Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van maandagavond 20 tot en met donderdag 23 januari het World Economic Forum (WEF) in Davos dat dit jaar 50 jaar bestaat. Zij doet dit in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA).

Het programma in Davos bestaat uit het bijwonen van een aantal plenaire sessies. Daarnaast voert Koningin Máxima bilaterale gesprekken met regeringsvertegenwoordigers van diverse landen en functionarissen van centrale banken uit onder meer Ethiopië, Ghana, Italië, Nigeria en Pakistan en spreekt zij met vertegenwoordigers van fintech organisaties en het bedrijfsleven over de stand van zaken van verbetering van toegang tot financiële diensten. Wereldwijd hebben nog altijd 1,7 miljard mensen geen toegang tot basale financiële diensten als een bank- of spaarrekening, verzekering, lening, pensioen of digitale betaalmethoden. Dit belemmert hen in hun economische ontwikkeling.

Koningin Máxima woont maandagavond het 2020 TIME 100 Davos Dinner bij. Aan de hand van het thema Next-Generation World: Shaping the Future bespreken deelnemers hoe hun activiteiten kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de nieuwe generatie volwassenen.

Dinsdag 21 januari houdt Koningin Máxima een korte openingstoespraak bij de lunchbijeenkomst Smallholder Finance as Asset Class van het International Trade Initiative (IDH). Woensdagochtend 22 januari opent Koningin Máxima de workshop Financial Inclusion Beyond the Individual: The Role of MSMEs. Digitale financiële diensten spelen een belangrijke rol in de ontwikkelingsmogelijkheden van het midden- en kleinbedrijf. Daarnaast heeft zij woensdag een overleg met het CEO Partnership for Economic Inclusion. Dit informele samenwerkingsverband van tien internationale bedrijven werkt aan projecten die financiële diensten voor hun klanten beter toegankelijk maken en daarnaast ook het marktpotentieel vergroten. De CEO’s van Ant Financial, AXA, Bharti Airtel, Mastercard, PayPal, PepsiCo, Rabobank, Santander Bank, Telenor en Unilever kwamen in januari 2018 op uitnodiging van Koningin Máxima voor het eerst bijeen tijdens het WEF.

Donderdagochtend 23 januari neemt Koningin Máxima deel aan een sessie van het Stewardship Board of the World Economic Forum System Initiative on Shaping the Future of Financial and Monetary Systems waar zij sinds 2016 lid van is. Ook is zij bij een werklunch van de Washington Post en Foreign Policy.

Koningin Máxima zet zich sinds 2009 als UNSGSA wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken en hiermee hun kansen op economische en sociale ontwikkeling te vergroten. Het gaat in het bijzonder om lage inkomensgroepen, vrouwen, kleine- en middelgrote bedrijven en kleine landbouwbedrijven.

Mode woensdagavond 
Outfit: Nieuwe rode japon met strikkraag. Naar de ontwerper wordt gezocht. 

Nieuwe tas van Valentino:

Mode donderdagmorgen
Outfit: Bekende bloemenmantel van Oscar de la Renta, een nieuwe witte blouse met aangeknipte sjaal van Natan, en een beige pantalon met wijde broekspijpen van Natan.
Klik hier voor een foto van het totaalplaatje. 


Copyright by World Economic Forum / Benedikt von Loebell

Een rode versie van deze blouse met aangeknipte sjaal heeft Máxima ook in haar bezit: 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

zondag 26 jan 2020 - 13:11

Er zijn leuke foto’s van Laurentien verschenen o.a. bij TWOR. Ze ziet er erg leuk uit inclusief haar en make-up.
Hoewel ik Max er in camel en crème goed uit vind zien, had iets meer make-up zoals bij de rode blouse wel gemogen. In het felle licht van foto 2 oogt ze wat grijzig in haar gezicht en vooral ook door de nude lippenstift.

afbeelding van Kitty

Kitty

zaterdag 25 jan 2020 - 15:34

Jaloezie en afgunst siert je niet meid.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

zondag 26 jan 2020 - 12:07

Voor wie is deze opmerking bedoeld?

afbeelding van oranjefan

oranjefan

zaterdag 25 jan 2020 - 08:59

Maxima had de afgelopen dagen prima outfits aan. Netjes en zakelijk, ik vind het goede werklooks. Losse haren kan daar ook prima bij. Het is waar dat het er wel gauw heel dun/piekerig uitziet. Ik heb eerder weleens geopperd dat ze het misschien korter kan gaan dragen, tot de schouders.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 24 jan 2020 - 23:14

Vandaag vroeg ik me af wanneer we weer eens die groenige jurk met al die gouden armbanden op de mouwen gaan zien.
Hoop snel

afbeelding van Daan01

Daan01

zaterdag 25 jan 2020 - 10:03

Je bedoelt van het staatsbezoek aan Ierland ?

