Hare Majesteit Koningin Máxima is vrijdagmiddag 5 oktober bij de viering van twintig jaar Leidsche Rijn, de grootste nieuwbouwlocatie van Nederland. Momenteel heeft Leidsche Rijn als westelijk stadsdeel van de gemeente Utrecht 85.000 inwoners.

Leidsche Rijn is begonnen als een weiland van ongeveer 2500 hectare en de dorpen Vleuten, De Meern en Haarzuilens. De eerste paal van de nieuwbouwlocatie werd geslagen in december 1997 en in oktober 1998 kwam de eerste bewoner in de buurt Langerak wonen. Na Langerak zijn de buurten De Balije, De Woerd, Parkwijk, Terwijde, Vleuterweide, Veldhuizen, Grauwaart en Hoge Weide gebouwd. Centraal in Leidsche Rijn ligt het Máximapark, dat bijna net zo groot is als de Utrechtse binnenstad. De komende jaren komen er in diverse wijken nog 12.000 woningen bij. Als naar verwachting in 2030 het stadsdeel gereed is, wonen er ongeveer 110.000 mensen.

Onder het motto '20 jaar Nieuwe Buren’ vieren de bewoners van Leidsche Rijn met verschillende activiteiten de twintigste verjaardag van hun woonomgeving. Op 5 oktober vindt de officiële viering plaats op het Brusselplein, in het centrum van Leidsche Rijn waar een nieuw grootschalig winkelcentrum is ontwikkeld. Koningin Máxima maakt een wandeling door het centrum en spreekt met bewoners van de verschillende woonvormen die Leidsche Rijn kent, zoals de atelierwoningen in De Kersenboomgaard en het project Place2BU waar jongvolwassenen met elkaar samenleven.

Outfit: tijdens de opening draagt de koningin een bekende japon van groen kant uit de collectie van modehuis Natan. Haar vilten relevé is een ontwerp van Fabienne Delvigne. 

~~advertentie~~

~~advertentie~~ 

Máxima droeg de jurk eerder tijdens de uitreiking van de Prins Claus Prijs 2017:


Foto: PPE/Nieboer 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Arianne

Arianne

maandag 08 okt 2018 - 12:25

Een prachtige outfit in een hele mooie kleur! Inderdaad vind ik de broche een beetje raar laag opgespeld. De broche hangt bijna op haar boezem. Inderdaad dan weglaten, al is het een mooie broche.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

zondag 07 okt 2018 - 14:27

Mooi kleurtje. Perfect voor het najaar. De hoed is wat groot en grof en ik vind de oogmakeup wat te donker. Maar verder nette koningin in functie.

afbeelding van Carolina

Carolina

zondag 07 okt 2018 - 14:14

Het plaatje is goed, maar objectief gezien is de jurk te kort en te strak, zit de broche te laag en is de hoed net te groot.....

afbeelding van Merel123

Merel123

zondag 07 okt 2018 - 15:36

De broche had ze wat mij betreft weg mogen laten.
Hoger plaatsen zal lastig zijn ivm met de ondergrond.

afbeelding van Carolina

Carolina

zondag 07 okt 2018 - 18:49

Dan weglaten inderdaad.

afbeelding van Catharina Afra

Catharina Afra

zaterdag 06 okt 2018 - 22:58

Geweldig mooi allemaal! Jurk, hoed, handschoenen, prachtige bloemen, stralende koningin!

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 06 okt 2018 - 19:51

Groen staat haar prachtig, net als rood/oranje (tinten).
De schoenen zijn super. Ze struikelde over een tegeltje zag ik ergens, maar dat kan ook gebeuren met een lagere hak of platte schoen. De hoed vind ik iets te “zwaar” voor bij de jurk.
Verder heel elegant plaatje.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

zaterdag 06 okt 2018 - 17:42

@ Margreet, Max heeft vast genoeg tijd voor quality time met haar man. Naast haar werk heeft ze gelukkig veel ondersteuning in huishoudelijke taken dus bij thuiskomst, genoeg om samen beentjes in de lucht te gooien met een goed glas wijn.

