Hare Majesteit Koningin Máxima woont woensdag 6 november de 15e conferentie bij van de European Venture Philanthropy Association (EVPA) in de Fokkerterminal in Den Haag. Venture philantropy is een vorm van filantropie die gericht is op zakelijke investeringen voor het versterken van organisaties met een maatschappelijk doel. Deze organisaties krijgen zowel financiële als niet-financiële ondersteuning om hun maatschappelijke impact te kunnen vergroten.

Koningin Máxima neemt tijdens de conferentie het jubileumrapport in ontvangst waarin de EVPA de ontwikkelingen van de afgelopen 15 jaar beschrijft en vooruit kijkt. De filantropische sector is steeds professioneler en zakelijker geworden. In toenemende mate investeren ook grote organisaties als banken en vermogensfondsen in projecten en bedrijven die meetbare positieve effecten hebben op de maatschappij en het milieu.

Sinds de oprichting in 2004 hanteert de EVPA drie principes waaraan hun leden moeten voldoen: financiering op maat, meetbaarheid van de maatschappelijke resultaten en organisatorische ondersteuning van de projecten. Tijdens de conferentie staat het ‘handvest voor de toekomst’ centraal. In dit handvest heeft de EVPA tien uitgangspunten geformuleerd om de maatschappelijke impact van investeringen te optimaliseren. De deelnemers kunnen dit handvest tijdens de conferentie digitaal ondertekenen.

Mode 
Outfit: Top, mantel en jasje in ruitstof. Het jasje heeft afgeronde panden, de rok een asymmetrische roklengte. 
Ontwerper: Edouard Vermeulen van Natan 
Eerder gedragen: Ja, bij een congres over palliatieve zorg. Ipv een geruite top droeg de koningin toen een rode blouse met aangeknipte sjaal. 

De look met rode blouse: 

Deze gouden slangenring met rood/paarse edelstenen dook voor het eerst op tijdens de herdenking in Terneuzen (augustus 2019), en kwam vandaag ook weer in beeld: 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 09 nov 2019 - 22:50

Stralende koningin, mooie oorbellen en slangenring. Maar die top en die rok, not my cup of tea. Zo vergezocht, beetje Laurentien achtig. Niets voor Máxima.

afbeelding van Bea

Bea

zaterdag 09 nov 2019 - 16:16

Was aanwezig (zat op de eerste rij dus kon het goed zien:)) maar die eerste foto is niet van officiële opening EVPA. Het was nogal bizar dat ze daar aanwezig was en alleen een raport in ontvangst nam maar niet het woord kreeg. De katheder was van plexiglas en ze had haar jasje over haar schouders. Misschien was er een andere kleinere meeting waar ze wel heeft gesproken. Zou mij een beter gevoel geven dan haar alleen op te zien draven om een rapport in ontvangst te nemen.

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 07 nov 2019 - 17:45

Maxima vandaag weer in een ruit .
Ze draagt bij de uitblinkers lunch een eerder gedragen rok met rode blouse .

afbeelding van Marly

Marly

donderdag 07 nov 2019 - 13:32

De armband met haar naam vind ik niet mooi, beetje kinderachtig, in tegenstelling tot de andere prachtige armbanden die ik zo zou willen dragen, vooral die met de gekleurde stenen!

afbeelding van Marly

Marly

donderdag 07 nov 2019 - 13:30

Ja, dit is mooi! Mooier met de bordeauxrode blouse want het is wel erg veel ruit nu maar totaalplaatje is mooi! Kapsel wederom ook heel mooi en wat staat ze er weer krachtig, echt een eigentijdse koningin hebben we, maar ons bezit is ze niet inderdaad, wat iemand al opmerkte. Ze doet mooi werk waar je niet jaloers op hoeft te zijn want altijd in de belangstelling staan is niet leuk, ze zal haar privéleven daarom wel koesteren.

afbeelding van PK020

PK020

donderdag 07 nov 2019 - 23:46

@Marly, daag je Josine en mij uit? Met deze opmerking?
'....maar ons bezit is ze niet inderdaad, wat iemand al opmerkte.'

Ik heb genoeg van deze "discussie", 'niemand is iemands bezit', kom op zeg.... Blijf je kissebissen??????

