Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdagmiddag 16 mei de nieuwe werf van Feadship in de haven van Amsterdam. Feadship is een samenwerkingsverband van scheepswerven Royal Van Lent Shipyard en Koninklijke De Vries Scheepsbouw. De opening is onderdeel van de viering van het 170-jarig jubileum van Royal Van Lent Shipyard, dat al sinds 1849 een scheepswerf heeft op De Kaag.

Met de komst van de nieuwe werf in Amsterdam kunnen de scheepsbouwers langere en grotere jachten tot een lengte van honderdzestig meter bouwen en onderhouden. Het ambacht, de innovatie en de werkgelegenheid die bij de jachtbouw komt kijken, is tevens een versterking van de Amsterdamse haven en regio.

Feadship is in 1949 opgericht om de export van Nederlandse jachten te bevorderen. In totaal werken er 1800 medewerkers in verschillende vakgebieden, zoals ontwerp, scheepsinterieurbouw en werktuigbouw. Het samenwerkingsverband heeft daarnaast een hightech ontwerp- en engineeringsbureau en een eigen opleidingsinstituut voor diverse vakgebieden.

Tijdens de opening wordt stilgestaan bij de geschiedenis van de familiebedrijven en het belang van de jachtbouw voor de Nederlandse economie. Jaarlijks worden vijfentwintig Nederlandse jachten van meer dan dertig meter naar het buitenland geëxporteerd, waarvan twintig procent wordt ingebracht door Feadship. Koningin Máxima wordt tijdens haar bezoek rondgeleid langs de kade waar de Heritage Fleet ligt, een selectie van historische jachten. Zij krijgt een toelichting op de geschiedenis van Royal van Lent en spreekt met medewerkers over de verschillende ambachten waarvoor zij zijn opgeleid op de Feadshipacademie. Daarnaast is er aandacht voor duurzame en innovatieve toepassingen in de scheepsbouw.

Outfit: Organza japon met bloemendessin (effet dévoré)
Ontwerper: Edouard Vermeulen van modehuis Natan
Eerder gedragen: Opening Prinses Máxima Centrum, 5 juni 2018
Accessoires: Relevé van kaki bananenvezel, oorbellen van Seaman & Schepps


Foto: PPE/Vd Werf


Foto: PPE/Vd Werf

Máxima met de japon tijdens de officiële opening van het Prinses Máxima Centrum: 

Outfit van Natan: 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Leana

Leana

zaterdag 18 mei 2019 - 11:03

Prachtige stof! Prachtige jurk! Het staat haar beeldig! Een mooi gemaakte Natan!

afbeelding van zara

zara

vrijdag 17 mei 2019 - 12:56

Voor mij is dit toch vooral een prachtige Gustav Klimt-achtige jurk! En eerder 'dromerig' dan 'nachtjapon'achtig. Ik vind de trompetmouwtjes heel mooi, en ondanks de gazige stof is de jurk toch heel decent ondoorzichtig. Met de ferme groene hoed krijgt het geheel iets statigs, wat ik wel passend vind voor de gelegenheid.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 17 mei 2019 - 08:41

48 keer HOERA voor Maxima! Van harte gefeliciteerd met uw verjaardag, majesteit.
Een fijne verjaardag toegewenst!

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 17 mei 2019 - 08:33

Ze ziet er prachtig uit. De jurk is erg mooi, ook door de soepelvallende stof. Met de lengte heb ik niets. Wel als de zoom schuin zou zijn gesneden, net als bij de jurken van de modellen. Dat staat pittiger.
De kleur van de hoed matcht mooi met de applicaties op de jurk. Alleen vind ik de hoed zelf te zwaar ogen bij de stof van de jurk. Prachtige bellen ook EN kapsel.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 17 mei 2019 - 07:08

Mysterie opgelost: de blauwe schoenen onder de jurk in Ethiopië draagt ze omdat het dezelfde kleur is als de voering van de jurk!! Ik zag op Instagram een foto waar ze zit en daar piept een stukje voering tr voorschijn!
Ik zal de foto naar Josine sturen!
Fijne dag vandaag weer!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 17 mei 2019 - 06:27

