Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van dinsdagavond 9 tot en met donderdag 11 juli de Volksrepubliek Bangladesh in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). Bangladesh bereidt een nationale strategie voor om de toegang tot financiële diensten voor de bevolking te verbeteren.

Koningin Máxima bezoekt Bangladesh op uitnodiging van de regering. Circa 50% van de volwassenen in het land heeft een bankrekening of maakt gebruik van financiële diensten via bankagentschappen. In 2014 was dit nog 31% (Global Findex 2017). Ondanks de toename zijn er nog bijna 58 miljoen volwassenen die geen gebruik kunnen maken van een bank- of spaarrekening, verzekering, lening of digitale betaalmethoden. Hierdoor worden zij beperkt in hun ontwikkelingsmogelijkheden. In Bangladesh heeft slechts 36% van de vrouwen een bankrekening, mannen 65%. Een kloof van 29% (Global Findex 2017).

Koningin Máxima spreekt onder meer over de mogelijkheden voor betere toegang tot financiële diensten voor vrouwen. Dit kan bijvoorbeeld door het digitaliseren van salarisbetalingen en het stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap. Ook spreekt zij over het belang van de invoering van een nationaal identiteitssysteem en de koppeling aan digitale betalingsplatforms. De Nationale Strategie voor Inclusieve Financiering (NFIS) staat eveneens op de agenda.

Koningin Máxima begint haar bezoek woensdag 10 juli bij het lokale VN kantoor met overleggen met ontwikkelingspartners en vertegenwoordigers uit de ‘fintech’ sector. Aansluitend gaat Koningin Máxima op veldbezoek. Zo bezoekt zij een agent van iPay, een aanbieder van online betalingen. Klanten kunnen bijvoorbeeld bij de agent via hun mobiele telefoon hun rekeningen betalen. Het laatste bezoek is aan ShopUp, een fintech bedrijf dat kleine ondernemers ondersteunt bij het aanbieden van hun producten via Facebook. Daarnaast adviseert ShopUp over de bedrijfsvoering en het aanvragen van leningen voor uitbreiding van de onderneming.

Donderdag 11 juli heeft Koningin Máxima een rondetafelgesprek met vertegenwoordigers uit de private sector. Aansluitend heeft zij een serie gesprekken met de Gouverneur van de Bank of Bangladesh, Fazle Kabir, de minister van Post en Telecommunicatie, Mustafa Jabbar en een delegatie van het ministerie van Financiën. Ook zijn er overleggen over inclusieve financiering en de NFIS voorzien met de president van Bangladesh, Mohammad Abdul Hamid en minister-president Sheikh Hasina Wazed.

Koningin Máxima bracht eerder een VN bezoek aan Bangladesh in november 2015 (RVD persbericht 360, 2015).

Koningin Máxima is sinds 2009 UNSGSA. In deze functie adviseert zij de VN secretaris-generaal en zet zij zich wereldwijd in voor veilige en betaalbare toegang tot financiële diensten voor iedereen, met inbegrip van de lage inkomensgroepen en kleine en middelgrote bedrijven. Sinds 2011 is zij erevoorzitter van het GPFI, het Mondiale Samenwerkingsverband voor Inclusieve Financiering van de G20.

Mode 
Op de tweede dag van haar verbljf in Bangladesh droeg de koningin een gebloemde midi-jurk (zie vorige blog) én een zwart-wit deux-pièce van modehuis Natan. 

De klassieke look kregen we eerder te zien in 2010 tijdens een werkbezoek aan China...

...tijdens het staatsbezoek aan Qatar in 2011....

...en een bezoek aan Clini Clowns in 2012.....

...... en een officieel bezoek aan Brazilië, 2012. 

Outfit 2
Helaas is er op het moment van schrijven slechts één vage twitterfoto beschikbaar, maar zo te zien draagt Máxima op de derde dag van haar verblijf in Bangladesh een donkerblauwe trench-jurk met bijpassende bolero van Jan Taminiau. Op de website van Blauw Bloed is een video van vandaag te zien. 

In 2009 kregen we de outfit voor het eerst te zien tijdens een bezoek aan New York...

