Hare Majesteit Koningin Máxima is woensdagochtend 4 september aanwezig bij de lancering van de Nationale AI-cursus Junior in Toldijk. Deze cursus moet kinderen de beginselen van kunstmatige of artificiële intelligentie (AI) bijbrengen.

De Nationale AI-cursus, FutureNL en UpgradeNL hebben de Nationale AI-cursus Junior ontwikkeld om kinderen tussen de tien en veertien jaar de mogelijkheden van AI te laten ervaren aan de hand van interactieve opdrachten en voorbeelden uit hun belevingswereld. De drie organisatie werken samen aan de ambitie om kinderen te enthousiasmeren voor technologie en hun technologische vaardigheden te verbeteren. Zo kunnen zij later optimaal functioneren in een wereld waarin technologie een steeds grotere rol speelt.

Koningin Máxima woont 4 september de eerste les van de AI-cursus Junior bij op basisschool De Rank in Toldijk. Op datzelfde moment starten leerlingen op basisscholen in heel Nederland met deze cursus. Koningin Máxima gaat met leerlingen van de groepen 7 en 8 in gesprek over het nut van technologie en van AI in het bijzonder. Aansluitend bezoekt Koningin Máxima Bibliotheek West Achterhoek in Doetinchem. Hier krijgt zij uitleg over het belang van kennis over AI voor iedereen en over de vraag hoe een zo divers mogelijk publiek kan worden aangesproken. Bibliotheken in heel Nederland bieden vanaf 4 september de Nationale AI-cursus voor volwassenen en de Nationale AI-cursus Junior aan.

Outfit: japon met transparante overlaag 
Ontwerper: Edouard Vermeulen van Natan 
Eerder gedragen: staatsbezoek Portugal, 2017 

Máxima met de outfit -en een andere broche- in Portugal, 2017: 

Máxima's relevé, een ontwerp van Delvigne, hebben we inmiddels elf keer gezien. 

Clutch van Sophie Habsburg: 

Pumps van Gianvito Rossi: 

Ps. de vakantiebaard van de koning lijkt een blijvertje te zijn. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Helena

Helena

zondag 08 sep 2019 - 18:09

De koningin was ook in Beltrum, Achterhoek deze dag.

afbeelding van Anniek

Anniek

vrijdag 06 sep 2019 - 16:08

Maxima zag er wat mij betreft afgelopen zaterdag heel mooi uit en ook deze outfit staat haar goed. Ik denk dat zij net als iedere modebewuste vrouw de ene keer zin heeft in een chique outfit en de andere keer iets meer casual o.d. En zich soms net wat meer opgeblazen voelt en dan alsnog iets anders kiest. etc. etc. Kortom gewoon heel herkenbaar of je nu koningin bent of niet. Prima toch zolang het niet om een staatsbezoek, gala o.d. gaat. En ik vind ook niet alles even mooi maar smaken verschillen. Maar ze draagt haar kleding met flair en met plezier en is duidelijk gelukkig met de luxe positie die haar in staat stelt om zoveel mooie outfits te dragen.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

donderdag 05 sep 2019 - 18:09

Mooie combi, niks op aan te merken. Trekt wel een beetje maar dat is meer bij Natan.

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 05 sep 2019 - 14:33

Ja, deze japon staat haar echt supermooi.

afbeelding van Marly

Marly

donderdag 05 sep 2019 - 11:46

Ik bedoel trots op te zijn!

afbeelding van Marly

Marly

donderdag 05 sep 2019 - 11:45

Dit is een beeldige jurk, ze ziet er zeer verzorgd uit en zo spontaan en vrolijk, een koningin om trots op te zien. Wat betreft de hoed, die is prachtig maar wat mij betreft, hoeft het niet, inderdaad niet meer nodig in deze tijd. Maar het is geen kritiek, ze is prachtig ook met hoed.

