Sinds de inhuldiging heeft Máxima heel wat nieuwe outfits aangeschaft voor haar werkzaamheden als koningin. Vierhonderd, om precies te zijn. 

Het begon met een koningsblauwe inhuldigingsjurk, werd opgevolgd door een oudroze jasje met pailletten, en inmiddels hangen er heel wat kasten vol met Máxima's uniformen. Want dat zijn het toch wel. Als je haar bohemien privéstijl vergelijkt met de keurige jurken en pakjes van NATAN, zie ik een duidelijk verschil. Maar waar moet een koninginnelook volgens Máxima aan voldoen? Wat is favoriet en wat niet? 

Om een antwoord op deze vraag te krijgen, heb ik alle outfits op een rij gezet. Pak er maar een kop thee bij en een lekkere koek, en trek zelf je conclusies. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Daniel

Daniel

maandag 26 okt 2020 - 23:15

Maravilloso trabajo Josine, cuesta detallar cuales son los mejores a mi criterio.

afbeelding van Petra_68

Petra_68

woensdag 14 okt 2020 - 21:13

Prachtig overzicht Josine, om uren naar te kijken! Moeilijk kiezen maar de rode jurk die Máxima droeg op de dag van de inhuldiging vind ik het mooist, het witte broekpak met de zwarte lengtestrepen het minst mooi, Sowieso ben ik geen fan van de broekpakken van Máxima met die wijde broekspijpen.

afbeelding van BleuStyle

BleuStyle

dinsdag 13 okt 2020 - 09:33

Een naar de kleurenleer van Itten ingedeeld overzicht, wat prachtig gemaakt!

Mijn voorkeur is foto 45. Een mooie sobere combinatie waarmee je aansluiting vindt bij iedereen in de maatschappij. Het accent ligt dan ook niet zo op de glitter/ glamour, het dure merk of ‘weer wat nieuws’, maar op de boodschap die iemand heeft te brengen.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 14 okt 2020 - 08:00

Welke outfit is dat? Er staan geen nummers bij de foto’s volgens mij, kan dat alsnog Josine? Dan kunnen we ook makkelijker terugkijken wat iedereen genoemd heeft als favoriet

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 13 okt 2020 - 09:12

Prachtig overzicht. Mijn complimenten. Inderdaad veel mooie sets die prima gecombineerd kunnen worden. Maxima kan het printen om inspiratie op te doen ;-)
Verder valt me bij dit overzicht extra op dat (wat ik al vaker zeg, ik weet het, val in herhaling) grijs/Camel/bruintinten niet Máxima’s kleuren zijn. Doet gewoon niks extra’s. Afschaffen die kleuren wat mij betreft en lekker uitpakken met heldere kleuren, wit/room en zachtroze.

afbeelding van Lizzy

Lizzy

maandag 12 okt 2020 - 12:17

Ongelooflijk wat een prachtige kleding. De discussie over de hoeveelheid vind ik voor deze site niet van toepassing. De jurk die koningin Maxima droeg tijdens het staatsbanket bij koningin Elisabeth is bij mij favoriet. Samen met de prachtige juwelen was ze fabelachtig mooi. Een koningin uit een sprookje.....onze koningin ♕

afbeelding van Maria48

Maria48

maandag 12 okt 2020 - 10:24

Een prachtig overzicht. Maar tegelijk wat een berg kleding. Niet normaal. Mijn moeder zou zeggen :Overdaad schaad! Naar mijn wellicht ouderwets idee kan de koningin hier nog jaren mee vooruit. Combineren, vermaken, verven, kies voor verschillende hoeden, die ze ook meer dan genoeg heeft. Tassen, schoenen,laarzen...Hoe mooi ik dit overzicht ook vind, het is vooral overdadig wat de klok slaat. Hoeveel mensen in Nederland kunnen nauwelijks rondkomen om iets te eten op tafel te krijgen....een wereld waar honger, oorlog, armoede, enz.... heerst. Ik heb er geen woorden voor.