Wat een prachtig verzorgd totaal plaatje!
Mooie jurk, schoenen, hoed EN kapsel!
Hier wordt ik zo blij van.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

donderdag 16 mei 2019 - 22:55

Maxima ziet er netjes uit. Als enig minpunt vind ik de oorbellen. Daar houd ik niet van. Zo groot, maar dat is Maxima haar ding.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

donderdag 16 mei 2019 - 23:03

Schelpjes, wel toepasselijl

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 16 mei 2019 - 21:10

Ja mooi hoor! Fijn dat de koningin het haar heeft opgestoken, mag ze van mij altijd doen. Ben geen fan van die hoed (heb dit model al veel te vaak voorbij zien komen in vele kleuren) maar de jurk is beeldig; hij doet heel zacht en dromerig aan, lengte ook m.i. goed. Echt een koninginnen-look! Mooi! PS: de koningin ziet er uitgerust/uitgeslapen uit.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 16 mei 2019 - 21:00

Zolang ik alleen de bovenste foto van vandaag zie kan ik nog fantaseren dat de jurk inmiddels korter is gemaakt.
.Maar ach zo niet. .toch een queen.
En leuke bootjes daar!

afbeelding van JL

JL

donderdag 16 mei 2019 - 20:59

Ik vind het een feestelijke jurk. En maxima ziet er verzorgd uit. Maar ook ik heb niks met deze lengte. Tot de knie en ik vind hem top. Maar wie weet laat Maxima jurk nog een keer inkorten.

afbeelding van Dorie

Dorie

donderdag 16 mei 2019 - 20:28

Prachtige koningin maar ik ben niet gek op deze jurk, voornamelijk omdat ik de stof niet mooi vind: de print is me te "onscherp", mijn hersenen raken in de war en mijn ogen kunnen niet goed focussen :).

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 16 mei 2019 - 20:43

O wat grappig, ja zie ook wat je bedoelt!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 16 mei 2019 - 20:32

Ik snap je probleem, een beetje alsof je driedubbel ziet. Het was mij overigens niet opgevallen, maar ik ging even scrollen naar de foto om dat te bekijken, en ik snap het helemaal ;).

Overigens vind ik de jurk wel mooi, ook gecombineerd met de accessoires.

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 16 mei 2019 - 20:31

Op zich een mooi en verzorgd plaatje, maar op de een of andere manier hou ik niet van deze lengte. Ik kan er ook niet aan wennen. Dat heb ik ook met extreem oversizede kledingstukken.
De lengte maakt het plaatje al gauw wat tuttig en suffig. Een lengte halverwege de knie is altijd goed en staat pittig, zonder dat het te kort is.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

donderdag 16 mei 2019 - 20:10

Wat een mooi verzorgd plaatje! Ze ziet er prachtig uit. Deze hoed vind ik bij deze gelegenheid juist niet te groot, ze heeft wel vaker een grote hoed bij een scheepsdoop o.i.d. gedragen. Het staat chique.
De jurk mag iets korter naar mijn smaak.

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

donderdag 16 mei 2019 - 20:07

Petje af voor Maxima, gister nog daar en dan nu alweer stralend in Amsterdam! Het zijn toch vermoeiende tripjes voor de VN. Ze ziet er prachtig uit!

afbeelding van Luisje61

Luisje61

donderdag 16 mei 2019 - 19:49

Vind de jurk echt mooi, maar deze hoed te zwaar bij het geheel. Was een kleiner “cocktail” hoedje niet sjieker geweest? Ook Qua tijdstip op de dag?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 16 mei 2019 - 20:33

Persoonlijk vind ik bij een opening van een scheepswerf of bijv. bij de doop van een schip juist wel een lekker grote hoed passen. Dat maakt het zo lekker koninklijk.

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 16 mei 2019 - 19:15

Crottes d'oiseaux...

afbeelding van Adeline

Adeline

donderdag 16 mei 2019 - 19:21

Punaise, voilà c'est ça !!

afbeelding van Marly

Marly

donderdag 16 mei 2019 - 18:45

Deze jurk is werkelijk prachtig, ik vind ook de lengte niet mooi, ik hou van iets korter maar dat is zeker geen kritiek op deze beeldige jurk en ook erg mooie hoed, wat is ze mooi!

afbeelding van Maria04

Maria04

donderdag 16 mei 2019 - 18:21

Prachtig plaatje, niks mis mee. heerlijk zonnig en een vrolijke outfit. Wat wil een onderdaan nog meer. Een bovendaan mag er feestelijk uitzien, zie hier een waardige bovendaan!.

afbeelding van Marjet

Marjet

donderdag 16 mei 2019 - 18:22

Haha, mooi omschreven!

afbeelding van Marjet

Marjet

donderdag 16 mei 2019 - 18:30

Wow! Deze jurk vind ik geweldig. Een zwierige rok en erg mooie bloemen en applicaties! En ook een prachtig grote hoed erbij. De jurk heeft ook wat voorjaarsachtig vind ik, leuk! Ben helemaal blij haar weer te zien in deze combinatie. Zie dat ze trouwens weer een klein knooparmbandje om heeft, geinig.

