Vandaag viert de koninklijke familie in Amersfoort de verjaardag van koning Willem-Alexander. In deze blog lees je vanaf 11 uur meer over de kleding van het koningspaar en de drie prinsessen.  I

In deze blog kun je terecht voor de kleding van Prinses Laurentien en de Van Vollenhoven prinsessen.

Kleding koning Willem-Alexander: 
De koning draagt vandaag -zoals gewoonlijk- een donkerblauw pak en een lichtblauwe hartjesdas van Salvatore Ferragamo. 

Kleding koningin Máxima: 
Koningin Máxima draagt een linnen culotte + een linnen top met geborduurde applicaties van modehuis Natan, haar favoriete modehuis. Bijna drie kwart van haar garderobe komt hier vandaan. Haar schuine hoed van bananenvezel-ontworpen door Fabienne Delvigne- laat keurig volgens het protocol de linkerkant van het gezicht onbedekt. Volgens de etiquette uit vervlogen tijden hoort een vrouw rechts van de man te zitten/lopen, en door deze hoedenregel kunnen man en vrouw elkaar dan goed aankijken, ondanks de hoed. 

Foto: RVD

De culottes van Natan zitten blijkbaar erg lekker. 

Máxima's oranje clutch sluit goed aan bij een van de thema's van de dag: duurzaamheid. Het tasje van het Belgische label A Bag with a Story is namelijk gemaakt van gerecyclede en duurzame materialen en onder goede arbeidsomstandigheden. De clutch gaat, passend bij het achtergrondverhaal, al enkele jaren mee. 

Foto's: PPE

~~~~~~advertentie~~~~~~

~~~~~~einde advertentie~~~~~~

Kleding prinses Amalia: 


Amalia draagt een vrolijk gekleurde midi-jurk van moussline zijde. Ontwerper: Edouard Vermeulen van Natan. Ook te zien: roze pumps met hoge hak én de bekende chilipeper-clutch uit de kast van haar moeder. 

Kleding prinses Alexia:

Op haar instagram-account liet Alexia al weten fan te zijn van Sandro Paris. Vandaag draagt ze -niet voor het eerst- een jurk van het label. 

Kleding prinses Ariane: 

Geplooide jurk van het Franse label Maje. 

Om het feest compleet te maken, verloten we vandaag een paar echte Máxima-oorbellen van Justine Marcella. De handgemaakte medaillons zijn 18 bij 23 mm en gevuld met een recente staatsiefoto van onze koningin. Kans maken? Laat me dan via modekoninginmaxima@gmail.com weten waarom je ze graag zou willen dragen. Vanwege de drukte wordt er niet op elke e-mail gereageerd, maar uiteraard worden ze wel allemaal gelezen!  Update: gewonnen door Fenne

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Jane

Jane

zaterdag 04 mei 2019 - 16:01

.

afbeelding van Jane

Jane

zaterdag 04 mei 2019 - 15:57

Ook dit jaar vond ik Koningsdag leuk om te zien. Mooie mensen, helaas koud weer. Was zelfs een beetje trots dat het weer zonder grote incidenten overal landelijk feest hadden gevierd.
Maar nu zag ik die Prive in de schappen staan en ben er in gaan bladeren. Die foto’s van een gezin in Griekenland slechts een paar uur later (leve die zogenaamde duurzaamheid) steken dan toch een beetje. Weet niet hoe dat komt. Ik gun ze het beste hoor, daar niet van. Maar toch, moet dat nu zo? Vraag me af; ben ik de enige?

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 02 mei 2019 - 20:01

Ik vind persoonlijk de verheerlijking voor een interview met Amalia in de pers bewonderenswaardig en gevaarlijk te noemen..ze wordt nu al opgehemeld na 3 zinnen..mocht ze straks iets verkeerds zeggen dan valt men er weer massaal over en kan ze niets goeds meer doen?!?!?? Nee hoor, laat dat meisje lekker haar eigen leven gaan leiden en laten wij om de 4 jaar zelf kiezen voor een volksvertegenwoordiger ipv al jarenlang een familie ophemelen/afkraken.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 03 mei 2019 - 14:22

Die volksvertegenwoordiger is er al. Het is min of meer een ceremonieel koningschap. Dus die opmerking snap ik niet .