Zijn we er nu echt klaar mee? Zoals iemand ook terecht opmerkte; ga ergens anders verder bekvechten, discussiëren, ....
Ik wil niet het laatste woord hebben maar ervaar jouw "in between opmerking" als not done.
En als het niet op mij betrekking heeft dan wel op een andere lezer;
get a life please!

Fijn weekend Marly!

afbeelding van Celeste

Celeste

donderdag 07 nov 2019 - 17:04

Marly, ik geloof oprecht dat ze de belangstelling héérlijk vind.
Maar op zijn tijd even wat minder, zal ze ook zéker waarderen.

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 07 nov 2019 - 13:24

Nee, niet mijn ding zo. Het zit slecht, zowel de rok als de top, en de kleur doet niets extra’s voor Máxima. Wel mooi gecombineerd met de accessoires.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 07 nov 2019 - 12:04

Is dat trouwens een nieuwe Armand met haar naam?

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 07 nov 2019 - 11:01

De stof is vast prachtig maar zo op de foto lijkt het een wat harde gladde stof. Vind het in elk geval op dese manier leuker dan met de rode mevrouwen blouse.
Een lange spijkerjas erover was misschien wel leuk... en dan met laarzen. Ach weet t ook niet, is ook wat gezocht denk ik.
Zwart zou er ook aardig bij kunnen staan, een van die zwarte jassen die heeft.

Ik hoop deze herfst/winter trouwens die licht jas weer eens te zien die ze droeg bij een herdenking, het was toen super koud en ze droeg er een shawl bij en dopje op.

Ook hoop ik die bruine suède jas weer eens te zien en de blauwe lammy.
Er is zoveel wat we niet meer teruggezien hebben eigenlijk. Die groene jurk met grote strik met dat vierkantjes patroon ok nogal charmant.

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 07 nov 2019 - 13:02

Die lichte jas , jaaa, die was zo leuk.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

woensdag 06 nov 2019 - 21:05

Het pak is niet mijn ding. Zag wel dat die eerder gedragen blouse dezelfde halslijn heeft als de blauwe jurk van Mathilde bij de verjaardag van Elisabeth. Dus even iets aardigs richting Natan, ik vind dat hij met die verschillende halslijnen (tops) en zijden blouse (Maxima) en jurk (Mathilde) en zo’n aangeknipte shawl die lengte brengt goed bezig is geweest.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 06 nov 2019 - 20:19

Ze heeft er duidelijk zin in in deze outfit. Ik vind m leuk zo op een herfstdag. En vaker de kapper langs op huis ten Bosch lijkt t. Zit mooi.

afbeelding van PK020

PK020

woensdag 06 nov 2019 - 20:08

Zozo , ruit op ruit op ruit op ruit... Argh....
Moet even wennen aan het beeld, paar keer gekeken maar ik blijf bij mijn eerste reactie; krachtig!

Qua belijning en patronen ervaar ik hier een p/krachtige outfit; zakelijk vooral.
Ik herken me in een eerdere reactie van een medelezer; 'inclusief rode blouse vind ik het mooier' > Maar vind ik dat echt?

"Mooier" wel, maar wat is 'mooier', gemakkelijk voor het oog misschien, laat ik alleen over mijn oog spreken voordat ik weer allerlei ongewenste geïrriteerde reacties krijg ;-)

Ik vind de look van vandaag stevig, down to earth, krachtig, ton sur ton, en totaal niet saaiig door de belijning; het lijkt wel een standbeeld, zorgvuldig gemodelleerd! En dan beweegt het ook nog, WOW! Ja mensen, weer een WOW door het effect, niet omdat ik het "mooi" vindt maar maar maar maar....omdat het k/prachtig overkomt.

TOP: make-up, accessoires, en geen hoed! > Deze leidt alleen maar af = bliksemafleider :-) Samenspel tussen oorbellen en de geweldige ring = een must voor het oog.

