Hare Majesteit Koningin Máxima opent zaterdag 18 februari in het Dordrechts Museum de tentoonstelling Een Koninklijk Paradijs - Aert Schouman en de verbeelding van de natuur. De tentoonstelling biedt een overzicht van het werk van Aert Schouman (Dordrecht 1710-1792). Als dierenschilder staat hij bekend om zijn aquarellen van vogels, zoogdieren, planten en om zijn behangsels met vogels.

Vijf grote behangsels die in opdracht van Prins Willem V zijn gemaakt en onlangs zijn gerenoveerd maken onderdeel uit van de expositie. Deze behangsels hingen in een compleet beschilderde kamer in het Stadhouderlijk Kwartier in Den Haag en werden later in Paleis Huis ten Bosch geplaatst, waar zij na de renovatie van het paleis ook weer zullen terugkeren. Het Dordrechts Museum bestaat dit jaar 175 jaar en is een van de oudste stedelijke musea van Nederland. De tentoonstelling kan worden bezichtigd van 19 februari tot en met 17 september 2017.

Koningin Máxima hoopt om half zes te arriveren. De opening van de tentoonstelling is live te volgen via de facebookpagina van het Dordrechts Museum. 

Outfit: koningin Máxima draagt een nieuwe groene japon van Natan en een grijze hoed van Fabienne Delvigne. Ik durf het niet met zekerheid te zeggen, maar ik vermoed dat Máxima haar japon heeft afgestemd met de behangsels. 


Foto: Ruud Baan 


Foto: Ruud Baan 


Foto: Wytske de Haan 

Op Máxima's taille zien we een gouden broche uit de nalatenschap van Juliana

:

Nieuwe armband:

Nieuwe grijze hoed van Fabienne Delvigne:

Bekende oorhangers van Ole Lynggaard:

Pumps van Gianvito Rossi: 

Afbeeldingsresultaat voor gianvito rossi site:www.modekoninginmaxima.nl

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Merel

Merel

woensdag 22 feb 2017 - 11:27

Op royalhats website staat een foto in het museum waar ze prachtig kleurt bij de wandschilderingen. Op die foto vind ik deze combinatie van groen-grijs mooi, maar op alle andere foto's niet. Saai. De jurk heeft alles dat ik niet mooi vind aan veel Natan jurkjes. Zo'n grote wollige hoed bij een glimmend cocktail achtig jurkje vind ik altijd beetje bizar. De oorbellen vind ik fabelachtig mooi. Maar voor mij ook echt cocktailsieraden. Ach, misschien was er nog een borrel ;)

afbeelding van Gerdieneke de Jong

Gerdieneke de Jong

maandag 20 feb 2017 - 17:24

De kleur van de jurk is mooi. De combinatie met grijs staat goed. Maar de jurk zit niet helemaal goed. Vooral aan de boven- en achterkant zit het niet mooi.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

maandag 20 feb 2017 - 09:41

Wow zeg. Dat bedrag voor de oorbellen duizelt me.

afbeelding van Nova

Nova

maandag 20 feb 2017 - 08:39

Inderdaad, de coupenaden achter.... ongelijk, niet goed uitgeperst en het zijn er ook zo veel, dat werkt onrustig. Met die scheve aan de voorkant zit (!) het volgens mij zo: het model heeft een watervalhals en door die ene coupenaad door te laten lopen komt de ruimte alleen aan de halskant vrij. Als je het zo bekijkt is het weer eens wat anders en geeft het een origineel effect. De combinatie van al die naden met deze glimmende stof vind ik niet zo geslaagd. De kleur groen gecombineerd met grijs erg mooi.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

maandag 20 feb 2017 - 07:57

Totaal plaatje is mooi en koninklijk! Maar als ik op de details ga letten, vind ik de jurk niet goed zitten. Heel rare bovenkant, met plooien terwijl de stof stug is, en vrij strak (zelfs bij de mouwen). De blauwe armband staat niet goed bij de rest. En waarom nog een hoed die zo lijkt op wat ze al heeft...?