afbeelding van Luisje61

Luisje61

vrijdag 03 mei 2019 - 19:03

Klopt Twor, misschien bedoelt Margriet76 dat we een president zouden moeten kiezen, én helemaal geen koninklijk huis meer.
Maar zelfs met een gekozen president komt er geneuzel met wat er gezegd wordt en gedaan en wat de partner voor kleding draagt en wat de kinderen wel of niet doen etc etc.
Kijk maar in de landen met geen koningshuis , maar met een gekozen leider

afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 03 mei 2019 - 22:12

Het gaat mij inderdaad om een gekozen president die om de 4 jaar wel of niet herkozen kan worden. Geen moeilijke periodes dus voor troonopvolgkinderen die zichzelf eerst nog moeten ontdekken ( terecht!) en dan aan het cermoniele roer komen ( met riante toelage) omdat de geschiedenis dat bepaald heeft. Maar je mag aan het roer staan omdat politieke ambities je zo ver brachten. Ik gun Amalia daarnaast een normaal leven, buiten de schijnwerpers en lekker met een leuke baan. Maar dit is mijn mening. Men is voor of tegen, soit.

afbeelding van Sariafleur

Sariafleur

donderdag 02 mei 2019 - 11:17

Alle prinsessen zagen er prachtig uit en zijn van zichzelf echte beauty's natuurlijk .
Maxima zag er ook vlot uit .
Wat mij opviel was dat ze steeds ook de rechterhandschoen aanhield , dat is meestal niet het geval omdat ze écht een hand wil geven zonder .
Wat zou de reden hiervoor zijn ? Het koude weer ?

afbeelding van Fina

Fina

maandag 29 apr 2019 - 23:27

Prachtige culotte en top, mooi versierd met oranje bloemen.
Haar haar zat fantastisch.
Al met al een mooi plaatje.
De kids en de Koning mogen er ook zijn.
Ik was onder de indruk van de enthousiasme van de kinderen ongelofelijk hoe goed ze het al doen op zo'n jonge leeftijd.

afbeelding van Anna68

Anna68

maandag 29 apr 2019 - 22:03

Mijn vriendenkring en ik hebben slechts een woord nodig voor de outfit van de Koningin: modemisser.

afbeelding van Jens

Jens

zondag 28 apr 2019 - 22:27

Koninklijk paar woont vanavond feestelijkheden op Grieks eiland Spetses bij tgv feest van de wederopstanding, met oa Annemarie en Constantijn.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zondag 28 apr 2019 - 22:41

Heb je een eigen lijntje Jens?

afbeelding van Jens

Jens

maandag 29 apr 2019 - 12:18

Siobhan, dat zou geweldig zijn maar ik moet het net als wij allemaal doen met de (taart-)kruimels die ons op social media worden toebedeeld. Maar toch leuk om te weten: meiden, ‘s morgens even doorzetten met lachen en handen geven, hup de bus in en door (ik denk zelf terug) naar Griekenland. Tenminste, zo stel ik me dat voor. Gun ze nog een heerlijke week met elkaar.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 29 apr 2019 - 22:10

Wel jammer, dan zijn ze morgen dus niet bij het feest van oom Pieter.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 29 apr 2019 - 00:18

Dank! wat een dag.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

zondag 28 apr 2019 - 14:09

...inderdaad, is het pak van H.M. de Koningin beter geschikt voor een privé-ontvangst in de achtertuin van paleis Huis ten Bosch.
Zeker niet op een officiele presentatie t.g.v. de verjaardag van de Koning. Dan doen haar dochters het beter, hoewel wel wat ouwelijk voor jonge dames in de tienerleeftijd. Prachtige dag en mooi feest, ondanks het slechte weer.

afbeelding van I Robbemont

I Robbemont

zondag 28 apr 2019 - 14:06

Maxima outfit van Natan lijkt een beetje op het outfit van Prinses Anita in 2017.

Oso Couture.

afbeelding van Maaike

Maaike

zondag 28 apr 2019 - 12:36

Prachtige dag gisteren, met mooi gekleed gezin ! Willem-Alexander heeft gelukkig de (veel te) wijde pakken afgezworen. Het hoedje van Maxima op zich leuk, maar jammer dat maar 1 kant van haar gezicht zichtbaar is. Het blauwe jurkje van Ariane sprong er wat mij betreft uit; sowieso mijn lievelingskleur :-), maar het model staat haar ook schattig. Wat Amalia betreft: de midi-lengte is weliswaar “in de mode”, maar ik hou er niet zo van, hoogstens met mooie laarzen eronder. Het wordt al gauw lijzig. Hij staat Amalia overigens wel mooi, ze kan het goed hebben met haar lengte en de kleurige zwierige stof vind ik heel leuk. Niet alleen qua kleding een mooie dag, maar ook qua sfeer en spontaniteit !

afbeelding van Lina

Lina

zondag 28 apr 2019 - 11:53

Waar heb je een duidelijke foto gezien dan? Ik heb volgens mij alleen foto’s gezien waar je alleen de ketting ziet, niet wat er aan hangt.

afbeelding van Maaike

Maaike

zondag 28 apr 2019 - 12:04

Je kunt het zien op het filmpje dat RTL-nieuws gemaakt heeft. Het lijkt er inderdaad heel erg veel op.

afbeelding van Lina

Lina

zondag 28 apr 2019 - 13:43

Gevonden, lijkt er inderdaad op
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4692821/day-after-grot...