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 16 mei 2019 - 18:11

Niet mijn favoriet, mede vanwege de suffe lengte. Ik vind het een beetje een 'oudedamesjurk'. Kan ze ook nog aan als ze 80 is. Maar een mooie relevé, daar ben ik fan van. En het oogt natuurlijk allemaal wel heel verzorgd.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 16 mei 2019 - 18:08

Wat doet Máxima dat goed: schitteren en stralen in deze mooie outfit, na een intensieve VN trip. Deze jurk staat geweldig, zeker in combinatie met de prachtige hoed! Alweer een 10!

afbeelding van Emma

Emma

donderdag 16 mei 2019 - 17:45

Ze heeft de witte jurk van NATAN aan met de borduursels en de bijpassende groene hoed aan van de opening van het Prinses Máxima centrum voor kinderoncologie afgelopen zomer.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 16 mei 2019 - 15:36

In september komt een docu over het VN werk van Maxima aangezien zij dit 10 jaar doet. Zij werkt er ook aan mee en daarom waren zenders opgespeld tijdens haar reis naar Ethiopië omdat er ook opnames waren voor de docu

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 16 mei 2019 - 13:04

Tijdens de autorit kan ze haar verlanglijstje nog aanvullen met mijn suggestie. Een 'eigen' kledinghoes zoals Kate heeft.

afbeelding van Daan01

Daan01

donderdag 16 mei 2019 - 12:46

Hoe laat is het ?

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 16 mei 2019 - 16:10

17.30 livestream lees ik

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 16 mei 2019 - 12:37

Leuk om vandaag weer te zien wat Maxima aanheeft! En super dat ze er vandaag alweer bij is. Er zijn zoveel mensen met mooie initiatieven in ons land die zo graag willen dat WA of M hen bezoeken zodat er aandacht voor gegenereerd wordt.

afbeelding van JokeGram

JokeGram

donderdag 16 mei 2019 - 11:49

Is het een scheepsdoop? Is het niet een opening van een nieuwe scheepswerf van Feadship? Maar een hoed mag van mij altijd hoor! Dat is wel passend bij schepen en werven toch ;-)
We gaan het zien!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 16 mei 2019 - 11:08

We zullen vast een hoed gaan zien, denken jullie niet? Ik hoop de outfit van het huwelijk in Luxemburg. Die hoed past uitstekend bij een scheepsdoop.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

donderdag 16 mei 2019 - 17:43

Die hoed met die veren?? Vond ik zo ,n overdreven ding. Het pakje wel mooi hoor!!

afbeelding van Maaike

Maaike

donderdag 16 mei 2019 - 11:33

Gisteren nog in Ethiopië en vandaag weer fris en fruitig in Amsterdam aanwezig moeten zijn. Dezelfde tijdzone, dus geen jetlag, maar toch.....

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 16 mei 2019 - 12:53

...toch heftig. Het zijn gevulde UN-dagen...

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 16 mei 2019 - 18:02

Nou dat valt toch wel mee? Business class vliegen, niets te doen thuis qua boodschappen koken etc.. Gereden worden, ijskast is gevuld en vandaag gewoon een werkdag. Als ik terugkeer can een zakenreis ga ik ook gewoon dezelfde dag (als ik op tijd land) of de dag erna weer naar t werk en denk dat veel anderen dat ook doen en bovendien denk ik Maxima we de vrouw niet naar is om lui op de bank bij te komen. Ze krijgt energie hiervan

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 16 mei 2019 - 20:33

Mee eens. Echt alles wordt voor haar geregeld. Onnodig om te benoemen wat. Net terug uit Ethiopië en nu weer fris en fruitig in Amsterdam moet in principe geen probleem zijn, lijkt me :-)
Ik denk ook dat ze van dergelijke “klussen” juist energie krijgt.

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 16 mei 2019 - 19:14

Precies, en ze heeft gewoon haar nachtjapon aangehouden. Relax...

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 16 mei 2019 - 19:22

Hahhaha

afbeelding van Luisje61

Luisje61

donderdag 16 mei 2019 - 18:09

Haha Doro, ik dacht niet ook. Durfde het niet te schrijven uit angst dat ik te negatief zou zijn en eventuele represailles vanuit een onbekende hoek.....;) ;)

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 16 mei 2019 - 19:22

Een bekende hoek....

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 16 mei 2019 - 19:47

Ja wie weet is die “onbekende” Maxima zelf wel haha ;) Eigenlijk suggereert ze dat min of meer.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?