Op de derde dag van haar bezoek aan Pakistan droeg koningin Máxima kleding in haar lievelingskleur: groen. Het is een bekende outfit van modehuis Gucci.

Máxima droeg de outfit eerder tijdens een nieuwjaarsontvangst in januari 2016.

De blouse is van Gucci, de rok vermoedelijk ook. 

De diamanten oorhangers met smaragden komen uit Máxima's eigen juwelencollectie. We zagen ze voor het eerst in 2007. 

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Helene

Helene

donderdag 18 feb 2016 - 10:08

Wauw, wat een mooie top!
Alleen de lengte van de rok vind ik persoonlijk wat minder..
Jammer dat het haar niet is opgestoken

afbeelding van Helena

Helena

zaterdag 13 feb 2016 - 16:23

O, Janna,gelijk heb je. Dikke kousen wel? Nee, het is het niet helemaal.
Dan kan uiteindelijk alleen de blouse, vind ik.

afbeelding van Janna

Janna

zaterdag 13 feb 2016 - 16:06

@Helena - het is nog steeds behoorlijk warm in Islamabad. Dan ga je toch geen laarzen dragen (noch een leren rok!)

afbeelding van Helena

Helena

zaterdag 13 feb 2016 - 15:54

Had ze niet beter mooi laarzen er onder kunnen doen, dan deze schoenen en kousen. Zulke mooie laarzen dat er zijn.

afbeelding van Oranjefan99

Oranjefan99

zaterdag 13 feb 2016 - 09:49

Ik vind de blouse erg mooi! Maar ik ben niet zo fan van deze rok..

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 13 feb 2016 - 10:17

Ik denk dat Maxima hier de semi-opaque (20-40 dernier) draagt i.p.v. opaque (40-70). Persoonlijk vind ik kousen met deze dernier gehalte heel goed bij haar outfit en ook bij deze gelegenheid passen. Ik kan me herinneren dat Mabel en Maxima tijdens de uitvaart van prins Friso ook (semi) opaque kousen droegen. Natuurlijk en helaas een heel andere gelegenheid, maar wel i.c.m. een verfijnde, sjieke outfit met hoed.
Ze draagt hier in ieder geval geen thick (70 -100) of mega thick opaque (> 100). Die vind ik sowieso niet mooi, zeker niet de mega thick. Die worden vaak gedragen als legging. Ultra sheer of sheer vind ik mooi bij een feestelijk jurkje.

afbeelding van jeannine

jeannine

zaterdag 13 feb 2016 - 14:25

dank je Henny voor mij is dit nieuw en ik leer graag bij dus ik noteer dat in een speciaal schriftje voor als men geheugen me in de steek laat
dat vind ik zo leuk aan deze site dat bijleren

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 13 feb 2016 - 16:45

Graag gedaan, jeannine.

afbeelding van jeannine

jeannine

zaterdag 13 feb 2016 - 08:52

@Merel kan je iets meer vertellen over een braaf hoofd op welke manier bazeer je je dan ik heb al wel gehoord over een karakterhoofd dit zijn dan duidelijke belijningen van jukbeenderen of wenkbrauwen bedoel je met braaf zacht va huidtint en ogen en haarkleur gekrulde haren of hoe zie je het?
als je er zin in hebt hoor anders even goede vriendin

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 13 feb 2016 - 11:56

Goede vraag! Tja, waarom vind ik dat van mezelf? Ik heb donkerblond haar met een flinke slag, op schouderlengte, lichte ogen, en lichte sproeten, vrij rond gezicht met zachte trekken. Als ik me netjes, beetje klassiek, aankleed (jurkje, jasje, bloesje, dunne panty, hoge hak), ben ik een 'Mathilde', een lieve keurige mevrouw, zeg maar. Niets mis mee natuurlijk (en bij Mathilde vind ik het wèl passen). Alleen voel ik me wat meer rock en roll dan dat ;). Dus ik probeer er altijd iets meer 'edge' in te brengen, anders vind ik mezelf heel tuttig. Als mijn moeder zegt, "M, wat zie je er mooi uit!", weet ik dat ik er iets meer eyeliner, haarwax en een rare ketting tegenaan moet gooien ;))) Oeioei, als ik dit zo lees, ben ik 44 en nog altijd een beetje aan het rebelleren ;)

