Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van dinsdagavond 9 tot en met donderdag 11 juli de Volksrepubliek Bangladesh in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). Bangladesh bereidt een nationale strategie voor om de toegang tot financiële diensten voor de bevolking te verbeteren.

Koningin Máxima bezoekt Bangladesh op uitnodiging van de regering. Circa 50% van de volwassenen in het land heeft een bankrekening of maakt gebruik van financiële diensten via bankagentschappen. In 2014 was dit nog 31% (Global Findex 2017). Ondanks de toename zijn er nog bijna 58 miljoen volwassenen die geen gebruik kunnen maken van een bank- of spaarrekening, verzekering, lening of digitale betaalmethoden. Hierdoor worden zij beperkt in hun ontwikkelingsmogelijkheden. In Bangladesh heeft slechts 36% van de vrouwen een bankrekening, mannen 65%. Een kloof van 29% (Global Findex 2017).

Koningin Máxima spreekt onder meer over de mogelijkheden voor betere toegang tot financiële diensten voor vrouwen. Dit kan bijvoorbeeld door het digitaliseren van salarisbetalingen en het stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap. Ook spreekt zij over het belang van de invoering van een nationaal identiteitssysteem en de koppeling aan digitale betalingsplatforms. De Nationale Strategie voor Inclusieve Financiering (NFIS) staat eveneens op de agenda.

Koningin Máxima begint haar bezoek woensdag 10 juli bij het lokale VN kantoor met overleggen met ontwikkelingspartners en vertegenwoordigers uit de ‘fintech’ sector. Aansluitend gaat Koningin Máxima op veldbezoek. Zo bezoekt zij een agent van iPay, een aanbieder van online betalingen. Klanten kunnen bijvoorbeeld bij de agent via hun mobiele telefoon hun rekeningen betalen. Het laatste bezoek is aan ShopUp, een fintech bedrijf dat kleine ondernemers ondersteunt bij het aanbieden van hun producten via Facebook. Daarnaast adviseert ShopUp over de bedrijfsvoering en het aanvragen van leningen voor uitbreiding van de onderneming.

Donderdag 11 juli heeft Koningin Máxima een rondetafelgesprek met vertegenwoordigers uit de private sector. Aansluitend heeft zij een serie gesprekken met de Gouverneur van de Bank of Bangladesh, Fazle Kabir, de minister van Post en Telecommunicatie, Mustafa Jabbar en een delegatie van het ministerie van Financiën. Ook zijn er overleggen over inclusieve financiering en de NFIS voorzien met de president van Bangladesh, Mohammad Abdul Hamid en minister-president Sheikh Hasina Wazed.

Koningin Máxima bracht eerder een VN bezoek aan Bangladesh in november 2015 (RVD persbericht 360, 2015).

Koningin Máxima is sinds 2009 UNSGSA. In deze functie adviseert zij de VN secretaris-generaal en zet zij zich wereldwijd in voor veilige en betaalbare toegang tot financiële diensten voor iedereen, met inbegrip van de lage inkomensgroepen en kleine en middelgrote bedrijven. Sinds 2011 is zij erevoorzitter van het GPFI, het Mondiale Samenwerkingsverband voor Inclusieve Financiering van de G20.

Mode 
Tijdens de aankomst droeg koningin Máxima een zwart broekpak en een blouse met luipaardenprint. Op de website van Blauw Bloed is een video te zien. 


Printscreen: Blauw Bloed 

De blouse oogt als een ontwerp van Lanvin:

Op de tweede dag van haar verblijf in Bangladesh verscheen de koningin met een kleurrijke maxi-rok met print en plissé + bijpassende blouse op de rode loper. Met dank aan Heaven kan ik vertellen dat het een ontwerp van Alexis is. En met dank aan Netty van de website NettyRoyal kan ik jullie wel vertellen dat Máxima's gehaakte tas níet van Missoni is, zoals lang werd gedacht. Nee, het is een ontwerp van het Griekse label One & Only! 