.... en in Alkmaar, 2011:

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Anniek

Anniek

dinsdag 16 jul 2019 - 10:58

Hele vrolijke foto! en inderdaad ik wil ook zo'n armen. De kleding van de dame daarnaast is inderdaad ook goed gekozen, maar klein kritisch puntje: de lipstick en nagellak matchen niet zo mooi.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

dinsdag 16 jul 2019 - 15:07

Ja, hoe krijgt Maxima haar armen zo slank zonder kipfilets? Haha

afbeelding van Luisje61

Luisje61

maandag 15 jul 2019 - 21:57

Leuk Lina! Wat heeft de dame naast M leuke kleding aan ! Echt een vrolijke foto

afbeelding van Doro

Doro

maandag 15 jul 2019 - 21:15

deze foto had ik even nodig: hup naar de sportschool! wat een prachtige armen!

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 16 jul 2019 - 14:55

Precies wat ik dacht! Beetje jammer dat het bikini seizoen al begonnen is alleen ;-) Hoewel: volgens mij zwemt Maxima. Elke dag een paar baantjes op vakantie dan maar... beter laat dan nooit. Ha ha

afbeelding van Merel123

Merel123

maandag 15 jul 2019 - 15:26

Josine, Hoe gaat het met Elle?
Ik hoop dat ze inmiddels helemaal is opgeknapt.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 15 jul 2019 - 11:44

Een geheel lege agenda van t koninklijk huis. Ook na de zomer nog niets ingeboekt.
Wanneer t fotomoment? as vrijdag?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 15 jul 2019 - 13:34

Oh, dat komt ongetwijfeld vanzelf, de activiteiten voor na de zomer ;). Vrijdag is het fotomoment inderdaad.

afbeelding van jeannine

jeannine

zondag 14 jul 2019 - 09:22

Wat mij altijd zo opvalt bij Maxima op foto's, ik weet niet of het jullie ook opvalt is dat als Maxima hoge hakken draagt haar onderbeen en dan bedoel ik ; tussen kuit en enkel ,veel slanker toont dan met lage schoenen .
Bij lage schoenen heeft ze onderaan zeer dikke benen op foto 's misschien draagt ze laag schoeisel als haar voeten dik zijn dat is natuurlijk ook mogelijk.

afbeelding van Lina

Lina

zondag 14 jul 2019 - 11:29

Dat is niet alleen bij Maxima zo maar bij iedereen. Door een hak krijgen je voeten en benen nou eenmaal een andere stand waardoor het slanker toont.

afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 12 jul 2019 - 22:07

Ik vind het witte jasje niet gedateerd maar een blijver en steeds weer terugkomer ik vind het mooi staan met de zwarte pantalon .
Het donkerblauwe is ook een blijver , ik vind het best een goede keuze kleding.

afbeelding van Daan01

Daan01

vrijdag 12 jul 2019 - 11:21

Natan outfit heeft ze beste tijd gehad ! Taminau vind ik wat tijdlozer en perfect voor deze gelegenheid

afbeelding van Jrn

Jrn

donderdag 11 jul 2019 - 23:29

Hier word ik niet blij van. Zeer gedateerde sets, vooral het witje jasje en de donkerblauwe jurk.
Dikke mode-onvoldoendes wat mij betreft.

Natan set: 4,5
Taminiau: 4,0

afbeelding van Marly

Marly

donderdag 11 jul 2019 - 23:15

Het zwart witte pakje is heel mooi, niks mis mee en de donkerblauwe jurk is helemaal prachtig, staat erg goed, ze straalt ook weer zoveel persoonlijkheid uit, echt mooi om te zien!