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 13 feb 2016 - 16:44

Merel, je maakt me, en misschen ook anderen hier, héééél nieuwsgierig -;)

afbeelding van jeannine

jeannine

zaterdag 13 feb 2016 - 13:37

dank je wel voor de omschrijving, ik leer er van bij en begrijp die edge
ik heb eens gelezen besteed aandacht aan wat je draagt het kan een weerspiegeling zijn van wie je bent, zo is ook wat er in de winkels hangt een weerspiegeling van de tijdsgeest
kleding uitzoeken thuis of in de winkel is vaststellen wie je bent
als je vind dat er in je kast niets is om aan te trekken is het omdat je je anders voelt dan de kleren die er hangen of je veranderd bent ik lees dat allemaal zo graag

afbeelding van Janna

Janna

zaterdag 13 feb 2016 - 09:37

Als ik aan een braaf hoofd denk zie ik een schilderij of beeld van Maria in een RK kerk voor me, of de vrouw van Andy Murray de tennisspeler. Die oogt en kijkt ook altijd héél braaf!

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 13 feb 2016 - 12:05

Ja, ik zou zo een tweede carrière als Mariabeeld kunnen beginnen ;) Ik oog braaf in mijn ogen, andere mensen zien dat niet of veel minder. Mijn man snapt er niets van als ik het zeg.

afbeelding van LG

LG

zaterdag 13 feb 2016 - 18:57

Hahahahahahahahahaha, ik heb pijn in mijn buik van het lachen ;-))

afbeelding van Paula

Paula

zaterdag 13 feb 2016 - 17:07

@Merel: komt er bij jou ook een rode traan uit je oog? :D :D

afbeelding van Merel

Merel

zondag 14 feb 2016 - 10:10

@Paula, nu je het zegt... vooral in het voorjaar, zo rond Goede Vrijdag, met veel pollen in de lucht.

afbeelding van Paula

Paula

maandag 15 feb 2016 - 08:58

Hahahahaa, heerlijk dit.

afbeelding van Janna

Janna

zaterdag 13 feb 2016 - 08:13

De groene oorbellen zijn schitterend en ik zou ze zelf ook best willen hebben, maar zóveel €€€€€€$$$$$$ heb ik niet!
Alleen vind ik het oorbellen die je bij een cocktail of avondjapon draagt, niet bij een cowgirl rok, zijden bloesje en schaatskousen!

afbeelding van Iris

Iris

zaterdag 13 feb 2016 - 15:39

Als je inderdaad de 'echte' oorbellen wilt dat zijn ze niet te betalen maar er zijn genoeg sites waar ze hetzelfde model in het nep aanbieden, soms van hele goede kwaliteit.

afbeelding van Janna

Janna

zaterdag 13 feb 2016 - 16:04

@Iris - waar kan ik dat vinden?

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 12 feb 2016 - 15:03

Uit de commentaren blijkt dat we het over de opaque panty niet eens zijn! Blijkbaar vinden we dat af mooi of vreselijk. Ik vind het mooi. Zowel ton sur ton als in een afwijkende kleur draag ik ze 's winters veel. Ik vind het vrouwelijk, hip, en lekker warm. Ik heb inmiddels bakken vol, in alle kleuren. Zwarte draag ik zelden, ben altijd beetje beducht voor d'r zwarte piet look, maar vooral kleuren. Ik houd niet van dunne panties; ik draag heel soms een dunne zwarte, 's avonds, bij een wat feestelijker jurkje. Huidkleurige panties draag ik echt nooit. Bij andere vrouwen vind ik dat wel mooi, maar ook snel heel tuttig, en bij me zelf vind ik het altijd heel tuttig. De blote benen look bewaar ik voor de zomer.

