Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima hebben donderdag 7 november 2019 in Paleis Noordeinde een lunch aangeboden aan Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie.

De 26 genodigden hebben recentelijk een prijs of andere onderscheiding ontvangen voor hun prestaties in uiteenlopende sectoren zoals kunst & cultuur, media, wetenschap, sport en bedrijfsleven.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima willen door het aanbieden van een lunch hun erkenning en waardering uitspreken voor de mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Mode 
Outfit: Rode blouse en geruite midi-rok met potloodplooien 
Ontwerper: Vermeulen van Natan 
Eerder gedragen: Ja, oa in Argentinië (2016). 

Bekende outfit inmiddels: 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 09 nov 2019 - 22:46

Ik vind dit zo’n leuk initiatief. Aan de rare gordijnrok ben ik inmiddels wel gewend, hij zal wel lekker zitten.

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 09 nov 2019 - 19:48

We zijn het overeens dat rood Máxima erg mooi staat. Tenminste ik lees dit hier zo vaak. Ik vind de blouse en het ruitpatroon erg mooi, maar het model van de rok is niet mijn smaak. Het totaalplaatje is verzorgd en past bij de gelegenheid. Het ziet er ook gezellig uit en dat is ook belangrijk, :-)

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 08 nov 2019 - 21:12

MKM Regels: Graag wijzen we even op de regels die MKM hanteert. In dit verband met name wat betreft het respectvol reageren op elkaar. Waarschijnlijk is het goed als een ieder die regelmatig mee discussieert de regels (weer) even doorneemt.

Hartelijk dank namens het moderatingteam van Modekoningin Maxima.

De regels kun je onder aan de site vinden, onder: Over Modekoninginmaxima. Link: https://www.modekoninginmaxima.nl/over-modekoninginmaxima

Prettig weekend gewenst voor jullie allemaal ❤

(Maar even een herhaling hier ivm een discussie eerder deze week. Voor een fijne sfeer is het goed om de regels weer even helder voor ogen te hebben ♥ )

afbeelding van PK020

PK020

zaterdag 09 nov 2019 - 18:36

Beste Josine,
Mocht ik me iets te pittig geuit hebben, dan bied ik daar mijn excuses voor aan, dat was geheel niet mijn bedoeling.
Hartelijke groet,
Peter

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 09 nov 2019 - 20:08

Ha Peter, wees gerust, deze reactie was niet specifiek voor jou alleen bedoeld, maar voor iedereen. Bepaalde discussies lopen soms snel uit de hand. Daarom vond wij het goed om bepaalde regels weer even aan te scherpen, oftewel, onze lezers (waar we blij mee zijn) daar weer even op te wijzen. Zolang alles met respect gaat naar elkaar toe, is het helemaal oke.
Hartelijke groet, TWoR (mede namens Josine)

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 08 nov 2019 - 19:01

Prachtige blouse en mooi haar! Nu lekker weekend na een fijne mode week

afbeelding van Suus

Suus

vrijdag 08 nov 2019 - 19:06

Helaas, ik vind dit nog steeds niet mooi. Krijg er een hoog eerste kerstdag gevoel bij. Het rood van de blouse staat wel prachtig in haar gezicht. Heldere kleuren staan haar zoveel mooier dan de beige teinten zoals van gisteren. De rok vind ik qua stof, model en patroon echt niet mooi.

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

vrijdag 08 nov 2019 - 17:06

Máxima en rood; prachtig! Mooie outfit voor een lunch. Ik vind sommige mensen slecht gekleed voor een lunch bij de koning en koningin. Maar super leuk dat ons koningspaar dit elk jaar doet.

afbeelding van Jrn

Jrn

vrijdag 08 nov 2019 - 17:05

Deze rok vind ik een van haar minst mooie items, maar schijnbaar is de koningin er zelf blij mee, want al vaak gedragen. Blouse is mooi. Totaalplaatje outfit 6,0 (door die lelijke rok).

afbeelding van oranjefan

oranjefan

vrijdag 08 nov 2019 - 16:06

De outfit is goed gekozen voor een lunch. Het haar zit idd heel goed. Ik vind alleen het model van de rok een beetje gedateerd.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

vrijdag 08 nov 2019 - 15:11

....lijkt een heel gezellige, ongdwongen boel ! Goed uitziend Koningspaar, slechts bij enkele gasten ontbreekt de passende kleding
voor een lunch in het paleis, zonder 'opgeprikt' te moeten werken.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zaterdag 09 nov 2019 - 19:39