Maar kniesoor wie op details let! :) De kleurencombinatie is erg mooi.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

zondag 19 feb 2017 - 23:13

Maximá op haar best, met haar stralende lach en prachtige (en vooral véél) sieraden. De kleur groen staat haar erg goed. De jurk zit nogal vreemd aan de bovenkant, als het een watervalhals moet voorstellen zou een andere, minder stijve stof daarvoor geschikter geweest zijn. Maar het totaalplaatje van jurk met accessoires en, niet te vergeten, verzorgd haar, vind ik heel mooi.

afbeelding van zara

zara

zondag 19 feb 2017 - 22:55

Grijs en olijfgroen, wat een prachtige combinatie. Het model van de jurk vind ik erg leuk, mooi getailleerd, en met een watervalhals en leuke mouwomslagjes. Ik weet niet goed wat ik van de coupenaden moet denken. Ze zijn speels, maar de uitvoering is wel wat 'vreemd'. De oorbellen zijn super-mooi, en de hoed ook! Zeer geslaagd!

afbeelding van Shereen

Shereen

zondag 19 feb 2017 - 21:32

Wat ziet Maxima er fantastisch uit! Verrassende kleurcombinatie. Prachtige hoed met haar mooi in een knot. De jurk staat haar goed en de overige accessoires zijn top.

afbeelding van Margreet

Margreet

zondag 19 feb 2017 - 13:02

Ik vind die scheve en verschillende coupenaden aan de voorkant juist leuk, zo. Weer eens wat anders en het maakt de jurk spannender.

afbeelding van Magda

Magda

zondag 19 feb 2017 - 13:02

Klopt het Josine, dat deze oorbellen 11.150,- Euro kosten?

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

maandag 20 feb 2017 - 08:43

Sjonge zeg, dan mogen ze ook wel mooi zijn! Niet normaal, zo duur!

afbeelding van mmiepke2

mmiepke2

zondag 19 feb 2017 - 12:38

sorry hoor maar deze jurk zou prachtig zijn ware het niet dat de afwerking werkelijk vreselijk is ; hoe wij vroeger op mode vakschool eindeloos die coupenaden opnieuw moesten doen ; hier kwamen wij écht niet mee weg !!! Ik heb op Royal Hats
https://royalhats.wordpress.com/2017/02/19/%ef%bb%bfqueen-maxima-visits-...
een foto van de achterkant gezien dat is gewoon lachwekkend!

afbeelding van Magda

Magda

zondag 19 feb 2017 - 12:59

Volgens Royalhats is de hoed nieuw. Maar wat is er zo lachwekkend aan dan? Dat zie ik niet 1,2,3.
Op zich vind ik de hoed wel mooi, maar bijna 3 gelijke, grijze hoeden lijkt mij wat overdreven.

afbeelding van mmiepke2

mmiepke2

zondag 19 feb 2017 - 13:13

Het gaat mij om de foto van de achterkant ; de coupenaden zijn ongelijk en vertonen overal deuken ; een jurkje van de Zara is nog wel beter uitgevoerd ; sorry maar kijk er naar als of het een eindexamen jurk is toen ik mode vakschool deed ; nouwe dan had ik voor deze jurk een vette onvoldoende en ik weet wat zo'n jurk kost en hoeveel goede Nederlandse ontwerpers die ze voorbij rijdt als ze naar Brussel gaat ....................

afbeelding van Magda

Magda

zondag 19 feb 2017 - 13:41

Oooh, sorry dat ik je verkeerd begreep. Ik, dacht dat je de hoed bedoelde. Maar je hebt gelijk, die jurk zit wel heel raar in elkaar. Echt Natan....

afbeelding van elise1

elise1

zondag 19 feb 2017 - 12:04

Laat ik nou eens (als Natan-hater) enthousiast zijn. Mooie jurk, leuk gecombineerd die glimstof met het matte grijs van (fantastische) hoed en schoenen. Mooi contrast en mooie kleuren ook. En nee hoor, helemaal niet saai. Ook dit keer weer toeters en bellen genoeg (oorbellen, armbanden, etc. etc.) Maar niet storend. En fijn kapsel!

