Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdagmorgen 15 maart 2018 het expertisecentrum Endometriose in Balans in HMC Bronovo in Den Haag. Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdagmorgen 15 maart 2018 het expertisecentrum Endometriose in Balans in HMC Bronovo in Den Haag.

Endometriose is een aandoening waarbij baarmoederslijmvlies, dat normaal gesproken aan de binnenkant van de baarmoeder zit, zich ook buiten de baarmoeder in de buik bevindt. Dit veroorzaakt zeer pijnlijke menstruaties, die later overgaan in dagelijkse buikpijnklachten. Endometriose kan daarnaast blaas-, nier- en darmfuncties verstoren.

In het expertisecentrum wordt endometriose door middel van een holistische aanpak in multidisciplinaire behandelteams behandeld. De patiënt heeft daarbij de regie over haar eigen behandelplan. Initiatiefnemers zijn gynaecologen drs. Maddy Smeets, dr. Johann Rhemrev en dr. Jim English. Zij werken nauw samen met de medisch specialisten en verpleegkundigen van HMC. Op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en medische innovaties werkt het centrum samen met de afdeling gynaecologie van het LUMC en met de Medical Delta, waar onder andere de TU Delft deel van uitmaakt.

De opening van het expertisecentrum in Den Haag vindt plaats tijdens een symposium over de medische en sociale gevolgen van de ziekte. Na de openingshandeling krijgt Koningin Máxima een rondleiding door het centrum en spreekt zij met artsen en patiënten. Van 7 tot en met 14 maart wordt voor het eerst in Europa een Endometriose Week gehouden. In Nederland lijden circa 400.000 vrouwen aan endometriose.

Outfit: tijdens de opening draagt Máxima een zijden japon met decoratieve plooien en naden van modehuis Natan. We zagen de jurk een keer eerder tijdens een opening in Dordrecht. De vilten hoed  (fedora) is nieuw. 

Máxima met de japon en een andere hoed van grijs vilt in Dordrecht:

Meer lezen over de kledingstijl van koningin Máxima? Koop dan het boek 'De magie van Máxima'. 160 pagina's vol mooie kleurenfoto's en interessante teksten. 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Mary

Mary

zaterdag 17 mrt 2018 - 22:43

Geweldige hoed... hebben...!
Mooie kleurencombinatie.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

zondag 18 mrt 2018 - 20:14

Het rommelde de eerste keer ook al op de schouders, bij de mouwinzet, bij de buste en net onder de taille, hoor Kareltje :) lees de commentaren er maar eens op na!
Mooie stof, leuk idee, maar de uitvoering is .... naadje (of Natan :) ))

afbeelding van Helena

Helena

zaterdag 17 mrt 2018 - 13:23

Wat lijkt me deze jurk ongemakkelijk zitten door inderdaad die naden en de krapte.
Wat een verschillende meningen. Hoe kan dit. Iedereen ziet toch dat ie niet goed zit. Het totaal plaatje met grijs is weer wat anders.

afbeelding van Frederike

Frederike

zaterdag 17 mrt 2018 - 17:48

Misschien was het wel een ‘afstudeerproject’ van een stagiaire bij Natan. De opdracht had kunnen zijn ‘ontwerp een originele japon voor een koningin, geschikt voor representatieve doeleinden’. Door de naden doet het geheel wat amateuristisch en vergezocht aan, niet ‘de hand van de meester’. En onze Max heeft dan wel de moed om ‘em aan te trekken! Hoe weinig weten wij eigenlijk van hoe zoiets tot stand komt haha ...

afbeelding van Jantje R

Jantje R

zaterdag 17 mrt 2018 - 10:42

Op zich de kleuren combinatie vind ik mooi. Maar die Natan jurk is niet mooi. Het lijkt wel of je er alles doorheen ziet bij de borsten. De coupenaden zitten vreemd waardoor de japon trekt aan alle kanten
Jammer

afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 16 mrt 2018 - 16:28

Kleurencombinatie vind ik erg mooi. Maar het jurkje lijkt mij enorm krap te zitten. Ik zou er benauwd van worden als ik moest gaan zitten. De hoed vind ik prachtig. Jammer van die slierten. Ik vermoed dat het er s ochtends gekamd mooi uitziet maar het haar is zo dun dat het al snel weer piwkerig toont en dat maakt een armoedige indruk.