Rok en blouse van Alexis: 


Gehaakte tas van het Griekse label One & Only: 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van jeannine

jeannine

zondag 14 jul 2019 - 11:29

thankx Lina om dit filmpje te delen , ik heb er van genoten.

afbeelding van Lina

Lina

zondag 14 jul 2019 - 12:51

Graag gedaan :) Ja ik vond hem ook leuk.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

vrijdag 12 jul 2019 - 21:53

Pfffttt, wat een bellen ! Jurk leuk, maar die bellen echt niet

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

zaterdag 13 jul 2019 - 14:12

Gelukkig hangt het haar erover heen...

afbeelding van Luisje61

Luisje61

zondag 14 jul 2019 - 13:57

Haha, ja

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 12 jul 2019 - 15:22

Superleuk filmpje! de bloemen op tafel waren in de kleur van haar outfit en oorbelken. Of had ze haar outfit aangepast aan kleuren Bangladesh?
Ze doet dit werk graag, zeer hartelijk jegens 'veldwerkers' en strenge blik voor de beleidsluitjes. ik hoop op vooruitgang

afbeelding van Marly

Marly

donderdag 11 jul 2019 - 23:22

Het zwarte pak met de blouse is zakelijk en leuk om in te reizen, staat haar goed. Het stoort me totaal niet dat ze wat minder make-up op heeft of er moe uit zit, als ik heb gereisd ga ik ook niet graag op de foto!
De gebloemde top met blouse is werkelijk prachtig en zeer hip, ook de tas leuk. Bij hellomagazine staat nog een prachtige foto van haar en valt de jurk heel mooi! Maxima is nog mooier als ze haar kapsel heeft zoals bij de blauwe jasjurk, maar daar is al zoveel over gezegd.

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 11 jul 2019 - 19:43

Ik vind de midi jurk hip. Past goed bij deze gelegenheid. Zwart blijf ik een afstandelijke kleur vinden, hoewel het bij bepaalde gelegenheden, meestal droevige, niet anders kan, zoals bijv. de dodenherdenking.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

donderdag 11 jul 2019 - 12:12

...verbazend, dat de Koningin zich na een lange nachtvlucht zo laat fotograferen. Niemand hoeft haar een jet.leg aan te zien. Een enigszins verzorgd kapsel en wat make-up doen wonderen. Vooral bij de vrolijke japon, zou opgestoken haar of een eenvoudige paardenstaart beter/verzorgder. hebben gestaan. Ook al reist zij in geheel andere funktie, zij blijft altijd ook de Koningin van Nederland. Deze funktie is niet af te leggen.

afbeelding van sandy

sandy

vrijdag 12 jul 2019 - 02:28

Kijk op Royals by Robin. Daar is duidelijk te zien dat ze wel make-up draagt.

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 11 jul 2019 - 11:28

Zwarte outfit prima voor op reis.
Jurk heel fleurig. Schoenen niet echt handig om op te lopen tijdens "veldbezoek". Maar ze passen er wel bij. Tas grappig.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 11 jul 2019 - 09:35

Wit/zwarte set netjes. Zakelijk. Eerder gedragen?
Met mooie tas.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 11 jul 2019 - 09:48

Volgens mij al meerdere keren. Ik ben al aan het zoeken, maar Josine zal het vast wel vermelden.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 11 jul 2019 - 10:07

Ja, ik ga zo aan de slag. Elle heeft al sinds maandag koorts, dus dat neemt veel tijd in beslag.

afbeelding van Merel123

Merel123

donderdag 11 jul 2019 - 10:23

Laat je door ons niet opjagen.

Geef haar maar lekker veel moederliefde, de jurken van Maxima lopen niet weg.
Is best lang, al sinds maandag. Meestal gaat het bij die kleintjes weer snel voorbij.
Heel veel beterschap en hopelijk knapt ze snel op.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 11 jul 2019 - 10:26

Ja, ik ben er ook niet gerust op. Net bij de arts geweest, maar hij kon niets vinden. Zodra er iets verandert moet ik gelijk weer aan de bel trekken en anders maandag terugkomen.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 11 jul 2019 - 10:31

Oh jakkie. Het heerst. Sterkte ermee!

afbeelding van Jantje R

Jantje R

donderdag 11 jul 2019 - 08:33

Zwarte pak en dieren print blouse vind ik erg mooi. Maar van die jurk houd ik niet. Hij maakt plomp. Er zit geen model in. Niet mijn ding

