Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt woensdagochtend 8 maart 2017, ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag, een bijeenkomst van Stichting Single SuperMom in Amsterdam. De stichting, gericht op alleenstaande moeders, heeft trainingen Empowerment ontwikkeld. Koningin Máxima geeft het startsein voor deze trainingen.


Outfit Máxima: koningin Máxima draagt een nieuw, groen broekpak van Jan Taminiau. 

Klik hier voor een foto van Máxima. 

Clutch van Carlend Copenhagen: 

Afbeeldingsresultaat voor carlend site:modekoninginmaxima.nl

Máxima's broche komt ook van Jan Taminiau:

Laarzen van Sergio Rossi:

Afbeeldingsresultaat voor boots sergio rossi plateau

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van CarolinaMaria

CarolinaMaria

donderdag 09 mrt 2017 - 16:11

Prachtig broek, prachtige kleur, elegant, gelukkig niet weer zo'n Natan-jurkje, kortom: prima keuze. Het blijft wel wonderlijk dat iemand van deze status met piekhaar rondloopt, maar ach, haar lach maakt alles weer goed.

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 09 mrt 2017 - 14:26

Maxima vindt dat ze als koningin misschien moet opvallen en dat is haar gelukt met dit broekpak. Door onzekerheid?
Het is zwierig en mooi van kleur. Die broek is mode, kijk maar in de winkels. Ze kan toch niet als een grijze muis te voorschijn komen. De broche valt ook op en het haar idem dito.
Ze had de sjaal inderdaad zoals het model moeten dragen, dan waren er geen problemen geweest.

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 09 mrt 2017 - 11:37

de grote kever "op de sjaal valt wel echt op zou het niet kunnen dat ze die zo groot neemt om de sjaal vast te spelden zodat hij niet afvalt maar stevig vast staat dat kan minder met een klein speldje
oh ik lees juist dat Royal ellen ook al schrijft over de speld om te sjaal vast te zetten

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 09 mrt 2017 - 09:53

Ik ben erg laat met mijn reactie! Erg mooi broekpak, naar mijn mening. Maar ik ben met Mrs Duck eens dat ze het niet "nailde" :)

Op de een of andere manier draagt ze het niet goed. Niet met overtuiging. Met name ook toen ik de korte video zag, die Maria hierboven linkte, viel het me op dat ze met de sjaal aan het "hannesen" was. Die zat niet goed. Ze gooide hem opnieuw over haar schouder. Toen ze met z'n allen bij die knop stonde, hing de sjaal gewoon echt helemaal recht naar beneden. Niet mooi! Ik had gedacht dat de grote broche juist gedragen werd om de boel op z'n plaats te houden...

Haar uitstraling bijvoorbeeld toen ze het Etro-pak droeg bij het filmfestival in Rotterdam (als ik het me goed herinner?) vond ik veel beter!

Met een mooie (niet een "thuis-gedraaide") knot was het geheel ook veel mooier geweest. Het oranje broekpak zoals opgenomen in de eerdere log met speculaties wint het voor mij toch nog steeds. Ik kijk wel uit naar het pak van vandaag nog een keer op een betere manier! :) En: wel super dat ze Dutch Design droeg! :)

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 09 mrt 2017 - 09:44

Ik ving een gesprek op tussen 2 dames in de trein. De ene genoot van de stralende Maxima terwijl de ander sceptischer was. Die mevrouw zei alsof het leek dat Maxima extra haar best deed om leuk gevonden te worden om zodoende het dubieuze verleden van haar vader als minister te doen vergeten want ja, Maxima is zo'n leuke vrouw. Opmerkelijk dat meningen zo uiteen kunnen lopen niet alleen op kledinggebied maar ook op het voorkomen.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

donderdag 09 mrt 2017 - 13:06

@ Margriet: dat is inderdaad opmerkelijk. Ik heb ook wel eens een gesprek opgevangen (soms moet je wel meeluisteren, of je wilt of niet) waarin de één haar spontaniteit roemde en de ander het allemaal een toneelstukje vond ... zoveel hoofden zoveel zinnen. Je kunt het nooit iedereen naar de zin maken, dat blijkt maar weer eens.

afbeelding van car

car

donderdag 09 mrt 2017 - 08:49

De kleur is prachtig en de structuur van de stof is apart! Wel moet ik eerlijk zeggen dat ik het meer een luxe huispak voor een koningin vind...komt denk ik mede doordat het soepel valt en de hele grote omslagdoek in hetzelfde materiaal! Ben ik een fan? Nee! Staat het haar? Ja! En dan is het een kwestie van smaak! :))

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 09 mrt 2017 - 04:30

Ik vind de broche echt geweldig!

