Hare Majesteit Koningin Máxima reikt op maandagmiddag 26 november in Muziekgebouw aan ’t IJ de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2018 uit aan dirigent en componist Reinbert de Leeuw. Het Cultuurfonds kent deze oeuvreprijs jaarlijks toe aan een persoon of instelling met een grote staat van dienst op het gebied van cultuur, natuur of wetenschap in Nederland.

Het Cultuurfonds heeft de prijs aan De Leeuw toegekend vanwege zijn grote betekenis voor eigentijdse muziek in binnen- en buitenland. Als pianist, componist, inspirator en dirigent vindt het Cultuurfonds hem een baanbreker en voorvechter voor nieuwe muziek.

Aan de prijs is een bedrag van 150.000 euro verbonden. De ontvanger krijgt een CultuurFonds op Naam met een startkapitaal van 75.000 euro en een vrij besteedbaar bedrag van 75.000 euro. De ontvanger van de oeuvreprijs bepaalt samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds welke projecten voor cultuur, natuur of wetenschap vanuit het fonds op naam ondersteund worden.

De eerdere winnaars van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs zijn: Geert Mak (2017), Heddy Honigmann (2016), Francine Houben (2015), Johan Simons (2014), Piet Oudolf (2013), Lidewij Edelkoort (2012), Anton Corbijn (2011) en het Orkest van de Achttiende Eeuw (2010).

Outfit: nieuwe japon met veren en leren ruches van Claes Iversen. 


Foto: PPE/Vd Werf

De japon is geinspireerd op de zomercollectie van 2017. 

Koningin Máxima tijdens eerdere uitreikingen van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs: 


Foto's: PPE Agency/Nieboer/Vd Werf

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Carlaz

Carlaz

dinsdag 27 nov 2018 - 22:52

Ik vind deze jurk, in tegenstelling tot de jurkjes van Natan, nergens te strak of knellend tonen.
En met het figuur van Maxima is niets mis. Dat mag best gezien worden.

Zelf had ik dat roze nepbontje daar liever niet gezien. Dan had ik de jurk echt leuk gevonden.

afbeelding van Manon74

Manon74

dinsdag 27 nov 2018 - 18:18

Heel mooi en past erg goed bij haar. Mooie kleur groen. Haar en de oorbellen ook helemaal top!

Maar om nu van deze collectie een jurk en een rok te hebben, dat had niet gehoeven. Daarvoor is het teveel van hetzelfde.

afbeelding van Fina

Fina

dinsdag 27 nov 2018 - 14:43

Heerlijk vrolijk. Ik dacht dat het de rok was van tijdens het streekbezoek met een andere blouse. Maar dit is dus een jurk.
Wordt blij van de vrolijke kleuren en het speelse model. De voorgaande was het qua kleur somberder behalve 2011. Mijn favoriete outfit is deze, 2018.

afbeelding van Dahlia

Dahlia

dinsdag 27 nov 2018 - 14:19

Een wauw en ik weet niet goed wat ik er van moet vinden komen tegelijk in mij op.
Het haar zit prachtig! Alhoewel de voorkant wat rommelig zit. Persoonlijk vind ik dat niet mooi.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

dinsdag 27 nov 2018 - 13:50

Mooie outfit, maar erg veel lijkend op de rok van het streekbezoek aan bruinisse en tholen!! Die had ze nu net zo goed te voorschijn kunnen halen!!
Kapsel erg mooi..
Geweldig om te zien hoe enthousiast ze weer was!!
Met onze koningin in de buurt wordt iedereen vrolijk :-)

afbeelding van Jrn

Jrn

dinsdag 27 nov 2018 - 11:41

Vond de outfit van vorig jaar stukken beter, dit is me teveel kerstboom qua opbouw, hoewel ze de kleuren heel goed kan hebben. Soit, ik geef een 7,0 voor het totaalplaatje.

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 27 nov 2018 - 10:45

Mooi haar, geen mooie jurk en hij zit te strak.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 27 nov 2018 - 13:59

Super haar
En als je niet weer dar ze al zo’n ensemble heeft zou ik zeggen; leuk jurkje. Nu denk ik... why tell me why

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 27 nov 2018 - 10:08

Ik vind Claes Iversen een goede ontwerper, maar zijn collecties zijn niet heel uiteenlopend. Dit seizoen zie je bijvoorbeeld bij bijna elke outfit een brede riem en vorig jaar domineerden de leren ruches, bloemen, etc. Dat zie je dus terug bij Máxima. Ze heeft nu drie outfits uit de collectie van 2017 en nu vind ik het ook wel weer genoeg. Tijd voor een nieuwe collectie met iets meer variatie.