Maar ik ben heel benieuwd naar de overwegingen van de 'opaque panty haters': wat is er zo erg aan?

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 12 feb 2016 - 15:09

Helemaal niets. Ik vind opaque ook erg mooi. Ik draag veel grijstinten en navy. Inderdaad lekker hip en warm. Niets mis mee, Merel. Ook mooi als rok of jurk net boven de knie valt. :-) Dunne pantys vind ik zelf gauw tuttig ogen. Zomers vind ik een zomerpanty mooi, alsof je blote benen hebt. Dus geen tuttige vleeskleur kousen.

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 12 feb 2016 - 15:17

Helemaal met jullie eens, ik draag zelf ook alleen maar Opaque, een dunne zwarte panty of anders blote benen indien het weer het toelaat. Andere dunne panties vind ik inderdaad ook tuttig en vaak goedkoop ogen in ieder geval nooit chique, ik krijg altijd een 'Zeeman winkel' gevoel als ik zoiets zie. Ik zou inderdaad ook wel de redenen van de opaque haters willen horen.

afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 12 feb 2016 - 21:23

Ik moest even opzoeken wat 'opaque' betekende, maar het is dus 'ondoorzichtig' :P Ehm, wat is er niet mooi aan... nou... ik vind het zelf iets voor op de ijsbaan of zo: het ziet er warm uit. Maar zo'n panty onder een sjieke outfit met superdure oorbellen, een sjieke blouse en rok dat matcht niet. De kleding erboven is verfijnd, maar de panty eronder is niet verfijnd maar een beetje lomp. Dus de één vind ik niet bij de ander passen.
Aldus mijn mening :-)

afbeelding van Iris

Iris

zaterdag 13 feb 2016 - 15:38

Ok Paula, bedankt voor je uitleg! Het is wel zo dat het ik soms ook niet gepast vind bij een bepaalde stof zoals bij een avond outfit, zoals Maxima ook ooit heeft gedaan, dan kies ik bijvoorbeeld voor een dunne zwarte panty, maar ik zal nooit een vleeskleurige panty dragen.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 12 feb 2016 - 16:03

Dank je wel! De rok lijkt me niet van Gucci, de naden lopen anders.

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 12 feb 2016 - 16:42

inderdaad, de Gucci rok heeft een achterrits, en die van Maxima een zijrits. Wellicht Zara kopietje (misschien was het geld op), want Zara had volgens mij een nep-leren rok in de collectie die hier op leek, maar die kan ik online niet meer vinden.

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 12 feb 2016 - 14:46

Jaaaaaa, ik denk het ook! Goed gevonden!

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 12 feb 2016 - 15:20

De Gucci collectie van lente en zomer 2016 vind ik trouwens erg mooi, heel mooie bloemenprinten. Mij staat het niet maar ik vind het een genot om naar te kijken.

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 12 feb 2016 - 15:31

Vind ik ook Iris, ze maken prachtige bloemendessins. Mij staat het ook niet echt, ik heb een 'braaf hoofd', wordt snel te tuttebel. Ik was afgelopen winter erg geïnspireerd door hun kleurcombinaties met groen en zeegroen, soms combineerden ze dat nog net diep cognac, erg mooi. Dus ik heb een teal panty gedragen bij een legergroen jurkje!

http://i2.wp.com/annadray.com/wp-content/uploads/2013/01/gucci-pre-fall-...

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 12 feb 2016 - 15:56

ha ha, ik weet niet of ik een braaf hoofd heb maar ik heb iets te veel rondingen op bepaalde plaatsen zullen we maar zeggen en zo'n print dragen maakt mij daar niet niet bepaald slanker hi hi.