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 16 mrt 2018 - 14:49

Beroerd zittende jurk in een beeldschone kleur. En mooie hoed erbij. En jammer weer van dat slordige haar dat daar onderuit komt. Prachtige sieraden maar too much voor de gelegenheid. Dus ja, wat zullen we ervan zeggen? Ik houd het op 'typisch Maxima'.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

vrijdag 16 mrt 2018 - 11:33

Hippe, nieuwe hoed! Mooie kleurencombinatie, het mosgroen met grijze accessoires. Prachtige juwelen en schoenen. Alleen de jurk vind ik minder, helaas. Echt wat te strak en gespannen. En ik vind de ene naar buiten toe gestikte naad en de andere naar binnen toe gestikte naad (en dan ook nog allebei schuin lopend) niet mooi staan en veel te ver gezocht.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 16 mrt 2018 - 13:25

De jurk zit inderdaad wel erg strak. En persoonlijk vind ik deze kleuren wat saai, maar t past wel goed bij elkaar, en dat is slechts een kwestie van smaakverschil. In ieder geval vind ik deze hoed vele malen mooier dan de hoed die ze er de vorige keren bij droeg. En ik denk dat we wel kunnen stellen dat ze haar best heeft gedaan om er goed uit te zien ;).

afbeelding van Nienke Jasmijn

Nienke Jasmijn

vrijdag 16 mrt 2018 - 10:30

...en dat zie ik nog iets vreemds 'bobbeligs' boven de linker figuurnaad: Bloemetjes op haar bh??

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 16 mrt 2018 - 09:06

Prachtig plaatje van top tot teen. Ik hou van deze kleurencombi, het vergrijzde groen met grijze accessoires afgestyled.
Prachtige bijpassende sieraden, en absoluut niet over de top, zoals door een andere bezoekster hier wordt gesteld. :-)
Een opliggende naad of hoe dit ook in het vakjargon mag heten, vind ik mooi.

Wat een betrokken koningin hebben we toch. :-)

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 16 mrt 2018 - 09:52

:-)

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 16 mrt 2018 - 08:54

De hoed vind ik prachtig, en maakt dit jurkje een stuk minder mevrouwerig (in de tuttige betekenis van het woord) dan het signature-slagschip. Onthouden dus: tutte-jurk aan, dan hippe fedora op het hoofd. Die jurk... dat is een lastige. De kleur vind ik mooi, zelfs de glans vind ik in dit geval niet storend. En de naar buiten/binnen gestikte omgekeerde figuur-(nou ja, figuur...)naden: helemaal niet verkeerd (tamelijk ingenieus en eigenwijs zelfs). Maar het zit voor geen meter. Toch? De mouwen spannen over de biceps, de manchet kruipt in de elleboogholte, de schoudernaden hangen zeker een paar centimeter te laag, en rond het middenrif trekt het als een oude deur. De oorbellen zijn fabelachtig (en ik houd niet eens van parels!). De broche veuls te veul veur vandaag, en een beetje eng, het lijkt wel een minisabeltje (wat wil ze ermee, vraag ik me af..., maar nu draaf ik misschien door, waarschijnlijk wel).

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 16 mrt 2018 - 09:57

Ja dát is het, het is vooral de broche die teveel is, die hoort op een avondjurk van een zwaardere stof, óf op een mantelpakje of jurk van een zwaardere stof voor overdag voor een feestelijke gelegenheid. Hij is letterlijk en figuurlijk te zwaar voor op een jurk zoals dit van een dunnere stof.

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 16 mrt 2018 - 12:39

Dat vind ik ook, een broche voor een andere gelegenheid. Maar dat zegt natuurlijk niets over haar bedoelingen of, nog erger, haar karakter. Als het zo zou werken... Ik zie er ongetwijfeld soms (vaak?) uit als een volslagen idioot in de ogen van sommigen (en hopelijk fabelachtig in de ogen van anderen...), vanwege gebrek aan tijd, inspiratie, inzicht, of gewoon smaak. Maakt een mens ook mens, toch?!

afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 16 mrt 2018 - 08:48

M'n eerste reactie: wow! Mooi die hoed, mooi die schoenen en ze passen perfect bij de groene jurk. Die is ook niet verkeerd, maar wat zie ik nou her en der aan opstaande naden ter grootte van een bergketen? Is de jurk ingenomen omdat ze zo afgetraind is? Hoort het zo? Ik weet niet wie het bedacht heeft maar het staat helemaal niet. Zonder die gekke naden vind ik haar er erg leuk uitzien.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 16 mrt 2018 - 08:18

Deze hoed vind ik er veel mooier bij dan die van de vorige keer.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

donderdag 15 mrt 2018 - 23:54

Mooie hoed, staat beter dan die vliegende schotel. Het haar...ik hoop dat de kapper binnenkort tijd heeft. Een lage staart was beter geweest. De jurk is qua stof en kleur mooi, maar rare naden en verkeerde lingerie maken dat het slecht zit.