Maxima doet wel overheersend /bazig naar Amalia toe zeg, twee keer in dat korte interview zeggen dat iets niet waar is wat Amalia zegt en je ziet dat Amalia zich daar opgelaten door voelt, zéker omdat het in het openbaar is natuurlijk.
Zal me niets verbazen als Amalia later privé daar nog een hartig woordje over heeft gesproken met Maxima.

afbeelding van AnneR

AnneR

zondag 28 apr 2019 - 16:13

Hahaha, ik herken dat met mijn dochters. Dat heet moederlijke bezorgdheid(je kunt het ook als bemoeien zien) en puberteit. Niets bazigs aan, wel het op een andere manier verwoorden dan je dochter :-)
Ofwel: het proces van loslaten... :-))

afbeelding van Lina

Lina

zondag 28 apr 2019 - 17:59

Nee, ik vond dit duidelijk bazigheid en overrulen. Je gaat niet in het openbaar, zéker niet bij een tiener, en dan ook nog eens de kroonprinses die dit voor de rest van haar leven te horen krijgt, die voor het eerst in het openbaar spreekt dat doen, die laat je vertellen wat zíj los wil laten, je gaat dan geen dingen vertellen zoals Amalia dat niet wilde vertellen. Het was geen bezorgdheid van Maxima omdat er niks was om bezorgd over te zijn van wat Amalia zei.
Iets wat ik al vermoedde, nu is het helemaal duidelijk dat Maxima de broek aan heeft in dat gezin.

afbeelding van Carolina

Carolina

zondag 28 apr 2019 - 20:26

Of ze de broek aanheeft weet ik niet, maar ze heeft in ieder geval veel aandacht nodig. Die ze ook krijgt en daarmee ook het populairste lid van het koningshuis is natuurlijk. Maar ik denk wel dat Amalia zich de kaas niet van het brood laat eten, dus dat komt wel goed.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

zondag 28 apr 2019 - 18:23

Een culotte welteverstaan.....:)

afbeelding van Luisje61

Luisje61

zondag 28 apr 2019 - 18:23

Een culotte welteverstaan.....:)

afbeelding van AnneR

AnneR

zondag 28 apr 2019 - 18:23

Lina, alsjeblieft... maak het niet groter dan het is en niet zo zwaar. Ik weet niet of jij dochters hebt, maar ik herken er veel in en dat is geen bazigheid. Het is maar hoe je het interpreteert...

afbeelding van Babs74

Babs74

zondag 28 apr 2019 - 18:50

Inderdaad. Krijgen we nu dit weer..... 4 pagina's vol reacties zullen wel weer volgen tot een moderator moet ingrijpen.

afbeelding van Lina

Lina

zondag 28 apr 2019 - 18:28

Ik maak het niet groter dan het is, ik zag dat Amalia zich voor gek gezet voelde, zich ergerde, zich opgelaten voelde. Niet slim dus van Maxima.
Maar goed, je kan er allerlei argumenten bij halen maar over dit zal ik niet van mening veranderen ;)

afbeelding van Bea

Bea

zondag 28 apr 2019 - 18:42

Eens met Lina. Eerste wat ik dacht was "Geniet er gewoon van dat even je dochter en niet jij een momentje in de spotlights staat." Was ook gewoon niet aardig. Minpuntje voor Max....

afbeelding van Lina

Lina

zondag 28 apr 2019 - 18:48

Dank Bea :)

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

zondag 28 apr 2019 - 19:35

Ik had het interview nog niet gezien, inmiddels dus wel, en ik ben het helemaal met je opmerking eens Lina!

afbeelding van Margreet

Margreet

zondag 28 apr 2019 - 22:12

Normaliter schrijf ik alleen n.a.v. de kleding die we te zien krijgen...maar deze keer wil ik toch echt mijn gram uiten over Máxima's gedrag. Hoogst ongepast, vind ik dit. En dan maak ik het niet groter dan het was!
Amalia mocht zelf wat zeggen en wat doet haar moeder...??? Echt waar, dat dóe je niet! Amalia reageerde daarop totaal relaxed, mijn compliment!