Die groene jas en zeegroene broek van je link zijn prachtig.

afbeelding van Helena

Helena

vrijdag 12 feb 2016 - 13:06

Over alleen kleding hebben is zo beperkt. Maar Mieke, je hebt gelijk, deze site gaat alleen over de
kleding van Maxima.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

vrijdag 12 feb 2016 - 11:49

Hebben we het hier nou over haar kleding of over het vele goede werk dat ze doet op het gebied van microfinanciering? Aan het laatste twijfelt niemand, maar op het eerste is vaak toch wel iets af te dingen, laten we eerlijk zijn.
Gezien de naam van deze site, Modekoningin Maxima, denk ik dat we ons (zoveel mogelijk) tot haar uiterlijk moeten beperken.
En dan vind ik dat ze er in Pakistan erg goed uitzag, maar wel met een grote misser: de groene maillot de laatste dag. En die schoenen.

afbeelding van Helena

Helena

vrijdag 12 feb 2016 - 11:21

Heel duidelijk verhaal, Margreet, ik ben het helemaal met je eens.
Maar het moet wel in je zitten, dat je er altijd extravagant kunt uitzien, je moet vreselijk veel verstand van mode hebben. En heeft ze dat? Wil ze dat? Ik zou wat dat betreft niet graag in haar schoenen staan.
En wat is belangrijker, kleding of .................

afbeelding van Janna

Janna

vrijdag 12 feb 2016 - 08:23

@Merel en Eftichia - je gelooft die onzin toch niet? De Khabaristan Times is een satirisch tijdschrift. Ze schrijven o.a. ook dat de Prime Minister een kandidaat gaat worden in de U.S. President verkiezing.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 12 feb 2016 - 08:17

Merel@ Ha, ha, ha, wat Máxima zoal niet te horen krijgt in dit soort landen!

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 12 feb 2016 - 07:26

Zelf was ik er niet opgekomen maar ik vind het een leuk geheel. Veel beter dan die wijde driekwart rokken. De schoenen vind ik wat licht bij het geheel, maar misschien zitten ze heel lekker :-) haren lekker los in de wind en de lange oorbellen zijn helemaal van deze tijd, dat het hier juwelen betreft dat is goed passend bij een koningin. You go Máx!

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 12 feb 2016 - 02:43

Inderdaad smaken verschillen. Ik vind het een mooie stijlvolle outfit. De kleur groen is erg mooi en flatteert haar. De groene tinten matchen erg goed bij elkaar. Ik denk dat de kleuren groen in het echt nog mooier zijn en beter tot hun recht komen dan op de foto's. :-)
Ik heb alleen mjjn twijfels over de schoenen. Groen? Misschien te veel van het goede. Antraciet? Ik weet het niet.

afbeelding van marinde

marinde

vrijdag 12 feb 2016 - 01:27

Tja, smaken verschillen..... Vandaag vind ik het 3 keer niks. Blouse vind ik wel mooi. Redelijke match ook qua kleur met de panty. De rok vind ik qua kleur lelijk bij blouse en panty. Panty is misschien gewoon te dik. De schoenen matchen absoluut niet met de outfit. Clutch/tasje matchen ook niet helemaal goed qua kleur. Positief vind ik haar houding en enthousiasme. Dat ben ik eens met Margreet.
Vandaag wat mij betreft de minst geslaagde outfit tijdens het bezoek aan Pakistan dus.