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 25 jan 2020 - 15:14

Altijd mooi : crème met camel.
Ik denk dat ik t straks voor een familiebijeenkomst ook ga proberen.

Ik wil graag deze tas.

afbeelding van Marjet

Marjet

vrijdag 24 jan 2020 - 18:11

Het grappige van de afgelopen dagen is dat de 'voorspelling' van Josine goed is uitgekomen! Eerst een blog over haar kleding Oscar de la Renta en daarna eentje over laarzen. Hoop trouwens dat ze in Nederland de jassen vaker gaat dragen (of wie weet gewoon lekker in haar vrije tijd). De outfit van vandaag staat haar heel fris, ook in combinatie met de schelpen bellen.

afbeelding van sanne010

sanne010

vrijdag 24 jan 2020 - 16:42

Wat een heerlijk leven heeft die vrouw toch! Lekker de wereld rond! Lekker tutten en Valentino tasjes shoppen van een riante overheidsuitkering en geen flauwekul met belasting en toeslagfraude. En ondertussen ons fijntjes moraliseren over onze financien en economie. You go Max!

afbeelding van Marie...

Marie...

woensdag 29 jan 2020 - 14:38

Je hebt natuurlijk hartstikke gelijk. Ik voel me ook wel eens in de verleiding komen om zulke reacties te plaatsen. Maar daar is deze website natuurlijk niet voor bedoeld. Het gaat over de kleertjes. Verstandiger om je daartoe te beperken.

afbeelding van gambetta

gambetta

woensdag 29 jan 2020 - 14:53

Ja het blijft ingewikkeld die twee petten te scheiden wat betreft reactie.
Ik kan soms al die nieuwe aankopen gewoon niet meer aanzien in het licht van waar al die 'hoger geplaatste personen' zich dan mee bezig houden, zoals onlangs in Davos. Dan sla ik het maar over en kijk naar de dingen waar ik naar kijken kan voor mezelf.

afbeelding van Babs74

Babs74

zaterdag 25 jan 2020 - 17:13

En toch neem je de moeite een account aan te maken, in te loggen en te reageren. You go San!

afbeelding van Suyari

Suyari

zaterdag 25 jan 2020 - 09:56

Waar is de azijn in de reclame?

afbeelding van Gerwi22

Gerwi22

zaterdag 25 jan 2020 - 09:41

Wat zuur

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

vrijdag 24 jan 2020 - 23:55

....dit is wel een heel simpele beoordeling van de werkzaamheden van de Koningin.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 24 jan 2020 - 15:14

Ik vind de top zo in het wit een beetje een ski-pully/ thermoshirt. En dat icm het haar wat eruitziet alsof een muts op helm heeft gedragen en de trekkende broek die gewoon veel tekent vind ik dit een onflatteus geheel

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 24 jan 2020 - 14:03

Wat een super leuke look weer vandaag. Zakelijk hip, echt Máxima. Zou de broek geen onderdeel kunnen zijn van het pak met de leuke trui/ colbert die ze een paar maanden geleden droeg? Ik ben niet heel dol op dit soort tassen maar leuk dat we de mooie jas alweer zo snel te zien krijgen. Ze doet het goed, dit bezoek en niet alleen qua kleding! .

afbeelding van Birchwood

Birchwood

vrijdag 24 jan 2020 - 13:11

De combinatie met de broek vind ik heel erg mooi. Klassiek, zakelijk en door de blouse en jas toch des Máxima’s.
Ben benieuwd naar betere foto’s van de rode jurk. Wordt vast vervolgd ;-)

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 24 jan 2020 - 12:56

Ik vind de bloes in het wit veel mooier dan in de roestbruine variatie, komt denk ik omdat ik dat roestbruin somber vind.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

vrijdag 24 jan 2020 - 11:24

Ik vind dit een mooie look voor haar. Witte blouse, beige broek. Vind het chique staan. Voor in de zomer altijd een leuke frisse kleurcombinatie.

