Hieperdepiep Hoera! Koningin Máxima is jarig en viert vandaag haar 48ste verjaardag. Namens MKM wensen we haar een fijne dag. 

Natuurlijk kunnen we het niet laten om even terug te blikken op het afgelopen jaar. 

Mei 2018 
In de maand mei staan er meestal veel afspraken in Máxima's agenda en in 2018 is dat niet anders. In een maand tijd vliegt Máxima drie keer naar het buitenland voor een officiële verplichting, waaronder een VN-reis naar India en een staatsbezoek aan Luxemburg. 

Juni 2018
De maand juni begint feestelijk met een werkbezoek en de opening van het Prinses Máxima Centrum, maar de stemming slaat subiet om als duidelijk wordt dat Inès Zorreguieta, Máxima's jongere zus, zelfmoord heeft gepleegd. In allerijl vliegt de koningin naar haar moederland om haar moeder te steunen, en ook haar dochters en man komen over voor de begrafenis. 
Vanwege alle emoties besluit Máxima de staatsbezoeken aan Estland, Letland en Litouwen aan zich voorbij te laten gaan. Wel brengt ze op 19 juni een bezoek aan het protonencentrum Groningen, waar ze een emotionele verklaring voorleest. 

Juli 
Begin juli vliegt ons koningspaar naar Curacao om Dia de Bandera (Dag van de Vlag) te vieren. Bij thuiskomst zien we Máxima nog twee werkbezoeken afleggen, waarna op 13 juli de fotosessie plaatsvindt. Vakantie! 

Augustus 
In de maand augustus viert ons koningspaar vakantie, onder andere in Griekenland. Op 31 augustus, de laatste dag van de maand, krijgen we Máxima weer te zien tijdens de uitreiking van de Militaire Willemsorde. 

September 
In de maand september krijgen we de koningin uiteraard te zien op Prinsjesdag en ook de jaarvergadering van de VN is een jaarlijks terugkerend agendapunt. 

Oktober 
Met een staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk, een meerdaags bezoek aan Duitsland, een streekbezoek, een jubileum, een afscheid en meerdere werkbezoeken is Máxima's agenda in oktober 2018 erg vol. 

November 
Veel tijd om bij te komen van alle oktober-drukte is er niet. In november komt de president van Singapore op staatsbezoek en ook de president van Oostenrijk komt langs. Daarnaast reist Máxima ook nog naar Argentinië voor een G-20 top, waar ze als hoofdrolspeler wordt onthaald. 

December 
In de laatste maand van het jaar vindt er opnieuw een staatsbezoek plaats. Dit keer komt de president van Kaapverdië op bezoek. Op 19 december sluit Máxima haar werkjaar af met een muziekgala. 

Januari 
Vanwege de verhuizing naar Paleis Huis ten Bosch en het World Economic Forum in Davos krijgen we Máxima in Nederland bijna niet te zien. 

Februari 
Ook in februari is de publieke agenda van Máxima vrij leeg. 

Maart 
Afgezien van een meerdaags bezoek aan Duitsland, heeft Máxima in de maand maart opnieuw weinig verplichtingen in haar agenda staan. De RVD komt eind maart met een verklaring: koninigin Máxima heeft een kleine medische operatie ondergaan. Wat er precies is gebeurd, is onbekend. 

April 
Na drie maanden 'rust' is Máxima's agenda in april 2019 weer wat voller. Zo dineert de koningin met het Corps Diplomatique en woont ze het jubileumcongres van Nibud bij. De maand wordt traditiegetrouw afgesloten met de viering van Koningsdag en een vakantie naar Griekenland. 

Mei 
Omdat het koninklijk paar elkaar twintig jaar geleden heeft ontmoet tijdens de aprilfeesten in Sevilla, vliegt het koninklijk gezin in mei 2019 naar Sevilla om het feest nog eens dunnetjes over te doen. Tijdens een besloten feest bij het Italiaanse consulaat danst Máxima met een rijke Spanjaard. Beelden hiervan gaan de hele wereld over, maar de publicatie in Nederland wordt verboden door de RVD. Gelukkig zijn de beelden van een hardwerkende koningin in Ethiopië wel toegestaan. Op 15 mei blikt ze na twee drukke werkdagen terug op haar bezoek en laat ze weten nog niet bezig te zijn met haar verjaardag. Dat hoeft natuurlijk ook niet als je koningin bent en een hofhouding tot je beschikking hebt. Ik zou geen moment met Máxima willen ruilen, maar een kok die mijn verjaardag regelt lijkt me wel een heerlijk verjaardagscadeau ;) 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 17 mei 2019 - 19:45

van harte proficiat voor koningin Maxima , Op geluk staat geen leeftijd ,dus wij wensen je nog vele gelukkige verjaardagen !

afbeelding van Adeline

Adeline

vrijdag 17 mei 2019 - 15:02

Van harte gefeliciteerd Maxima!

En Josine, vlgs mij staat de nationale herdenking op de Dam 4 mei jl niet in je Maxima jaar - overzicht?
Ofschoon we weten dat ze gelukkig ook daar waardig en wel aanwezig was.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 17 mei 2019 - 14:45

Lang zal ze leven in de Gloria! Hoera Maxima

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 17 mei 2019 - 14:28

Congratz Queen Maxima!
Mn vlag gaat vanaf 15.00 uur in top (eerder lukt niet, excuus). Ik wens haar veel lieve cadeautjes van de girls. Hoop dat er vanavond nog wat gedanst wordt.
(Was een heftig jaar met het schokkende verlies van haar zusje).

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

vrijdag 17 mei 2019 - 12:49

Van harte gefeliciteerd koningin Maxima! Leuke blog Josine!

afbeelding van zara

zara

vrijdag 17 mei 2019 - 12:44

Felicitaties voor onze Koningin! Het was een druk en veelbewogen jaar (met het zeer verdrietige overlijden van haar zusje als dieptepunt), maar ik hoop dat er vanaf nu nog véle véle mooie jaren mogen volgen op huis Ten Bosch.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 17 mei 2019 - 12:28

48 keer HOERA voor Maxima! Van harte gefeliciteerd met uw verjaardag, majesteit.
Een fijne verjaardag toegewenst!

afbeelding van Helena

Helena

vrijdag 17 mei 2019 - 12:21

Van harte gefeliciteerd met uw verjaardag. U trotseert wel de koude in dit land. Kippenvel staat op de armen!!!!!!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 17 mei 2019 - 12:04

Leuk, deze blog! Gefeliciteerd, Majesteit!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

vrijdag 17 mei 2019 - 11:57

Gefeliciteerd, Majesteit ! Feliz cumpleaños !

En : hele chique halflange handschoenen (foto 3) !

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 17 mei 2019 - 10:34

Feliz Cumplaños!
Heel hartelijk gefeliciteerd en een hele fijne verjaardag!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 17 mei 2019 - 10:18

Van harte gefeliciteerd, koningin Maxima!!
Nog heel veel goede jaren met man en kinderen en voor ons land!!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?