afbeelding van Margreet

Margreet

donderdag 11 feb 2016 - 21:56

Tja, we hebben inmiddels alle "soorten" commentaren wel langs zien komen. Eerder had ik geen tijd voor een reactie en nu weet ik het even niet meer. Zoveel goed onderbouwde en modebewuste commentaren. Wat moet ik dan nog zeggen?
Hoewel, waarom zou ik niet ook mogen reageren?
Ik ben niet zo modebewust als velen van jullie maar ik ben wel geïnteresseerd in mode. Puur impulsief, subjectief, spontaan. Maar ook beïnvloedbaar door eerdere reacties, merk ik steeds. Ik lees heus goed, hoor!
Toch: de aankomst van Maxima was voor mij niks. Het "zware" jasje, de veel te wijde zwarte broek, de giga grote tas, het "kale" gezicht... Een gewone, best wel aantrekkelijke vrouw. Dat wel.....Maar waarom kijk ik naar deze site? Niet om een gewone....enz. vrouw te zien. Ik wil dat beetje extra, dat extravagante, dat bijzondere, dat chique, wat wij, "gewone" vrouwen niet kunnen of willen laten zien.
Heus, ik ken genoeg mooie, modebewuste vrouwen maar bij onze koningin wil ik meer, iets extraas, iets bijzonders.
En over het relatieve belang van haar werk wil ik het liever niet hebben.
De lange rok, de blouse, de shawl, vond ik mooi, ingetogen, heel passend, en ze zag er zooooo blij en betrokken uit!
De tweede, lange rok vond ik....mmmmm.....nogal saai. Jakje mooi maar niet bijzonder.
De derde keuze: leren rok okay maar misschien niet gewaardeerd aldaar? Geen idee. Verder niet echt bijzonder.
Maar wat ik, los van de kleding, heel mooi vond om te zien: haar enthousiasme! Volgens mij hebben ze het nog heeeel lang over haar, door haar eerlijke, gedreven houding.
Ik hoop dat ze haar doel bereikt heeft, aldaar!

afbeelding van M

M

donderdag 11 feb 2016 - 19:42

Overigens moet ik wel zeggen dat als maxima op bezoek gaat in buitenland ze vaak op een te lage bank wordt gezet ( vooral in niet europese landen). Geen vrouw komt weg met dergelijke pose, tenzij je een broek draagt, ik snap die keuze van die banken echt niet. Er zijn inmiddels zoveel fotos waar ze op een lage bank moet zitten, vervelend voor haar want je knieen in de lucht staat niemand goed en in die pose kruipt de rok ook snel omhoog. Bovendien kun je met een ongelukkige foto zo onder de rok kijken, gelukkig had ze donkere panty aan.

afbeelding van zara

zara

zaterdag 13 feb 2016 - 09:27

Ja, het verbaast me dat er tot nu toe nog nooit echte 'ongelukken' zijn gebeurd qua gênante foto's. Die lage banken lijken me een echte beproeving voor vrouwelijke bezoekers.

afbeelding van M

M

donderdag 11 feb 2016 - 19:25

Ik vind de groene outfit erg mooi, niks mis mee. Het past goed bij het huidige modebeeld, leren rok en zijden blouse. Is veel gezien afgelopen jaren bij verschillende ontwerpers. Juist de strik is veel gezien bij de blouse en helemaal in combinatie bij de wat meer spannende leren rok. Tuttig met leer is juist goede combi. Malene Birger had veel leer met zijde, Mary draagt dit merk veel. Je zag ook veel grove breisels in combinatie met leer, de tegenstelling maakt het spannend.

De verschillende kleuren groen bij elkaar is ook een bekende combinatie. Tara Jarmon, Malene Birger en bij Pauw zie je dit veel, ook vaak met antracite combinaties. Ik vind dat zelf best leuk.

De oorbellen zijn chique, maar ik geloof niet dat we nog onderscheid maken tussen overdag en avondoorbellen, dat is redelijk ouderwets. Kijk eens in de tijdschriften, zie je overal.

Over smaak valt te twisten, daar spreek ik me niet over uit. Echter de keuze die Maxima maakt is niet 'random' en sluit juist aan bij huidig modebeeld.

Ps let op dat een flitser de kleuren van de outfit kan veranderen, ik lijk dat te zien in de foto's, de blouse lijkt daardoor blauwgroen maar is veel meer de kleur van de rok vermoed ik.

afbeelding van zara

zara

zaterdag 13 feb 2016 - 09:24

Ja vind ik ook. Ze pikt ook vaak heel interessante elementen uit de mode-trends in Parijs en Italië op, en haar keuze is tegenwoordig gelukkig ook breder dan alleen maar Natan. De groene zijden blouse vind ik super-chique. De rok lijkt me van lamsleer (mooi dun en soepel) en niet van koeienhuid (veel stugger). De maxi-rok van dag 1 vond ik zelf het allermooiste en bijzonderste, maar deze outfit vind ik ook heel goed!

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?