Een jaaroverzicht van 2009? Jazeker! Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan een nieuw jasje voor ModekoninginMáxima en daarbij wordt er ook een jasje uitgedaan. Lees: het archief van 2009-2012 gaat offline. Hier lees je een samenvatting van 2009. 

Januari 
Het jaar 2009 werd traditiegetrouw gestart met een nieuwjaarsreceptie. Ook vond er een reis plaats, naar de Verenigde Arabische Emiraten. Daar kwamen deze roze mantel van Natan en roodroze turban van Delgivne in beeld. Ik vind het nog steeds een heel mooi plaatje. Kan prima nog een keer gedragen worden, niet waar? 


Foto: PPE

Tijdens de reis namen de prins en prinses ook plaats op een kameel. Helaas heb ik de ontwerper van Máxima's blouse nooit kunnen vinden. Naar de schoenen heb ik nog niet gezocht ;-) 


Foto: PPE

Februari 
Na een warme reis naar de VAE vertrokken de prins en prinses in februari naar Antartica. Bepaald geen modefeest, maar het leverde wel een leuke video op. 

Ook in februari: een bezoek aan cultureel centrum De Binnenstad in Oss. Máxima's mantel (met bont) is een ontwerp van Natan, haar pumps zijn van Chloé. Ik herinner ze maar al te goed, want dankzij deze schoenen werd het opeens duidelijk dat ze schoenmaat 42-43 had. Dat stond groot op de zool vermeld. 


Foto: PPE

Maart
In maart gebeurde er niet zoveel op modevlak. Er kwamen wel wat leuke outfits voorbij, maar een échte topper ontbrak. Daarom maar dit mooie portret van Máxima, want de toecan-broche verveelt niet zomaar. 


Foto: PPE

April 
Zo saai als maart was, zo sprankelend was april. Een sexy cocktailjurk, een gracieuze avondjurk, een hippe ballonrok: er kwam van alles voorbij. 

Door deze jurk werd er hier voor het eerst gediscussieerd over het O-woord. 


Foto: PPE

Ballonrokken waren in 2009 helemaal hip. Máxima deed aan de trend mee. 


Foto: PPE

Een gracieuze avondjurk met diadeem:


Foto: PPE

Het meest besproken kapsel van 2009: 


Foto: PPE

Mooi in een pakje à la Jackie Kennedy:


Foto: PPE

Bij een scheepsdoop draag je als dame een hoed. Blootshoofds dopen zou ongeluk brengen, zo gaat het verhaal. Met de VOX Máxima, die Máxima hier doopte, móet het dus haast wel goed gaan. 


Foto: PPE

Koninginnedag 2009 eindigde in een drama. Máxima's kleding en accessoires zijn om die reden ook weinig ter sprake gekomen. Misschien wel leuk om te weten: de koning vind deze haardecoratie maar niks en noemt hem 'de havik'. 


Foto: PPE

Mei 
De Nationale Dodenherdenking van 2009 zal ik nooit meer vergeten. Ik was erbij en had het kippenvel op mijn armen staan toen de koningin zichtbaar tegen de tranen vocht toen de duizenden aanwezigen haar een applaus gaven als uiting van respect. 

Prinses Máxima was ook heel mooi gekleed en droeg op haar hoofd een haardecoratie van Laura Noetinger. 

 


Foto: PPE

Bij de uitreiking van de Appeltjes van Oranje kregen we oranje te zien. De rok met strik is trouwens1 op 1 op een rok van Jackie Kennedy. 


Foto: PPE

Rond 2009 had Máxima een zwak voor slagroomsoezen. Op haar hoofd welteverstaan. 


Foto: PPE

Het staatsbezoek aan Chili leverde twee glamourlooks op. 


Foto: PPE


Foto: PPE

Juni 
Na een paar sprankelende modemaanden deed Máxima er in juni 2009 nog een schepje bovenop door Jan Taminiau te debuteren. 


Foto: PPE

Ook Balmain kreeg een kans, en hoe! 


Foto: PPE

Natan deed ook goede diensten en leverde onder andere deze zwart-witte combinatie af. Hoedje af ook voor het hoofddeksel. 


Foto: PPE

De ballonrok kwam ook weer voorbij:


Foto: PPE

September
In juli en augustus gebeurde er weinig. Het overzicht gaat dus verder met september. In deze maand werden we getrakteerd op een gelaagde japon van Michael Kors....


Foto: PPE

.....oorbellen met knopen....


Foto: PPE

.....een roodroze cocktailjurk van Natan...


Foto: PPE

....een sprookjesachtige avondjurk.....


Foto: PPE

... een rood-wit-blauwe set...


Foto: PPE

.... en een jurk van Taminiau. 


Foto: PPE

Oktober 
In de maand september greep Máxima vaak naar een twinset, maar er kwamen gelukkig ook nog wel wat andere smaken voorbij. Een top met pailletten en een nauwsluitende rok met split bijvoorbeeld. 

De jurk van Prinsjesdag 2004 werd ook weer uit de kast gehaald. 


Foto: PPE

November 
Rond 2009 grossierde Natan in knielaarzen. Máxima kon ze blijkbaar niet weerstaan en kocht meerdere paren. (Ik heb ze zelf ook en ze lopen heerlijk.)


Foto: PPE

Het staatsbezoek aan Mexico leverde ook een paar goeie looks op, waaronder deze gala-look. 


Foto: PPE

December 
De maand december begon met een strakke kuitbroek + panty met dessin. 


Foto: PPE

Wat ook voorbij kwam, was een tupu. Dit sieraad is afkomstig van het inheemse volk de Mapuche, dat zich onder andere in Zuid-Argentinie heeft gevestigd.


