Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdag 7 december in De Beurs van Berlage in Amsterdam de vijfde IGNITE conferentie van de Nederlandse ontwikkelingsorganisatie SPARK. De conferentie ‘Rebuilding Futures’ richt zich op ondernemerschap en hoger onderwijs in de wederopbouw van landen na conflictsituaties. Koningin Máxima is aanwezig in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Volgens SPARK is het belangrijk dat landen tijdens en na conflictsituaties zo snel mogelijk beginnen met hun wederopbouw. Het bieden van lange termijnperspectief aan jongeren speelt hierin een grote rol. De ontwikkelingsorganisatie ondersteunt dan ook onder meer studenten die vanuit Syrië naar Irak, Jordanië en Libanon zijn gevlucht. Zij krijgen de kans om hun studie voort te zetten bij universiteiten en hogescholen in deze landen. Een andere doelgroep is ambitieuze ondernemers. In zowel vluchtelingenkampen, landen van opvang als tijdens de wederopbouw in eigen land weten zij nieuwe bedrijven te starten en ook banen te creëren voor lotgenoten.

Koningin Máxima noemt onder meer in haar openingswoord het belang van het creëren van een goed ondernemersklimaat, coaching van ondernemers en toegang tot financiering. Andere sprekers bij de conferentie zijn vertegenwoordigers van de International Finance Corporation (IFC), de European Bank for Reconstruction and Development, International Employers Organisation, onderwijsprogramma Al Fakhoora en enkele internationale bedrijven. Daarnaast zijn er workshops met internationale experts, ondernemers, beleidsmakers en vluchtelingen over ondernemerschap en hoger onderwijs. Koningin Máxima woont onder meer gesprekken bij over de rol van de private sector bij de vluchtelingencrisis, landbouwontwikkeling in crisissituaties en de rol van hoger onderwijs in de wederopbouw van Syrië.

SPARK ondersteunt sinds 1994 ondernemerschapsontwikkeling en hoger onderwijs in fragiele landen om een bijdrage te leveren aan stabilisatie en wederopbouw.

Koningin Máxima zet zich sinds 2009 als speciale pleitbezorger van de Verenigde Naties wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen, met inbegrip van de lage inkomensgroepen en kleine- en middelgrote bedrijven, toegankelijk te maken en hiermee hun kansen op economische en sociale ontwikkeling te vergroten. Sinds juni 2011 is Koningin Máxima erevoorzitter van het G20 ‘Global Partnership for Financial Inclusion’ (GPFI).

Outfit: koningin Máxima draagt tijdens de conferentie een blouse van zijde crepe en een zijden rok met een ongelijke roklengte en decoratieve potloodplooien. 


Foto: Monarchypress.com


Foto: Yvonne van Woudenberg


Foto: Yvonnevanwoudenberg

Máxima met de outfit in Argentinie, 2016. 

Nieuwjaarsontvangst 2017:

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Maxi

Maxi

zaterdag 09 dec 2017 - 15:01

Absoluut! Juliana heeft echt smaak..

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 09 dec 2017 - 13:07

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de outfit van de dame naast Maxima (foto in Argentinie) mooier vind.

afbeelding van Carolina

Carolina

vrijdag 08 dec 2017 - 20:38

Schattig!

afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 08 dec 2017 - 20:01

Mooie kindjes ,en wat zijn ze gegroeid ,mooie haartjes heeft Lieke al en wat is Jesse een echte jongen .Veel plezier tijdens de eindejaarsperiode .

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 08 dec 2017 - 13:36

Dank jullie wel <3 Lieke is een kopie van mij en Jesse lijkt sprekend op zijn vader.

afbeelding van Merel123

Merel123

vrijdag 08 dec 2017 - 13:22

Op het schoolplein hoeven ze niet te vragen wie jouw dochter is, als twee druppels water.....
En wat ik nog veel mooier vind, ze zien er zo gelukkig uit. Prachtig om te zien.

afbeelding van Frederike

Frederike

vrijdag 08 dec 2017 - 19:18

Wat een leuk stel! En inderdaad, jouw dochtertje lijkt erg op jou, dat komt door haar stralende lach.

