Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van maandag 28 tot en met woensdag 30 mei de Republiek India als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Koningin Máxima bezoekt het land op uitnodiging van de regering. Het is een vervolg op het bezoek van 2014. Koningin Máxima richt zich onder meer op de voorbeeldfunctie van India op het gebied van inclusieve financiering. Uit de laatste cijfers van de Wereld Bank Groep (WB) blijkt dat nu 80% van de volwassenen in India een bankrekening heeft. Een grote toename ten opzichte van de 53% in 2014. Daarnaast is de kloof in de toegang tot een bankrekening tussen mannen en vrouwen verkleind van 20% naar 6%. Aandachtspunt blijft wel het daadwerkelijk gebruik van een bankrekening, van de 80% mensen met een bankrekening maakt 48% hier geen gebruik van (WB: Global Findex 2017).

India is al jaren actief om de toegang tot officiële financiële diensten voor iedereen mogelijk te maken. Het land doet dit onder meer door beleid te combineren met één digitale openbare infrastructuur waar zowel de overheid, het bedrijfsleven als particulieren gebruik van kunnen maken. Deze zogenaamde ‘India Stack’ bestaat uit drie hoofdelementen; ten eerste een biometrisch identiteitsbewijs (identiteitsnummer gecombineerd met een vingerafdruk en irisscan); ten tweede een ‘virtueel persoonlijk betaaladres’ voor de overboeking van een salaris of ontvangst van een sociale uitkering (combinatie van identiteitsnummer, bankrekeningnummer, mobiel telefoonnummer) en ten derde de koppeling van digitale betalingssystemen, ‘interoperabiliteit’, zodat bijvoorbeeld geld overmaken naar familie via het ‘persoonlijk betaaladres’ eenvoudiger wordt. In aanvulling op de India Stack heeft de regering van minister-president Modi in 2014 het ‘Pradhan Mantri Jan-Dhan Yojana’ programma gelanceerd. Dit is het nationale programma voor inclusieve financiering. Het heeft mede tot doel ervoor te zorgen dat iedere familie in India toegang krijgt tot een bankrekening.

Woensdag 30 mei bezoekt Koningin Máxima Mumbai waar zij aanwezig is bij een bijeenkomst van het ‘CEO Partnership for Financial Inclusion’. Dit informele samenwerkingsverband van tien internationale bedrijven (Ant Financial, AXA, Bharti Airtel, Mastercard, PayPal, PepsiCo, Rabobank, Santander Bank, Telenor, Unilever) kwam op uitnodiging van Koningin Máxima in januari voor het eerst bijeen tijdens het Wereld Economisch Forum in Davos. De CEO’s van de bedrijven spraken af dat zij hun kennis en ervaring op het gebied van inclusieve financiering met elkaar gaan delen en dat zij gaan samenwerken. Bij de bijeenkomst Mumbai zijn de lokale CEO’s aanwezig. Koningin Máxima heeft verder een gesprek met vertegenwoordigers uit de private sector in India over de ontwikkeling van klantgerichte financiële producten. Daarnaast brengt zij een bezoek aan de ‘dabbawala’s’. Dit zijn maaltijdbezorgers van warme lunches, een specifiek fenomeen voor Mumbai. De Dabbawala Associatie werkt samen met de digitale bank PayTM. Deze biedt de dabbawala’s een digitale bankrekening zodat klanten mobiel kunnen betalen. Dit is veiliger en bespaart tijd.

Outfit: Op de laatste dag van haar zakenreis naar India draagt koningin Máxima een bekende japon met wijde boothals en korte raglan mouwen van modehuis Natan.

Máxima droeg de outfit eerder in 2016 tijdens de doop van een cruiseschip en het staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Petra_68

Petra_68

maandag 11 jun 2018 - 20:45

Wat zag Maxima er fantastisch uit deze dagen! Ik houd van deze stijl!

