In de afgelopen dagen is er op deze website veel geschreven over Máxima's voorkomen tijdens het staatsbezoek aan Portugal. Nu is het de beurt aan koning Willem-Alexander. 

Dag 1: 
Het is geen geheim dat koning Willem-Alexander een sterke voorkeur heeft voor donke(blauw)e pakken, maar wie de tijd neemt om wat verder in te zoomen op alle details, ontdekt veel leuke wetenswaardigheden. Zo draagt koning Willem-Alexander op dag 1 op het eerste gezicht een krijtstreeppak, maar uit de haarscherpe foto's van Patrick van Katwijk blijkt dat dit niet het geval is. De lijnen bestaan nameijk uit  puntjes, waardoor er geen sprake is van een krijtstreep maar een zogeheten pinstripe. In het boek 'Man op z'n best' vertelt modekenner Arno Kantelberg hier het volgende over: "Met een pinstripe wordt de 'streep' bedoeld die bestaat uit een serie dicht bij elkaar staande, kleine puntjes. Een krijtstreep is een doorgaande lijn, (...) alsof de kleermaker de lijn daadwerkelijk met een krijtje heeft getrokkken. Een suggestie van ambachtelijkheid."

Staatsbanket 
Een staatsbanket gaat gepaard met een hoop pracht en praal. Daar hoort natuurlijk de dresscode white tie bij. Voor koning Willem-Alexander betekent dat een rokkostuum met bijbehorende wing tip collar: een overhemd met opstaande kraag. Aan het Nederlandse hof is het vrij gebruikelijk dat de gevouwen punten áchter de witte strik blijven, maar internationaal verschillen de opvattingen hierover. 

Dag 2
Op de tweede dag van het bezoek aan Portugal kiest de koning voor een Napolitaans blauw pak en een das met een geometrische print in een toepasselijke kleur: oranje. Wat mij betreft is dit één van de betere pakken van de koning. Toch kan ik het niet laten om een tip voor de volgende keer te geven. Kies een andere (dunnere) pochet, met als het even kan ook een andere vouw. Er is op dit gebied zoveel mogelijk! 

De dresscode voor de contraprestatie die avond is black tie. De koning draagt een smoking met een fluwelen vlinderdas en blauwe dress studs (van saffier?). 

Dag 3
Op 12 oktober sluit koning Willem-Alexander het staatsbezoek af in zijn vertrouwde uniform: een donkerblauw pak met een lichtblauwe das. Ditmaal een exemplaar met badminton shuttles van Salvatore Ferragamo. 

Terugblik staatsbezoek Portugal: 
- De kapsels 
- Máxima's kleding 
- De juwelen 
- De accessoires 
- Kleding Willem-Alexander 

Foto's met dank aan: Monarchypress.com 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van JokeGram

JokeGram

vrijdag 20 okt 2017 - 20:34

Leuk hoor om onze koning en zijn pakken te bekijken! Hij zit tegenwoordig echt strakker in het pak gelukkig! Die olifantpijpen gaven zo'n slobber effect. Van zijn dassen ben ik fan! Goed gedaan dit bezoek. Puntjes ter verbetering zijn genoemd en kan ik beamen

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 20 okt 2017 - 19:50

De koning gaat steeds vaker in mooiere pakken gekleed. Hij zit "strakker" in zn pak, zeg maar. Zijn dassen vind ik altijd zo leuk! Het geheel van dag 2 vond ik het mooiste geheel. Deze kleur vind ik heel mooi staan bij WA!
Leuk, Josine, dat je aandacht besteed aan de kleding van de koning.

afbeelding van Tina

Tina

vrijdag 20 okt 2017 - 19:04

Ik vind dat hij er prachtig uitziet. Mooie pakken, mooie dassen.
Tja, de kleur van je gebit is een genetisch gegeven. Daar weet ik alles van. Maar daarom kun je het wel goed verzorgen. Op die oudere foto's ziet het er onverzorgd uit.

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 20 okt 2017 - 05:52

Pak van dag 1 vind ik erg mooi. Pinstripe verlengd, en pak lijkt strakker gesneden. Maakt hem gestroomlijnder (precies wat je wilt dat een pak doet...) en moderner. Andere pakken ogen flodderiger.