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 08 dec 2017 - 15:49

Zo schattig..... Goed van genieten hoor! Ze zijn groot voor je het weet Josine!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 08 dec 2017 - 13:19

Ah, wat een schatjes, Josine! Nou alle reden om trots op te zijn!
En wat lijkt Lieke op jou, zeg!
Geniet van dit stel!!

afbeelding van JokeGram

JokeGram

vrijdag 08 dec 2017 - 13:09

Wouw, wat een prachtig stel! Begrijp dat je er trots op bent ;--))

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 08 dec 2017 - 12:53

Mooi! Je mag zeker pronken met die rijkdom!!

afbeelding van Maxi

Maxi

zaterdag 09 dec 2017 - 15:00

Schattig!

afbeelding van Kaat Mossel

Kaat Mossel

vrijdag 08 dec 2017 - 12:53

Een prachtig stel! En wat lijkt Lieke op jou, leuk hoor.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 08 dec 2017 - 10:00

Prachtige kleuren voor Maxima. Over hun 'drukke agenda': WA zei ooit dat hij de mooise baan heeft. Dat geldt vast ook voor Maxima..ik ga nu het toilet boenen. Fijne dag allemaal!

afbeelding van Maxi

Maxi

zaterdag 09 dec 2017 - 14:59

Hihi!

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 08 dec 2017 - 08:28

Eens met Mary. En knap hoe ze privé en werk combineert. Ik gun het gezin straks een paar weken met elkaar buiten de schijnwerpers.

afbeelding van Merel123

Merel123

vrijdag 08 dec 2017 - 07:43

Wat een mooie warme kleuren, heel geschikt voor deze tijd van het jaar.
Deze schoenen vind ik vele malen beter staan dan de schoenen met de enkelbandjes, die waren te fragiel onder deze rok. Enkelbandjes vind ik bij Maxima nooit mooi staan.
Prachtige jas, zou hem zelf ook wel willen.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

donderdag 07 dec 2017 - 23:11

Ik moet gelijk kijken naar de open hals van deze blouse. Brrr, als ik zo buiten ga lopen, heb ik morgen een zere keel.
Haha, ik ben altijd met een sjaal in de weer, zeker met deze kou. Maar goed, zij hoeft natuurlijk ook niet op de fiets ergens naartoe. De auto rijdt voor en je stapt zo naar binnen.
De outfit is niet mijn ding, maar het zijn wel mooie winterse kleuren. En inderdaad, de mantel gewoon aan! Beter!

afbeelding van karpathos

karpathos

vrijdag 08 dec 2017 - 07:30

Deze mantel staat stukken beter bij de outfit dan de kortere mantel die ze op 18 januari bij deze outfit over de schouders had gehangen.

afbeelding van Mary

Mary

donderdag 07 dec 2017 - 22:33

Niet mijn stijl maar totaalplaatje klopt!!

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 07 dec 2017 - 20:26

Ze ziet er verzorgd uit. Wel lijken de schoenen te zijn ‘uitgeknobbeld’. Op zich prima natuurlijk, uiteindelijk belangrijk om goed voor je voeten te zorgen, maar het is wel heel zichtbaar.

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 08 dec 2017 - 15:55

Als je goed voor je voeten wilt zorgen, moet je geen pumps dragen....

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/12/07/gooi-je-pumps-het-raam-uit-willemij...

Gooi je pumps het raam uit, Willemijn, Astrid, Annechien!

Ook mannen zien er op tv graag deskundig en aantrekkelijk uit, maar ze hoeven er geen pijn voor te lijden, schrijft Monique Gooren.

Pump en naaldhak. Als ik de vrouw op de werkvloer zo verbeeld zie, denk ik er een luie vormgever bij. Altijd een man. Want er is geen vrouw die de vrouwelijke professional reduceert tot een schoen. En zeker niet deze schoen. Wel eens op pumps gelopen?
Niemand draagt ze, omdat ze zo lekker zitten. Maar iedereen snapt waar ze voor staan. Hoe hoger de hakken, hoe meer je je benen uitstrekt om op je voorvoet te balanceren. Moet ik uitleggen hoe het voelt om op schoenen te lopen die je tenen samenpersen en je dwingen om met je volle gewicht op die paar middenvoetsbeentjes te steunen die daar niet voor gemaakt zijn?
Daar gaat het dan ook niet om. Dit schoeisel maakt je namelijk mooier: de hoge hakken forceren je in een houding die je benen langer en je borsten groter laten lijken. Om je evenwicht te bewaren, span je je buik en billen aan. Dat geeft alles wat je draagt meer allure, mits je je staande houdt. Pumps zijn voor van alles bedoeld, maar niet om op te lopen. Bij elke stap moet je immers nadenken hoe je je voeten neerzet. Ideale dinerschoenen: na een spectaculaire entree kom je alleen nog voor toiletbezoek overeind.