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 31 mei 2018 - 22:32

O, dat is jammer! Heb niet alle reacties kunnen lezen door afwezigheid. Ik zag wel enkele reacties even n.a.v een opmerking van mij over de kleding van dag drie. Tja, ik vind soms heel veel dingen goed en mooi; dan zeg ik het ook. Soms ook niet; dan reageer ik soms met hoe ik denk dat het beter zou staan of dat ik vind of iets wel of niet passend bij haar functie is, of ik reageer helemaal niet. Maar goed; het spijt me als mijn opmerking wat mij betreft onbedoeld reacties oproept die een goede sfeer niet bevorderen. Dat is niet mijn bedoeling; excuus hiervoor. Ik ben echter niet verantwoordelijk voor een ieders eigen reageren. Maar goed, wat mij betreft, ik houd het even alleen maar bij lezen van de (goede) informatie van deze blog; veroorzaker van negativiteit of wat daar op lijkt wil ik niet zijn en daar wil ik me verre van houden.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 31 mei 2018 - 21:51

was vanmiddag niet online.
is er een troll bezig de emoties hoog op te laten lopen?

afbeelding van Molly

Molly

donderdag 31 mei 2018 - 21:07

Wat is het mailadres? Als ik kijk onder contactgegevens staat er dat ik geen toegang heb tot deze gegevens.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 31 mei 2018 - 21:12

En nu? Ik heb de pagina aangepast.

afbeelding van Molly

Molly

donderdag 31 mei 2018 - 21:22

Nou doet hij het weer.

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 31 mei 2018 - 16:50

Ik wil even iets verduidelijken want ik voel me toch niet helemaal lekker bij de discussie die hier nu gaande is. Mijn eerste reactie op Gambetta heb ik denk ik een beetje op het verkeerde tijdstip gegeven. Mijn opmerking was meer in het algemeen over Maxima’s optredens bedoeld. Ik vind in geen geval dat Maxima zich aanstootgevend heeft gekleed tijdens deze reis. Ik vind de blauwe jurk zelfs mooi maar niet geschikt voor deze reis omdat hij gewoon super doorschijnt. Ik vind het echt heel moeilijk om te omschrijven wat ik precies bedoel daar ontbreekt het bij mij helaas wel eens aan, dus ik laat het hier maar bij maar mijn reactie komt bekrompener over dan ik bedoel. Take it easy. Ik ben er faliekant op tegen dat Maxima zich gaat kleding in tentjurken en hoofddoeken, dat is juist niet wat ik zou willen. Het zit ‘m in de kleine dingen voor mij en die vind ik vaak ontbreken bij Maxima.

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 31 mei 2018 - 19:09

Het is makkelijk om elkaar verkeerd te begrijpen, maar ik vind dat je hierboven heel goed uitlegt wat je bedoelt, en ook heel mooi rustig reageert op de discussie. Als we het allemaal altijd zo doen (mezelf incluis) gaat het nooit meer mis!

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

donderdag 31 mei 2018 - 15:55

Hoezo past ze zich niet aan naar de afspraken die ze heeft. Je kan niet in een sarongrok en shirtje naar de wat zakelijkere ontmoetingen die ze op de agenda had staan. De plooien bij haar onderbuik vind ik niet zo flatteren. De schoenen zijn mij wel wat te hoog voor zakelijk gebruik. Dit is prima. Op deze vn-reis ziet ze er beter uit dan bij het staatsbezoek.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

donderdag 31 mei 2018 - 17:23

Eens voor wat betreft dat ze er beter uitziet nu dan met afgelopen staatsbezoek.

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 31 mei 2018 - 15:51

Past men zich aan onze cultuur aan? Is nog wel wat op aan te merken. Hier word ik echt recalcitrant van, Ze ziet er netjes uit en vaak past ze zich helemaal aan in vreemde en verre landen met haar kleding.
Stoffen, model, kleuren. En nu mag ze ook al zich zelf niet zijn en moet ze ingehouden lachen,.

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 31 mei 2018 - 15:51

Past men zich aan onze cultuur aan? Is nog wel wat op aan te merken. Hier word ik echt recalcitrant van, Ze ziet er netjes uit en vaak past ze zich helemaal aan in vreemde en verre landen met haar kleding.
Stoffen, model, kleuren. En nu mag ze ook al zich zelf niet zijn en moet ze ingehouden lachen,.

afbeelding van Nova

Nova

donderdag 31 mei 2018 - 15:06

Én een keurig model (uitdagend??) én donkerblauw én die ketting..... neu, mij te braaf. Iets spannenders, originelers, of 1 spannend onderdeel in haar outfit past beter bij haar.

