Op de tweede dag van haar verblijf in Davos kiest koningin Máxima opnieuw voor een jumpsuit. (Of een broek met losse top?) Een zwarte dit keer. Met kant en een riempje in de taille. Naar de ontwerper ga ik op zoek. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 22 jan 2016 - 18:29

ik vind de jumpsuit heel mooi in ieder opzicht mooier dan de jurk die bruin en grijs is vooraan anders dan achteraan
ik vind het goed dat ze de modehuizen steunt maar dan een beetje meer iedereen zijn boterham laten verdienen met een mooi h&metje of c&atje heb ik geen probleem en er zijn nog goedkope en onbekende ontwerpers er zijn er hele mooie ontwerpen bij daar kunnen wij ook van genieten dat is ook leuk en de centjes die ze daar mee bespaard naar de minderbedeelden

afbeelding van heleen00

heleen00

vrijdag 22 jan 2016 - 15:57

Ik vind hem heel mooi!!!!

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

vrijdag 22 jan 2016 - 13:53

Nee..vind het niet mooi. Te smal van boven, te breed van onderen.

afbeelding van Annelie

Annelie

vrijdag 22 jan 2016 - 16:27

Ik vind de jumpsuit an sich best leuk, vooral dat kant, maar ik vind hem Máxima ook niet mooi staan om dezelfde reden als Marianne.
Is dit toevallig niet dezelfde jumpsuit als die Stéphanie droeg bij de verjaardag van Groothertog Jean?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 22 jan 2016 - 16:29

Die had een V-hals, als ik deze foto goed zie heeft deze een rond hals.

afbeelding van Helena

Helena

vrijdag 22 jan 2016 - 12:42

Jullie verhaal klopt helemaal. Zijn wij de enige die dat opmerken?
Het is geen vergelijking,om daar te gaan pleiten voor de armoede in de wereld,
als je zelf in de duurste kleding loopt.
Wij zitten met open mond ons te vergapen. Ik wel. Ik kan dit niet kopen,
al gun ik Maxima het wel.

afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 22 dec 2017 - 09:39

ik vind dat jullie daar gelijk in hebben als alle konings huizen is wat weg gaven in plaats van de wereld rond te vliegen om overal te vertellen over het milieu ,ik zie ook graag mooie kleding maar die hoeft niet duur te zijn en dan kan ik meer genieten van een goedkope mooie jurk dan van een dure lelijke jurk .Iets goedkoop moois dat is pas een kunst.

afbeelding van Carolina

Carolina

vrijdag 22 jan 2016 - 13:51

Ik weet niet of het een kwestie van gunnen is. Ik heb al eens eerder hier geschreven dat ik niet begrijp waarom het allemaal zo kostbaar moet zijn. Ik begrijp bijvoorbeeld ook niet waarom prinsesjes (de kinderen dus) dure merkkleding moeten dragen, wat is er mis met een H&M-tje of een C&Atje? Hele volksstammen lopen erin tenslotte. En herdragen: dat mag ik toch hopen zeg met zoveel zo ontzettend dure kleding. Het zou werkelijk onwijs zijn als ze niet af en toe een hetzelfde aan zou trekken. Van mij mag dat best veel vaker. Ik vind het eigenlijk de laatste tijd (ik weet niet precies wanneer het begonnen is, misschien wel toen er allerlei blogs kwamen over de kleding van prinsessen en koninginnen) nogal jetsetterig en lichtelijk ordinair aan gaan doen als ik heel eerlijk ben. Ik zie veel liever mooie avondkleding, zoals laatst bij de viering van Harald. Al die designkleding, schoenen en sieraden voor alledag, tja, het staat in schril contrast tot de enorme hoeveelheden vluchtelingen die Europa nog steeds overspoelen. Het andere uiterste, ik weet het, maar je moet er toch niet aan denken om je huis en je haard en soms ook je vrouw en kinderen te moeten achterlaten.

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 22 jan 2016 - 15:01

Ik ben het ook met jullie eens, het is allemaal heel hypocriet (dat zijn mijn woorden dan wel natuurlijk). Ook al zou er maar een kleine geste gedaan worden bijvoorbeeld dat Bea haar AOW aan een goed doel schenkt (in eigen land aub) of dat WA en Maxima ergens vrijwilligerswerk gaan doen en niet alleen voor de camera's een handje toesteken, of gewoon een iets sobere levensstijl zouden hebben, dat zou al heel veel schelen voor mijn gevoel.

En het ergste van alles is dat al dat heen en weer gevlieg, geposeer en gebabbel totaal niets toe voegt aan wat dan ook.