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

donderdag 11 jul 2019 - 21:22

Ik heb genoten van alle foto’s, ook van haar slordigheidjes: flesje crème spoeling vergeten voor de afgebroken haren; even snel een voorpluk touperen dan ziet het er nog een beetje salonfähig uit en ben ik binnen 10 minuten klaar; oh leuk geel tasje mee maar waar zit de bovenkant; Hoe doe je dat ook weer met zo’n nep knotje; Papieren in een enveloppe mee; Nou geen passende schoenen bij de plissé doe ik gewoon die plastic Natans, die lopen lekker. Bij dit soort bezoeken geeft Maxima geen prioriteit aan het uiterlijk en dat is ook wel charmant.

afbeelding van sandy

sandy

vrijdag 12 jul 2019 - 02:06

Helemaal mee eens! Mooi verwoord. De af en toe gewoon gemene kritiek vind ik niet passend. En nu gaan mensen roepen dat je wel kritiek mag hebben. Natuurlijk wel, maar hoe je het brengt, daar gaat het mij om.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 11 jul 2019 - 21:46

Ik kan mij deze blauwe jasjurk niet herinneren.
Had iets langer gemogen maar verder goede zakelijke outfit. Ja ik vind ook dat ze wat meer zakelijke sets zou kunnen aanschaffen/dragen.
Past haar goed. Haar zit ook (zakelijk) goed.

Weer een overvol programma zo te zien, goed die opvolgbezoeken dan kan ze vragen wat er van de afspraken terecht is gekomen.
Nu weer terug naar NL voor t fotomoment met de girlz in tuin HtB

afbeelding van sandy

sandy

vrijdag 12 jul 2019 - 02:09

Zouden ze de Eikenhorst gebruiken als weekend verblijf? Weet jij dat Josine? De Queen gaat altijd in de weekends naar Windsor Castle.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 12 jul 2019 - 06:58

Nee, Eikenhorst wordt verhuurd aan een ambassadeur. Het Oude Loo gebruiken ze als uitvalsbasis en anders stappen ze op het vliegtuig. Maar de meiden zitten ook gewoon op hockey, enz. Dus elk weekend weg kan dan niet :)

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 11 jul 2019 - 19:39

De zwart/witte outfit vind ik nogal gedateerd. De trench coat jurk vind ik weer tijdloos, dus ook eigentijds.
Donkerblauw doet het altijd goed en is veel minder afstandelijk dan zwart.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 11 jul 2019 - 17:50

Leuke zakelijke outfits ook dat zwart witte pakje erg leuk maar ... ik kán er maar niet van los komen dat het altijd net lijkt of het bij onze koningin te klein, te krap, te kort is. Altijd lijkt het daardoor met een 3/4 mouw ook nog eens extra te klein. Wil de koningin zichzelf voor de gek houden? dat ze bepaalde kledingmaten nog heeft?? Kortom op zich erg leuk maar de maten zijn pertinent onjuist en met die enorme hakken eronder geeft het een raar gezicht, uit balans.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 11 jul 2019 - 17:26

Ongelooflijk tuttig pak dat wit zwarte. Vind haar nooit mooi in zwart wit, veel te stijve look voor jaar en weerspiegeld niet haar karakter volgens mij.

Met broek is het iets beter.

De jurk vind ik zeer gedateerd ook met die grote puntkragen. Waar zie je een bolero?
Enndannmet gele bellen en schoenen.. als ze dondkerblauwe schoenen (liefst laarzen maar ja dat is te warm) had gedragen was t al beter geweest.

Wat had ze oranje haar op die foto’s! Goed dat het nu Assiger is!

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 12 jul 2019 - 06:59

Het is een mouwloze jurk met bolero. Als ze zwaait kun je het soms zien.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 12 jul 2019 - 15:01

Aha! Dank voor weer een goede uitleg.

afbeelding van Maria04

Maria04

donderdag 11 jul 2019 - 14:42

Blauw staat haar ook prima, mooi!!