afbeelding van Molly

Molly

vrijdag 24 jan 2020 - 12:09

Ben ik het mee eens. Vindt dit de mooiste outfit van de afgelopen dagen.

afbeelding van Maria04

Maria04

vrijdag 24 jan 2020 - 10:51

De laatste outfit vind ik niet daverend, het draagt niks bij aan haar uiterlijk, de broek trekt bij de bovenbenen, niet netjes dus.
Wat kan het de koningin ook schelen, ze komt daar voor haar werk, wat ze heel serieus neemt, en niet om te pronken met weet ik wat voor nieuwste mode ook. Wat zal ze blij zijn( denk ik ) als het er weer opzit.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 24 jan 2020 - 10:58

Ik vind dit juist een heel mooie look. Aansluitende blouse met een leuke knipoog (de aangeknipte sjaal), een broek die bij de taille ook haar mooie figuur benadrukt, en ingetogen kleuren. Als ze nog even een kam door haar lokken had gehaald, zou ik deze look absoluut een dikke 8 geven :)

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

vrijdag 24 jan 2020 - 11:20

Dat heeft ze ook wel gedaan. Als je haar kapsel bekijkt op de foto waarnaar je verwijst voor het totaalplaatje (gettyimages) dan zie je een prima kapsel. Komt ook omdat haar haren daar achter haar oren zitten.
Ze heeft gewoon futloos haar wat snel piekerig is. Om die reden heb ik hier wel eens gepleit voor ietsje meer stylingproducten gebruiken, klein beetje fohnen (hoeft niet Barbieachtig) en even een hairspraytje erbij. Van een klein beetje krijg je echt niet direct een helmkapsel zoals Beatrix, maar het helpt futloos haar om er langer verzorgd en dus minder piekerig uit te zien.
Dit is geen kritiek, ik spreek uit eigen ervaring ;)

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 24 jan 2020 - 12:54

Anne-Roos, misschien gebruikt ze dat allemaal al en heeft het alsnog weinig effect. Heeft dus weinig zin om ergens voor te “pleiten” als niet bekend is wat ze met haar haar doet ;)

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

vrijdag 24 jan 2020 - 17:01

Je hebt gelijk, het is idd een aanname van mij dat ze niet zoveel dingen doet of gebruikt voor haar haar. Dat zullen we nooit zeker weten.
Laten we het er op houden, dat het is of ik in de spiegel kijk als ik niks aan mijn haar doe ;) Uit ervaring weet ik dat het niet blijft zitten zoals ik wil, het is dan slap en piekerig. En dus denk ik dat Maxima er ook niet veel aan doet.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

zaterdag 25 jan 2020 - 00:00

...wellicht kan H.M. de Koningin eens beginnen met eenvoudig het haar wassen en verzorgen in een goed
zittend kapsel, wat de naam dan ook verdient, of eenvoudig bij elkaar binden.

afbeelding van Lina

Lina

zaterdag 25 jan 2020 - 19:01

Wat zeg jij nou Johan, dat Máxima haar haar niet wast? ;)

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

zaterdag 25 jan 2020 - 23:55

Nee zeker niet...wil daar slechts mee zeggen, dat geen enkele vrouw met een dergelijk 'kapsel' op meetings
zou moeten verschijnen - half uurtje uittrekken voor het uiterlijk moet mogelijk zijn, al is de agenda
nog zo vol. Geldt ook voor een Koningin, welliswaar hier in andere funktie. Haar aanspreektitel verlangt het
nu eenmaal.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 23 jan 2020 - 20:25

Vandaag zijn de foto’s niet echt heel duidelijk helaas... Zag wel dat ze weer voor laarzen heeft gekozen vandaag. Mooi. Verder kan ik niet veel over deze outfits zeggen...

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 23 jan 2020 - 14:23

Pfff, rode jurk is aan de hand van deze foto niet te vinden. Er zijn honderden rode jurken met strikkraag. Hopelijk duikt er nog beter beeld op.

afbeelding van Merel123

Merel123

donderdag 23 jan 2020 - 19:36

Zou het misschien een rok met blouse kunnen zijn?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 25 jan 2020 - 23:59

Volgens mij is het idd een rok met blouse. Zie foto's ANP.

afbeelding van Daan01

Daan01

donderdag 23 jan 2020 - 16:07

Ben benieuwd idd

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?