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 31 mei 2018 - 12:23

Ik heb niet alle bijdragen gelezen, maar persoonlijk vind ik dit geen prettige jurk. Typisch Natan met die irritante plooi en te hoog in de taille, Jammer, want donkerblauw staat haar goed

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 31 mei 2018 - 11:55

Dit een aanstootgevende jurk? Ik Heb echt buikpijn van het lachen.....

afbeelding van Merel123

Merel123

donderdag 31 mei 2018 - 15:17

Als we geen minpuntjes kunnen vinden, dan zoeken we ze gewoon.
Bij de lichtblauwe jurk was het decolleté te diep en nu is de jurk aanstootgevend vanwege een te korte onderrok :-D))

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 31 mei 2018 - 19:05

Ik had iets over decolleté van lichtblauwe jurk gezegd; maar was echt meer op mezelf geprojecteerd. Ik heb iets meer boezem dan Maxima, en zou moet zo'n halslijn niet meer durven bukken, of me eigenlijk gewoon niet prettig voelen.. Betekent niet dat ik Maxima "niet netjes" vond (ze heeft niet te bukken, torent sowieso boven iedereen uit, en bij haar sluit het wat beter aan :) )

afbeelding van Els

Els

donderdag 31 mei 2018 - 14:39

Helemaal met je eens Jens. Zit mijn ogen te knipperen van verbazing, Waar hebben ze het over?
Doorzichtige onderrok? Mankeert er wat aan mijn ogen zeker.
Het is een heel nette, degelijk jurk en zeker niet aanstootgevend. Begrijp de discussie echt niet.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

donderdag 31 mei 2018 - 10:25

Leuke jurk staat Maxima prima. Schoenen daar houd ik niet en die ketting vind ik ook niet mooi. Niet nodig op deze jurk

afbeelding van Hutsefluts

Hutsefluts

donderdag 31 mei 2018 - 08:45

Top jurk en juist de onderrok halverwege haalt dat tuttige weg. Zelf had ik een ander schoentje uitgekozen.
Grappig dat ze weer of nog steeds dat koortje om haar arm draagt.

afbeelding van zara

zara

donderdag 31 mei 2018 - 06:29

Leuke jurk, fijne kleur, maar ik vind de onderrok tot halverwege het bovenbeen toch echt véél te kort.

afbeelding van Marja

Marja

woensdag 30 mei 2018 - 23:27

Zo mooi dit en zo goed passend voor de lastige combinatie van afspraken die ze vandaag heeft. Deels zeer zakelijk met vertegenwoordigers van allerlei organisaties en dan een veldbezoek bij de maaltijd bezorgers.

Als je een zakenreis maakt ben je als bezoeker altijd netjes gekleed anders dan bij een veldbezoek. Waar de losse stijl van gister heel passend is zou dat vandaag niet kunnen. Zeker in azie waar ze iets conservatiever zijn qua kleding dan bij ons. Het zijn de enige dienstreizen waar ik niet snel mijn drMartens aan zal doen. Dan komen toch ook de hoge hakken en het nette jurkje mee.

afbeelding van Marga

Marga

woensdag 30 mei 2018 - 22:22

Ik vond dit bij de doop van het schip al zo’n mooie jurk. Super leuk dat die ook weer in beeld komt. En die ketting is top!!

afbeelding van marinde

marinde

woensdag 30 mei 2018 - 20:22

Deze outfit behoort niet tot mijn favorieten. Wat saai en té klassiek voor een werkbezoek als dit. Ze heeft een korte onderrok onder de jurk en de jurk schijnt door. Dan zou ik dan weer niet dragen in India.

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 30 mei 2018 - 19:27

Jammer dat ze haar vrolijke, losse stijl van de afgelopen dagen niet heeft voortgezet. Dit is weer zo'n Natan-uniform....zucht. En ik mis ook een paar leuke draagbare schoenen in plaats van deze hoge, massieve peeptoes.

afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 01 jun 2018 - 07:05

Ik ben het eens met Elise1. Ik mis ook de losse stijl en de kleur is nogal donker voor zo'n zonnig land. Een wat mij betreft minder geslaagde dag.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 30 mei 2018 - 18:51

Wat een verschil met de stijl van gisteren. Never a dull moment with Máxima. Toch vind ik het lastig om haar stijl te vangen. 'Van alles wat' denk ik? Ik vind dat zij een geweldige inzet toont voor haar werk als Koningin en VN. Met haar glimlach is het ook wel heel lastig om dingen niet gedaan te krijgen denk ik;-) Chapeau Máxima. Overigens vind ik deze outfit te klassiek voor dit bezoek. En Natan kan ik inmiddels wel dromen.

afbeelding van Fina

Fina

woensdag 30 mei 2018 - 17:42

Wederom Top en haar haar ook zo mooi!