Hij is niet het type voor een gekleurd vest, pochet, afwijkende kleur schoen of iets anders dan dit eeuwige donkerblauw. Dat is jammer, want spannend om naar te kijken is het niet. Zijn broer is frivoler qua kledingstijl, en zijn vader en opa waren dat zeker. Misschien komt het nog ;)

afbeelding van JL

JL

donderdag 19 okt 2017 - 20:30

Je ziet bij WA wat verkleurde wortelhalzen en veel aanslag. Er hoeft echt niet meteen gebleekt te worden maar wat vaker een bezoek aan de mondhygienist is geen overbodige luxe. Ik ben zelf mondhygienist hij is van harte welkom!

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 19 okt 2017 - 21:00

Nou precies! Dit kan echt beter

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 19 okt 2017 - 20:17

Wat een mooi overzicht.
Leuk om te zien dat WA saffieren knoopjes draagt bij zijn smokinghemd. Wat een mooie details.
Fijn dat WA steeds vaker kiest voor kostuums met strakkere broekspijpen. Dat staat zoveel mooier en meer van deze tijd. Het kostuum van dag 3 kan ik niet heel mooi vinden, voor mij springt het kostuum van dag 1 er als mooiste uit.
Nederlandse mannen herken je aan hun (slechte kwaliteit) schoenen. Gelukkig is WA de positieve uitzondering op die uitspraak want hij heeft altijd prachtige schoenen aan. Zijn stropdassen zijn steeds vaker op de kleding van Máxima afgestemd: mooi!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 19 okt 2017 - 14:53

kostuum dag 1 Past bij het formele karakter van die dag.
Kostuum dag 2 vind ik t mooist
En de das van dag 3 mooist.
T smokingjasje zou denk ik wat langer kunnen?

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 19 okt 2017 - 12:57

Onbegrijpelijk die gele tanden van de Koning! Dat hij daar niet iets aan doet! Net als bij Koningin Margarethe

afbeelding van Marja

Marja

donderdag 19 okt 2017 - 16:50

Heeft weinig zin om er wat aan te doen, (is al eens gedaan) maar zolang hij rookt en koffie en wijn drinkt heeft het weinig zin want het effect zal niet blijvend zijn.

Daarbij zijn die gebleekte tanden ook zwakker en oogt het onnatuurlijk.

afbeelding van Dorie

Dorie

donderdag 19 okt 2017 - 13:15

Nou zeg, dat is een natuurlijke kleur hoor (en wel even wat anders dan bij koningin Margrethe). Al die bright smiles die we tegenwoordig zien zijn pas onnatuurlijk en veel te wit.

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 19 okt 2017 - 12:05

Wat me bij de koning opvalt, is zijn houding. Hij staat en loopt zo mooi rechtop, met de schouders naar achteren. Daar heeft hij vast les in gehad. Wanneer ik hem zie naast andere koningen, presidenten of hoogwaardigheidsbekleders, is zijn houding altijd het beste. Niet uit de hoogte, maar "waardig".

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 19 okt 2017 - 21:03

Ja rechtop maar ook iets 'houterigs'.
De houding van Felipe vind ik beter net als, Charles en zijn kibderen.
Maar ik vind onze Koning heel toegankelijk overkomen.

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 19 okt 2017 - 20:05

Mee eens, Orchidee. Ik denk ook dat hij hierin les heeft gehad. Net als mannequins hierin les krijgen. :-)

afbeelding van Marga

Marga

donderdag 19 okt 2017 - 00:41

Leuk om ook weer eens de kleding van WA onder de loep te nemen. Ik bind het blauwe pak op dag 2 het mooiste. Hele mooie kleur. Verder vind ik het leuk dat ons koningspaar zich regelmatig op elkaar afstemt. We kunnen super trots op ze zijn met hoe ze ons land vertegenwoordigen!!

afbeelding van Suzanne

Suzanne

woensdag 18 okt 2017 - 22:56

we hebben een fantastische pakken koning. Ik trots op ons koningshuis

afbeelding van Marja

Marja

woensdag 18 okt 2017 - 22:43

Ik vind de das met de shuttles het mooiste.
White tie kleed toch minder goed af dan black tie of zijn gewone blauwe kostuums. Jammer dat het pochet op dag 2 zo tekent, maar ach, als dat alles is.
Al met al zet hij een sterk merk neer en daar mogen we trots op zijn.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?