Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima bezoeken van maandag 20 tot en met woensdag 22 mei 2019 de Duitse deelstaten Mecklenburg-Voor-Pommeren en Brandenburg. Zij worden bij het bezoek vergezeld door ministers Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Zij leiden achtereenvolgens missies gericht op scheepsbouwindustrie en de creatieve industrie. Minister Ank Bijleveld van Defensie is aanwezig bij een bijeenkomst over de Duits-Nederlandse samenwerking bij internationale missies.

Het Koninklijk Paar brengt jaarlijks een bezoek aan één of meerdere Duitse deelstaten, waarbij speciale aandacht is voor de economische betrekkingen. In beide deelstaten zijn landbouw, toerisme en cultuur belangrijke economische sectoren en een waardevolle factor in de vitaliteit en toekomst van landelijke gebieden. In de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren zijn ongeveer 300 bedrijven actief in de maritieme industrie. Ook op het gebied van kustbescherming liggen kansen om samen te werken. In Brandenburg zet de creatieve industrie met innovatieve technologieën in op de toekomst van deze sector in de deelstaat.

Dinsdagmorgen 21 mei bezoekt het Koninklijk Paar MV Werften in Rostock, waar cruiseschepen worden gebouwd. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima krijgen een rondleiding over het 850.000 m2 grote terrein waarbij er aandacht is voor het vakmanschap binnen het bedrijf en de opleiding van jongeren die een leer-werktraject volgen.

Bij het bezoek aan de Nederlandse bedrijvenmissie bij MV Werften, is het Koninklijk Paar ook aanwezig bij een maritiem symposium en geeft de Koning het startsein voor het matchmaking event, waar Nederlandse en Duitse bedrijven uit de scheeps-en jachtbouwsector aan deelnemen.

Leefbaarheid en toekomst op het platteland 
Dinsdagmiddag bezoekt het Koninklijk Paar een veldstenen schuur “Die Scheune” van Duitsland in het dorp Bollewick’, exemplarisch voor landelijke regio’s als het gaat om ontwikkeling en demografie. In de tot cultureel- en marktcentrum omgebouwde koeienschuur vindt een bijeenkomst plaats over de uitdagingen van krimpregio’s op het platteland. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken met de ereburgemeester van Bollewick en initiatiefnemers van diverse projecten op het gebied van zorg, sociale participatie en werk en opleiding op het platteland.

Na een lunch ontmoet het Koninklijk Paar minister-president Dietmar Woidke van Brandenburg bij een bezoek aan een akkerbouwbedrijf in Nauen. Bij dit door vader en dochter geleid bedrijf, gaat het om bedrijfsopvolging en duurzame ontwikkeling en innovatie in de landbouw. Op het bedrijf ontmoeten de Koning en Koningin de minister voor Plattelandsontwikkeling, Milieu en Landbouw van Brandenburg. Daarnaast vinden er gesprekken plaats tussen jonge agrarische ondernemers uit Nederland, Mecklenburg-Voor-Pommeren en Brandenburg over de toekomst van de landbouw. Zij spreken over thema’s als innovatie, verduurzaming, bedrijfsopvolging en bedrijfsvitaliteit.

Dinsdagavond vindt in samenwerking met het Literaturbüro Brandenburg een themadiner plaats in de Historische Saftfabrik Werder. De Duitse schrijver Lutz Seiler en de Nederlandse schrijver Tommy Wieringa gaan in gesprek met moderator Luzia Braun over het veranderende platteland.

Duits-Nederlandse samenwerking bij internationale missies 
Dinsdagmiddag wordt ook een bezoek gebracht aan de Henning von Tresckow Kazerne in Potsdam. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bezoeken, in aanwezigheid van minister Bijleveld van Defensie en haar Duitse collega Von der Leyen, het Einsatzführungskommando der Bundeswehr (EFK). Nederland en Duitsland zijn bij de meeste internationale missies gezamenlijk actief in het inzetgebied als logisch gevolg van een langdurige militaire samenwerking en vergaande integratie van militaire eenheden tussen beide landen. Tijdens het bezoek wordt onder andere gesproken over de multinationale gevechtseenheid die gestationeerd is in Rukla en tijdens het staatsbezoek aan Litouwen in juni 2018 is bezocht. (zie RVD-bericht nr. 122, 2018).

Ook wordt stilgestaan bij de manier waarop militairen, maar ook familieleden worden voorbereid op een uitzending. Tijdens een live videogesprek met een missiegebied wordt gesproken over de ervaringen van de Duits-Nederlandse militaire samenwerking in het land.