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

woensdag 10 jul 2019 - 22:47

Ik vind de aankomst outfit top, alleen die tuttige (knie) kousjes had ze thuis mogen laten. I.t.t. Doro vond ik Businessclass reizen intercontinentaal niet zo heel erg super. Het zijn fijne stoelen, er is meer ruimte, het eten en de verzorging is beter, maar het blijft een vliegtuig waar je met anderen zit en er maar weinig ruimte is om je om te kleden of te verzorgen. Het nieuwe regeringsvliegtuig heeft een douche waar je eigenlijk niet kan douchen vanwege de beperkte waterhoeveelheid, zo las ik.
De jurk met plissé vind ik prachtig, lekker geslapen en gedoucht en kekke tas erbij! De andere beelden van de avond heb ik niet kunnen vinden!

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 11 jul 2019 - 09:22

O echt? Jk zit zo’n 3-4 per maand in t vliegtuig en vlieg dan B-class naar Amerika en Azië en slaap daar als een roosje. Echt riant vind ik hoor

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

woensdag 10 jul 2019 - 22:55

Je kunt de foto’s bij ANP vinden.

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

woensdag 10 jul 2019 - 22:50

Prima jurk voor zo’n dag als vandaag. De tas heb ik nooit mooi gevonden. Ook op haar reis outfit kan ik niets op aan te merken hebben.Mooi blouse! Wat betreft haar make-up na zo’n lange reis, .het is wat naturel als dat we gewend zijn maar ze komt ook niet voor een staatsbezoek...

afbeelding van Marjet

Marjet

woensdag 10 jul 2019 - 20:35

Leuke jurk. Pietsie tuttig patroon naar mijn smaak maar wel heel goed voor de gelegenheid. Toffe tas ook, lekker wollig en een mooie kleur ;)

afbeelding van 29novmode

29novmode

woensdag 10 jul 2019 - 19:48

Wat een leuk broekpak en de blouse staat er heel goed bij. Leuk om Maxima ook eens met platte schoenen te zien. De jurk vindt ik ook heel leuk. Mooie stof en print en leuk die plisse rok,. Ze van mij de jurk wel bij de zomer foto sessie aan doen. Volgende week denk ik?

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 10 jul 2019 - 19:13

In het zwarte pak met de stevige stappers ziet ze er onopgesmukt uit. Best leuk om te zien, ze lijkt weer op de plaatjes van vroeger.
De boho-jurk vind ik leuk. Rommelige bos haar erbij, vooruit dan maar....

afbeelding van JokeGram

JokeGram

woensdag 10 jul 2019 - 21:34

Wat een vol programma heeft zij weer! En altijd belangstellend voor iedereen. Geen wonder dat je af en toe alles even moet laten bezinken. Ze ziet voor deze ontmoetingen prima uit in deze jurk. Zag net op twitter dat zij in actie is van vanmorgen 7.30 uur, zich in 10 minuten vanavond heeft omgekleed in een pakje van wit jasje met zwarte riem en zwarte kokerrok. Petje af voor haar energie!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 11 jul 2019 - 09:34

Grappig om te zien hoe de ene na de andere “oude” outfit weer herontdekt wordt. Niet mijn favoriete pakje maar prima voor de gelegenheid.
Wel vind ik de oorbellen die ze erbij draagt heel bijzonder. Josine, komt er weer een blog over alle (nieuwe) oorbellen die ze dit jaar gedragen heeft?

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 10 jul 2019 - 18:29

Ik heb even op de site gegeken van One & Only. Dan komt de gouden kanten armband die ze ooit droeg hier waarschijnlijk ook vandaan?

afbeelding van Daan01

Daan01

woensdag 10 jul 2019 - 17:49

Supper leuke jurk !

afbeelding van Maria04

Maria04

woensdag 10 jul 2019 - 16:30

Máxima oogt vermoeid.

afbeelding van sandy

sandy

donderdag 11 jul 2019 - 02:21

En? Logisch toch na zo'n lange reis?

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

woensdag 10 jul 2019 - 17:36

Dat maakt haar gelukkig ook menselijk.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 10 jul 2019 - 16:17

Leuke jurk voor deze trip en bijeenkomst. Zoiets zoek ik zelf ook...,
De Lanvin blouse vind ik wel mooi maar niet naar zo,n trip met dit doel. Dan vind ik dat je je wat moet aanpassen . Weet niet wat deze kost, maar wel snel paar honderd euro??