afbeelding van Esther6

Esther6

donderdag 05 sep 2019 - 11:15

Ik vind het jammer om naar mijn mening te vaak commentaren onder de leuke blogs te lezen die wel zeer kort door de bocht zijn. Een mening kan, mag, maar je kan het ook soms achter wegen laten / voor jezelf houden. Dames, heren kunnen we niet, anno 2019, blij zijn dat er meer steeds echte, sterke, prachtige, getalenteerde, zichtbaar zijn in onze maatschappij met vakantie pondjes, in te strakke korte jurken die prachtige lichamelijke vormen zichtbaar maken,

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 05 sep 2019 - 13:48

Okee dan moet Josine maar de mogelijkheid tot commentaar geven sluiten ;))

Maar, is dat de bedoeling van een koningin vind jij? Haar “prachtige lichamelijke vormen” zichtbaar maken? Ik heb er niks tegen dat je lichaamsvormen ziet hoor, we leven inderdaad in 2019 maar zoals jij het brengt “moeten” we dus blijkbaar genieten van haar lichaamsvormen...
Daar heb je andere websites voor hoor ;))

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 05 sep 2019 - 09:35

Volgende week dineert Máxima met de Raad van State. In gala, dus ik ben heel benieuwd welke jurk we te zien krijgen!

afbeelding van Anna68

Anna68

donderdag 05 sep 2019 - 09:04

Er is wellicht toch een verklaring voor het min of meer "overdressed" zijn van Máxima. Zij verrichtte, dacht ik, op die dag ook nog de officiële opening van de Groene Mineralen Centrale in dezelfde outfit

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 05 sep 2019 - 10:27

Anna, maar daar was ze ook te overdressed voor, dat was namelijk allemaal tussen de kunstmest in ;)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 05 sep 2019 - 09:21

Klopt. Ik moet die info nog even toevoegen aan de blog. Stiekem had ik gehoopt op twee verschillende outfits :P

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 04 sep 2019 - 23:03

Dit was idd een prima outfit geweest voor afgelopen zaterdag , mooie juwelen. Alles klopt.
Máár zoals anderen hieronder ookal aangaven , te overdressed voor vandaag. De outfit van zaterdag had dan vandaag wel gepast. Zonder hoed .

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 04 sep 2019 - 21:16

Nog even los van de groene mineralen is het voor de kinderen denk ik leuk om een ‘opgedirkte’ (ik bedoel het heus positief) koningin te zien. Ik zie liever kleding zoals Kate dat doet met dit soort bezoeken, maar zij is dan ook geen koningin. Wel prettig dat Maxima met kinderen niet de door haar in ere herstelde revérences verwacht.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 04 sep 2019 - 23:06

Huh?? De door haar (maxima) in ere herstelde reverence??? Ik dacht toch echt dat dat was afgeschaft? Je meent dit toch niet echt??

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 05 sep 2019 - 08:28

De reverence is niet door Máxima in ere hersteld. Eerder het tegendeel. We hebben haar weliswaar wel een paar keer zien kniksen, oa in Thailand, maar dat schrijft het protocol nu eenmaal voor. En nu ze koningin is, buigen de meeste prinsessen ook voor haar. Zelfs Camilla. Ik heb een paar keer gezien dat Máxima het een beetje wegwimpelde en vervolgens een kus of knuffel gaf, maar een protocol verander je niet van de ene op de andere dag.

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 05 sep 2019 - 08:59

Oh, ik las laatst ergens, ik weet helaas niet meer waar, dat Juliana (uiteraard) de revérences had afgeschaft, dat Beatrix dat zo had gelaten, maar dat Maxima toen ze koningin werd het weer in ere heeft hersteld, zodat prinsessen e.d. voor haar een revérence zouden maken. Omdat ze dat ook doen, nam ik dat voor waar aan. Neem me niet kwalijk als het niet zo blijkt te zijn.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 05 sep 2019 - 09:20

Juliana had het inderdaad ook niet op reverences en in haar tijd was het nog gebruikelijk dat gewone gasten ook nog een buiging maakten. Dat is inderdaad afgeschaft, en gebeurt ook niet bij Máxima.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

donderdag 05 sep 2019 - 08:45

Daarom begreep ik Carolina,s opmerking ook niet. Vandaar mijn reactie

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 05 sep 2019 - 09:00

Zie hierboven Luisje.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 04 sep 2019 - 20:36