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 27 nov 2018 - 10:27

Nou ja zeg .... wat is nou voor opmerking? Laten we eens ff kijken naar Natan Josine! Dat zien we al meer dan 15 jaar voorbijkomen. En Maxima koopt ieder jaar absoluut meer dan drie outfits bij Natan. En al die jaren met min of meer dezelfde stofkeuze, veelal slechte pasvorm, en veel terugkerende details zoals lampekapmouwen, stolpplooien in de rok, enz. enz.
Daarvan zeg ik (in jouw bewoordingen) : ik vind het nu echt genoeg, tijd voor een nieuwe ontwerper met meer variatie.
Van mij mag ze nog heel lang bij Iversen kopen. Nederlandse ontwerper die verrassende kleren maakt (niet altijd mijn stijl overigens) die ook nog eens goed passen.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 27 nov 2018 - 14:04

Waarom die felle toon? Dat is toch niet nodig :) Ik vind de twee outfits met leren ruches en horizontale lijnen sterk op elkaar lijken en een derde outfit met deze kenmerken vind ik dan gewoon wat teveel van het goede. Daarmee zeg ik niet dat ik de outfits niet mooi vind, verre van dat, en ook niet dat de kleding van Natan me nooit verveeld. Alleen vind ik deze zomercollectie van Iversen zo uitgesproken, dat het wel sneller verveeld dan een uberveilige jurk met stolpplooien van Natan.

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 27 nov 2018 - 21:22

Haha, ik bedoel het niet fel hoor Josine. Vind het alleen erg grappig dat de verveling bij jou al na drie keer Iversen toeslaat. En na 15 jaar suffe stolpplooien van Natan kennelijk niet. Humor.....

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 28 nov 2018 - 09:13

Omdat ik de felgekleurde ruches en veren veel prominenter vind dan een bepaalde plooivorm in een effen stof.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 27 nov 2018 - 14:06

(Ik zou haar trouwens wel heel graag eens willen zien in een outfit uit de couture-collectie van 2016.)

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 27 nov 2018 - 15:41

Heb je een voorbeeld Josine?

afbeelding van Patricia Gerssen

Patricia Gerssen

dinsdag 27 nov 2018 - 09:42

Ik vind het totaalplaatje toch wel erg mooi. Haar haar en make up zijn prachtig.
Twee van zulke jurken vind ik wel genoeg....................:)

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 28 nov 2018 - 20:01

Haha, eigenlijk is 1 wel genoeg :)

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 27 nov 2018 - 09:33

Zie nu in de reeks de donkerblauwe jas (2017) waar Josine vorige week op doelde. Ja die zou ze altijd in de winter bij de hand moeten houden. Goede lengte voor de wat langere jurk maar ook mooi over een kortere.

afbeelding van jeannine

jeannine

dinsdag 27 nov 2018 - 09:24

de jurk is nogal mooi , maar niet voor deze gelegenheid , ik zou hem ook niet cassuel noemen iets voor een koningsvrouw opzondagnamiddag bezoek bij familie of vrienden , voor uitreiking van cultuurprijs verwacht ik iets beters het mag speels en speciaal zijn maar dit is willen en niet kunnen

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 27 nov 2018 - 08:50

Prachtig. Natan maar dan wél origineel. Het extravagante in Máxima komt zo goed tot zn recht. Mooie pasvorm, idd geweldig haar en lekkere bellen. De onderkant van de jurk vind ik erg geslaagd, ik ben eens met een van de vorige schrijfsters dat het bovenste gele biesje het geheel iets mamalou achtigs geeft. Maar ze kan het hebben, onze Max.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

dinsdag 27 nov 2018 - 08:43

Heb ik iets gemist? Is het al Carnaval?

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 27 nov 2018 - 08:32

WAUW! Wat een beeldig jurkje en prachtige kleuren. De mooiste uit de eerder gedragen jurken. Lekker trendy ook. Die zou ik ook wel in mijn kast willen hebben. <3 Het staat haar super. De veren randen zwiepen zo elegant als ze loopt. Haar is ook mooi.

afbeelding van karpathos

karpathos

dinsdag 27 nov 2018 - 08:01

Een groot compliment voor de kapster/kapper. Dit kapsel staat Máxima zo mooi. De jurk is echter niet mijn smaak.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

dinsdag 27 nov 2018 - 06:29

Oh wat Leuk! En haar haren zitten superleuk. Dit mag Maxima vaker doen. Maxima, hierbij een goedbedoelde tip als je meeleest, laat je jurkjes iets ruimer vallen dan toont het mooier en slanker. Verder Chapeau!

afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 27 nov 2018 - 05:49

Wat een grappige jurk. Jammer alleen dat ze het kapmanteltje heeft aangehouden en dat een kreukende stof is gebruikt. Maar het model staat haar goed en haar kapsel zit mooi en toch vlot. Leuk dat je een overzicht maakte van haar kleding door de jaren heen bij deze speciale gelegenheid, Josine!

