Hare Majesteit Koningin Máxima verricht dinsdagmiddag 5 juni 2018 de officiële opening van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht.

Samen met patiënten opent Koningin Máxima het nieuwe gebouw van het Prinses Máxima Centrum. Na de opening volgt een programma met toespraken en muziek en krijgt zij een rondleiding door het gebouw. In het centrum is alle zorg en onderzoek voor kinderen met kanker geconcentreerd. Het gebouw kent speciale voorzieningen voor kinderen en ouders, zoals ouder-kind kamers waar ouders en kinderen dag en nacht dicht bij elkaar kunnen zijn en tegelijkertijd beiden beschikken over een eigen ruimte met voorzieningen. Sinds 2014 verleent het Prinses Máxima Centrum zorg aan kinderen met bepaalde vormen van kanker en sinds 2016 voert het centrum eigen onderzoek uit.

Kanker is de meest voorkomende doodsoorzaak door ziekte op kinderleeftijd. Jaarlijks krijgen circa 600 kinderen in Nederland kanker. Eén op de vier kinderen met kanker overlijdt. Om het sterftecijfer omlaag te krijgen namen ouders en zorgprofessionals meer dan tien jaar geleden het initiatief voor één nationaal kinderoncologisch centrum. Het Prinses Máxima Centrum heeft als missie om ieder kind met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven. Door de integratie van zorg en onderzoek maken meer kinderen met kanker kans op genezing met minder nadelige effecten op latere leeftijd.

Outfit: Voor de opening heeft koningin Máxima een nieuwe japon van Edouard Vermeulen van modehuis Natan uitgezocht. Volgens de catalogus kost de japon van organza en geborduurde bloemen 3890 euro. 

Máxima's hoed is gemaakt door Fabienne Delvigne. Materiaal: kaki bananenvezel. 

Foto met dank aan Thea:

Een jurk die je in beweging moet zien: 

 

Outfit van Natan:

Máxima's oorclips komen van het Amerikaanse sieradenmerk Seaman & Schepps,  dat via juwelier Steltman te koop is in Nederland. 

Máxima's nieuwe relevé (een hoed met opgeslagen rand aan de voorzijde) is gemaakt van bananenvezel en komt van Fabienne Delvigne. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Jacolien

Jacolien

zaterdag 24 okt 2020 - 19:27

Ik zie nu opeens deze oude blog terug.
Wij zijn sinds een maand in het prinses maxima centrum terecht gekomen met ons 8 maanden oude zoontje. Het is een prachtig gebouw met een mooi schilderij van de koningin bij de hoofdingang.
Ze is heel betrokken bij het ziekenhuis.

afbeelding van Lizette

Lizette

zaterdag 24 okt 2020 - 21:33

Sterkte

afbeelding van Maxi

Maxi

woensdag 06 jun 2018 - 17:47

Eens met Rodin. De lengte doet ook niets voor haar. En dan die hoge hakken. Gewoon eng!

afbeelding van Rodin

Rodin

woensdag 06 jun 2018 - 15:18

Niets klopt aan deze jurk, ik ben het eens met de reeds genoemde minpunten. Ik heb nog twee kritische kanttekeningen: je ziet Maxima’s benen dwars door de stof heen, je ziet zelfs de panties er doorheen glimmen. En weer die kreukels onder en op haar buik, dat bederft voor mij al elke outfit.

afbeelding van Arianne

Arianne

woensdag 06 jun 2018 - 13:28

Prachtig, verzorgd plaatje. Onze koningin! Dat hebben de kinderen vast ook gedacht. Ze heeft er echt werk van gemaakt.

afbeelding van Emma

Emma

woensdag 06 jun 2018 - 11:21

Aangezien er nog geen log is voor de uitreiking van de Appeltjes van Oranje vanochtend, wil ik er even op wijzen dat het hier live te zien is: https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2018/live-maxima-reikt-appeltjes-...