afbeelding van Frederike

Frederike

donderdag 15 mrt 2018 - 22:48

Prachtige kleur japon, verrassend mooi gecombineerd met grijs.
De achterzijde van de japon is/zit mooi (foto 20180315_6035 RBR) hoewel de naden een beetje trekken. Maar over de voorkant ben ik niet zo enthousiast.
De hals vind ik te hoog. En dan die twee heel vreemde naden, plooien (wat zijn het?) die de ruimte weghalen die daar juist nodig is. En geen coupenaden, hoe kan zo’n japon dan ooit mooi zitten? Hier speelt niet alleen een advies voor een andere lingerielijn, het is simpelweg te krap ‘daar’.

afbeelding van Suzanne

Suzanne

donderdag 15 mrt 2018 - 22:28

Veel te strak. Zit niet mooi! Maar wat een prachtige Koningin

afbeelding van Johannetta

Johannetta

donderdag 15 mrt 2018 - 21:58

Stralend!

afbeelding van Meike

Meike

donderdag 15 mrt 2018 - 21:21

Nee, geen mooie jurk. Gekreukt, te strak, gekke naden. Het model hoed vind ik wel leuk. Maar het totaalplaatje zegt me niet zo veel. Ik houd ook niet van die grijze parels, vind ze niet sierlijk..

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 15 mrt 2018 - 19:49

De burgemeester zou ik een stylist adviseren, er zijn voldoende mooie kledingwinkels en goede kappers in Den Haag.

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 15 mrt 2018 - 19:47

Heerlijke hoed, veel eigentijdser dan de schuine schotels.
Mooi gecombineerd met de groene japon, de schoenen, haren en juwelen vind ik prachtig. Misschien is een padded bh een goed idee onder deze jurk, maar verder heel charmant.

afbeelding van Wilhelmina57

Wilhelmina57

donderdag 15 mrt 2018 - 21:00

Mij kan de kleurcombinatie groen-grijs niet bekoren. De grijze wollen hoed vind ik erg winters, we gaan toch richting voorjaar? En kan iemand haar een goede lingerielijn adviseren?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 16 mrt 2018 - 13:21

Mag ik vragen wat jullie mis vinden aan haar lingerie? Ik zit heel goed te kijken door jullie opmerkingen, maar ik zie niet eens lingerie, dus ik ben eigenlijk wel benieuwd ;).

afbeelding van Wilhelmina57

Wilhelmina57

vrijdag 16 mrt 2018 - 14:16

We merken geen lingerie, of erg sober. Om het plastisch uit te drukken: je kunt zien dat de borst door de jurk steekt.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 17 mrt 2018 - 21:44

Ik vind het eerlijk gezegd nogal genant om zo op haar ondergoed ed te letten. Ik moest er niet aan denken dat mensen bij mij zo zouden gaan speuren ;). Ik zie dat puntje ook wel hoor, maar aan de andere kant zie ik 'm niet. 't Is vast haar zakdoek (waar ze een knoop in heeft gelegd om iets te onthouden) (grapje hoor)

afbeelding van Wilhelmina57

Wilhelmina57

zondag 18 mrt 2018 - 21:03

Ik reageer maar heel weinig op deze blog. Had het sumier omschreven toen er om verheldering werd gevraagd. Maar nu wordt het ineens gebagatelliseerd, en een grapje over gemaakt. Jammer.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 19 mrt 2018 - 10:50

Dank je wel voor je opheldering hoor! Het was niet mijn bedoeling om flauw te reageren, het spijt me als je het zo opgevat hebt. Maar het is wel mijn persoonlijke mening, dat ik het wat genant vind als daar zo op gelet wordt en dat ik er niet aan moet denken ze dat bij mij doen. En dat is uiteraard niet persoonlijk naar jou toe bedoeld, ik lees dat regelmatig hier. Iedereen moet dat uiteraard zelf weten, maar ik vond het zelf niet echt storend.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

maandag 19 mrt 2018 - 11:11

Ik keek ook gelijk naar het puntje, dus ik snap Wilhelmina wel. Toch denk ik niet dat het Máxima's boezem is die tekent, maar eerder een naad die beroerd is afgewerkt. Zo lijkt het althans, als ik de close-ups bekijk. Hoe dan ook vind ik het totaalplaatje mooi, maar zijn er wel details die wat afleiden.

afbeelding van Suus

Suus

zaterdag 17 mrt 2018 - 22:16

Ha Ha Ha, Twor. Ik vind je reactie passend, plezierig en gevat. Wat vaak zo is ;-)

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 17 mrt 2018 - 22:42

Grijns ;). Dank voor je leuke reactie, ik vat 'm maar op als compliment ;).

afbeelding van Suus

Suus

zondag 18 mrt 2018 - 20:53

Was zeer zeker een compliment!

