Voor het middagprogramma van de viering van 200 jaar Koninkrijk ging Máxima langs bij ontwerper Edouard Vermeulen, die een blauw/groene japon voor Hare Majesteit maakte. Op de nieuwe creatie draagt Máxima een parelbroche uit de kluis van de koninklijke familie. Het hoofddeksels is hetzelfde als vanmorgen en past goed bij de zachte tint van de japon. Ik ben positief verrast! 

Links: Het model van de jurk. 
Rechts: De stof van de jurk. 

Parelbroche:

De broche komt uit de koninklijke kluis en werd voor het eerst gezien bij Wilhelmina in 1938. Klik hier voor een speciale log over het juweel. 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Maike

Maike

maandag 02 dec 2013 - 21:08

Wat mooi! Super model, super kleur, super lengte!

afbeelding van Fina

Fina

maandag 02 dec 2013 - 00:25

Mooie kleur en model jurk alleen vind ik de coupe naden te duidelijk aanwezig en dat vind ik minder mooi.

afbeelding van Willie

Willie

maandag 02 dec 2013 - 00:14

Mijn eerste indruk: schitterend. Mooie jurk, mooie kleur, schoenen, hoedje en juwelen prachtig. Maar na nog eens kijken vind ik de mouwen van het model mooier en is het inderdaad erg jammer dat hij bij de buste niet goed zit. Ik vraag me echt af hoe dat komt. Waarom zit Natan bij alle andere royalty's wel prima? Toch blijf ik het een prachtig totaal plaatje vinden.
De pillbox vind ik haar trouwens veel beter staan dan de tulbanden.

afbeelding van Henny

Henny

zondag 01 dec 2013 - 13:09

@BeccaD, de jurk met strik zou inderdaad ook een heel goede keuze zijn geweest voor gisteren. Los van het feit dat het een ontwerp is van Jan T. Als de jurk met strik van een buitenlandse ontwerper zou zijn geweest, zou ik er ook zo over gedacht hebben.
M.a.w. mij persoonlijk maakt het niets uit :) Ik vind ze beiden heel geschikt.

afbeelding van BeccaD

BeccaD

zondag 01 dec 2013 - 12:53

Ik snap eigenlijk ook niet waarom ze die Jan Taminiau met strik niet heeft bewaard voor gisteren, ze droeg m bij het bezoek van Filip en Mathilde en voor die (kortdurende) gelegenheid vond ik m wel erg aanwezig, hier was dat juist mooi geweest EN Nederlands ontwerp dus twee vliegen in een klap!

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

zondag 01 dec 2013 - 12:23

Tja, wat moet ik ervan zeggen?..Op het eerste gezicht een aardige outfit maar wel weer zo Natanachtig. De kleur is mooi maar het rokmodel is overbekend met de plooien. Mouwen zagen we al eerder bij de top in Luxemburg en bij de rode top van het broekpak. De pasvorm is zelden goed. De coupenaden zijn geen gezicht, daar zijn we het wel over eens. Het geheel oogt wel aardig want de kleuren zijn harmonieus en de juwelen zijn fantastisch. Natan levert perfect passende kleding aan Mathilde maar het lijkt wel of Màxima tussen twee maten inzit en het daarom vaak te strak oogt.

afbeelding van Elise

Elise

zondag 01 dec 2013 - 12:37

Helemaal mee eens met alle opmerkingen over de pasvorm van de kleding van Natan. Vaak heel mooie kleuren en stoffen maar de pasvorm is bijna altijd beroerd. Begrijp ik overigens niet: hij kan toch iest op maat maken?
Als ik Maxima was zou ik voortaan ergens anders gaan shoppen (ik zeg niet waar, want dan ben ik een grammofoonplaat volgens velen van jullie!). Zorgt vast voor wat meer verrassingen.
Die kleren van Natan hebben we nu echt wel gezien, niet alleen in Nederland maar ook in Belgie en in Luxemburg. Te veel van hetzelfde.

afbeelding van meike

meike

zondag 01 dec 2013 - 11:56

prachtige outfit,mooie kleur,maar man o man wat zit de jurk slecht bij de borsten, plat gedrukt,omlaag geduwd coupenaden te hoog wat in de verte net haar tepels lijken,dichterbij zie je werkelijk alles zitten,jammer van deze jurk want verder is het een plaatje.