afbeelding van Paula

Paula

zondag 19 feb 2017 - 11:27

Wat is dat nou toch met die coupenaden? Het leidt af en wat zich daar precies afspeelt is me onduidelijk. Maar de kleur van de jurk is erg mooi, het model lekker strak. De hoed op zich is prachtig maar ik had hier toch een andere kleur voor gekozen. Welke weet ik niet, ik denk gewoon maar een soortgelijke kleur groen of zo. Deze kleur grijs is dof en de jurk glanst. Dus dat klopt niet voor mij. Eerlijk gezegd vallen mij de accessoires niet zo op, ik zie weer een happy queen met een heerlijke lach en dat is weer puur genieten hier.

afbeelding van Carolina

Carolina

zondag 19 feb 2017 - 10:35

Ik vind de combinatie groen-grijs hier mooi gekozen. De kleur van de jurk is erg mooi, staat haar goed, maar ik vind de coupenaden vreemd en hij zou ietsjes ruimer mogen zitten, maar ik geloof zo langzamerhand dat Maxima zelf haar kleding graag iets strakker heeft. Qua juwelen vind ik drie armbanden te veel, hoe mooi ze ook zijn.

afbeelding van Henny

Henny

zondag 19 feb 2017 - 10:14

Een kleur die haar geweldig staat. Op zich zijn de hoed en schoenen erg mooi, maar i.c.m. de jurk niet echt geslaagd. Goudkleurig zou mooier zijn geweest, denk ik.
Voor de rest een plaatje en mooi opgestoken haar.

afbeelding van Merel123

Merel123

zondag 19 feb 2017 - 09:05

Het model van de jurk vind ik een beetje vreemd en vergezocht.
Aan haar pols lijkt het wel kermis, 1 armband (of 2) minder zou mooier zijn geweest.

Maar als ik naar het totaal plaatje kijk, ziet ze er geweldig uit.
Mooie kleuren, heel apart dat grijs met groen, chic kapsel, mooie make-up.

Wat een charisma heeft deze vrouw.

afbeelding van Marga

Marga

zondag 19 feb 2017 - 02:04

Wat een koninklijke verschijning vandaag weer. De kleur groen staat Maxima prachtig en de combinatie met de oorbellen en dan ook de grijze accessoires kloppen wel. Ik vind die oorbellen ook erg mooi!! Wat staat ze mooi geposeerd op een foto elders naast de behangsels van Aert Schouman. Jurk kleurt er mooi bij!

afbeelding van Suzanne

Suzanne

zondag 19 feb 2017 - 09:15

Ja dat laatste viel mij ook op. Prachtig gekozen!!

afbeelding van bonnarca

bonnarca

zondag 19 feb 2017 - 01:17

De andere foto met grijze hoed, waarbij ze een oranje top draagt, is volgens mij niet volledig dezelfde. Hier staat de voorkant helemaal schuin en daar is die rechter. Dit model van hoeden draagt ze vaker en ze staan haar wel maar het komt vrij veel voor. Ik vond het model van Mathilde van gisteren wel veel chiquer staan. Wat vinden jullie van de hoeden? Het jurkje is idd typisch Natan. Ik denk dat ze destijds (kennismakingsbezoek aan Luxemburg denk ik) ook een groen pakje droeg van Natan, welke vergelijkbaar is maar iets feller groen was.

afbeelding van Jens

Jens

zondag 19 feb 2017 - 09:02

Kleur jurk mooi. Armbanden mooi. Pumps mooi. Ik heb inmiddels iets beter gekeken en de combi met grijs vind ik heel mooi gekozen.

afbeelding van Magda

Magda

zaterdag 18 feb 2017 - 22:41

Mooie kleur groen, staat goed. Maar vreemde figuurnaden in de japon. Overdadig met sieraden aan de arm. Oorbellen zijn mooi, maar broche past er niet echt bij, voor zover ik kan zien. De combinatie groen met grijs is niet echt spetterend. Eerder saai. Hoed mooi, maar haar gezicht verdwijnt er een beetje in, jammer. Ik ben blij dat ze het haar opgestoken heeft.
Ik zag vanavond in BB haar bezoek aan "Emma ", wat ziet het haar er onverzorgd en slecht uit. Flink de schaar er in.
Maar het totaal plaatje is mooi.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

zaterdag 18 feb 2017 - 22:28

Wow, dit vind ik mooi!
Zit de jurk op de bovenste foto nou een beetje scheef, dat de coupenaden helemaal schuin lopen? Of hoort dat zo? (in het kader van 'weer eens iets anders';)
De combi grijs/groen zou ik niet bedacht hebben, maar staat goed!