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 11 jul 2019 - 16:55

Ze ziet er leuk uit in deze trenchcoat ( jurk) .
Ik heb me al vaker afgevraagd waarom ze niet wat meer zakelijke jurkjes aanschaft, dan ben je altijd netjes en correct gekleed .
Mooie pumps erbij, en je bent klaar, en zoals vandaag een knot , super .!

afbeelding van Jantje R

Jantje R

donderdag 11 jul 2019 - 21:18

Twee mooie outfits voor vandaag.
Zwart/wit is mijn favoriet
Alleen die schoenen waar de tenen uitsteken, vind ik vreselijk lelijk

afbeelding van Maria04

Maria04

donderdag 11 jul 2019 - 13:27

Mooi passend bij elkaar. Jasje noem ik lief met onderaan een sierrand.Goed gekozen!!

afbeelding van zijuitalmere

zijuitalmere

donderdag 11 jul 2019 - 12:05

Ben persoonlijk geen fan van open schoenen, tenen steken aan voorkant ook erbuiten. Verder prima plaatje

afbeelding van JokeGram

JokeGram

donderdag 11 jul 2019 - 12:40

Deze 2 foto’s van dit pakje zijn van voorgaande keren niet van nu!

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

donderdag 11 jul 2019 - 11:52

...eindelijk een behoorlijk kapsel. H.M. schijnt soms te vergeten, dat zij, ook al reist zij in een geheel andere funktie de wereld over,
toch altijd ook de Koningin van Nederland blijft en de mensen een bepaald, verzorgd uiterlijk verwachten. Bovendien wordt deze reis gedeeltelijk gefilmd door een duitse televisiezender en niemand hoeft haar een jet-leg aan te zien.. Piekerig haar hoort daar zeker niet bij. Een eenvoudige paardenstaart of opgestoken haar doen het dan ook beter.

afbeelding van zijuitalmere

zijuitalmere

donderdag 11 jul 2019 - 12:04

ik zie geen kapsel dat door een kapper onderhanden is genomen. Wel eens dat ook op dergelijke reizen je kapsel onderdeel van verzorgt uiterlijk moet zijn.

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 11 jul 2019 - 11:49

Vandaag een zwarte japon met vlinder applicaties, ik ben benieuwd naar betere beelden.
Het jasje van gisteravond vind ik een schoonmoeder bruiloftsfeest jasje uit de jaren ‘90. Niet passend bij de lekkere rok en laboutins.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 11 jul 2019 - 13:20

Heel benieuwd waar jij de zwarte outfit met vlinder applicaties hebt gespot... Op ANP zie ik alleen foto’s van een donkerblauwe Taminiau robe manteau.

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 11 jul 2019 - 13:34

Op Twitter, gepost doorAamal Rahman. Ik krijg m niet gekopieerd :-(
En die robe manteau lijkt meer op een regenjas.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 11 jul 2019 - 14:06

Volgens mij post Aamal oude foto’s van Máxima van een eerder bezoek ;-)

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 11 jul 2019 - 11:24

Mooi, zwart jurkje met crème jasje. Prima look.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 11 jul 2019 - 10:57

Wat fijn Maxima zoveel te zien. Ze is vaker zichtbaar aanwezig dan onze Koning lijkt wel. Ik vind het een prima look voor vandaag. Heel wat anders dan de boho look van gisteren. Ze kan meerdere stijlen hebben . Het klassieke vind ik wat tuttig maar wel passend voor de gelegenheid. Straks lekker vakantie voor onze Maxima!

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 11 jul 2019 - 10:57

Wat fijn Maxima zoveel te zien. Ze is vaker zichtbaar aanwezig dan onze Koning lijkt wel. Ik vind het een prima look voor vandaag. Heel wat anders dan de boho look van gisteren. Ze kan meerdere stijlen hebben . Het klassieke vind ik wat tuttig maar wel passend voor de gelegenheid. Straks lekker vakantie voor onze Maxima!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 11 jul 2019 - 14:39

Leuk dat we de laatste tijd steeds wat “oudere” outfits te zien krijgen. Ook vandaag ziet ze er weer geweldig uit! Grappig dat ze kiest voor de donkerblauwe robe manteau van Taminiau die ze jaren geleden droeg. (Zie https://www.anpfoto.nl/royalimages/search.pp?eventid=5071354)

Ik kan me herinneren dat ze de zwart beige Natan outfit ook ooit tijdens het bezoek aan Qatar droeg met een zwarte pillbox en grote ronde zonnebril droeg. Geen topper, maar hoe vaker ik deze outfit zie, hoe leuker ik het vind!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?