Verboden laarsjes
Ook bij het NOS-journaal moeten vrouwen hun deskundigheid benadrukken met pumps. Stel: je bent afgestudeerd in Meteorologie en Luchtkwaliteit aan de Universiteit Wageningen. Na wetenschappelijk onderzoek in Melbourne en Miami weet je nog meer van klimaat en het weer. Toch mag Willemijn Hoebert in elke uitzending de kijkers op hoge hakken vertellen wat voor weer het wordt. De manier waarop ze zich van links naar rechts beweegt, verraadt dat die pumps niet haar eigen idee waren. Maar de laarsjes waarop ze een stuk mobieler was, mogen niet meer.
Nu weet ik dat er een stylist is ingehuurd om de vrouwen (en mannen?) bij het NOS-journaal te adviseren over hun outfit. Toch is het me een raadsel waarom ze op torenhoge hakken beter hun werk zouden doen. En het stoort me. Want in de voorbeeldfunctie die Willemijn, Annechien en Astrid hebben, kunnen zij zichzelf ook op een andere manier presenteren. Rob en Marco hadden de pumps allang het raam uit gesmeten, als zij die moesten dragen. Ook mannen zien er graag deskundig en aantrekkelijk uit. Maar ze lijden er geen pijn voor. Dat zou ook voor vrouwen de norm moeten zijn.

Hoepelrok en corset

Wij hebben ons bevrijd van hoepelrok en corset. Twintig jaar geleden al stuurden modeontwerpers Paco Rabanne en Narciso Rodriguez mannequins op Birkenstocks de catwalk op. Sindsdien zijn mooi en comfortabel echter niet naar elkaar toe gegroeid. Om aandacht op tv te verdienen hebben vrouwen niet genoeg aan deskundigheid, maar moeten zij nog steeds zo aantrekkelijk mogelijk (voor mannen) in beeld komen.

Ik daag de dames van het NOS-journaal uit om als de professionals die ze zijn op tv te verschijnen in kleren en schoenen die lekker zitten en goed staan. Niet alleen voor alle jonge vrouwen die zich aan hen spiegelen. Maar voor alle kijkers van het NOS-journaal. Deskundigheid verdient geen hoge hakken. Deskundigheid verdient het serieus genomen te worden.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

maandag 11 dec 2017 - 19:34

Ik ben het zó met je eens!

afbeelding van Nova

Nova

zaterdag 09 dec 2017 - 08:03

Mee eens!

afbeelding van Maxi

Maxi

vrijdag 08 dec 2017 - 23:51

Woorden naar mijn hart. Schoenen met hoge hakken vind ik zielig staan. Overigens vind ik deze pumps van Maxima haar beter staan dan pumps zonder verhoging onder de voorvoet.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

donderdag 07 dec 2017 - 19:13

O, gelukkig, een prima outfit voor de gelegenheid. Opluchting dat het ook zo kan...Pumps en haardracht werken in dit geval ook mee.

afbeelding van Tina

Tina

donderdag 07 dec 2017 - 18:47

Ik vind het prachtig. En wat heeft ze een fantastisch figuur.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

donderdag 07 dec 2017 - 17:55

Wat kleur betreft klopt het gewoon.
Maar ik houd niet van zo’n rok

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 07 dec 2017 - 17:41

Wat prachtige foto's heeft Yvonne weer gemaakt!! Bedankt!

afbeelding van LiesG

LiesG

donderdag 07 dec 2017 - 17:09

Ik vind het prachtig en beter dan de vorige keer. Persoonlijk vindt ik dat de schoenen met bandjes die ze in Argentinië droeg haar benen korter en dikker maken dan ze in werkelijkheid zijn. Ik vind het totaalplaatje met de pumps van vandaag beter tot zijn recht komen!

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 07 dec 2017 - 15:18

De outfit an sich is best een beetje tuttig, maar door het losse (maar wel verzorgde) kapsel oogt het totaalplaatje toch vlot. Daarnaast wordt het totaalplaatje optisch minder in stukjes gehakt, doordat ze nu gewone pumps aan heeft. Veel beter!

afbeelding van Frederike

Frederike

donderdag 07 dec 2017 - 15:00

Grappig hoe we kunnen wennen aan een outfit, bij het commentaar toen ze deze rok de eerste keer droeg herinner ik me de term ‘gordijnen’ en werd Edouard Vermeulen herinnerd als iemand die ooit gordijnen ontwierp....
Misschien ligt het aan het seizoen, maar het is een warm en ‘stevig’ geheel, met de prachtige jas er bij (aan), mooi in deze tijd van het jaar. Ik houd ook van deze schoenen, vind ze er mooier bij dan de frêle schoenen met bandjes om de enkels die ze er eerder bij droeg. Overigens kende ik de term ‘potloodplooi’ nog niet, haha. Terwijl ik toch wel eens achter de naaimachine zit.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 07 dec 2017 - 15:19

Ik leerde de term van Joke Rozenbeek, de winnares van twee gouden naalden. Leuk hè. Ze worden zo genoemd omdat je er als het ware potloden in kunt steken.

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 07 dec 2017 - 13:47

De potloodplooien in de rok vind ik niet mooi bij deze stugge stof. De kleuren van de outfit zijn schitterend en passen prima bij het jaargetijde.