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 10 jul 2019 - 19:09

Wat denk je dat de kleding van Natan kost dan? Dat is ook echt geen tientjeswerk. Zolang de kosten er niet te dik bovenop liggen, heb ik er geen moeite mee.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 10 jul 2019 - 23:28

Het lijkt mij gewoon dat je dan een beetje let op wat je draagt. Niet te duur.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 10 jul 2019 - 23:26

Ja ok, ook een hoop geld . Dat snap ik wel hoor.....

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 10 jul 2019 - 15:33

leuke outfit vandaag. lekker kleurrijk en vrolijk. toegankelijk ook zo voor de dames die ze ontmoet.
ik snap niet waarom Maxima er altijd zo verreist uitziet bij aankomst. ze kan toch even een lipstick opdoen en eventueel even een foundation of in elk geval mascara. Ze wordt ook zo hartelijk ontvangen en dan is het op zijn minst mogelijk om jezelf een beetje op te fleuren.
Businessclass reizen is zo ontzettend comfortabel, daar hoef je niet zo geradbraakt uit te komen als het nu lijkt.

afbeelding van Linda_s

Linda_s

woensdag 10 jul 2019 - 16:44

Tja..

De outfit is opzich prima, wat basic voor n koningin maar zoals VN Gezant prima om te reizen.

Zou ze overvallen zijn door het ontvangst? Had ze dat niet verwacht, maar het lijkt me toch dat er geen verassingen zijn in zo'n bezoek.

Opzich is 't ook prima om als vrouw geen make up te dragen, maar als je zoals Maxima vaak wimper extensions en 'n hoop makeup draagt (aangezetten ogen) dan lijk je zo opeens wel n kaal vogeltje.

afbeelding van sandy

sandy

donderdag 11 jul 2019 - 03:35

Linda_s: Kijk maar op de site van Royals by Robin. Daar is heel duidelijk te zien dat ze wel degelijk oogmake-up en lippenstift draagt. Ik zie alleen een vrouw die goed haar best doet om wakker te blijven na zo'n lange reis! Ja, geen oorbellen en haar haar in de war maar daar is al zoveel over geschreven. Business class of niet, je kan je nooit goed ontspannen als je vliegt.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 10 jul 2019 - 17:44

ja daar komt het door denk ik. maar een beetje lipgloss of even a la Scarlett o'Hara een kneepje in de wangen voor ietwat kleur was al aardig geweest.
en eigenlijk wordt ze altijd ontvangen volgens mij toch?

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 10 jul 2019 - 18:37

Ik lees dit vaker, kritiek als Maxima niet helemaal volgeplumeerd zit met make-up.
Dat heeft toch niks met fatsoen, of protocol of aardig te maken? Maar zo wordt het vaak wel gebracht, alsof het een belediging voor haar gastheren/vrouwen is als ze dat niet doet. Daar snap ik echt niks van.
Make-up of niet is ieders persoonlijke keuze, heeft niets met je positie ofzo te maken.

Trouwens, als je inzoomt bij de bovenste foto dan zie je dat ze haar ogen wel degelijk heeft opgemaakt, alleen wat minder zwaar.

afbeelding van sandy

sandy

donderdag 11 jul 2019 - 02:24

Helemaal mee eens! Ik vind dit soort kritiek zo flauw en gemeen ook.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 10 jul 2019 - 17:14

Ik dacht dat ze een eierdoosje bij zich droeg,moest ik aan denken toen jij linda het.
over een "vogeltje"had....vind het wel een leuke jurk

afbeelding van Merel123

Merel123

woensdag 10 jul 2019 - 15:04

Ik vraag me af of Máxima hier een jurk of een rok met bijpassende blouse draagt.

De oorbellen komen me ergens bekend voor.
Zou het kunnen dat ze al zoiets heeft in een andere kleur?

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 10 jul 2019 - 14:46

Wat een leuke outfit vandaag! Vrolijk en kleurrijk, helemaal Máxima. De gehaakte tas is echt super!
Het zwarte pak is een prima reispak, vind de schoenen alleen wat plomp. Leuk dat we Máxima nog even te zien krijgen voor de vakantie!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?