Geen TIP, wel een opmerking: Grappig, qua foto/beeld lijkt het bijna alsof Maxima als Shiva overkomt; in deze versie met
4 armen :-)

Indrukwekkend.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 06 nov 2019 - 19:55

Zelfs de Engelse kranten berichten over Queen Máxima’s show off ; vooral de glitter briljanten armband met haar naam, oorbellen en de snake-ring valt de Engelsen nogal op. Helaas wederom een rok met een m.i. slordig ogende vreemde ongelijke lengte. Het doet de mooie stof geen recht. Blijf het vreemd en nogal “gezocht” vinden.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

woensdag 06 nov 2019 - 19:34

Ja, de accessoires vind ik ook top.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

woensdag 06 nov 2019 - 19:30

Misschien een beetje veel ruit. Maar wel fris gecombineerd met alle rode accessoires, doet Maxima heel erg goed. Sieraden zijn mooi!
De combinatie met de rode blouse vind ik mooier.

afbeelding van Door1972

Door1972

woensdag 06 nov 2019 - 19:02

Ik vind die rok geweldig! Mis alleen de hoed!

afbeelding van Maria04

Maria04

woensdag 06 nov 2019 - 19:00

Mooi verzorgd, de koningin had er duidelijk zin in. Heel leuk met het rode tas en pumps.De sieraden heel apart, kan allemaal.Een driemaal Hoera voor koningin Máxima. Wat wel opvalt dat de koningin tijdens het spreken de woorden niet goed articuleert, ik kon haar niet goed verstaan, jammer !

afbeelding van Maria04

Maria04

woensdag 06 nov 2019 - 19:00

Mooi verzorgd, de koningin had er duidelijk zin in. Heel leuk met het rode tas en pumps.De sieraden heel apart, kan allemaal.Een driemaal Hoera voor koningin Máxima. Wat wel opvalt dat de koningin tijdens het spreken de woorden niet goed articuleert, ik kon haar niet goed verstaan, jammer !

afbeelding van 29novmode

29novmode

woensdag 06 nov 2019 - 18:48

Een asymmetrische rok vindt ik mooi, maar dan in een effen stof, geruite stof maakt het een rommelig geheel. De rode schoenen, tas en de oorbellen staan er mooi bij. Het haar achterover gekamd vindt ik Maxima goed staan.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

woensdag 06 nov 2019 - 18:16

Ik vind de rok nog steeds vreselijk. Ik houd niet van dat ongelijke. De ruit vind ik redelijk. De combi met felrood vind ik erg mooi en fris staan.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 06 nov 2019 - 20:19

Trendy chique, helemaal Máxima. Ik vind de outfit zo veel leuker dan met de rode blouse en hoed. Nu vind ik de asymmetrische rok veel mooier staan. Maar de rode blouse zie ik ook nog graag eens terug, dan met een mooie leren rok bijvoorbeeld. Prachtige oorbellen en wat een leuke ring!

Ik zag dat.ze vandaag ook nog bij SchuldenlabNL in Utrecht bezocht.

afbeelding van car

car

woensdag 06 nov 2019 - 16:44

Btw ik vind Natan een slechte ontwerper(voor onze koningin)! Denk dat je maar op 2 handen, geslaagde ontwerpen van hem kan opnoemen , die en fris en als gegoten zaten zonder al teveel poespas en plooien en printjes en gekken naden...

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 07 nov 2019 - 09:19

Op twee handen?? Ik red het nog niet eens op één hand ...! Ik heb zelf op atelier gezeten maar, och och, nog nooit zulk een slordig atelier/ontwerper gezien als Natan, hij knipt als “”” couturier””” zelfs dwars door stofpatronen heen, of laat dat misschien zijn medewerksters doen maar hij keurt dat goed, dat is een van de eerste dingen die je geleerd wordt als coupeuse; nooit maar dan ook nooit door een stofpatroon heen knippen, als echt niet anders kan dan móet je ervoor zorgen dat de stofpatronen op de naden aansluit zodat bijv. het voor-en achterpand naadloos (het woord zegt het al) naadloos op elkaar aansluiten. ik zie vaak bij Maxima dat dit niet aansluit en dus een halve vogel op de heup zit (coupnaad) en de andere helft van de vogel op de achterkant. Zie ook de ruitrok hierboven, een golvende baan van het onderpand maar de ruiten sluiten niet aan op het bovenhand, en dan ook nog die wibiertjespunten eronder, ziet eruit alsof er iets mis is gegaan en dan maar ff een lap eraan genaaid. Uitermate slordig. Maar het kan ook niet anders omdat er ruimte moet zitten in het onderpand voor bewegelijkheid, daarom begrijp ik al niet waarom Natan dit soort patroon van een ruit-stof heeft gemaakt.
Dit zul je nooit aantreffen in de coutures van JT of CLæs Iversen. En dit is nog maar 1 dingetje waar ik me aan stoor bij Natan, er zijn er nog veel meer te noemen.... .