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 27 nov 2018 - 00:15

Ik dacht eerst ook dat de jurk wel goed passend zat, totdat ik deze foto van de zijkant zag, daar knalt ze echt weer uit
https://pbs.twimg.com/media/Ds8T01UWsAIStPo?format=jpg

Ik vind de jurk er leuk en vrolijk uitzien maar ik vind de frutsels op de rok teveel, zonder dat had ik hem wel mooi gevonden, nu is het teveel zo’n strooien rok die die dames op de Fiji eilanden dragen als ze hun dansje doen.

afbeelding van Catharina Afra

Catharina Afra

dinsdag 27 nov 2018 - 00:43

Ja,fascinerend wat iedereen uit een foto haalt; ik zie een mooi vrouwelijk silhouet en hier ga ik voor! Prachtig totaalplaatje!!

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 27 nov 2018 - 09:48

Catharina, je ziet nergens in mijn reactie dat ik zeg dat ik geen vrouwelijk silhouet zie, dus ik snap jouw reactie niet.
Je ziet juist een beetje teveel vrouwelijk silhouet, we hoeven toch niet te zien wat Willem-Alexander ‘s nachts in zijn bed heeft liggen? Hahaha ;-)

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 27 nov 2018 - 08:34

Mee eens Catharina.

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 27 nov 2018 - 08:46

Ik vind dit jurkje erg mooi passen. De naden trekken nergens, de coupenaden bij de borst zijn perfect, de schouders ook. Op het filmpje zie je Maxima's rug, en dat past toch ook prachtig. Ik denk dat er wat stretch in de stof zit? En ze zit denk ik ook niet opgepropt in zo'n afgrijselijke spanx-worst cq extern skelet. My girl.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

maandag 26 nov 2018 - 23:49

Wat zit heur haar hier leuk, zo’n beetje los opgestoken kapsel (net als bij de koningsvaart) vind ik haar zo goed staan. Verder hoop ik dat Claes die ik als ontwerper heel hoog heb staan inmiddels door de voorraad uit een faillissementsverkoop van een fournituren bedrijf heen is. Ik begrijp de fascinatie wel hoor. Ik vind die rollen met bandjes en kantjes ook heel aantrekkelijk en heb deze bij kinderkleding ook wel toegepast. Meestal weet ik me echter wel te bedwingen en gaat het bij volwassen kleding of in huis goed. Zeker nadat de witte bolletjes onderaan mijn rol gordijnen wel snel heel erg vies werden!
Ik hoop dat Claes zich (zonder bandjes en randjes) tot de huiscouturier ontwikkelt want hij kan wel veel goed passende ontwerpen voor de koningin maken!

afbeelding van car

car

maandag 26 nov 2018 - 22:45

Omdat het is afgestyled komt ze er mee weg en dat vind ik van meer outfits...doet ze dit n keer aan met piekerig haar en grote sieraden..vind ik het idd een jurk waarbij 3 buurtkindjes van cleas de versiering mochten kiezen voor op de jurk.. het is een designerontwerp dus duur.. dus het verdient afstyling zoals dit! Ik zie Maxima liever in simpelere kleding! ...Zonder al deze tierelantijntjes

afbeelding van Luisje61

Luisje61

maandag 26 nov 2018 - 22:23

Zo op het eerste gezicht wel een vrolijke jurk, maar net bewegende beelden gezien op diverse sites en dan vind ik het toch niet zo mooi staan. Erg strak van achter, ben nu minder enthousiast.
Haar haar zit mooi zo!

afbeelding van Maaike

Maaike

maandag 26 nov 2018 - 22:03

Op het eerste gezicht (foto hierboven) was ik erg enthousiast, een mooi plaatje. Maar nu net een foto gezien bij Blauw Bloed en daar ziet de jurk er wat minder fraai uit. Hij zit behoorlijk strak, niet zo mooi eigenlijk. Haar en oorbellen geweldig !

afbeelding van Helena

Helena

maandag 26 nov 2018 - 21:57

Heel apart. Maar ik vind het niet mooi. Te druk. Ik vind juist dat de bovenste gele rand niet had gehoeven. Het maakt een beetje dat ze een gedrongen figuur krijgt. Het haar vind ik zo mooi!!
Maxima durft, zoals altijd.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 26 nov 2018 - 21:38

Mooi tot dat je de rose veertjes ziet.
De jurk is mooi maar de rok had vanaf haar middel blauw moeten blijven....en geen "bonte"onderrand....
Haar is goed!