De koningin draagt een prachtige nieuwe japon van een lichte grijsblauwe stof, met ruches aan de ene mouw. Ze combineert het met een mooi opgestoken kapsel, haar (vrij recentelijk ontdekte) strikborche met in de pendant een parel en pareloorbellen.

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

woensdag 06 jun 2018 - 12:07

Heel mooi inderdaad! Prinses Beatrix zag er ook mooi uit!

afbeelding van Marga

Marga

woensdag 06 jun 2018 - 09:41

Prachtige outfit voor een fantastisch doel. Compleet met hoed en een zonnige uitstraling. Alleen de roklengte misschien wat aan de lange kant, maar er zullen zeker mensen onder ons zijn, die dat juist weer erg waarderen. Zo heeft Maxima voor iedereen wel wat in de kast hangen!! Grapje. By the way: wat een supergave oorbellen.

afbeelding van orchidee

orchidee

woensdag 06 jun 2018 - 09:43

Als je dat ziet, had ze wat mij betreft in die gekke culotte mogen komen, desnoods een jute zak aan mogen doen. Zo meelevend, zo lief naar het kind, zo is ze voor mij "koninklijk".

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 06 jun 2018 - 09:48

Ja, dit doet ze super goed. Ook heerlijk hoe ze altijd meeswingt op muziek (in het andere filmpje). Ze heeft een hoge 'aaibaarheidsfactor'.

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 06 jun 2018 - 08:52

,de jurk is niet echt mijn smaak, en dan de kleur van centuur en handtas matchen niet ze heeft zoveel centuurs en handtassen en dan dit . het is mooi maar kan beter.

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 06 jun 2018 - 08:44

Ik ben er ook niet helemaal weg van, op de een of andere manier vind ik het het net niet. En waarom, weet ik niet precies. Op zich is het een prachtige jurk, maar hij heeft iets lijzigs, iets wat niet klopt.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 06 jun 2018 - 08:43

Misschien wel wat kleine op- en aanmerkingen, maar die ga ik nu lekker voor me houden.

Maxima straalt en ziet er hier uit als een Koningin. Precies wat alle kinderen verwachtten en hoopten, dat weet ik zeker.

Wat een prachtig initiatief om al het onderzoek te bundelen. Ik hoop van harte dat het de resultaten en overlevingskansen voor de kinderen ten goede komt!

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 06 jun 2018 - 08:08

Het maakt haar een beetje lijzig deze outfit. Ik denk dat het dat voor mij is, dat ik er niet helemaal weg van ben.
Het is wel verzorgd in ieder geval en voor de kinderen was zij denk ik echt 'de koningin'!

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 05 jun 2018 - 23:19

Maxima ziet er mooi uit. Alles klopt en past.

afbeelding van Hutsefluts

Hutsefluts

dinsdag 05 jun 2018 - 23:06

Een prachtige koningin, mooie uitstraling. Maar neem eens afscheid van Natan. Je kunt zoveel beter

afbeelding van Hutsefluts

Hutsefluts

dinsdag 05 jun 2018 - 23:06

Een prachtige koningin, mooie uitstraling. Maar neem eens afscheid van Natan. Je kunt zoveel beter

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 05 jun 2018 - 23:00

Voor 3890 euro zo'n slechte sluiting op de rug?
Wel zie ik een heel empatische koningin. En al die gezichtjes die vol bewondering naar haar kijken. Voor mij doet ze dit erg goed.

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 05 jun 2018 - 22:43

Wat een mooie koningin hebben we toch. De jurk had ik nog mooier gevonden met een aansluitende rok. En ik hou niet van de schelpen in haar oren, maar wie ben ik. Verder een heel mooi plaatje.

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

dinsdag 05 jun 2018 - 22:05

De kleur van de hoed ... lentegroen en zó mooi!