afbeelding van jeannine

jeannine

zondag 01 dec 2013 - 09:56

mooie jurk staat haar goed als Belgische vind ik natuurlijk natan mooi maar heb nu al enkele outfits van jan taminiou gezien die ik ook heel mooi bij haar vind passen dus ja waarom niet weet ook ik niet
dat iedereen zo sip kijkt heeft misschien iets te maken met droevig bericht of zo tegenspoed bij bekenden of in de familie emotie's kunnen sterk zijn en dan mag de voorstelling nog mooi zijn dat kan de gedachten niet afleiden

afbeelding van Henny

Henny

zondag 01 dec 2013 - 11:06

@Jeannine, de laatste twee zinnen vind ik mooi gezegd.

afbeelding van Zara2

Zara2

zondag 01 dec 2013 - 08:17

Prachtige winterkleur, ook lichtere kleuren kunnen immers winterkleuren zijn. Op de foto's glimt de stof, maar op TV kwam het beter over, en de stof leek daar ook veel mooier en dikker. Jammer dat de coupenaden zo opvallen, dat zou niet moeten. Verder vind ik het een uitstekende jurk voor deze gelegenheid, en de mouwen vind ik erg 'koningin Beatrix' achtig (wel mooi). Het hoedje vind ik prachtig! (Verder viel er natuurlijk weinig te lachen bij al die serieuze toespraken, geen wonder dat iedereen 'neutraal' / 'verveeld' kijkt.)

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

zondag 01 dec 2013 - 07:28

Heel mooi zag ze er uit.Prachtige kleur jurk en mooie sieraden.Het haar en hoedje waren ook helemaal top,maar helaas weer het bekende euvel van Nathan kleding ,het zit niet mooi. Ik vraag me af of ze zelf geen last heeft van die strakke kleding of misschien is zij er aan gewend.

afbeelding van Anna

Anna

zaterdag 30 nov 2013 - 23:53

Prachtige japon.Schitterend plaatje, mooie vorstin.
Ik heb de uitzending opgenomen en moet die nog bekijken, maar als ze wat vermoeid oogt kan dat zeker te maken hebben met het giga tijdsverschil, dat het paar moest "wegwerken".Daar hebben ze nauwelijks de tijd voor gehad, ze waren weer snel aan t werk. Als ex stewardess, weet ik uit ervaring hoe een jetlag voelt en dat is heel pittig!!!Vooral vanuit dat gebied.

afbeelding van Manon74

Manon74

zaterdag 30 nov 2013 - 23:44

Ik heb geen idee wat kleding van Natan kost, maar dat het niet bepaald goedkoop zal zijn lijkt mij toch wel een zekerheid. Als ik dat afzet tegen de pasvorm/kwaliteit valt me die heel erg tegen.
Ook deze jurk zit aan de bovenkant als een krant, de coupenaden zitten verkeerd.
Echt zonde want qua model en kleur is het wat mij betreft een goede keus; zeker in combinatie met de accessoires.

afbeelding van Julia23

Julia23

zaterdag 30 nov 2013 - 23:21

Mooie kleur!! Staat haar prachtig!!

afbeelding van Emmy

Emmy

zaterdag 30 nov 2013 - 22:50

Op jouw foto's, Josine, gebaseerd vind ik het een prachtige jurk. Blijkbaar zitten de coupenaden niet goed. Jammer. .

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

zaterdag 30 nov 2013 - 22:38

De kleur is prachtig en ook heel mooi gecombineerd met hoed en juwelen. Ik vind de pilbox ook een leuker model dan die tulbandmodellen die we een tijdje terug veel zagen.
Wat naar mijn idee echt niet kan zijn de slecht passende coupenaden. Het lijkt wel confectie ipv couture. Dat zou voor zo'n bijeenkomst echt niet moeten kunnen. Prima, als Maxima standaard Natan draagt maar laten ze daar dan de japonnen precies pas op haar maten maken, dan zit het perfect.
Ik vind de mouwen precies dat hippe Maxima tintje hebben, zonder dat zou het wat saai zijn denk ik. Het beste blijft haar uitstraling, daar redt ze alles mee!