afbeelding van karpathos

karpathos

zaterdag 18 feb 2017 - 22:07

Josine, hartelijk bedankt voor het plaatsen van de mooie foto's van de sieraden.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 18 feb 2017 - 21:59

In deze stijl is ze voor mij op haar koninklijkst: haar (overdag) Queen-uniform voor wat formele bijeenkomsten. Met hoed handschoenen clutch. En (wat glanzende) jurk in een vrij klassieke uitvoering net boven de knie. Mooie knot onder de hoed. En bijzondere sieraden.
Heerlijk.

afbeelding van karpathos

karpathos

zaterdag 18 feb 2017 - 20:49

De kleur groen staat Máxima fantastisch. De coupe-naden zitten wel een beetje vreemd.

afbeelding van Iris

Iris

zaterdag 18 feb 2017 - 20:06

Ik vind er echt helemaal niets aan, saai gewoon. De hoed is te groot en oubollig en het jurkje is weer van 13 in een dozijn. Sorry, kan er niets anders van maken.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

zaterdag 18 feb 2017 - 19:59

Mooi dat groen maar dit soort jurkjes redelijk voorspelbaar. Letitzia was mooi gisteren zeg! Zie ppe!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 18 feb 2017 - 19:39

Welke broche draagt ze nou?

afbeelding van jeanine68

jeanine68

zaterdag 18 feb 2017 - 19:56

Ik heb de broche ook niet goed kunnen zien!

afbeelding van karpathos

karpathos

zaterdag 18 feb 2017 - 19:42

Tot nu toe heb ik nog geen goede foto van de broche kunnen vinden. Dus ik heb nog geen idee!

afbeelding van karpathos

karpathos

zaterdag 18 feb 2017 - 19:30

Josine, wat leuk dat je de foto van mijn zus geplaatst hebt.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 18 feb 2017 - 19:39

En ik ben blij dat jij de foto mailde :)

afbeelding van Margreet

Margreet

zaterdag 18 feb 2017 - 19:18

Leuk hè? Ik heb haar live gezien op de koninginnedag met de rode baret en bij het eerste provinciebezoek aan Groningen. Beide keren merkte ik dat de foto's (hoewel ze uiterst fotogeniek is) geen recht deden aan haar werkelijke verschijning. Ik ben absoluut geen dweper maar ze doet het goed!
De groene jurk van vandaag: wát een mooie kleur!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 18 feb 2017 - 19:16

Deze hoed heeft veel weg van een soortgelijke donkerbruine hoed, maar is wel anders. Had net al het beeld van de bruine opgezocht en toen bleek hij grijs te zijn haha.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 20 feb 2017 - 13:10

Ik heb toch echt het idee dat ze deze grijze hoed al vaker gedragen heeft. Of zou ze een oude hoed hebben laten vermaken?

afbeelding van jeanine68

jeanine68

zaterdag 18 feb 2017 - 18:47

Ik ben geweest!! Het was echt super!!
Zo'n prachtig jurkje! Ze was spontaan,vrolijk! Ik heb haar nu voor het eerst echt gezien! Super leuk!!

afbeelding van Royalphoto

Royalphoto

zondag 19 feb 2017 - 15:20

Wat leuk dat je er ook bij was! Waar stond je? Ik bij de Augustijnenkerk en later het vertrek bij het museum.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 20 feb 2017 - 07:29

Haha ik stond naast jou :-))

afbeelding van Royalphoto

Royalphoto

maandag 20 feb 2017 - 22:33

@jeanine68 wil je mij een mailtje sturen via mijn website. Ik heb nog een filmpje en foto waarop jij te zien bent. BVD

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 21 feb 2017 - 11:42

Ooh leuk! Ik heb je inmiddels gemaild!

afbeelding van Royalphoto

Royalphoto

maandag 20 feb 2017 - 10:10

Oh dus jij bent dat ;) weet ik gelijk onder welke naam je hier reageert... Haha

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 20 feb 2017 - 10:13

Nu wil ik het ook weten ;) Iedereen die op de Vorstendag komt moet zich wel even voorstellen met gebruikersnaam ;)

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?