afbeelding van Lina

Lina

zondag 28 apr 2019 - 23:34

Ik ben blij dat nu blijkt dat ik toch niet de enige ben die het geheel niet zo geslaagd vond anders zou je nog aan jezelf gaan twijfelen ;)

afbeelding van Gerwi22

Gerwi22

maandag 29 apr 2019 - 00:34

Zo jammer iedere keer de opmerkingen over allerlei dingen die niets met mode hebben te maken! Het interview was leuk en spontaan. Jammer dat er hier weer een paar zijn die iets negatiefs zien in een reactie van Maxima.
Iedereen en ook de buitenlandse pers is vol lof over interview. Zou het heel prettig vinden als het alleen over mode zou gaan en geen mening of veronderstelling over iets wat Maxima zegt, of hoe ze kijkt. #doeslief

afbeelding van AnneR

AnneR

maandag 29 apr 2019 - 07:32

Ik ben oprecht verbaasd over deze heilige verontwaardiging. Ik zou bijna zeggen : wie zonder zonde is, werpe de eerste steen. Ik heb een prachtig feest gezien met daarin een leuk, spontaan interview en (een paar keer een inkijkje in hun gezin met) sterke, temperamentvolle karakters. Je kunt naar dat moment (wat nu verschrikkelijk uitvergroot wordt m.i.) ook mild en begripvol kijken. Dat maakt het leven een stuk prettiger dan elke keer de digitale schandpaal neer te zetten als iets niet conform je (eigen) normen is en je eigenlijk raakt in je allergie/ antipathie.

afbeelding van zara

zara

maandag 29 apr 2019 - 10:00

Mee eens, AnneR. Zelf vond ik het eigenlijk wel heel verstandig van Máxima dat zij haar dochter even onderbrak om te melden dat deze zich juist heel erg goed had voorbereid op deze dag. Amalia zei in alle onschuld dat zij zich 'vrijwel niet had voorbereid', en dat komt bij een deel der menschheid dan weer heel afkeurenswaardig over. Dus moeder M.: prima ingegrepen, want zo'n uitlating had nog een enorme nationale nasleep kunnen krijgen!

afbeelding van Suyari

Suyari

maandag 29 apr 2019 - 11:57

Een enorme nationale nasleep? Nou nou..dat geloof je toch zelf niet mag ik hopen

afbeelding van Babs74

Babs74

maandag 29 apr 2019 - 08:36

.

afbeelding van Babs74

Babs74

maandag 29 apr 2019 - 08:34

Niets meer aan toe te voegen! Dank!

afbeelding van Jens

Jens

maandag 29 apr 2019 - 08:21

AnneR, jouw reactie is een mooi begin van de dag.

afbeelding van Merel

Merel

maandag 29 apr 2019 - 07:35

AnneR, je wijsheid is een verademing.

afbeelding van Maaike

Maaike

maandag 29 apr 2019 - 14:54

Idem.

afbeelding van Marga

Marga

zondag 28 apr 2019 - 00:01

Even langs deze weg: wat ben ik onder de indruk van het interview van het koninklijk paar mét prinses Amalia bij RTL-nieuws. Wat een spontaniteit en positiviteit toont de kroonprinses daar. Super leuk!!

afbeelding van Jens

Jens

zondag 28 apr 2019 - 15:07

Helemaal eens Marga. Je gunt die meiden toch een paar jaar buitenland(-studie) te zijner tijd zodat ze zich heerlijk onbespied kunnen ontwikkelen, lekker kunnen feesten, kunnen scharrelen met vriendjes en zich langzaam kunnen voorbereiden voor een serieus leven op en naast de troon.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zondag 28 apr 2019 - 17:04

Dat doen-en kunnen ze nu ook hoor. Ik zie of hoor onze prinsessen nooit, enkelt met Koningsdag. Verder hoor ik er nooit over.

afbeelding van Merel123

Merel123

zondag 28 apr 2019 - 13:25

Wat een leuke spontane kroonprinses hebben we. Ze lijkt volkomen op haar gemak en niet te malen om al die aandacht. Menig 15 jarige zou het haar niet nadoen.
Niet om zuur te doen, absoluut niet, ze deed het heel goed, maar ik vraag me wel of het één-tweetje met Maxima net zo’n vooraf bedacht inkoppertje was als tijdens de verloving “hij was een beetje dom”.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?