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 06 okt 2018 - 17:40

Burgemeester gaat keurig gelijk op die steen staan zodat het niet nogmaals gebeuren kan. Knappe huppelredding hoor en bovendien niemand verwijtend aankijken haahha

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

zaterdag 06 okt 2018 - 10:40

Hebben jullie de vermakelijke foto’s van het Spaans koningspaar bij de Macrons gezien tijdens een tentoonstelling. Felipe is net een houten Klaas naast de soepelbewegende Macron en de wat afstandelijke Letitzia in een op zich mooie blauwe jurk die met baleinen omhoog gehouden wordt, wordt door mevrouw Macron (een beetje als Twiggy gekleed) eens lekker vastgepakt via een arm geven en een arm om Letitzia heen slaan. Het Franse joie de vivre spat ervan af.

afbeelding van Adeline

Adeline

zaterdag 06 okt 2018 - 15:10

Ja Margot, Brigitte is net terug uit Besancon met een nazomerkleurtje in een jurk goed van lengte! Was hier op t journal. Idd ze ontdooit mensen, lijkt me een interessante vrouw.

afbeelding van Shereen

Shereen

zaterdag 06 okt 2018 - 10:25

Ik heb haar eindelijk eens in het echt mogen zien! Ze zag er prachtig in het groen. Het totaalplaatje (grote hoed, kanten jurk, schoenen met plastic, de sieraden en bovendien haar warme uitstraling) klopt gewoon en oogt toch nog vele malen mooier dan je kunt zien op een foto.

afbeelding van Margreet

Margreet

vrijdag 05 okt 2018 - 22:58

Práchtig plaatje! Wat hebben we toch een heerlijke koningin! De kleur van die jurk, geweldig! Op zulke schoenen kan ik niet lopen hoor, de gedachte daaraan bezorgt me al kramp in de kuiten!
Ik liep zelf vanmiddag te wieden in mijn moestuin. Wát een supergeweldig najaarsweer! Ik was dubbel blij dat ík geen hakken aan had!
Nu lekker met een glaasje whisky op de bank; zou onze Max daar ook genoeg tijd voor hebben, quality time met haar man? Ik hoop het voor hen, is toch het belangrijkst.

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 05 okt 2018 - 22:00

Chique geheel, mooi verzorgd. Alleen de schoenen vind ik vreselijk met die plastic stukken. Ze kan er bovendien niet best op lopen, zag op foto's dat ze bijna onderuit ging.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

vrijdag 05 okt 2018 - 21:50

Ze ziet er erg leuk uit, haren opgestoken scheelt natuurlijk ook een stuk. Ik denk dat die schoenen met het plastic erg lekker zitten misschien soepele siliconen op het breedst van de voet? Mathilde had ze onlangs ook weer aan. Ik houd wel van ton sur ton accessoires. Jurkje blijft qua coupe natuurlijk een Natan, iets te kort en iets te strak bij in dit geval de heuppartij. Maxima had niet haar groenblauwe Pino jas mee maar haar beige knuffel, gedragen door haar hofdame, hetgeen erg vloekte bij het geel.
Omtrent dat filmpje met die hofdame, de auto kwam volg. mij van de verkeerde kant dus daar kon zij niks aan doen, maar verder nee qua kleding. Ik vind die oudere hofdame of secretaris ik weet het niet precies altijd geweldig, je moet op plaatjes zoeken naar haar ze blinkt echt uit in elegante onopvallendheid.

afbeelding van JokeGram

JokeGram

vrijdag 05 okt 2018 - 20:09

Top vandaag!

afbeelding van karpathos

karpathos

vrijdag 05 okt 2018 - 19:53

Máxima zag er vandaag tip top uit met prachtige juwelen.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

vrijdag 05 okt 2018 - 19:05

Mooie kleur, goed gecombineerd. Een klein minpuntje de pumps met dat plastic. Die hofdame in het geel vind ik niet zo mooi.

afbeelding van Adeline

Adeline

vrijdag 05 okt 2018 - 18:20

Sexy uitstraling, misschien door de combi kant en hakhoogte, erg geslaagd. De hoed past er prima bij.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 05 okt 2018 - 18:11

Wat een mooie kleur! Perfect voor het najaar. Ze ziet er koniginwaardig uit zonder teveel upsmuck. Struikelt ze nou op de foto's bij ppe????