Foto: PPE/Nieboer 


Foto: PPE/Nieboer 


Foto: PPE/Nieboer 

Mode 
Outfit: chiffon japon met ingeweven stippen 
Ontwerpster: Saloni Lodha 
Eerder gedragen: opening congres One Young World (2018) en nieuwjaarsontvangst (2019) 

Outfit van Saloni Lodha: 

Afbeeldingsresultaat voor saloni site:modekoninginmaxima.nl

Máxima met de japon tijdens de opening van het congres One Young World, 17 oktober 2018: 

Afbeeldingsresultaat voor saloni site:modekoninginmaxima.nl

Tijdens de nieuwjaarsontvangst: Foto: PPE/Nieboer 
 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Mary

Mary

donderdag 30 mei 2019 - 14:19

Wat een verbetering t.o.v. de Nieuwjaars ontvangst! Zo vind ik het wel mooi.
En wat een heerlijk gezicht om naar te kijken zo samen hand in hand!!!!!

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

donderdag 23 mei 2019 - 08:34

Mooie vrouw! En eindelijk doet haar kapsel, make-up en kleding haar recht. De oorbellen en ring vind ik persoonlijk niet mooi, maar ook wat te grof en te rood voor deze jurk. De jurk is al opvallend genoeg. De koning heeft een mooi en goed passend pak aan. Dit wat donkere blauw/zwart staat hem beter dan dat middenblauw wat hij als uniform dracht. Zijn stropdas matched leuk met Maxima.

afbeelding van 29novmode

29novmode

woensdag 22 mei 2019 - 20:41

Ik vindt ook dat deze keer de jurk haar beter staat.. Mooi kapsel erbij en stralen allebei.

afbeelding van Christa

Christa

woensdag 22 mei 2019 - 16:02

Leuk die jurk, doet mij denken aan onze bollenvelden en dat is niet negatief bedoeld! De juiste lengte, want niet te kort en een gewéldig kapsel! Top, zo zie ik het graag! ;-))

afbeelding van Christa

Christa

woensdag 22 mei 2019 - 16:04

Ohh en ik zie een hele aparte ring! Zo op het eerste gezicht lijken het 3 erwtjes in een peul.....wie weet hier meer van??

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 22 mei 2019 - 11:47

Zijn de oorbellen al geïdentificeerd? Hebben!

afbeelding van Jantje R

Jantje R

woensdag 22 mei 2019 - 10:22

Ik vind de jurk vreselijk. Kapsel van Maxima vind ik erg mooi. Maxima straalt wel in deze jurk

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 22 mei 2019 - 09:20

Erg leuk haar haar! Zelfs de jurk, waar ik niet echt heel erg weg van ben, vind ik deze keer leuk. Mooie make-up ook, inderdaad een stuk mooier dan die panda-ogen. Prima dus.

afbeelding van Maria04

Maria04

woensdag 22 mei 2019 - 08:58

Een héél mooi jurk. Het haar is netjes verzorgd. Wat staat onze koningin toch goed met sprekende kleuren. Helemaal Top.

afbeelding van Maria04

Maria04

woensdag 22 mei 2019 - 08:58

Een héél mooi jurk. Het haar is netjes verzorgd. Wat staat onze koningin toch goed met sprekende kleuren. Helemaal Top.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 22 mei 2019 - 08:56

Wat een prachtig totaal plaatje!
Geweldig kapsel! Hier wordt ik zo blij van om de koningin zo te zien. Niet te veel make-up is zoveel mooier! Inderdaad heel aparte oorbellen en bijpassende ring.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

woensdag 22 mei 2019 - 08:50

Wow, wat een mooi plaatje weer!! Jurk vond ik al wel leuk, maar zo afgestyld met dat prachtige los opgestoken kapsel, echt schitterend.

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 22 mei 2019 - 08:49

Prachtig plaatje en wat een geweldig kapsel!
Haar make-up is vele malen mooier. Ze heeft ook niet veel nodig..
Toch een puntje van kritiek en dat is de lengte van de jurk.

afbeelding van Claire

Claire

woensdag 22 mei 2019 - 08:18

Ja! Dit is helemaal mooi!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 22 mei 2019 - 07:36

WaUW wat een plaatje! Super leuke jurk en het haar zit prachtig. En wat een bijzondere oorbellen en ring.
Het valt me op dat de make-up dit bezoek zoveel lichter is. Staat zo mooi deze naturel look.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 22 mei 2019 - 01:06

Ik kom net thuis en kan de beelden nu pas goed bekijken. Douze points voor Máxima. Dat kapsel is om te kwijlen, de jurk is uitstekend afgestyled en komt zo pas echt goed tot z’n recht. De oorbellen passen goed, zo ook de schoenen. De zachte make-up flatteert veel meer dan de panda ogen en als enige piepkleine minpuntje mag ik misschien opmerken dat ik de ring niet heel mooi vind. Maar verder een luid applaus. (*neergeploft op de bank in een donkere en lege huiskamer).

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 22 mei 2019 - 06:28

Eens met alles wat je schrijft Jens. Dit is de mooiste manier van afstylen van deze jurk en haar haren zitten zo prachtig. Ze kijkt ook nog zo verliefd naar WA. Mooi plaatje zo. Is dat hand in hand lopen iets van de laatste tijd? Deden ze voorheen lang niet zo vaak toch?