Geweldig! Dit vind ik mooi!
Alles klopt. Wat is ze toch heerlijk spontaan!!

afbeelding van Anna68

Anna68

woensdag 04 sep 2019 - 20:04

Máxima ziet er fantastisch uit, zoals kinderen een koningin graag willen zien naar ik aanneem. Maar ik ben het met veel commentaar hieronder eens dat het erg overdressed is voor een bezoek aan een school.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

woensdag 04 sep 2019 - 18:54

...dit is weer de nederlandse Koningin ten voeten uit. Wat een verschijning ! Alles op elkaar afgestemd en voor de kinderen een feestelijke en interssante gebeurtenis, die zij niet snel zullen vergeten.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

donderdag 05 sep 2019 - 13:27

Inderdaad johan voor iedereen straalde ze!!
had ze goed gedaan!!

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 04 sep 2019 - 18:42

Ontspannen Maxima in prima outfit.
Heel verzorgd,alles klopte gewoon!!
ze had het. Op beide evenementen duidelijk.
naar haar zin,en nog leuke opmerking over haar vader"maxima vertelde dat ze ook dochter van veehouder was,heel leuk!

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 04 sep 2019 - 22:59

Nou als ik Maxima was had ik dáár natuurlijk niets maar dan ook niets over gezegd!!

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 04 sep 2019 - 18:41

Jurk, schoenen, hoed, juwelen, práchtig, prachtig! Ook haar haar is opgestoken wat mooi staat bij zo’n hoed.
.
Maar....dit had ze beter bij die herdenking laatst kunnen dragen! Toen zag ze er eigenlijk wat slordig uit.
Nu gaat ze naar een school en ziet ze er uit alsof ze naar een zeer officiële, plechtige staatsaangelegenheid gaat, of bijvoorbeeld alsof ze naar een collega gaat die ingehuldigd wordt, zo officieel en behangen met de grootste juwelen die ze maar in de juwelenkist kon vinden. Koninginnetje spelen (ja ik weet dat ze dat ook is) voor die kinderen.
Dan zal er wel weer iemand zijn die zegt, dat doet ze speciaal voor die kinderen zodat die écht een volbehangen koningin hebben gezien maar ze creëert afstand op deze manier. Nee ik kan dit niet waarderen.
Kate bijvoorbeeld die draagt op dergelijke bezoeken juist sportievere kleding zodat ze meer 1 is met de kinderen.
Lijkt er ook bijna op alsof ze tijdens de vakantie haar Nederlands is vergeten ;)
Video:
https://www.telegraaf.nl/video/1210460436/maxima-smoest-in-de-klas-zou-j...

afbeelding van Luisje61

Luisje61

donderdag 05 sep 2019 - 17:01

Ik zie nu dit filmpje pas, dan zie je eigenlijk pas goed hoe mooi de jurk is. Mooie rand aan de onderkant ook.
Het is toch niet dezelfde jurk als met Ascott? Lijkt er wel veel op vlgs mij.

afbeelding van Margreet

Margreet

donderdag 05 sep 2019 - 10:05

Als ik op deze link klik, krijg ik alleen een zwart vlak te zien. Waar kan ik deze video wél bekijken?

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 05 sep 2019 - 10:18

Margreet, ik zie ook een seconde eerst zwart te zien daarna begint de video. Ik heb geen idee of hij ergens anders te zien is.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 04 sep 2019 - 21:25

Sorry, ik zit me al een uur in te houden hahaha ;) Ik kan het toch niet laten.
Had de koningin hier niet beter kaplaarzen en een overal kunnen dragen? ;)

afbeelding van Tess

Tess

woensdag 04 sep 2019 - 19:01

Beste Lina, jammer veel te veel woorden en agressie...less is more

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 04 sep 2019 - 19:10

Beste Tess, agressie? Daar verstaan jij en ik dan blijkbaar iets anders onder aangezien ik geen agressie zie, ik heb zelfs wat complimenten gegeven.. Maar ik ga er niet verder over discussiëren aangezien ik gewoon mijn mening heb gegeven zoals iedereen dat hier doet.