Wat ik er nog even aan toe wilde voegen, is dat ik vind dat die mediacode opgedoekt moet worden, het moet gewoon mogelijk zijn het gaan en staan van de royals te volgen, anders ook geen centjes wat mij betreft. Maar goed, ook ik geniet van de kleding....... dat dan weer wel ;-))

Begrijp me niet verkeerd, ik hou op zich wel van de glitter en glamour van de koninklijke hoogheden maar alles moet wel transparant en verantwoordbaar (bestaat dit woord) zijn.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 22 jan 2016 - 15:14

Haha, ik wilde 'm als tegenhanger plaatsen, maar kon hem niet meer vinden. Super dat jij hem al geplaatst hebt. En ja, laat ik dan toch vanavond maar even de log schrijven over de kleding van Prinses Sofia van de afgelopen week. Opnieuw een H&Metje ;).

Maar ja, zij is Maxima niet he ;).

Enne... hypocriet, zijn we dat niet allemaal? Ik sta ook liever tien minuten onder de douche van dan 5 (sorry Laurentien ;) ). En zo heeft iedereen denk ik wel hypocriete dingen. Nou ja, dat hoeft niet per definitie hypocriet te zijn, maar op andere gebieden probeer je wel op te letten. Eh... wie krabt zijn bevroren autoruiten helemaal en start pas daarna de motor? Ik beken: ik niet... Oeps... NIet om iets goed of fout te praten, maar om even te laten zien dat er altijd meer kanten zijn aan een verhaal.

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 22 jan 2016 - 17:10

Wij normale stervelingen zijn ook hypocriet maar dan in het klein (5 minuten langer onder de douche). Maar royals zijn het in het groot: je bezighouden met de armsten der wereld maar je eigen paleis op kosten van de belastingbetaler verbouwen voor weet ik hoeveel miljoenen, speedboot, en al die andere voorbeelden die hier ook genoemd zijn.... Dat gaat even wat verder dan je ruiten krabben met een draaiende motor....

afbeelding van Jannie

Jannie

vrijdag 22 jan 2016 - 17:51

hi Elise en anderen,

Dat was natuurlijk ook wat ik bedoelde. Iedereen zal een beetje hypocriet zijn als het om het milieu, goede doelen, armoedebestrijdingen e.d. gaat. Maar het contrast is bij hen zo groot. Juist als je zo op de voorgrond treedt m.b.t. 'goede doelen', aan tafel bij talkshows, op de podia van grote forums en conferenties, kun je verwachten dat mensen op een gegeven moment vragen gaan stellen over je eigen levensstijl.

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 22 jan 2016 - 15:32

Ja maar TWOR jij houdt waarschijnlijk geen speeches voor anderen dat zij wèl die 5 minuten moeten douchen in plaats van die 10? Dat wordt er bedoeld met hypocriet denk ik als je begrijpt wat ik bedoel.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 22 jan 2016 - 15:39

Klopt hoor, ik vond mijn vergelijking ook een beetje scheef gaan (daarom zei ik: als dat hypocriet te noemen is) ;).

Maar, die houdt Maxima ook niet. Maar inderdaad, wel over microfinanciering. Tja, ik begrijp jullie punt, maar een beetje nuchter moeten we wel zijn. Maxima zet zich nl wel enorm in voor microfinanciering, weet daarvoor naar verluidt ook echt deuren open te krijgen. Dat is simpelweg het voordeel van haar functie (wat blijkbaar ook goed werkt, want inmiddels zijn Victoria en Mathilde sinds dit jaar ingezet voor een ander VN-doel, dus ze zullen zeker goede ervaringen hebben met Maxima's functie). Maar tegelijk heeft Maxima een representatieve functie, en daarom hoeft ze van mij echt niet perse in een H&Metje te gaan lopen. Al zou ik het voor de afwisseling best grappig vinden, en nee, dure exemplaren van €2.000 of nog meer hoeven van mij ook echt niet, begrijp me goed!

Ik snap jullie punt echt heel goed, ben het er enerzijds mee eens, maar vind het ook die andere kant hebben die ik hier boven beschrijf.

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 22 jan 2016 - 17:27

Ze verdient aan salaris en onkostenvergoeding ruim 900.000 euro; ik voel me als 'onderdaan' bekocht als ze in een H&M-tje verschijnt. Haar verschijning is de enige lol die ik heb aan het koningshuis, om eerlijk te zijn. En ook (juist!) in dure kleding kan ze duurzaamheid uitstralen: mooie kwaliteit, NL couturiers steunen, en nog jaren herdragen. H&M (etc.) is denk ik de minst duurzame optie die een ieder van ons ter beschikking heeft...

afbeelding van Paula

Paula

zaterdag 23 jan 2016 - 10:46

@Merel: vergeet niet wat het Koningshuis doet aan PR in het buitenland hè. Als zij meegaan op een handelsmissie zijn de opdrachten voor Nederland niet aan te slepen. Dat is iets voor onze economie waar jij ook indirect van meeprofiteert ;)

afbeelding van Merel

Merel

zondag 24 jan 2016 - 08:06

Er is naar mijn weten nooit bewezen dat een handelsmissie van een republiek minder opdrachten binnenhaalt dan die van een monarchie. Is naar mijn idee echt deel van het sprookje dat een koning/koningin in die zin meer opbrengt.