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 22 mei 2019 - 14:09

Eens met jullie commentaar.
Dat hand in hand lopen is volgens mij noodzakelijk, aangezien Maxima niet erg safe liep op haar schoenen. Ik zag een video waar ze best wel onzeker liep.

afbeelding van Stijl

Stijl

dinsdag 21 mei 2019 - 23:52

Wat een opluchting: ze kan het nog!
Prima jurk, prachtige kleur haar soepel opgestoken zodat de jurk mooi uitkomt en mooie zachte make-up.
(Wat is ze toch veel leuker zonder die harde zwart omlijnde ogen)

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 21 mei 2019 - 23:50

Jaja, fijne jurk en geweldig haar en ik zie een nieuw accessoire sinds vorige week elke keer als we Maxima en WA zien... jullie ook??? Jullie mogen raden wat ik bedoel

afbeelding van Luisje61

Luisje61

donderdag 23 mei 2019 - 23:03

Watdandoro???

afbeelding van Frederike

Frederike

woensdag 22 mei 2019 - 23:21

Máxima draagt op alle kleding in Duitsland een soort van kleine rode strikbroche, met een ster er op. Weet jij of Josine) wat hiervan de betekenis is Doro?

afbeelding van Carlaz

Carlaz

woensdag 22 mei 2019 - 21:38

De matchende stropdassen van de koning ?

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 22 mei 2019 - 10:38

Nieuwe sieraden?? Ik weet niet Doro :(

afbeelding van Johannetta

Johannetta

dinsdag 21 mei 2019 - 23:16

Nee ik kan deze jurk toch echt niet mooi vinden. Een soort romantiek die niet bij haar past en haar tuttig maakt.

afbeelding van Daan01

Daan01

dinsdag 21 mei 2019 - 22:55

Prachtig !! Wat zit der haar mooi

afbeelding van Luisje61

Luisje61

dinsdag 21 mei 2019 - 22:51

Ze ziet er echt mooi uit , kapsel prachtig. Jurk niet mijn favoriet..., maar het is goed zo!

afbeelding van car

car

dinsdag 21 mei 2019 - 22:39

Love her hair!!! Jaaa het haar en de make up maken of breken elkeeee outfit , het is een feit! :)

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 21 mei 2019 - 23:18

Helemaal met jou eens Car.

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

dinsdag 21 mei 2019 - 22:33

Wauw, wat mooi! Dit is de beste combi qua haar en panty vergeleken bij de vorige keren dat ze deze jurk vroeg...

afbeelding van Marjet

Marjet

dinsdag 21 mei 2019 - 22:18

Wat een plaatje! En complimenten voor de kleur lipstick heur haar en de sieraden vanavond!

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

dinsdag 21 mei 2019 - 22:17

Vond het altijd al een geweldige jurk, met dit kapsel helemaal een plaatje. Wat heeft ze trouwens geinige oorbellen in en bijpassende ring.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 21 mei 2019 - 21:49

Eens met vorige reacties. Wat een kapsel kan doen. Goede keuze!

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

dinsdag 21 mei 2019 - 21:27

Prachtig plaatje. Jurk én kapsel! !

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 21 mei 2019 - 21:17

Mooi plaatje zo, met dat opgestoken haar. Eenvoudig, chique.

afbeelding van Marly

Marly

dinsdag 21 mei 2019 - 20:56

Wat prachtig dit, werkelijk niets op aan te merken, zit allemaal als gegoten en haar kapsel is top!

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 21 mei 2019 - 20:51

Heerlijke jurk, wat rommelig opgestoken haren zonder lok, en gecombineerd met een huidkleurige panty. Prachtig.

Qua filmpje: WA is een beetje de eeuwige corpsbal niet? Dat lachje :D Hij vraagt om een luckytv...

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 21 mei 2019 - 23:51

Jazeker, corpsbal ben je voor t leven!

afbeelding van Leana

Leana

dinsdag 21 mei 2019 - 23:10

Wow prachtige jurk en kapsel. Zo zie ik Maxima graag! Zonder al teveel poespas. Deze snit, stof en lengte zit als gegoten. Hier zie je dat deze jurk om opgestoken haar vraagt. Maakt echt een verschil met de vorige keren dat ze het droeg.

afbeelding van Dahlia

Dahlia

dinsdag 21 mei 2019 - 20:35

Bij het openen van modekoninginmaxima zag ik het plaatje van deze jurk en dacht: bah alweer deze jurk. Maar wat een verschil met de vorige keren zeg! Het is echt een prachtig plaatje. Ik wist niet dat er met deze jurk nog een prachtplaatje te maken was;)

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 21 mei 2019 - 20:04

Mooi! Wat zit haar kapsel prachtig!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?