afbeelding van Maxi

Maxi

donderdag 09 mrt 2017 - 02:30

Ik vind deze kleur groen te warm voor Maxima. En ben het eens met andere reageerders dat ze het geheel te slordig draagt en dat de broek niet goed zit. De shawl was ook vreselijk gedrapeerd: ze had beter een voorbeeld kunnen nemen aan de manier waarop het model deze droeg. Mooie uitdrukking, dat nailen!

afbeelding van Paulien

Paulien

donderdag 09 mrt 2017 - 00:47

Ok, ik reageer niet vaak, maar waarom is het altijd zo negatief? Het is een geweldig pak, staat haar heel goed, haar is prima! Zit ons haar altijd perfect?
Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik haar al verschillende malen, live heb mogen meemaken, aan haar ben voorgesteld op recepties en een klein praatje met haar heb mogen hebben, voordeel van wonen op de diverse eilanden in Caribisch Nederland. Er wonen bijvoorbeeld op de Bovenwinden veel Amerikanen, die verwelkomen haar daar als een filmster, vinden haar mooi altijd en wensen altijd dat zij een koningshuis hebben zoals wij. Enig idee wat zij betekent voor Nederland? Wat zij voor Nederland doet? Ik vind het heel jammer dat deze leuke app geworden is tot veelvuldig negatief reageren op onze fantastische koningin!

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 09 mrt 2017 - 10:55

@Paulien: ik denk dat deze site onleesbaar zou worden als alle outfits steevast de hemel in werden geprezen. Juist de variatie in meningen zijn voor mij althans, de krenten in de pap.

afbeelding van Paulien

Paulien

vrijdag 10 mrt 2017 - 00:43

Nee dat begrijp ik heel goed, ik begrijp bijvoorbeeld haar keuze voor Natan niet altijd. Het gaat mij er om dat er vaak te persoonlijk negatief wordt gereageerd op met name haar uiterlijk, lees haar! Nederland op zijn smalst zal ik maar zeggen.

afbeelding van Paulien

Paulien

vrijdag 10 mrt 2017 - 00:43

Nee dat begrijp ik heel goed, ik begrijp bijvoorbeeld haar keuze voor Natan niet altijd. Het gaat mij er om dat er vaak te persoonlijk negatief wordt gereageerd op met name haar uiterlijk, lees haar! Nederland op zijn smalst zal ik maar zeggen.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 10 mrt 2017 - 06:39

Paulien@ Een kapsel maakt of breekt je nou eenmaal, een koningin hoort er verzorgd uit te zien, je bent het visitekaartje van Nederland en geen filmster die zich zulk haar waarschijnlijk wel kan permitteren!

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 10 mrt 2017 - 06:59

Het haar ís verzorgd.
Het model is alleen niet jouw smaak. En ik denk dat we dat inmiddels allemaal goed in onze oren hebben geknoopt ;-).

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 10 mrt 2017 - 16:13

Het haar is inderdaad in dit model geknipt, in een V-vorm van achteren en als je dan niet meer zulk dik haar hebt krijg je automatisch pieken, maar ik zie echt wel andere vrouwen lopen die dit model ook hebben. Een paar jaar geleden was het nogal in om je haar zo te laten knippen.
http://www.kapsels.net/haarvragen2/knipvorm-lang-haar.htm

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 10 mrt 2017 - 09:45

Jens@ Ik ben niet de enige die hier over valt, lees deze blog nog maar eens goed!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 09 mrt 2017 - 09:14

Paulien@ Allemaal mooi en aardig dat men Maxima daar verwelkomt als een filmster maar het één is het ander niet dat Maxima veel voor Nederland betekent daar zijn we het allemaal over eens maar dat wil niet zeggen dat je als koningin met zulk onverzorgd haar kunt verschijnen bij een werkbezoek, van een ieder die naar zijn/haar werk gaat wordt er verwacht dat die er verzorgd uitzien en al helemaal verwacht je dit van een koningin! Ik wou dat Maxima een keer het lef had om flink de schaar er in te zetten zodat heur haar wat opbloeit!

afbeelding van karpathos

karpathos

woensdag 08 mrt 2017 - 23:11

Josine, wat geweldig dat je de herkomst van de broche hebt kunnen vinden.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 09 mrt 2017 - 07:18

Met dank aan Sharien :)

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

woensdag 08 mrt 2017 - 22:52

Weer een heel enge broche ;) maar de kleur en de stof van het pak vind ik erg mooi!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 09 mrt 2017 - 11:00

Inderdaad, ik vind het ook een beetje een enge broche.

afbeelding van marinde

marinde

woensdag 08 mrt 2017 - 22:04

Heb vandaag eerst de reacties gelezen van een ieder en bezocht daarna de site van Robin Utrecht. Ik werd blij verrast door de foto's. Prachtig broekpak. Mooie kleur. De omslagdoek soepel gedragen. Mooie broche. Ik ben tevreden!