Ik denk dat ik u begrijp, ja, want op de mooiste dag van je Leven bijv. als men gaat trouwen, komt je ook niet als bruidegom in een spijkerbroek en open hemd aanzetten als je bruid prachtig in lang wit is, of andersom; bruidegom in jacket met strik of stropdas en bruid in een spijkerbroek en een t-shirtje enfin vult u maar in. Want hoe vaak wordt je uitgenodigd bij de koning en koningin? Dat is een unieke gelegenheid, Maxima ging tenslotte ook keurig in zwart en met iets van kant op het hoofd en de benen bedekt op bezoek bij de Paus. De koning keurig in pak met stropdas. Ik denk dat het zeker te maken heeft met het gevoel hebben van, en respect tonen voor. Hoewel het in deze tijd dit gevoel waarschijnlijk in een ander licht, een ander perspectief wordt ervaren door sommigen. Je kunt tenslotte ook respect tonen zonder stropdas ... toch?!?? is een veel gehoorde redenatie. Maar ... waar is dan je verfijning gebleven,?, je gevoel? Mensen gaan tenslotte ook mooi aangekleed naar een feest? Uitreiking Oscars?, Staatsbezoek? Prinsjesdag? Asscott races, een concert, uitreiking diploma? Of gaat men dan ook in smerige spijkerbroek, modderlaarzen ect. Ja het is wel zwart wit wat ik benoem, maar ik bedoel te zeggen, gevoel, respect, normen, waarden en vul het maar in. Het lijkt vaak zoek, maar gelukkig zullen er ook altijd mensen zijn die dit gevoel wél bewaren, en daar hou ik mij maar aan vast. Er staan er gelukkig ook genoeg op de foto hierboven die wel passend naar de gelegenheid waren gekleed.

afbeelding van PK020

PK020

zaterdag 09 nov 2019 - 19:41

'Denk niet zwart, denk niet wit, maar in de kleur van je hart'....

https://www.youtube.com/watch?v=d8-mZ3lLQSw

Respect, normen en waarden kunnen vanuit ieders perspectief anders, lees EIGEN, geuit worden, "zelfs" in een spijkerbroek!
Wat is passend? > De kleur van je hart!?

Of ben ik nu weer "raar of onbeleefd" aan het doen?
In respect; 'In de kleur van mijn hart'...

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 09 nov 2019 - 20:05

Iedereen heeft zijn eigen manier van reageren. Dat is helemaal oké. Zolang het allemaal met respect naar elkaar toe gebruikt wordt, is het zeker niet onbeleefd of raar. Dus blijf vooral lekker reageren. Groetjes TWoR (moderator)

afbeelding van PK020

PK020

zaterdag 09 nov 2019 - 18:43

Beste Johandfrederik,

Wat is "passend"?
In mijn beleving is dit wat ons koningspaar wenst, kom zoals je wenst gekleed te zijn.
Heerlijk deze foto; een smeltkroes van diverse talenten, persoonlijkheden, kleding uitingen incl uitingen van respect en gewenst zijn. Iedereen is WELKOM; mooi respect voor en aan alle uitblinkers!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 09 nov 2019 - 20:04

Ha PK020, denk je om het vermijden van onnodig hoofdlettergebruik? Graag hoofdletters alleen gebruiken aan het begin van de zin of waar ze horen. Liever niet in iedere reactie volledige woorden met hoofdletters gebruiken. (Denk dat je mijn reactie als moderator in een andere log niet gezien hebt. Hierbij wijs ik je graag even op de website regels). Voor vragen kun je Josine even mailen. Fijn overigens dat je zo actief reageert!

https://www.modekoninginmaxima.nl/over-modekoninginmaxima

afbeelding van PK020

PK020

zondag 10 nov 2019 - 20:24

Beste TWOR,

Dank voor jouw aanwijzingen, ik zal er rekening mee houden!

Hartelijke groet,
Peter

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 11 nov 2019 - 13:49

Top, dank je wel ;)

afbeelding van Maria04

Maria04

vrijdag 08 nov 2019 - 13:21

Weetje ik vind deze outfit iets van gezelligheid hebben. Zeker nu er in een besloten bijeenkomst geluncht werd. . Geen extra sieraden, of opgestoken haar. Ja ik vind het top om zo voor de dag te komen. Heel dicht bij de Uitblinkers!!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 08 nov 2019 - 12:59

Wat blijft dit toch een mooie outfit. Blijkbaar zijn warm rood en ruiten favoriet deze herfst. Staat haar geweldig, maar ik vind de schoenen met de enkelbandjes nog mooier!

afbeelding van Birchwood

Birchwood

vrijdag 08 nov 2019 - 12:38

Mooi herfst outfit en past prima bij de gelegenheid. Kleuren staan Máxima prachtig en ik vind de rok wel grappig, maar zou hem zelf nooit dragen......
Erg leuk dat ze deze uitblinkerslunch tot een traditie hebben gemaakt. Leuke gemengde gezelschappen altijd.