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 07 nov 2019 - 09:43

Hennie, ik vind het ook onbegrijpelijk dat een dergelijk model rok in ruitjesstof wordt gemaakt, het ziet er echt als een rotzooitje uit.
Als een eerste probeersel van een hobbynaaister ;) (en zelfs die zullen vaak nog wel iets mooiers hebben gemaakt als eerste probeersel)

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 07 nov 2019 - 11:29

Ha Lina, ja ik kan er gewoon niet over uit dat Maxima blijft kiezen voor Natan na al die zichtbare technische flaters betreffende haar kleding. Dat zal haar inmiddels toch duidelijk geworden zijn mag ik aannemen! Ik kan daarom maar 1 ding verzinnen waarom ze bij hem blijft en dat is volgens mij omdat Maxima zo vreselijk veel kleding heeft en met de “laatste” mode wil meelopen en daarom veel aanschaft bij Natan omdat dat hij voor Maxima ””betaalbaar”” blijft (gebonden budget, betaald uit belastinggeld voor openbare optredens) en neemt ze de, wellicht in haar ogen, kleine foutjes op de koop toe. Maar er wordt vergeten dat er altijd mensen in het publiek zitten die het wel zien en zich wellicht zoals ik, zich hier behoorlijk aan kunnen storen omdat het ons werk is (geweest). Zeker als je je plaats mag innemen als koningin en dus vaak in het openbaar optreedt, vind ik dat de kleding onberispelijk moet zitten en zijn. Wat dus zeker niet moet zeggen dat het dan ook saai moet zijn, ik heb het hier dus puur over de technische uitvoering. Ik heb het dus niet over privetijd. Als ze dan een te korte of veel te krappe jurk aan wilt hebben dat zoekt ze zelf maar uit. Ik heb collegae gehad die het voor veel en veel minder geld nog dan Natan ervoor vraagt het veel en veel beter kunnen! Dit is echt het laatste wat ik erover wil zeggen, zonde van mijn energie die Natan ;-)

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 07 nov 2019 - 13:41

Hennie, er zijn nog onnoemelijk veel andere couturiers die ook niet de hoogste prijs zullen vragen, het is dus niet nodig dat ze foutjes op de koop toe neemt, ik kan alleen maar bedenken dat het haar niets kan schelen of het perfect is of niet.
Maar, zelfs als ik bij bijvoorbeeld bij C&A koop let ik op dat soort dingen en zal ik het niet kopen als dat soort dingen niet kloppen.
Aan de andere kant, vaak is de kleding van C&A dan nog beter...

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 07 nov 2019 - 13:08

Ik denk dat Maxima kiest voor gemak, bij Nathan kan ze in 1 keer alles aanschaffen .
Ik vraag mij wel af of Nathan de kleding ook zo aansluitend maakt voor haar of dat dit door anderen wordt gedaan
Een goede couturier zal hier toch niet in mee gaan.?

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 07 nov 2019 - 13:41

elisah, Er was een paar jaar geleden (online) een interview met Natan, daarin vertelde hij dat het Maxima haar keuze was om alles zo strak te hebben en dat hij dat zelf niet graag zo zag maar dat hij mee “moest” gaan met haar wensen

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 07 nov 2019 - 14:10

Okeee, vreemd hoor, ik dacht juist dat een ontwerper helemaal ging voor de juiste pasvorm en belijning .
Maar misschien durft hij een koninklijke cliënte niet tegen te werken/ spreken .

afbeelding van car

car

woensdag 06 nov 2019 - 21:23

Jaaa echt he! Neee ik vind het niet zuiver! En mosschien heeft maxima veel inspraak...maar een goede ontwerper geeft eerlijk advies en durft ook te zeggen als het niet gunstig zit of mooi staat, koningin of niet!