afbeelding van Janna

Janna

zondag 24 jan 2016 - 08:54

@Merel - Ben het helemaal met je eens. Kijk maar eens naar al die Duitse merken auto's die er in Nederland rondrijden (ik doe dat ook!) en alle wasmachines, drogers, koelkasten en noem maar op die veel Nederlandse keukens sieren. Het is de kwaliteit en gedegenheid die verkopen! En Duitsland heeft geen koninklijk huis (meer).

afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 22 jan 2016 - 16:21

Gaan die deuren open om hun verstand van zaken of om hun bekendheid?
Ik denk als dat laatste speelt ik niet blij zou zijn om gevraagd te worden..............

afbeelding van elise1

elise1

zondag 24 jan 2016 - 09:58

Natuurlijk worden ze gevraagd om hun bekendheid! Er zijn vast heel veel mensen die net zo veel of meer verstand van zaken hebben die niet worden gevraagd. Maar zo werkt het spel nu eenmaal....

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 22 jan 2016 - 16:29

Ik denk dat de deuren voor hen open gaan om hun bekendheid, maar dat ze heus niet iemand zullen accepteren die er geen verstand van (gekregen) heeft. Dus van allebei. Als het alleen om bekendheid zou gaan zou ik er ook niet blij van worden, maar ik denk dat het voor Maxima heerlijk is om een eigen baan te hebben naast het Koningin zijn.

afbeelding van Paula

Paula

zondag 24 jan 2016 - 06:18

Het is dubbel: doordat ze én royalty zijn én bijzonder gekleed gaan, genereren ze aandacht. En die zelfde aandacht kunnen ze gebruiken voor hun activiteiten voor goede doelen. Alleen kan het ook over de top gaan: peperdure designerkleding elke dag (Mw. Rania is zo'n exemplaar geloof ik) en dan op een symposium meebabbelen over de problemen van vluchtelingen. Dat gaat voor mij niet helemaal samen.

En wat de kids betreft: die kunnen júist in goedkopere kleding lopen. Omdat ze eruit groeien waar je bij staat en ze geen representatieve functies hebben. En kijk naar het Zweedse koningshuis: Victoria ziet er enig uit altijd en die dweept niet met design. Gewoon nuchter.

afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 22 jan 2016 - 18:13

Ik wil zeker geen discussie beginnen ,maar een; baan; naast; het koningin zijn...........??
Volgens mij is koningin zijn een baan !!
En zou ze heel veel kunnen betekenen in ons eigen land ,ze mag zeker er iets naast doen, maar ze is in de eerste plaats onze koningin ,als ik zie in Engeland hoeveel het koningshuis daar doet in eigen land, dan mogen ze ze er hier best een tandje bijdoen.
Zo vol zien de agenda,s er niet uit......

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 22 jan 2016 - 18:39

Vergeet niet dat in Engeland Elizabeth de regerende Vorstin is, Maxima en Mathilde (die nu ook voor de VN werkt) zijn dat niet. Ik begrijp je punt, maar deel je mening niet volledig.

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 22 jan 2016 - 14:57

Aha, ik dacht al eens zoiets gehoord of gelezen te hebben, helaas gedeeltelijk ook aan goede doelen in het buitenland, dat vind ik dan weer jammer, maar hoe dan ook een mooie geste. Nu is Beatrix denk ik een van de minst geldverslindende royals in NL.

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 22 jan 2016 - 14:34

Helemaal mee eens. Hypocriet, dat is het juiste woord. Zien en gezien worden, op plekken aar mensen die het voor het zeggen bij elkaar komen. Allemaal met een prive-jet er naar toe, dure kleren..... Afijn, zal wel zo moeten.

afbeelding van Gert

Gert

vrijdag 22 jan 2016 - 15:08

En wij houden dit in mijn ogen ook in stand door de royals te blijven volgen. Want zeg nou zelf, als er geen aandacht wordt besteed aan welke bijzondere gast dan ook op een symposium, dan worden zij ook minder of zelfs helemaal niet meer uitgenodigd. Naamsbekendheid en aandacht genereren, daar gaat het ook om als iemand uitgenodigd wordt.