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 04 sep 2019 - 21:12

Zo is het Lina, for the record: er is niets agressiefs aan je opmerkingen.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 04 sep 2019 - 21:25

Dank je wel Carolina :-)

afbeelding van Birchwood

Birchwood

woensdag 04 sep 2019 - 17:43

Heel mooi! Sieraden zijn prachtig, maar ik houd dan ook van parels.
Kleurencombinatie is mooi, rustig, maar misschien een volgende keer wat spannender?

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 04 sep 2019 - 17:23

Ze heeft naar mijn idee nog een 2e event vandaag?
Ze ziet er fantastisch uit in deze koninginnelook. Mooie kleur dat net iets donkere oudroze. Een donkerpaarse hoed had ook gekund.
Wat leuk AI -les. t Wordt tijd dat ik bijspijker!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 04 sep 2019 - 16:16

Ik heb deze broche in het echt gezien. Op de foto's oogt het wellicht als een leuk detail, maar dit juweel is me toch een partij mooi in het echt. De diamanten schitteren je tegemoet en combineren perfect met de grijze parels. Ik gun het iedereen om de broche eens in het echt te zien :)

afbeelding van Esther6

Esther6

donderdag 05 sep 2019 - 10:56

Heb ik het goed opgemerkt dat ze ook een voor ons nieuwe ring draagt? Ben benieuwd of je er iets meer over te weten kunt komen ☺️

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 04 sep 2019 - 23:04

Ik vind hem werkelijk prachtig! Maar wat moet het voorstellen? Lijkt wel een minizwaardje?
Komt het uit de Koninklijke Juwelen? Kunt u over dit sieraad wat meer vertellen?

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 04 sep 2019 - 16:41

ik vind de oorbellen ook prachtig. Zou ik ook wel eens in echt willen zien.

afbeelding van Merel123

Merel123

woensdag 04 sep 2019 - 15:52

Mooi, ik hou van deze rustige kleuren en ze staan Maxima prima.
Wat mij betreft geen extra kleur toevoegen.

De niet op elkaar aansluitende coupenaden vind ik storend, is niet nodig.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 04 sep 2019 - 15:32

Ja hier en daar een vakantiepondje erbij, jurkje wat aan de krappe kant en wat te kort naar mijn zin of is het typisch Natan?
Wat meer kleur had wel gemogen, beetje saaiig.
Broche is prachtig!

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 04 sep 2019 - 18:46

Hennie, je weet toch wel dat ze negen van de 10 keer iets te strak en te kort draagt ;) De tiende keer draagt ze iets wat te wijd is ;)

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 04 sep 2019 - 15:19

Een plaatje! Ook een goed NATAN model. Het kan dus wel :-)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 04 sep 2019 - 18:27

Wat super leuk dat ze voor deze prachtige outfit heeft gekozen. Hier hoopte ik zaterdag al op. Blijft een topper, hoop dat we dit nog vaak gaan zien.
En ik ben echt verliefd op de mooie hoed en clutch.

Volgens mij heeft Máxima een nieuwe armband met haar naam om haar rechterarm https://www.anpfoto.nl/search.pp?page=1&showpicture=77432917&pos=0
Josine weet je er meer van?

afbeelding van Ton Angers

Ton Angers

woensdag 04 sep 2019 - 14:27

Prachtige outfit - en ja een schoolbezoek in de Achterhoek - mag ze er misschien chique uitzien? Waarom ook niet? Van mij krijgt ze een 10plus!

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

woensdag 04 sep 2019 - 15:45

Al gaat ze naar een vuilnisbelt en moet daar een hapje met de mannen eten.
Ze vertegenwoordigt niet de school en ook niet de Achterhoek, ze vertegenwoordigt het koninklijkhuis. Dus ze doet het prima!

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?