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 07 dec 2017 - 13:13

Mooie jas en fijn dat ze hem aanheeft. Ik heb overigens geen problemen met een jas over de schouders hoor, vaak wel zo handig.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 07 dec 2017 - 13:13

ook ik ben blij met een jas (ipv omslagdoek)
En dat ze de mouwen heeft gevonden!
Ik was geen fan van de blouse/rokoutfit, maar nu betere schoenen er onder en past de stof beter bij deze koude dag.

afbeelding van Arianne

Arianne

donderdag 07 dec 2017 - 12:29

Ja, ik vind het een mooie outfit. Geen wow-effect, maar dat hoeft ook niet bij deze gelegenheid. En wat vind ik dit super positief: ze heeft haar jas aan! Heel fijn. Ga zo door Maxima. Ze heeft er een mooi figuur voor.

afbeelding van Gerdien

Gerdien

donderdag 07 dec 2017 - 11:56

Leuke outfit. De schoenen passen er qua kleur niet bij. Die ze in Argentinië droeg staan er mooier bij. Ook haar haar had ze beter op kunnen steken, want nu oogt het wat slordig.

afbeelding van Maxi

Maxi

zaterdag 09 dec 2017 - 14:57

Dat de schoenen er qua kleur niet bij zouden staan, ben ik niet met je eens. Ik hou bovendien niet van te matchy-matchy. Dat is ook niet meer in de mode.

afbeelding van Fina

Fina

donderdag 07 dec 2017 - 11:56

Mooi plaatje. Leuk dat de rok verschil in lengte heeft. En ik ben gek op ruitjes.
De jas is prachtig.

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

donderdag 07 dec 2017 - 11:53

Ik vind de outfit leuker dan de vorige keer, was dat niet in Argentinië met de vrouw van de president? Ze kreeg toen bakken commentaar over deze outfit en wel in negatieve zin.
Het silhouette en profile ziet en toch wel heel erg mooi uit.
Qua drukte ben ik het met AnnekeM eens. Inderdaad al 2 bezoekjes/afspraken na de reis naar de Antillen, maar het bijwonen van de uitreiking Prins Claus prijs is alleen acte de présence geven en je daarvoor klaarmaken qua kleding/kapper, make-up. Vandaag een toespraak verwacht ik, het thema is haar uitgebreid bekend. Natuurlijk wordt er ook veel werk achter de schermen verricht ter voorbereiding waar wij geen weet van hebben, er is een staf die in alles voorbereidingen treft en adviseert.
Verder is er personeel op het paleis, dus geen zorgen over huishoudelijke dingen enzo, alles wordt gedaan. Ik gun het haar van harte, zou niet willen ruilen. Maar never een dull moment voor haar. Ze kreeg een interessant leven door haar huweljk met een Nederlandse prins.

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 07 dec 2017 - 11:44

Mooi geheel met de jas. Mijn favouriete kleuren.
Ben op zoek naar een jas, waar zou ze deze gekocht hebben.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 07 dec 2017 - 11:51

De jas is van Natan. Ze heeft m al vaker gedragen. Oa bij de ontvangst van het Chinese staatshoofd.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 07 dec 2017 - 11:43

Ze heeft haar jas AAN!! :) En kijk toch eens hoe mooi dat staat!

Deze rok vind ik helaas ècht niet mooi. De blouse wel, een warme rode kleur. De pumps van vandaag staan er ook echt veel beter bij dan de overdressed schoenen die ze in Argentinië droeg.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

donderdag 07 dec 2017 - 14:30

Helemaal eens.. De jas gewoon aan is nu zoveel mooier als die Halloween- mouwen.. Deze schoenen staan zeker beter.. Ik ben geen fan van de rok maar het gehele plaatje is heel goed gecombineerd!!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 07 dec 2017 - 11:20

Ik vind dit echt een prachtig geheel. Prachtige warme kleur. Mooie schoenen ook. Ik vind deze schoenen beter voor de tijd van het jaar dan de schoenen met de bandjes. En...ze had haar mantel AAN!! Heel goed!!

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 07 dec 2017 - 11:14

Dit vind ik mooi alleen die frons in de rok is een beetje raar , maar de kleuren en het model ja dat is mijn ding. Ik vind het goed dat ze alle dagen op pad gaat iedereen die werkt doet dat toch.

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 07 dec 2017 - 10:58

Wat een mooi plaatje! Prachtige kleuren ook.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 07 dec 2017 - 11:03

Máxima is lekker druk deze week. Zelfs op de verjaardag van Amalia!
Super dat ze dit werk met zoveel enthousiasme doet.
Fijne klerstkleuern deze outfit, alhoewel ik het qua model geen topper vindt. De schoenen met de bandjes die ze er eerder bij droeg vind ik leuker, maar dit staat prima.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?