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

dinsdag 05 jun 2018 - 21:45

Heb al een poosje naar deze outfit zitten kijken en weet nog steeds niet goed wat ik er nou van vind.
De stof is prachtig, de kleur groen ook, echt weer eens wat anders (haha Merel, vogelpoepjeskleur:)).
En toch blijft het woord 'nachtjapon' maar in mijn hoofd zeuren... ;)
Daarbij herinner ik me ook een andere creme/witte jurk met zwarte stipjes? oid die ook van die volants aan de mouwen had. Die leek sterk op deze, maar was korter.

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 05 jun 2018 - 21:42

Wat ziet ze er mooi en betrokken uit! Ik vind vooral de hoed en de kleur groen bij de jurk fantastisch. Echt prachtig. Van de jurk vind ik het lijfje, het dessin en de mouwen mooi. De “rok” vind ik op de een of andere manier niet zo mooi (vallen).

afbeelding van Marleen Dreesens

Marleen Dreesens

dinsdag 05 jun 2018 - 21:10

Ik ben helemaal verliefd op haar oorclips!

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

dinsdag 05 jun 2018 - 21:06

Wow wat mooi! Prachtig dat wit met dat frisse groen. Haar nieuwe oorbellen zijn ook super!

afbeelding van Frederike

Frederike

dinsdag 05 jun 2018 - 21:05

Is Máxima’s kledingstijl aan het veranderen? Ook in de maand mei zagen we vaak klokkende rokken, A-lijn japonnen, net als deze. De kleding lijkt wat minder strak te worden en ik vind dat het haar goed staat. Ik vind dit een lieflijke jurk, wat een mooie en bijzonder bewerkte stof en mooi gecombineerd met groen en groene accessoires. De slakkenhuis-oorbellen vond ik direct toen ze ze voor het eerst droeg al leuk en origineel.

afbeelding van Fina

Fina

dinsdag 05 jun 2018 - 20:48

Vrouwelijk, Vrolijk, Liefelijk, Beeldschoon.

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 05 jun 2018 - 20:51

Ik ben er niet weg van, echt geen toegankelijke outfit voor kinderen vind ik maar hey, what's new.. De pasvorm is echt niet goed van boven (en dit soort dingen heb ik geleerd op deze site...) En dan weer zo'n pompeuze hoed in een niet bijpassende kleur, jammer hoor. Ook de bewegende beelden maken het niet goed voor mij. Het zou al een stuk gescheeld hebben als de jurk een betere pasvorm had en misschien iets minder wijd? Ik weet het niet iets klopt er niet. Het kapsel onder de hoed zit ook maar weer net vast lijkt het, heb altijd het gevoel dat als ze 1 keer met haar hoofd schudt, alles los komt.

afbeelding van marinde

marinde

dinsdag 05 jun 2018 - 23:50

Ook niet een outfit waar ik erg warm voor loop maar ik denk dat het de kinderen niets uitmaakt!

afbeelding van Krielie

Krielie

dinsdag 05 jun 2018 - 20:44

Metel en Stijl: zo met jullie eens. En ik ga nu écht mijn voornemen uitvoeren om niet meer te reageren op Natan kleding.

afbeelding van Stijl

Stijl

dinsdag 05 jun 2018 - 20:24

Ik durf het haast niet te zeggen bij zo’n feëenjurkje , maar het klopt allemaal niet.
Inderdaad: het koninginne-uniform is weer terug.
De hoed drukt het tere jurkje weg: toe, gebruik eens een beetje fantasie: maak een frutseltje van de mooie stof en doe dat op je hoofd: wat lichter van toon: het is een kinder-ziekenhuis.
Over de lengte van de jurk ben ik het met Merel eens:
bij deze lengte zou geen ( witte sneakers!) , of in ieder geval een lager hakje veel beter zijn, en dan wel even mosgroen verven.

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 05 jun 2018 - 20:07

Mmm. Van alle 'nude' outfits met kant of frutsjes of transparante stukken die ze heeft (veel) vind ik deze nog het minst geslaagd, geloof ik. De combinatie met groen doet me denken aan vogelpoepjes, de hoed is te zwaar bij deze tere jurk, en de rok te lang voor de A-lijn / te A-lijn voor de lengte.