afbeelding van Celeste

Celeste

vrijdag 08 nov 2019 - 12:31

Een leuk setje voor de gelegenheid.
Mooie kleuren.
Stiekem vraag ik me of, of Maxima bij het Veluws Haar instituut is geweest.
Het lijkt de laatste weken veel voller.
Echt mooi!
Het kan natuurlijk ook zo zijn, dat het komt omdat er een salon in het paleis is.
Veel efficiënter nu, om dan haar kapsel door een kapster te laten 'doen'.

afbeelding van Molly

Molly

vrijdag 08 nov 2019 - 12:21

Heeft ze de schoenen onlangs ook al gedragen? Ik meende afgelopen week maar weet niet of het dezelfde schoenen zijn.

afbeelding van Molly

Molly

vrijdag 08 nov 2019 - 15:13

Ik denk als het toch niet dezelfde blijken te zijn, dan zijn het schoenen van hetzelfde merk maar in een donkere kleur rood. De koningin heeft wel vaker meerdere schoenen van hetzelfde merk in verschillende kleuren volgens mij.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 08 nov 2019 - 14:18

Mooie shoes!!

afbeelding van Jantje R

Jantje R

vrijdag 08 nov 2019 - 12:12

Rode blouse staat Maxima fantastisch. Maar die rok vind ik helemaal niks. Absoluut niet mooi. Lelijke ruit. Model vind ik ook niks doen voor Maxima.

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 08 nov 2019 - 12:00

Prima outfit in fantastische warme kleuren! Niks mis mee in mijn ogen.

afbeelding van Merel123

Merel123

vrijdag 08 nov 2019 - 07:43

Keurige set, mooie herfst fleuren. Het model van de rok is niet mijn smaak.
Met dit soort kleding ziet Maxima er goed verzorgd uit en zal niemand van de gasten zich underdressed voelen.

afbeelding van Lies

Lies

vrijdag 08 nov 2019 - 07:39

Kijk, dit vind ik wel een hele mooie geruite outfit. Ik ben geen fan van de plaatsing van de plooien, maar de plooien geven deze rok wel iets bijzonders en zorgen ervoor dat het geen 13-in-een-dozijn- rok is. De kleurencombi in de rok, samen met de blouse, vind ik heel mooi. Ik vind dit een geslaagde outfit!

En ook even complimenten voor Máxima's kapsel. Het is is weliswaar los, maar oogt goed verzorgd. Heel mooi!

afbeelding van gambetta

gambetta

vrijdag 08 nov 2019 - 00:30

Leuk, de matchende stropdas van de Koning met de kleur rood bij Máxima.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 07 nov 2019 - 23:58

Haha Karpathos, je hebt gelijk. Zo zittend is t een gewone rok! En ok. Haar haar weer netjes.
Inmiddels een leuke traditie geworden.

afbeelding van PK020

PK020

vrijdag 08 nov 2019 - 00:04

Hoi Siobhan,

;-) Ik ga niet voor de 'gewone rok'....
En dat is het ook niet :-)

afbeelding van PK020

PK020

donderdag 07 nov 2019 - 23:54

Ik vind deze rok/stof/blouse/outfit prachtig!
De 'teer overkomende blouse versus de stoere rok ruiten'!
Niet alleen qua kleuren als wel de stoffen.... 'The battle of the...."
En die plooien,
get over it!
Hier gebeurt iets,
en het lijkt zo simpel ;-)

Kijk nog eens goed, je hoeft het niet mooi te vinden maar....

afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 08 nov 2019 - 15:55

Ik heb het altijd leuk gevonden.
Ruiten worden vaak als saai en outbollig gezien, maar dat hoeft echt niet, dit is gewoon een mooie rok waar je leuke combinatie, s mee kan maken .

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

donderdag 07 nov 2019 - 23:01

Altijd een leuke activiteit Jeroen Pauw lijkt zich strategisch te hebben opgesteld, misschien een beetje uit de hoogte? Een blouse en een rok is vanwege het sterk verschillend gezelschap prima en neutraal. Maar ja de rok...pfff! Gedrukte schotse ruit en gordijnplooien op een rok die je sowieso niet wilt hebben en al helemaal niet op de uitgekozen plek. Die rode jas (de positiejas zeg maar) had ook weer van die gordijn plooitjes bij de hals. De kleur staat Maxima natuurlijk uitstekend.

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 07 nov 2019 - 23:46

Gelukkig houdt Máxima de handen op de gordijnplooien. Hierdoor krijgt de rok een compleet andere "uitstraling".

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?