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 16 mrt 2018 - 14:46

Dat dácht ik ook te zien eerst maar nee dat kan niet, je hebt het over een tepel maar die zou dan wel heel erg hoog zitten :-)

afbeelding van Krielie

Krielie

vrijdag 16 mrt 2018 - 12:02

Precies. De hoed is te zwaar bij de jurk. En een goede lingerielijn? Je kunt alles op maat laten maken. Ook lingerie.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 15 mrt 2018 - 18:16

Wat leuk dat ze weer voor deze mooie outfit kiest! Ik ben blij. De hoed past prima bij dit kapsel, maar echt mooi vind ik de fedora’s niet.
Met het grijs is het wel een koele combinatie. Ik zou het leuk vinden als ze een keer voor cognac of roze kiest om het een warmere uitstraling te geven

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 15 mrt 2018 - 17:02

Juwelen alsof ze naar een groot galabal gaat inplaats van een serieus bezoek aan een ziekenhuis, zegt weer genoeg....

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 15 mrt 2018 - 22:15

Ik mag hopen dat ze niet zo naar een bal gaat, zonder tiara en collier ;).

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 15 mrt 2018 - 20:17

En wat zegt dat dan?

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 15 mrt 2018 - 23:33

Wat het zegt, dat ze meer met haar uiterlijk bezig is en met juwelen loopt te pronken dan serieus met een ziekenhuis bezoek bezig te zijn.
Je zal zelden een andere prinses of koningin zien die tijdens een dergelijk bezoek met zulke grote juwelen lopen die meer bestemd zijn voor glamourachtige gelegenheden.

Buiten dat moet ik er wel bij zeggen dat ik die oorbellen geweldig vind, die heeft ze ook in het wit en zwart volgens mij, kan ze wisselen dacht ik, ik zou ze graag willen hebben ;)

afbeelding van yneke

yneke

vrijdag 16 mrt 2018 - 15:29

In vergelijking met The Queen valt het allemaal best mee. Ze is koningin en dat laat ze zien.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 16 mrt 2018 - 08:17

Oef wat scherp. En mijns inziens onterecht. Naar een bal zie je er overigens echt wel anders uit. Ik vind het heel gepast, voor een feestelijke opening, die ongetwijfeld erg belangrijk is voor degenen waar het om gaat. Dan is het ontzettend fijn als degene die het komt openen er verzorgd uit ziet en duidelijk een feestelijk tintje aan haar uiterlijk geeft. Die de opening zo te moeite waard vind, dat ze er speciaal wat juwelen voor uit haar kluis haalt! Zo zie ik het ;).

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 16 mrt 2018 - 12:44

Goed zo, TWOR! Een prachtig verzorgde koningin stond hier!
Zo overdreven veel juwelen droeg ze niet. Ze had maar 2 armbanden om ;-) Dat is wel eens anders!

afbeelding van Maaike

Maaike

vrijdag 16 mrt 2018 - 11:05

Heel mooi verwoord, TWOR !

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 16 mrt 2018 - 08:10

Bedankt voor jouw reactie en fijn dat je die oorbellen geweldig vindt, maar ik kan niet veel met jouw opmerking 'dat ze meer met haar uiterlijk bezig is en met juwelen loopt te pronken'. Ik denk ook niet dat deze opmerking terecht is, als ik kijk naar hoe ze over komt en waar ze zich voor inzet (voor én achter de schermen).

afbeelding van Suus

Suus

vrijdag 16 mrt 2018 - 08:00

Dat is dan jouw interpretatie denk ik. Zo overdreven zijn die oorbellen nu ook weer niet en bovendien is het een feestelijke opening. De hoed heeft mijn inziens ook een grote oorbel nodig.
Nog daargelaten dat haar sieradenkeuze niet een op een iets zegt over haar aandacht voor het werkbezoek.

afbeelding van Maaike

Maaike

vrijdag 16 mrt 2018 - 08:04

Wat een nare opmerking over het werk van Maxima. Ze wordt alom geroemd om haar interesse in de projecten die ze bezoekt en ze weet er heel veel van. Ze houdt zich dus echt niet alleen bezig met haar uiterlijk, maar bereidt zich goed voor. Er worden hier regelmatig opmerkingen geplaatst in de geest van "het lijkt wel of ze zomaar iets uit de kast gerukt heeft" (soms wel terecht), maar nu ze er beeldig uitziet en er echt werk van heeft gemaakt is het weer niet goed....

afbeelding van Tina

Tina

donderdag 15 mrt 2018 - 18:47

Overdrijf je niet een beetje Lina?

afbeelding van Tina

Tina

donderdag 15 mrt 2018 - 16:38

Heel mooi. Over het haar wil ik het niet hebben, daar wordt al genoeg over gezegd.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?