Dragen wij dan ook niet ons eigen kleine steentje bij aan wat sommigen hypocriet gedrag noemen? En wat te denken van alle opmerkingen die geplaatst worden over wat een royal aan heeft bij gelegenheden zoals deze (let op dat haar! het maakt haar dik! wat onverzorgd! wat flets! sprankelend! top!)... is dat dan ook hypocriet gedrag? Lastig.

afbeelding van Jannie

Jannie

vrijdag 22 jan 2016 - 11:18

Redelijk neutrale kleding en dat lijkt me goed voor de gelegenheid. Wat een overdaad aan prinsen, prinsessen en koninginnen op al die conferenties en bij 'goede doelen-clubs' de laatste tijd. Van de week was prins Carlos op tv over circulaire economie. Ik kan het niet helpen maar denk steeds vaker: tja, en hoe leven zij zelf? Raceauto's, speedboten, veel vliegreizen, veel nieuwe kleding en producten... ben dan wel benieuwd naar dingen zoals: drinken zij fairtrade koffie, laten ze bomen planten om de CO2 uitstoot te compenseren, eten ze minder vlees, brengen ze glas naar de glasbak en zamelen ze plastic apart in, kopen ze producten die gerecycled of van de kringloop zijn? Practice what you preach, ik hoop dat de koninklijke families dat ook doen en niet alleen leuke speeches houden overal.

afbeelding van Gerdien

Gerdien

vrijdag 22 jan 2016 - 12:27

Ik loop ook met die vragen/gedachtes rond. Zo'n jas van duizend euro kan heel wat arme gezinnen in derdewereldlanden aan een maandinkomen voorzien. Ik las laatst in de krant dat de 62 rijkste mensen evenveel inkomen hebben als de 3,5 miljoen armsten bij elkaar. Een klein gedeelte van de oplossing voor het armoedeprobleem licht bij de prinsen en prinsessen zelf, geef gewoon wat weg! Steun een goed doel! Misschien doen ze dit al wel.... Een jurk van 25 honderd euro voor privé vind ik echt niet nodig. Hier sluit ik mezelf bij in, want het is natuurlijk heel makkelijk om naar anderen te kijken. Tot de rijkste 1% behoren immers veel Nederlanders. Het is haast ironisch al die koningen in Davos. Van onze aardeverwoesting zijn vooral dié arme mensen de dupe doordat hun oogsten mislukken et cetera.

Ik wil niet alleen maar afgeven op het koningen en prinsen. Naar mijn idee leven Constantijn en Laurentien best gewoon voor een prins en prinses. Zij hebben een redelijk normaal huis, en je leest niks over tweede woningen etc. Dat is bij andere prinsen en prinsessen in Europa wel anders ....

Dit alles neemt niet weg dat ik veelal van Maxima's outfits geniet. Herdragen vind ik in het kader van bovengenoemde zeer prijzenswaardig! Met twintig jaar herdragen vind ik haar nog geen armoedzaaier;-)

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 22 jan 2016 - 12:09

Vraag ik me ook dikwijls af. Ben het met je eens:-)

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 22 jan 2016 - 11:08

Voor wat ik zo kan zien ziet het er goed uit. Maar het gevaar met een jumpsuit is (als dat het is, ik zou het prachtig vinden als het een lange rok is) dat het er gauw een beetje ordinair uit ziet.

afbeelding van irisschut

irisschut

vrijdag 22 jan 2016 - 11:07

Ik vind dit echt een pláátje!

afbeelding van Maxi

Maxi

vrijdag 22 jan 2016 - 10:48

Zwart vind ik te hard voor Maxima en deze jumpsuit of wat het ook is, lijkt me wat onflatteus van model voor haar. Het maakt haar smal van boven, breed van onderen. Over haar haren zul je me nooit horen, ik hou van nonchalant!

afbeelding van Maxi

Maxi

vrijdag 22 jan 2016 - 10:48

Zwart vind ik te hard voor Maxima en deze jumpsuit of wat het ook is, lijkt me wat onflatteus van model voor haar. Het maakt haar smal van boven, breed van onderen. Over haar haren zul je me nooit horen, ik hou van nonchalant!

afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 22 jan 2016 - 09:00

Bovenstukje erg mooi ,maar ik ben geen fan van jumpsuits !!
Ik had niet gedacht dat er weer een seizoen met veel kantverwerking zou komen in de collectie van Natan, heb het eigenlijk wel een beetje gehad met kant !!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 22 jan 2016 - 08:30

Wat een druk programma heeft ze!

afbeelding van Maxi

Maxi

vrijdag 22 jan 2016 - 10:49

Kom, kom, leuk toch zo'n conferentie met allemaal toppers? En haar week
leek verder erg rustig.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 22 jan 2016 - 18:31

Ja is zeker leuk! En interessant
We zien haar constant aan t woord...Dus een active rol... niet in een zaaltje allerlei sprekers aanhoren. Betekent voor haar ook forse voorbereiding...Je moet goed in je verhaal zitten...en dat doet ze gezien haar uitstraling! .

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 22 jan 2016 - 07:47

De nieuwe collectie van Natan zit vol kant, dus het zou me niets verbazen als deze kleding daar een voorproefje van is.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?