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 06 jun 2018 - 08:07

Merel, 'vogelpoepjes', nu kan ik niet meer naar die jurk kijken zonder daar aan te denken haahaa.
Ik vind het op zich ook een lieflijke jurk en de hoed past er mooi bij, ook echt haar handelsmerk. Toch vind ik het riempje weer jammer, het haalt de mooie jurk wat naar beneden. Toch is deze outfit wat mij betreft zeer geslaagd. Omdat de combinatie verder erg mooi is. En ook het vrolijke is misschien wel gedaan doordat het onderwerp kinderoncologie zwaar is. Wie weet.

afbeelding van Jolanda56

Jolanda56

dinsdag 05 jun 2018 - 19:46

Niet mijn smaak deze outfit. Dit is zó tuttig, vooral in vergelijking met de kleding op de 2e dag in India vorige week. Het koninginne-uniform is weer uit de kast compleet met hoed!

afbeelding van Maaike

Maaike

woensdag 06 jun 2018 - 14:00

Beide gelegenheden zijn toch niet met elkaar te vergelijken ? In India vrij informeel als VN-vertegenwoordiger op werkbezoek en nu een formele als Koningin bij een officiële opening.

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 05 jun 2018 - 18:48

Ik houd niet van zo'n jurk (tuttig riempje, van die klokkende mouwen, niet mijn stijl) maar ze ziet er verzorgd uit. Maar de hoed is beeldig. En de opening was erg leuk en feestelijk zo te zien....

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

dinsdag 05 jun 2018 - 19:13

Mee eens. Inderdaad verzorgd maar als ik naar het prijskaartje kijk, denk ik dat ze iets veel mooiers had kunnen krijgen dan dit model van de eeuwige Natan. Vind haar gewoon braaf uitzien in dit soort modellen. Niet passend bij haar persoon.

afbeelding van Carmen

Carmen

dinsdag 05 jun 2018 - 21:55

Ze geeft na zulk soort bezoeken vast haar eigen dochters een extra dikke zoen bij thuiskomst en dankt God dat haar meiden kerngezond zijn. Wat een verdriet voor deze gezinnen, je moet er niet aan denken.

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 05 jun 2018 - 22:26

Inderdaad! Heel verdrietig om te zien en veel respect voor het doorzettingsvermogen van deze kinderen en hun familie

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 05 jun 2018 - 20:02

Ach, ja daar krijg je toch een brok van in je keel! Wat is ze toch lief naar zulke kindertjes!

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

woensdag 06 jun 2018 - 00:53

Ja ach ik zag het op tv en moest ook even mijn tranen weg slikken Josine! Wat een schattig jochie met die pet en moet je zien hoe hij naar Maxima op-kijkt. Ja brok in mijn keel!

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

dinsdag 05 jun 2018 - 18:34

Heel mooie stof! Bijzonder! Wat jammer van wederom model hoed en ik vind de klokkende uitloop van het model van de jurk niet mooi. Komt op mij wat oubollig over. Nee ik vind het niet eens in de buurt komen van de rok op Bevrijdingsconcerr. Dat waren meerdere lagen vandaar dat ruisende effekt toen. Mouwenuitloop is wel weer leuk.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 05 jun 2018 - 18:33

De vierde nieuwe hoed van dit jaar. Ik ben op alle 4 de exemplaren helemaal verliefd.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 05 jun 2018 - 18:17

Prachtige jurk! Ook de groene hoed staat er erg mooi bij! Wat is ze toch heerlijk enthousiast!

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

dinsdag 05 jun 2018 - 18:14

Nou doe mij de jurk en vooral de rok van Claes maar zowel qua lengte als qua ruisende bewegingen. Dit is gewoon een iets ruimere A-lijn rok. De groene hoed is wel mooi.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 05 jun 2018 - 17:38

Prachtige japon!

afbeelding van Michel87

Michel87

dinsdag 05 jun 2018 - 17:30

Prachtig ziet ze er uit! Mooi ook dat de hoed wat transparant is.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?