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 30 mei 2018 - 17:15

Knuffel in India.

Nee sorry, ik mis de lekker losse boho chic van de afgelopen dagen. Dit is een vrij suf jurkje (ik vind alleen de stof leuk) en die ketting, maakt het niet beter. Outfit die mijn tante mooi zou vinden (>75) en heel klassiek. Dit doet meer gedateerd aan dan de jurk uit 2004!

(ik bedenk net dat ik vandaag ook een jurk uit 2004 draag! Ha! Was bij mij wel iets eenvoudiger te vinden waarschijnlijk :) )

afbeelding van Sylvie

Sylvie

woensdag 30 mei 2018 - 17:14

In haar eerstejaren als prinses zagen wij een leuke vlotte jonge elegante chique vrouw,soms bekruipt mij het gevoel dat we gerust angst kunnen hebben dat ze qua kleding bij officiele happenings op margarete van denemarken gaat lijken En wat ik ook nog even kwijt wilde dat gedoe van dat inclusive gebeuren en de vn waar ze zich voor inzet en alle andere projecten ,waardoor zij niet bij het koningsontbijt kon zijn ,in de eerste plaats is zij de vrouw van onze koning en heeft ook nog de titel van koningin gekregen.,als je dan toch prioriteiten stelt.Verder volg ik deze site al jaren en vind het fantastisch,hoe snel we op de hoogte worden gehouden met fotos en feiten, mijn dank daarvoor.Toch wil ik nog even zeggen dat deze 2 mensen in binnen en buitenland fantastische vertegenwoordigers zijn en respect voor het werktempo wat zij hebben!

afbeelding van AR1991

AR1991

woensdag 30 mei 2018 - 19:13

Ik zou er voor willen waken dat we in een land leven waar je verplicht wordt dingen te doen of bij evenementen aanwezig te zijn omdat je 'de vrouw van bent'. Met die redenatie zou Máxima aanwezig moeten zijn bij elk evenement waar Willem-Alexander aanwezig is. Lijkt mij niet realistisch en ook niet wenselijk. De vergelijking met Koningin Margrethe gaat wat mij betreft ook niet helemaal op: zij hebben compleet andere stijlen, die op één of andere manier wel passen bij hun persoonlijkheid.

Ik vind het geweldig dat onze koningin (een titel die ze niet 'gekregen' heeft omdat volgens het Nederlands recht deze titel niet eens bestaat; zij draagt de titel koningin omdat haar man koning is. Dit noemen ze de titre de courtoisie) ook werkzaamheden verricht voor de VN. Zeker ook omdat je ziet dat deze werkzaamheden grote uitwerking hebben op levens van mensen in minder bedeelde landen. Máxima heeft sinds 2013 eenmaal de Koningsspelen gemist omdat dit samenviel met een VN-reis. Je moet het probleem niet groter maken dan het is.

Ik wil wel aansluiten bij je compliment aan Josine en TWOR (en alle andere gastschrijvers!): geweldig wat jullie neerzetten. Het is altijd weer een genot om op deze site te kijken. Chapeau!!!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 01 jun 2018 - 11:12

Dank voor je leuke compliment!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 30 mei 2018 - 17:10

Een echte Natan, een klassieker: boothals, strak op de borsten en maagstreek, en van die plooien. Kan eigenlijk al snel voor allerlei events. Ik denk dat ze voor deze outfit heeft gekozen en m wat sjieker heeft gemaakt met de high heels omdat ze met vertegenwoordigers van grote bedrijven ging vergaderen. Dan kun je geen omslagrok met T-shirt aan, vind ik.
Op deze foto zit haar haar netjes. De ketting maakt het weer wat informeler, in plaats van een parelketting in de hals.
Prima outfits op deze reis. Haar enthousiasme in combinatie met het aanspreken van bedrijven, regering etc brengt de mensen hoop ik, wat verder in het regelen van hun financien.

