt Máxima het hoedje een 'raar ding', haha.)

Dit dopje met gelijkkleurig accent komt ook uit de koker van Treacy. 

Op Prinsjesdag 2019 droeg de koningin een ontwerp van rood vilt. 

Deze showstopper ken je vast ook wel. En ja, ook dit is een ontwerp van Treacy. 

En last but not least is daar nog de hoed van afgelopen woensdag. 

Veel vilt dus, vergezeld door een strik of pluim. Aangezien de ontwerper nog veel meer smaken in zijn collectie heeft, ben ik benieuwd of Máxima dit adresje trouw blijft. Ik zeg: doen! 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Birchwood

Birchwood

maandag 09 mei 2022 - 20:04

Leuk dat ze ook in Engeland hoeden koopt. Ik houd wel van zijn ontwerpen. En eerlijk is eerlijk Máxima heeft een hoedenhoofd, dus ze kan veel modellen dragen. .

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 09 mei 2022 - 18:22

Prachtige hoeden, behalve dat dropje. Ik geloof dat ik dat net als Máxima een raar ding vind. De hoed van dodenherdenking daarentegen vind ik echt super!
Wat mij betreft heeft Máxima eigenlijk altijd goede hoeden en kan ze ze niet vaak genoeg dragen.

afbeelding van Doro

Doro

zondag 08 mei 2022 - 17:14

De hoed van 4 mei dit jaar vind ik heel moo maar Máxima verdwijnt er een beetje onder. Vind er meer een model wat past bij een winterse outfit. Met een mooi lange slank gesneden jas tot bijna op de grond, zoiets als ze eens droeg bij D-day herdenking geloof ik

De rode “dop” lijkt op die Meghan ook heeft in het bruin toch? Werden grappen over gemaakt alsof het het drolletje emoticon was.

Vind het nog steeds onbegrijpelijk dat -hoewel
Natuurlijk heel grappig en ze heeft gelijk- die opmerking bij die uitzending niet eruit is geknipt. Niet echt leuk voor PT

afbeelding van CarolinaMaria

CarolinaMaria

zondag 08 mei 2022 - 13:18

Bij Prinsjesdag 2019 krijg ik bloempotassociaties maar verder tiptop. Als de hoed van Beatrice verlichting zou hebben, heb je er misschien nog wat aan. Die dame in blauw ernaast, errrug!!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 09 mei 2022 - 11:05

De hoed van Beatrice wordt ook wel 'de wc-bril' genoemd. Een paar weken geleden schreef ik er het volgende over in Vorsten:

"Een ander ontwerp waar Treacy erg tevreden over is, kent u vast wel. De pretzel, de krakeling, de wc-bril, het hertengewei: het zijn allemaal benamingen voor de bijzondere strikhoed die prinses Beatrice droeg bij het huwelijk van prins William en Kate Middleton. De creatie stond zó pontificaal op haar voorhoofd, zó kaarsrecht, dat niemand hem over het hoofd kon zien. Philip Treacy lacht als het ontwerp tijdens een interview met de BBC weer ter sprake komt. “Ja, het is een iconische hoed. Het is een van mijn favoriete hoeden en hij veranderde de perceptie van hoeden. Wereldwijd.” Prinses Beatrice reageert na het moment suprême eveneens. De enorme aandacht heeft haar verbaasd, en tegelijkertijd ook aangemoedigd om iets negatiefs om te zetten in iets moois. Drie weken na de bruiloft wordt de hoed geveild, en de opbrengst -maar liefst 131.000 euro, komt terecht bij twee goede doelen."

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 09 mei 2022 - 18:19

Ik blijf dit een grappige hoed vinden. Beetje spiegeltje spiegeltje aan de wand idee! Echt stoer dat ze hier destijds voor koos! Onvergetelijk

afbeelding van Doro

Doro

zondag 08 mei 2022 - 17:10

In het blauw is haar zus, Eugènie

afbeelding van Assepoester

Assepoester

zondag 08 mei 2022 - 08:20

Wat een interessant logje, Josine!
Ik wist niet dat de rode fascinator van Prinsjesdag 2002 een Philip Treacy was. Ik dacht altijd een Fabienne Delvinge;)
En de hoed van de dag dat Amalia bij de Raad van Staate ging deelnemen is dus ook een Philip Treacy. Ik dacht toen dat de hoed een Fabienne Delvinge was en dat de corsage op de hoed van de haarband was die Maxima bij de tentoonstelling over Frida Kahlo droeg haha...
Ik vind het leuk dat Maxima verder kijkt dan altijd maar Delvinge. En ik ben ook geen anti Natan en anti Delvinge;)
En dol op de pillbox. Ooit bedacht door de Amerikaanse ontwerper Roy Halston Frowick voor Jacky Kennedy.
Maxima kan alles hebben. Zij heeft een prachtig hoedenhoofd.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

zaterdag 07 mei 2022 - 23:55

.....de engelse dames op de eerste foto zien er eenvoudigweg belachelijk uit. Hoe kun je zoiets op je hoofd zetten !
Dan heeft de Koningin een betere smaak en houdt het veelal bij 'dopjes/pillbox'.(in de volksmond ook wel dropje/koffieboon genoemd) ,die haar bijzonder goed staan. Maar ook het volumineuze exemplaar van 4 mei is een prachtig gemaakt exemplaar.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 07 mei 2022 - 23:15

Ik vind ze allemaal zo leuk en geing soms, dan weer ingetogen dan weer over-the-top!
Vooral de afwisseling is super
En wow wat was die roze jurk in Londen met t drop een topper.
Hoop op meer met meer officiële events in aantocht.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

zaterdag 07 mei 2022 - 22:21

Ik vind de hoeden heel mooi, behalve het "dropje" en die van Beatrice. Het exemplaar van Prinsjesdag zou meer op haar achterhoofd moeten zitten denk ik, staat nu een beetje raar.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?