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

maandag 26 nov 2018 - 20:58

Haar en make-up top maar de jurk is niet mijn smaak. Op naar de volgende gelegenheid!

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

maandag 26 nov 2018 - 20:28

Ik dacht in eerste instantie dat ze de outfit uit Zeeland opnieuw had aangetrokken. Maar het is een variant daarop. Ik snap niet goed waarom ze twee van zulke zo op elkaar lijkende en in het oogspringende outfits koopt. Ik hou het er maar op dat haar, make-up en humeur prima in orde zijn.

afbeelding van Suus

Suus

maandag 26 nov 2018 - 21:40

Ik vind ook twee van deze vergelijkbare outfits teveel van het goede: het is zo apart dat je er niet meer dan 1 variant van zou moeten hebben om het speciaal te houden.

Los daarvan: het staat haar goed! Inderdaad gedurfd, origineel en helemaal maxima. De belijning van de applicaties vind ik mooi en vakkundig overkomen. Ik denk wel dat ik het mooier had gevonden als er bij de uiteinden van de mouwen geen versiering zat, dat maakt het in mijn ogen net iets te bont.

afbeelding van Molly

Molly

maandag 26 nov 2018 - 20:28

Volgens mij heeft Maxima deze oorbellen al eens gedragen tijdens een streekbezoek aan Twente ze combineerde toen de oorbellen met een mintgroene jurk bruine schoenen en een bruin dophoedje. Als ik de foto van vandaag vergelijk met die van het streekbezoek vind ik de oorbellen wel heel erg veel op elkaar lijken.

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

maandag 26 nov 2018 - 20:07

Nee.... het spijt me, ik kan er niets moois aan vinden.
Het is nooit saai, dat dan weer wel.
Haar kapsel en make-up zijn helemaal oké, evenals haar stralende lach.
Ik kijk maar uit naar de volgende gelegenheid.

afbeelding van Magda

Magda

maandag 26 nov 2018 - 19:58

Het haar zit leuk, de rest.......hmmmm...nee , beetje clownesk.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 26 nov 2018 - 21:41

Ja magda dat is het juiste woord....

afbeelding van Margreet

Margreet

maandag 26 nov 2018 - 19:59

Weer een absolute wow van mij! Echt helemaal niet mijn stijl maar wát een echte Máxima-outfit!
Ik ben zó blij met deze vrouw! Zij is niet alleen een fraai exemplaar (excusez le mot) maar ook nog eens iemand die iets dúrft! En daarom kijk ik naar deze site... Gewoon, netjes, keurig, passend, enz. is niet mijn idee van interessant. En "onze" Max wijkt daarin (gelukkig, in mijn geval) af van de meeste andere royals.
Ach ja, zo hebben we allemaal onze redenen waarom we fan zijn van MkM, toch?

afbeelding van Merel123

Merel123

maandag 26 nov 2018 - 19:26

Zeker niet mijn smaak al die bonte kleurtjes.
Maar eerlijk is eerlijk, het staat haar goed.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

maandag 26 nov 2018 - 19:16

Wat een vreselijke outfit van Maxima. De onderkant van de rok is erg. Kapsel wel mooi

afbeelding van marinde

marinde

maandag 26 nov 2018 - 19:01

Mooi!
En grappig, het kroontje op foto nr. 1.....

afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 27 nov 2018 - 05:50

Ha, ik dacht hetzelfde!

afbeelding van elise1

elise1

maandag 26 nov 2018 - 17:48

Hmmm, wel erg veel horizontale 'kwikjes en strikjes'. Niet zo mijn stijl. Maar de kleuren zijn mooi en het kapsel super.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 26 nov 2018 - 17:34

Toch een gedurfde outfit voor deze serieuze en prestigieuze prijs. Met dit kapsel en mooie schoen past het goed.
(Hoewel ik fan ben van jassen, ben ik blij dat ze die van t model niet aan heeft :))
De outfits van 2011 2015 en 2017 waren ook geslaagd.
Maar dit past toch erg goed. Is t een set of jurk?

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?