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 08 mrt 2017 - 22:04

Kijk, hier ben ik helemaal wég van. Eigentijds, goede pasvorm, geweldige kleur, eigenzinnig en stylish. Dit raakt voor mijn gevoel haar eigen smaak.
De haren en de bellen passen er prima bij, de broche vind ik afschuwelijk maar wel des Máxima's.

afbeelding van Fina

Fina

woensdag 08 mrt 2017 - 21:17

Heerlijk eigenzinnig en origineel broekpak. De kleur vind ik fantastisch de cognac kleurige oorbellen en broche staan er schitterend bij. De broche zelf vind ik helemaal niks. De sjaal of omslagdoek vind ik niet mooi gedragen had ze volgens mij nog even op moeten oefenen.

afbeelding van Margreet

Margreet

woensdag 08 mrt 2017 - 19:53

Nailen? Huh?

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 08 mrt 2017 - 20:32

Nailen?! Ik vind het zo jammer dat de Nederlandse taal verloedert. Worden dergelijke termen nou gebruikt om interessant over te komen?!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 08 mrt 2017 - 20:55

Nee hoor, als ik een uur lang Engelstalige sites lees gebruik ik soms ook automatisch Engelse woorden. Wen d'r maar aan, gaat in de toekomst echt niet minder worden ;)

afbeelding van Margreet

Margreet

woensdag 08 mrt 2017 - 21:15

Dat denk ik ook, Josine, maar ik vind het wel jammer. En nou weet ik nog niet wat "nailen" betekent... "To nail" betekent "nagelen", maar wat wordt er in deze zin dan bedoeld? Waarom niet gewoon zeggen/schrijven wat je bedoelt? Dit komt bij mij ook als interessantdoenerij over...

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 09 mrt 2017 - 08:35

Mee eens, Margreet. En ik blijf erbij dat het interessant doenerij is. :-). Nu weten we nog niet wat in deze context nailen (nagelen) betekent.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 09 mrt 2017 - 09:00

Henny@ Natuurlijk wel, Maxima weet deze outfit gewoon niet te dragen, zo simpel is het! Als zij het haar had opgestoken had het al een heel ander gezicht geweest, nu toont het rommelig aan alle kanten, gewoon teveel van het goede!

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 09 mrt 2017 - 09:37

Voor mij begint het te dagen.
Ik zou dus kunnen lezen, in gewoon Nederlands: wanneer je dit draagt "moet het hele plaatje kloppen".
Toch wil ik iedereen bedanken voor de vriendelijke discussie over een eigenlijk onbelangrijk woord.
Op deze manier doe ik graag aan de discussie mee.
Ik hou namelijk erg van het gewone Nederlands, en kan genieten van b.v. Kees van Kooten. Zo vind ik zijn woord "otofoto" voor selfie subliem gevonden. Ook kinderuitspraken zoals : een Antilope zou beter Voorlope kunnen heten of een kousenbroek voor een maillot, slim gevonden.
Maar ook de Engelse taal is erg mooi, met vaak onderkoelde humor die te horen is, werkelijk prachtig.

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 09 mrt 2017 - 15:44

Kees van Kooten is een held.
Vlamingen zijn een bron van inspiratie (regenscherm, kleedje, stipkip).
En Maastrichtenaren ook (sjiek (=super leuk of mooi)).
De Duitsers kozen dacht ik paar jaar geleden als mooiste woord Sehnsucht: smachtend verlangen, en zo klinkt het ook. Heerlijk.

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 10 mrt 2017 - 18:46

Merel, spelletje: weet je wat het Vlaamse woord (Antwerps denk ik) "vleespet" betekent?

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 08 mrt 2017 - 21:41

en ik maar moeite doen om engels te leren ik zit in het 2de jaar maar er zijn maar 23 lessen van 2 uur per jaar dus dit jaar nog 3 lessen te gaan ik vind ook dat er veel engels gebruikt word dus ik doe moeite

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 08 mrt 2017 - 21:56

You nailed it = je slaat de spijker op zijn kop

In mijn werk is bijna alles Engelstalig. Ik vind het soms best lastig mijn Nederlands echt Nederlands te houden. En ik vind Engels een geweldige taal, dat helpt ook niet ;)

afbeelding van Margreet

Margreet

woensdag 08 mrt 2017 - 22:08

Hi Merel,
Te "nailen" is gewoon geen Nederlands werkwoord. Wat "you nailed it" betekent, weet ik ook wel. In het bedoelde bericht kun je dit Engelse werkwoord echter niet op deze manier gebruiken, vind ik (als Neerlandica).
Ik vind Engels ook een heerlijke taal, as you know....

afbeelding van Maria

Maria

donderdag 09 mrt 2017 - 02:53

Aan niemand in het bijzonder@ In het geval dat we hier bespreken werkt die vertaling (de spijker op de kop slaan) niet bij hoe het in deze zin gebruikt wordt. In het Engels zou 'she nailed it' net iets anders betekenen. Bijvoorbeeld: mevrouw X wilde eruit zien als Jackie Kennedy, en dat heeft ze perfekt gedaan: she nailed it'. Of iemand krijgt 100% correct op een examen: 'he nailed it'. Dus zoiets als 'het zat precies goed' of 'het zat fantastisch'.