afbeelding van Maria Rose

Maria Rose

maandag 12 okt 2020 - 10:22

Persoonlijk vind ik de zachtroze outfit bij ik dacht Royal Ascot altijd prachtig. De mantel, de ceintuur, haar kapsel, haar fascinator!
Maaar Josines favoriet is daarnaast ook mijn favoriet..

afbeelding van Doro

Doro

maandag 12 okt 2020 - 09:38

Er is te veel moois maar ik hoop heel binnenkort weer terug te zien: dar paars/aubergine broekpak (die met die top met die lage riem!)
En dat pak wat ze droeg in de helicopter
De gele outfit met de lange jas
Dat pak met die lange gilet en leren riem wat ook in het maxima aan de riem overzicht staat

En... de best heel lelijke avond jurk die met die bruine rok en beige bovenkant... die moet toch beter te dragen zijn. Een uitdaging die Máxima Hopelijk aanneemt:
Blouse lekker ver open, Die Alhambra kettin of lang parelsnoer erbij, haren zoals ze in Argentinië droeg of los. Een mooie riem erbij, kan ie zo omgetoverd worden van suf avondjurk in dashing outfit overdag!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 12 okt 2020 - 08:30

Ik heb alle outfits van NATAN geteld. Hoeveel denken jullie dat het er zijn?

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 12 okt 2020 - 09:37

250?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 12 okt 2020 - 13:20

183 maar. Viel me echt mee.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 12 okt 2020 - 17:19

O jee.... beter maar niet te veel cijfers noemen. 400, 183... ik krijg dan opeens een imelda Marcos gevoel. Wat dit is alleen nog maar de officiële kleding... pp andere dagen is ze vast ook gevarieerd gekleed

afbeelding van Assepoester

Assepoester

maandag 12 okt 2020 - 08:27

Na heel lang te hebben genoten van dit prachtige overzicht, nogmaals hartelijk dank daarvoor, Josine! Een heel weekend lang genoten:) En na heel lang te hebben nagedacht wat voor mij de mooiste look is, de look met de wow factor, dan zeg ik: de roze one-shoulder sari van Jan Taminiau in India. Dat was zo n moment van "open mond, ademloos, zo prachtig".
En ook nog een favoriet van mij, maar dan in een andere categorie, dat is de jurk met de bloemenpatroon van Giambattista Valli die prinses Madeleine van Zweden ook heeft gedragen. Ik hoop dat Maxima deze bloemenjurk nog een keer gaat dragen, maar dan met een beter kapsel en mooiere oorbellen. En ja Birchwood, ik zou ook wel een kijkje willen nemen in haar kleedkamer of kleedvleugel;) Hoe archiveer je al dit moois?

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zondag 11 okt 2020 - 23:15

Mijn favorieten:

Van de lange jurken: inhuldigingsjurk (blauwe)

Van overdagoutfits: robe manteau Parijs

Van de jassen: jas staatsbezoek Denemarken

afbeelding van Birchwood

Birchwood

zondag 11 okt 2020 - 19:06

Oh Josine, wat een verwennerij! Ik heb genoten van je meer dan prachtige overzicht. Helemaal mooi bij elkaar gezocht qua kleur, daar word ik ook zo blij van ;-)
Ik zie er pareltjes tussen die ik heel graag weer een keer zou willen zien, maar ook outfits die wat mij betreft niet in de herkansing hoeven. En wat zou ik graag een keer in haar inloopkast (kamer) willen rondkijken. Zou het er net zo netjes uitzien als jouw overzicht? Netjes op kleur en zo?

afbeelding van Marjet

Marjet

zondag 11 okt 2020 - 19:56

Wat een ontzettend leuk overzicht! Heel mooi om al die verschillende kleuren te zien. Een van mijn grootste favorieten is de aubergine/paarse robe manteau van Cleas Iversen die Maxima droeg tijdens het Argentijns staatsbezoek aan NL. Klassiek, mooie glimmers en de kleur staat haar super mooi. En haar broekpak van Etro staat ook hoog in mijn lijstje. Daar word ik gewoon elke keer blij van als ik hem zie.