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 06 nov 2019 - 16:54

Maxima wil zelf graag dat haar kleding strak zit. Ik vind Natan ook heel vaak niet goed zitten of vreemde ontwerpen hebben, maar dat (te) strak zitten wil ze zelf.

afbeelding van car

car

woensdag 06 nov 2019 - 21:25

Jaa geloof ik! Maar dan alsnog zou ik achter mn ontwerpen willen staan...en als een koningin dan wil dat het zo en zo moet zitten..terwijl je ziet dat het geen 10 is..dan wil je dat toch niet verkopen! Bij mathilde vind ik het persoonlijker altijd al een stuk beter zitten/ in evenwicht

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 07 nov 2019 - 14:46

Maar is dat gevoel een half miljoen waard? Maw: als Máxima dat absoluut zo wil, zou jij dan geen kleding aan haar verkopen?

afbeelding van car

car

donderdag 07 nov 2019 - 17:49

Jaaa weet ik dus niet! Ze is natuurlijk een wandeld reclame paardje! En laten we eerlijk zijn...ik wil bijna alles van tamineau en iversen! Natan doet mn hart nie sneller kloppen!

afbeelding van car

car

woensdag 06 nov 2019 - 16:41

Vind het met blouse en hoed mooier! Maar ach! It doesnt matter! Niet alles kan een 10 zijn

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 06 nov 2019 - 16:32

Helemaal leuk .
Wat kan ze hier fijn mee combineren, deze top op een leren rok lijkt me ook mooi.
Volgens mij heeft ze een wat donkere rode leren rok .

afbeelding van Merel123

Merel123

woensdag 06 nov 2019 - 15:39

Deze combinatie vind ik mooier dan met de rode blouse, toen vond ik het een beetje ouwelijk.
Het model van de rok, daar ben ik niet zo weg van, komt denk ik door de ruit. Ik denk dat dit model in een effen stof beter tot zijn recht komt.

En ze draagt weer mijn favoriete oorbellen.

afbeelding van lieneke

lieneke

woensdag 06 nov 2019 - 15:24

mouw op mouw vind ik wat minder maar de stijl super

afbeelding van Marie...

Marie...

woensdag 06 nov 2019 - 15:12

Leuk, klassiek met een twist vanwege de asymmetrische rok. Fijn kapsel, mooie juwelen. Goed gedaan!

afbeelding van Cindy

Cindy

woensdag 06 nov 2019 - 14:34

Ze ziet er keurig uit, met rode blouse vind ik het ook mooier! Voor een rok met asymmetrie is een ruit niet zo geschikt!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

woensdag 06 nov 2019 - 14:34

De ruitstof is heel klassiek-mooi, de oorhangers zijn schitterend !! Mooie schoenen ook !

afbeelding van Molly

Molly

woensdag 06 nov 2019 - 14:28

Vind het leuk om de outfit weer te zien. Alleen op de 1e foto lijkt alsof de schoenen en de tas feller rood zijn van kleur dan de oorbellen. Dat vind ik jammer. Ben wel benieuwd welke kleur blouse hier nu nog meer bij past. Misschien een bruine of een crème kleurige of een grijze blouse.

afbeelding van Meike

Meike

woensdag 06 nov 2019 - 14:24

Ja geweldig. Leuk met dat felrode gecombineerd!! Ik snap wel dat sommige geen fan zijn van die asymmetrie in de rok! Maar als de rok op een lengte was geweest, was dit ook maar een saaie bedoening geworden. Ik vind dit totaalplaatje echt mooi.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 06 nov 2019 - 14:29

Deze zomer wordt de asymmetrische broek zelfs een trend. Ben heel benieuwd of Máxima zich daar ook aan waagt.

afbeelding van Lies

Lies

donderdag 07 nov 2019 - 17:02

... dan ga ik heel hard huilen!

afbeelding van Lies

Lies

donderdag 07 nov 2019 - 17:01

... dan ga ik heel hard huilen!

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?