afbeelding van Iris

Iris

woensdag 30 mei 2018 - 16:37

De jurk is zeker leuk, de ketting ook. De schoenen zijn inderdaad niet passend, zeker geen peeptoes (ik houd wel van peeptoes) daar ligt het niet aan). Haar haar is redelijk slordig, klein moeite om een nette staart te doen doe ik zelf ook elke dag omdat het weinig moeite kost.

afbeelding van Djuuls

Djuuls

woensdag 30 mei 2018 - 16:17

Maxima hoeft eigenlijk geen nieuwe kleding te kopen. Ze heeft zoveel mooie dingen in de kast hangen, nauwelijks gedragen. Ze kan nog jaren vooruit met shoppen in haar eigen kast! Veel beter dan het zoveelste nieuwe Natan jurkje. Oké af en toe een mooie galajurk van Taminiau erbij dan :-)

afbeelding van Snijders

Snijders

donderdag 31 mei 2018 - 05:14

Mee eens. Ze heeft veel kleding. Daar zit heel veel bij wat herdraagbaar is.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 30 mei 2018 - 17:23

Grappig is dan weer wel dat wij allemaal laaiend enthousiast zijn over het herdragen van deze Natan jurken ;-)

afbeelding van Frederike

Frederike

woensdag 30 mei 2018 - 20:05

De Natanjurken die niet van zijde ( of een daarop lijkende stof) zijn vallen veel beter en die droeg ze de afgelopen dagen. Prachtige jurken/sets!

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 30 mei 2018 - 20:19

Ja, ik vind ze prachtig die Natans van de afgelopen dagen. Deze ketting staat er prachtig bij. Waar is de ketting van gemaakt? Weet iemand dit?

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 30 mei 2018 - 15:51

Wederom leuk! Wel jammer dat ze er geen leuke flatjes bij draagt, dan was het voor mij nog beter geweest.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

woensdag 30 mei 2018 - 17:06

Eens! Ik probeerde het echt om helemaal positief te zijn en vind het een leuk jurkje todat ik weer teleugesteld werd in die schoenen, jammer maar aan de andre kant; ik hoef de pijn in die voeten niet te voelen :-)

afbeelding van Snijders

Snijders

woensdag 30 mei 2018 - 15:53

Voor werkbezoeken in Nederland is deze stijl kleding prachtig. Bij iets meer officiële aangelegenheden zoals bv. een staatsbezoek hoort vind ik wel wat formelere kleding zoals een hoed enz.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 30 mei 2018 - 15:29

Een hele leuke set maar niet voor een dergelijk werkbezoek. Maar ik ben blijkbaar de enige die deze mening heeft :-)
Het haar vind ik dan wel weer prima zo.

afbeelding van Jolanda56

Jolanda56

woensdag 30 mei 2018 - 16:36

Nee hoor Jens, je bent niet de enige. Ik vind de kleding van gisteren ook veel leuker en meer passend bij Maxima's uitstraling en ik vermoed haar eigen smaak. Deze set kan je ook op je 60ste nog aan en voor nu veel te tuttig.

afbeelding van Helena

Helena

woensdag 30 mei 2018 - 14:59

Haar koninginnenkleding kan ze wel wegdoen, als ik de reacties Hier lees. Een leuke jurk en het haar ook prima.

afbeelding van Michel87

Michel87

woensdag 30 mei 2018 - 14:52

En wederom een geslaagde outfit!

afbeelding van Stijl

Stijl

woensdag 30 mei 2018 - 13:57

Ik zag de laatste dagen gewoon een leuk mens; in haar element bij het werk dat ze graag doet, prima gekleed: de eerste en laatste dag wat formeler, gister prima voor een buitendag ( oh, wat ben ik blij: eindelijk eens niet die fantasieloze hoge hakken!).
Wat is haar “ koninginne-kleding” hierbij vergeleken toch vaak gekunsteld en teveel van het ( niet)goede.
Als ze dat eens los zou kunnen laten...

afbeelding van Snijders

Snijders

woensdag 30 mei 2018 - 18:27

Het is fijn dat ze in haar element is tijdens haar werkzaamheden voor de VN.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 30 mei 2018 - 18:21

Snap je reactie niet. Moet ze dan thuis zitten wachten tot het volgende staatsbezoek of opening? Ze is we altijd als er iets op Koninginnegebied te doen is in en buiten Nederland.
De tussenliggende tijd is ze ook nog nuttig bezig voor anderen. Lijkt me toch prima?

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?