afbeelding van Jrn

Jrn

zondag 11 okt 2020 - 15:24

Komt er ook een poll?
;-)

afbeelding van oranjefan

oranjefan

zondag 11 okt 2020 - 14:57

Toch zie je in het overzicht ook wel bohemien invloeden terug. Ik heb ook even een overzichtje gemaakt van favorieten: rij 1: 2, rij 3: 5, rij 5: 6 en 8, rij 6: 4,5,6 en 7, rij 7: 1, rij 11: 8, rij 12: 1 en 6, rij 13: 7, rij 16: 4 en 8, rij 20:1, rij 23: 1 en 5, rij 24: 7, rij 25: 1, 2 en 5, rij 27: 3, rij 36: 7, rij 37: 2 en 6, rij 38: 6, rij 40: 7, rij 43: 2, rij 47: 2, rij 54: 7, rij 56: 2. De grootste favoriet is toch wel de groene japon die ze in Ierland droeg!

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

zondag 11 okt 2020 - 12:38

Mijn favoriet: de vlaggenjurk van Taminiau. Er zullen helaas niet veel gelegenheden zijn waarbij die nog eens gedragen kan worden....

afbeelding van Magda

Magda

zondag 11 okt 2020 - 12:27

Wow, wat een werk heb je verricht Josine. Top hoor om alles eens op een rij te zien. Maar.....wat een geldverspilling ook. Zoveel outfits maar één keer gedragen, terwijl er toch heel mooie exemplaren tussen hangen. Ik denk dat als Maxima , door veel te combineren met o.a. accessoires, eigenlijk veel minder nieuwe kleding hoeft aan te schaffen. Dat geeft gelijk minder gedoe over de financiën. Een goed voorbeeld was de gele japon met Prinsjesdag. Nu bedoel ik niet dat zij alle jurken een andere kleur moet geven, maar met accessoires en kledingstukken wisselen,als dat mogelijk is, kom je ook al heel ver.
Één favoriet heb ik niet, er zijn er meerdere.
Blokje 2 : nr.7
Blokje 16: nr. 7
Blokje 24: nr. 6
Blokje 25: nr.6
Blokje 27: nr.3
Blokje 40: nr.7
Blokje 48: nr.7
Blokje 51: nr. 2
Blokje 55: nr. 1

afbeelding van annemiek

annemiek

zondag 11 okt 2020 - 11:52

Een goed zittend broekpak staat haar zo goed. Waar is haar stoere leren jurkje??

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zondag 11 okt 2020 - 11:54

Die staat er niet tussen omdat die al is aangeschaft voor de inhuldiging. Ooit wil ik ook een overzicht publiceren van ál haar outfits, maar daar moet ik eerst héél veel moed voor verzamelen ;)

afbeelding van Maura

Maura

zondag 11 okt 2020 - 11:17

Wat een aardig overzicht. En dit is nog niet eens alles uit haar inloopvleugel. Wat me gaandeweg opvalt hoeveel jurken, broeken, rokken er tussenzitten die helemaal niets toevoegen aan wat ze al eens aangeschaft heeft. En ja, dan vraag ik me vooral af waar die drang vandaan komt om maar te blijven kopen. Gaandeweg moet je toch wel iets van een verzadiging voelen. En ik vraag me af: wie of wat verlangt van haar dat ze steeds een nieuwe outfit op het podium aan moet? Een kleding-boulimia, meer kan ik er niet van maken. Ik heb er niets op tegen om haar voor de 20e keer in dezelfde rode/zwarte/witte/blauwe/groene jurk te zien als ze deze 20x weet te combineren met verschillende accessoires. En dan af en toe zo’n leuke of mooie uitspatting van Taminiau of Iversen.