Foto: PPE

En de laatste outfit van deze blog: een mantelpak met dierenprint + de hippe knielaarzen van Natan. 


Foto: PPE

Al met al kunnen we wel concluderen dat Máxima na wat rustige modejaren in 2009 weer lekker gas gaf. Haar kennismaking met Jan Taminiau heeft veel moois opgeleverd, weten we nu. De ballonrok mag van mij nog wel even in de kast blijven, maar ik zie ook zeker stukken die nog prima kunnen. Het laatste mantelpak, de gouden avondjurk, de jas van paarse faux fur en de roze mantel. Wat zie jij graag nog eens terug? 


Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Peet

Peet

zaterdag 16 okt 2021 - 17:47

Prachtig overzicht. Natuurlijk wordt zelfs Koningin Maxima ouder. Wat blijft is de warme uitstraling.
Ze kon toen en nu nog steeds apart uit de hoek komen. De gouden en zilveren avondjaponnen zijn nog steeds schitterend. En ja die ballonrokken, die droegen we toch allemaal? Ze stonden haar best goed, vind ik.
Mijn absolute favoriet is de rood-wit-blauwe outfit! Zou ze die nog hebben? Kan zo weer aan!

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

woensdag 13 okt 2021 - 10:59

De gele mantel al dan niet met bontkraag is ook prima voor nu! Prachtige kleur!

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

dinsdag 12 okt 2021 - 23:17

Wat leuk, een jaaroverzicht van de jaren die offline gaan. Zo houden we door deze blog toch een beeld van wat Maxima droeg in dat jaar. Ook leuk om de mode hypes daarin terug te zien.
Ben benieuwd naar de vernieuwde site!

afbeelding van Birchwood

Birchwood

dinsdag 12 okt 2021 - 19:41

Wat leuk om dit terug te zien!
Leuke, maar ook minder leuke outfits komen voorbij. Ook kleding die een 2e kans verdient.
Tamineau; wat een goed idee om daar te gaan winkelen!

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 12 okt 2021 - 14:58

Wat zijn kasteelstappers?

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 12 okt 2021 - 22:45

Zo noem ik die fluwelen puntschoenen. Moet altijd aan het land van Ooit denken.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 12 okt 2021 - 13:04

Een superprachtig overzicht !!! (jammer dat het gaat verdwijnen !) : elegantie, chic, luxe... en heel veel charme !! Jurken, juwelen, laarzen, kapsels... : adembenemend mooi !

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 12 okt 2021 - 10:45

Leuk overzicht. Volgens mij kan ze veel van de getoonde kleding nu nog gebruiken.

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 12 okt 2021 - 10:26

Wat een ontzettend leuk overzicht Josine, dankjewel. De ballonrok, kuitbroek (met panty), kasteelstappers, jurk met split, de zwarte cocktailcape (wat bedoel je met het O woord?) en de knielaarzen (sorry) mogen verbannen worden. Maar wat heeft ze ook veel mooie dingen gedragen zeg, o.a. het paarse vestje zou ik zo graag nog eens zien.
Wat ik het geinigste vind is dat jij weet van de havik! Wij gaan zeker niet horen van jou hoe dit zo gekomen is?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 12 okt 2021 - 12:02

Het O-woord staat voor ordinair. Dat werd op een gegeven moment (rond 2014, toen de rokkenmode nog kort was) zo vaak gebruikt dat we hem een soort van in de ban gedaan hebben. Verboden is het niet. Zie het als een motie van afkeuring ;-)

Wat betreft de havik: dat vertelde de koning tegen een groepje dames achter de dranghekken.

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 12 okt 2021 - 22:44

Dank voor de uitleg….

afbeelding van JokeGram

JokeGram

dinsdag 12 okt 2021 - 00:40

Geweldig om zo’n jaaroverzicht weer te zien! Er veranderd toch best veel in de mode. Ook zie je Máxima ouder, maar ook mooier en volwassener worden! Beeldbepalend is zo’n overzicht! Verder ben ik heeeeel benieuwd naar de nieuwe webblog van koningin Máxima! Kan niet wachten dat deze online komt! Josine, heel veel dank voor deze grandioze web-blog over onze koningin! Altijd eerst de actualiteit van het moment lezen en daarna net een glimlach alle uiteenlopende commentaren lezen! Dank voor je inzet!!!!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

maandag 11 okt 2021 - 22:13

Wat leuk dat er nog overzichten online komen van 2009-2012 voordat ze eraf gaan.
Als ik Maxima zou zijn zou ik de volgende kledingstukken aan de prinsessen doorgeven: de gele mantel met bont van Natan, het postzakjasje van Taminiau en het paarse Balmain-jasje. Ik zou de volgende outfits zeker nog eens willen terugzien: het pakje á la Jackie Kennedy, de look van 4 mei, de zwart/wit-look van Natan (niet het hoedje, ik vind het net een helm), de sprookjesachtige jurk en de rood/wit/blauwe set (incl. zonnebril als de zon schijnt dan natuurlijk). Wat naar mijn mening niet meer terug hoeft te komen zijn de zwarte jurk van april, de ballonrokken en geen rokken boven de knie en met grote split. Ik moest wel even lachen om die kuitbroek met die panty, maar: Nee, doe ook maar niet meer aan!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 11 okt 2021 - 21:42

Wat een supermooi overzicht! Bewaren!
Vandaag, ja echt, twee ballonrokken zien hangen in Parijs. Maar niet zo kort als in 2009.
Zeer prijzig, dus niet gekocht...

Die kuitbroek van Maxima is zo geinig!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?