Maar in de zin die hier werd getypt zou het beter zijn om te zeggen 'she pulled it off'. Met andere woorden: het was riskant, ze heeft het gedurft, en het is goed afgelopen, het stond haar goed. Wat de schrijfster niet het geval vond, want ze vond het Max niet goed staan (thus, Max didn't pull it off). 'Het is haar gelukt (of niet)'.

Nog weer iets anders is 'she got away with it'. Ermee wegkomen. De draagster heeft een risico genomen, het is niet helemaal zoals het hoort, maar het wordt oogluikend toegestaan (of het wordt niet opgemerkt).

Als we willen zeggen 'je slaat de spijker op de kop': bij een toespraak waarbij iets heel precies moet worden uitgedrukt - dan kan 'you hit the nail on the head' betekenen 'je hebt het juist verwoord', of 'je hebt juist dat verwoord wat nog ontbrak - de kern van de zaak'.

Margreet@ Zo vind ik 'afgestyled' verschrikkelijk.

Orchidee@ Ik zou het vertalen met 'als je a, b, en c. op die manier wil dragen, moet je dat precies goed doen, en dat doet ze niet.

afbeelding van Margreet

Margreet

donderdag 09 mrt 2017 - 08:58

Thanks;)

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 09 mrt 2017 - 08:29

Dank Maria, leuk om te lezen! Taal is heerlijk!

Ik las het in bericht hierboven als 'als je outfit als dit draagt, moet het perfect kloppen'. Waarschijnlijk omdat ik 'you nailed it' alleen gebruik in de betekenis 'perfect verwoord'.

Waarom vinden jullie (Maria, Margreet, Orchidee) gebruik van Engelse woorden en anglicismen in het Nederlands een probleem? Ik vind het vaak grappig/creatief en zelden storend. Ben geen purist op dit gebied, wel op andere... ;)

afbeelding van Maria

Maria

vrijdag 10 mrt 2017 - 13:51

Ha Merel,

Taal is inderdaad heerlijk - en meerdere talen is een rijkdom :)

In antwoord op je vraag: ik vind dat het gebruik van woorden uit een vreemde taal leidt tot taalverarming in de originele taal. Dat is natuurlijk niet van deze tijd alleen. En daarom zijn etymologische woordenboeken zo leuk!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 10 mrt 2017 - 14:44

Maria@ Ik was voor de laatste keer in 2012 in Nederland en ik hoorde weer veel nieuwe uitdrukkingen net zoals de jaren daarvoor toen ik daar op vakantie was! Ik vind hetj ammer dat de Ned. taal zo aan het verloederen is! Waar ik bijvoorbeeld niet aan kan wennen als iemand iets "heel erg mooi" vindt, volgens mij kan dat niet, "heel" en "erg" samen, "heel mooi" moet toch voldoende zijn, men gebruikt het woordje "erg" vaak heel vreemd.

afbeelding van Maria

Maria

vrijdag 10 mrt 2017 - 15:09

Ha Eftichia :)

Even via Google opgezocht: https://books.google.ca/books?redir_esc=y&id=ilTCY6hePRkC&q=heel+erg#v=s...

De link (zie, daar ga ik al) leidt naar een boek in het Engels (Dubbel Dutch) over de Nederlandse taal waarin o.a. wordt uitgelegd hoe het met 'heel erg ...' zit :) De link zou je op pagina 100 moeten brengen, waar er daarover geschreven wordt.

Ik hoop dat de link werkt. Het hele boek is daar te lezen/na te slaan.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 10 mrt 2017 - 15:22

Maria@ Dank je wel, interessante link die zal ik opslaan! Woorden als link snap ik wel dat is typisch computer taal!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 10 mrt 2017 - 15:47

Maria:-)@Ah ja, natuurlijk, daar had ik even niet aan gedacht, weer bedankt, ik ben gek op talen! Vandaag probeer ik uit te vinden hoe Windows 10 Outlook werkt, een goede afleiding voor me, ik ben eigenlijk een beetje gaar ervan want het is zo anders dus ga even lekker wat kippensoep eten en wat rusten, nogmaals bedankt voor alle uitleg!

afbeelding van Maria

Maria

vrijdag 10 mrt 2017 - 16:04

Eftichia@ Rust en soep - belangrijk!

Ik hou het voorlopig maar bij Windows 7 en hoop dat vol te houden tot er iets 'na 10' komt ;)

Jij ook bedankt voor de uitwisseling :)

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?