afbeelding van Annet

Annet

zondag 11 okt 2020 - 11:13

Helaas, mijn favoriete jurk ontbreekt: de groene jurk die Máxima in 2013 tijdens het staatsbezoek in Brunei droeg. Zal met beeldrechten te maken hebben, maar ik blijf het jammer vinden dat we die jurk nooit meer gezien hebben. Een plaatje vond ik het.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

maandag 12 okt 2020 - 10:27

Ja dat ben ik met u eens, het zat me voor mij met name in die schitterende diepe kleur groen, met glanzend effect, waar ik absoluut niet dol op ben hoor, op die glimmende jurkjes, maar deze was wel echt een uitzondering

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zondag 11 okt 2020 - 13:40

Nee, beeldrechten waren hierbij niet de angel. De jurk is gedragen vóór de inhuldiging en dit is een overzicht vanaf de inhuldiging :)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zondag 11 okt 2020 - 10:55

Als jullie nou allemaal één favoriet noemen, ga ik die een keer in een blog zetten. Ik ben heel benieuwd naar de selectie!

afbeelding van Jens

Jens

maandag 12 okt 2020 - 10:50

De mooiste: de avondjapon op de dag van de inhuldiging. Die ze op de boot droeg, met dat prachtige kapsel.
De minst mooie: de Spijkers & Spijkers. Die ze droeg met de zwarte panty.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 10 okt 2020 - 23:09

Wat een variëteit aan stijlen, dat valt nu toch op. Ook veel wat t niet helemaal was. En een aantal perfect, iconisch. En t gros gewoon leuk.
Jammer dat de staatsbezoeken on hold staan, daar komen toch de meest opvallende sets vandaan.
Dank josine voor je verzameling! .

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 10 okt 2020 - 21:04

Wat een lieve woorden, dank jullie wel <3

afbeelding van Elles

Elles

zaterdag 10 okt 2020 - 18:53

Genoeg outfits om uit te kiezen of te combineren,voor de komende vijf jaar.

afbeelding van elisah.

elisah.

zaterdag 10 okt 2020 - 18:21

Wat is dit een feest om te bekijken, heerlijk om steeds weer even de tijd voor te nemen .
Dank je wel Josine.
Trouwens. ... ik zie er hele mooie kleding bij staan die ik graag nog een keer zie dragen

afbeelding van Tony

Tony

zaterdag 10 okt 2020 - 17:39

Heerlijk dit overzicht! Genieten op zo’n regenachtige zaterdagmiddag op de bank. Mooie en minder geslaagde outfits maar wat blijft staan is dat we ons in de handen mogen wrijven met zo’n leuke, spontane en enthousiaste koningin!

afbeelding van Marie...

Marie...

zaterdag 10 okt 2020 - 16:03

Mooi overzicht waar veel noeste arbeid in zit. Door zo'n overzicht realiseer ik me weer dat Hare Majesteit een fortuin aan kleren, schoenen, hoeden en tasjes uitgeeft. Ik snap dus best dat er steeds meer kritiek komt op de financiering van ons Koninghuis. Begrijp me goed, ik vind dat de Oranjes het goed doen en dat ze een verbindende rol hebben, maar ik zet wel vraagtekens bij hun uitkering en vooral hun hoge onkostenvergoedingen. Die bovendien volstrekt niet-transparant zijn. Dat gaat steeds meer tegen de Oranjes werken. De kruik gaat zolang te water tot ie barst vrees ik. Ik ben dus niet trots zoals sommigen op dit blog maar vind het een beschamend overzicht.

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

zaterdag 10 okt 2020 - 22:02

Ik kom op ongeveer 57 per jaar. Vind je dat volslagen mateloos en beschamend? Ik heb ook wel vragen bij de verhoging en hoogte van de vergoeding maar gelukkig doet dat niks af van de lol van dit mooie overzicht.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 10 okt 2020 - 15:25

Wat een geweldig overzicht. Wat een werk Josine, maar wat verwen je ons hiermee.
Heerlijk terug te kijken naar alle outfits. Wat een fantastische outfits zitten erbij. Trots op onze mooie modekoningin Máxima.

afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 10 okt 2020 - 13:43

Josine, wat een geweldig leuk overzicht. Wat een werk! Dank je wel voor deze leuke duik in de tijd.
Wat mij persoonlijk opvalt is dat ik de outfits waar ik destijds veel commentaar op had nu gewoon mooi vind als geheel. Máxima is echt een stijlicoon en ze schippert qua kleding constant tussen werk en privé maar weet bijna altijd iets eigens aan een look toe te voegen (de ene keer beter geslaagd dan de andere keer). Dat vind ik knap. De glimmende Natannetjes en de jaren '30 look vind ik het minst bij haar passen. Die missen nu net dat flamboyante dat onze Koningin typeert. Ik ga er dit weekend nog eens rustig naar kijken, nogmaals dank Josine. Voor jou en allen een fijn weekend!

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

zaterdag 10 okt 2020 - 12:57

Wat een prachtig overzicht, ik heb er enorm van genoten!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

zaterdag 10 okt 2020 - 11:52

Wauw, Josine, complimenten voor je werk!
Geweldig, wat moet je hier een tijd me bezig geweest zijn!
Ik ga er op mijn gemak naar kijken en van genieten...

@Doro, ik zou er gewoon alleen wel eens tussen willen neuzen en al dat moois eens vast willen houden en goed bekijken!

afbeelding van Senna

Senna

zaterdag 10 okt 2020 - 11:37

Wat een prachtig overzicht Josine en wat een werk. Dank je wel ga er ook heerlijk van genieten.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

zaterdag 10 okt 2020 - 11:28

Super mooi overzicht! Wat een werk idd.

afbeelding van Assepoester

Assepoester

zaterdag 10 okt 2020 - 10:51

Dank je wel, Josine! Dit is inderdaad genieten.
Ik vind het jaaroverzicht altijd al intens genieten, maar dit is echt overweldigend. Ik ga er een heerlijk bakkie koffie bij pakken en net als Doro inspiratie opdoen voor Sinterklaas en Kerst;)

afbeelding van AnjaxMario1991

AnjaxMario1991

zaterdag 10 okt 2020 - 09:27

Wat een prachtig mooi overzicht heb je gemaakt. Nog niet alles goed bekeken, maar wat ik bekeken heb, WOW. Zou graag van Sinterklaas een aantal willen hebben net zoals Doro.
Geweldig gedaan

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

zaterdag 10 okt 2020 - 00:06

....complimenten met dit enorme overzicht. Wat een werk daarin schuilgaat.
Van grootste elegantie tot clowneske ontwerpen. Duizelingwekkend.
Kleding maakt de vrouw -( soms ook niet ) Dank U wel.

afbeelding van Dorie

Dorie

vrijdag 09 okt 2020 - 23:20

Geweldig!!! Prachtig overzicht, zo mooi op kleur!

afbeelding van Anne029

Anne029

vrijdag 09 okt 2020 - 22:54

Wat een mooi overzicht heb je gemaakt Josine! En wát een tijd zul je er mee bezig geweest zijn. Is absoluut genieten. Ik kan me niet anders voorstellen dan dat Koningin Máxima ook volger is van jouw pagina. Voor haar wel super fijn dat ze haar garderobe eens helemaal kan overzien ;-) Dat maakt het voor een volgende gelegenheid vast en zeker gemakkelijker om weer iets moois uit te kiezen!

afbeelding van JokeGram

JokeGram

vrijdag 09 okt 2020 - 22:42

Ooooo, wat een schitterend overzicht en dan zo mooi op kleur! Wat een werk is dit geweest. Dankjewel Josine, ik heb nu op mijn telefoon gescrold maar ga er morgenochtend mét koffie voor zitten om op de laptop te kijken!

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 09 okt 2020 - 22:35

Het duizelt me gewoon Josine! Prachtige kleuren! Maar.... heb jij ook enig idee/indicatie voor hoeveel kapitaal hier op de fotos aan kleding staat?, niet eens de hoeden, tassen, schoenen, handschoenen en juwelen meegerekend, maar enkelt aan kleding?

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?