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 05 okt 2018 - 18:41

ik denk dat t dunne hakje bleef haken tussen de tegels. Dat ben je even geblokkeerd.

afbeelding van Maaike

Maaike

zaterdag 06 okt 2018 - 09:20

Ze struikelde over een boven het wegdek uitstekende steen, terwijl ze naar het publiek toeloopt om handen te schudden.

afbeelding van Maaike

Maaike

zaterdag 06 okt 2018 - 09:20

Ze struikelde over een boven het wegdek uitstekende steen, terwijl ze naar het publiek toeloopt om handen te schudden.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

zaterdag 06 okt 2018 - 10:12

Knap dat ze dan toch overeind bleef op die naaldhakken! Ik zou direct in een spagaat beland zijn ;)))

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 06 okt 2018 - 09:53

minpuntje Leidsche Rijn

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 05 okt 2018 - 17:10

Prachtig plaatje weer. Kant, zo’n hoed en een opgestoken kapsel en daar staat Máxima in every inch a queen!

afbeelding van Linda_s

Linda_s

vrijdag 05 okt 2018 - 17:08

Opvallend dat de hofdame geel 'mag' dragen, zo is ze best opvallend. Of is dat handig zodat Máxima haar altijd kan herkennen ;)

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

vrijdag 05 okt 2018 - 16:44

Echt goed uitgekozen deze japon met prima.
hoed en mooie schoenen.
Heel mooi plaatje zo!!

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 05 okt 2018 - 16:22

Prachtige kleur. Zo mooi dat ik zelfs het inmiddels wat afgezaagde kant helemaal voor lief neem. De grote vilten hoed vind ik te zwaar bij dit jurkje. En de hakken van de schoenen te hoog. Maxima loopt op haar tenen met de billen naar achteren, dat is waarschijnlijk ook de enige manier om jezelf op die schoenen voort te bewegen, maar het ziet er zo ongemakkelijk uit. Ik pleit voor paar centimeter minder en een blokhak. Las net in de Linda dat blokhak weer ‘in’ is, bij laarzen weliswaar, maar ik hoop dat de winkels er mee gevuld worden. Staat ook een goed artikel in over Amalia, trouwens. Lekker weer ook. Ik heb een heerlijke zaterdagmiddag en hoop jullie ook!

afbeelding van Sjanine

Sjanine

vrijdag 05 okt 2018 - 16:53

Volgens mij staat jou klok 24 uur vooruit ;-)
Maar het is idd heerlijk weer!!
Je hebt gelijk 'kant' wordt te gewoon.. Omdat je het tegenwoordig zoveel ziet.. Maar dit is van dat grove kant.. Daarmee onderscheidt ze zich er wel mee..
Ik ben vooral blij met de 'verzorgde' look..
Niet te gekleed en maxima kennende nogal maximaal.. Maar gewoon netjes en zoals je van een koningin mag verwachten.

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 05 okt 2018 - 17:16

Ik ben net terug van vakantie en de dagen van de week kwijt, zoals het hoort ;)

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 05 okt 2018 - 15:57

Prachtig! Dit is weer een echte koningin! Hele mooie najaarskleur.

afbeelding van Frederike

Frederike

vrijdag 05 okt 2018 - 23:23

Helemaal mee eens!

afbeelding van Merel123

Merel123

vrijdag 05 okt 2018 - 15:10

Heel mooi!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 05 okt 2018 - 14:41

Zeer mooie outfit met hoed. Goede kleur voor een zonnige herfstdag. Kant past goed bij een feestje. Leidsche Rijn krijgt een echte queen op bezoek. Haha ik dacht met een gele jas erover...maar dat was de hofdame. .
Ik hoop dat de jurk nu minder gekreukt is dan de vorige keer.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 05 okt 2018 - 14:28

nee deze jurk vind ik echt niet mooi (meer). Een van haar vele kanten jurken ..

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 05 okt 2018 - 14:33

Zoveel kanten jurken heeft ze toch niet? :-)

afbeelding van Doro

Doro

zondag 07 okt 2018 - 12:36

Nou best toch? Deze, die andere groe/blauwige met korte mouw en vierkante hals, een kersenrode, een grijzige met grotere bloemen en dacht nog wel wat. Maar misschien heb ik het wel mis?
In bedoel dan die met armen in kant.
.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 08 okt 2018 - 13:23

Ja, aan die moest ik ook denken. Voor mijn gevoel zijn dat er relatief weinig, maar daar kunnen we over van mening verschillen natuurlijk ;)

afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 05 okt 2018 - 14:17

ja ik vind het ook goed uitgekozen ,het staat mooi bij haar .

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 05 okt 2018 - 14:11

Oh, dit vind ik mooi!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?