afbeelding van Magda

Magda

zaterdag 30 nov 2013 - 22:41

De kleur van de jurk vind ik haar heel goed staan. Maar... Tja die pasvorm, met name de coupenaden. Die zitten echt niet goed, heel jammer. Op sommige foto's kijk je ahw dwars door de stof heen. Nee , dat mag toch niet gebeuren. Goede lincherie zou al een hoop goed doen. Wat ik ook niet mooi vind zijn de mouwen. Glad, zoals bij het model , was beter geweest. En de stof is te glimmend. Verder ziet ze er mooi uit. Sorry dames, ik ben er eerlijk gezegd niet echt weg van . ( en dat zeg ik niet vaak). Naar mijn mening had ze beter het blauwe jurkje aan kunnen doen , dat ze droeg toen het koningspaar van België hier kwam.

afbeelding van Christel1

Christel1

zaterdag 30 nov 2013 - 22:21

Mooie stijlvolle jurk. De mouwen hadden van mij niet gehoeven en 3/4 zou ook erg mooi zijn. Hoewel je dan wel iets frivools mist voor Maxima. Roklengte helemaal ok!

Beatrix zag er ook mooi uit. Hoed, jurk en mantel pasten erg mooi bij elkaar.

afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

zaterdag 30 nov 2013 - 22:07

Dit vind ik een hele mooie jurk die Maxima hier draagt. Echt weer een mooie outfit van Maxima. En ik ben van mening dat Maxima lekker zelf moet beslissen wat en van wie ze iets aantrekt. Endat ze op een feestelijke dag als vandaag iets van Natan uit Belgie aantrekt en niet uit Nederland,daar kan ik alhoewel ik niet weet of het waar is,maar een conclusie uit trekken, en dat is dat Maxima de ontwerpen van de Nederlandse mode-ontwerpers niet mooi vind,en daarom niet voor Nederlandse mode-ontwerpers (behalve Jan Taminau) kiest. En nogmaals dat is mijn conclusie,maar ik weet niet of het waar is.

afbeelding van Carmen

Carmen

zaterdag 30 nov 2013 - 21:56

Eens met Sofia en Annet. Zo jammer inderdaad. De kleur staat haar fantastisch en de stof is al net zo prachtig, maar die naden...

afbeelding van Annet

Annet

zaterdag 30 nov 2013 - 21:44

Wat ontzettend jammer dat de coupenaden van de jurk niet goed zitten. Dat nou niemand in de omgeving van Maxima haar daar op wijst! Doet helemaal afbreuk aan de jurk. Je ogen worden steeds naar die niet goed passende bovenkant getrokken.

afbeelding van Sofia

Sofia

zaterdag 30 nov 2013 - 21:35

Prachtig deze grijs/groene kleur maar oh mijn god wat een vreselijke pasvorm.Coupenaden zitten veel te hoog,het trek de buste bijna plat en dan die vreselijk lelijke plooien in het rokgedeelte over de mouwen dan nog gezwegen.
Te erg eigenlijk!

afbeelding van Ria

Ria

maandag 02 dec 2013 - 16:25

Ik snap ueberhaupt die dwarse coupenaden niet, bij het oorspronkelijke model zitten die daar ook niet. De coupe is verwerkt in de verticale naden, dus waarom dan die, te hoge, verticale coupenaadjes? Heel erg lelijk zo.

afbeelding van Paula

Paula

zaterdag 30 nov 2013 - 22:06

Eens met Sofia. Ik heb er geen verstand van maar dat het niet goed zit zie ik ook nog wel. Maar afgezien daarvan vind ik het een schitterende jurk met een schitterende kleur. Ook de mouwen vind ik erg mooi. Om het geheel nog wat pittiger te maken had ik voor een bijpassende kleur hoed en schoenen gekozen.

afbeelding van Christa

Christa

zaterdag 30 nov 2013 - 21:03

Ik vind dat Maxima er prachtig uitziet, mooie lengte van de japon, beeldige kleur, mooie schoenen en hoedje! Ook nieuw Josine?
Op de foto's van PPE vind ik dat Prinses Beatrix er heel mooi uitziet.! De stof lijkt zwart met iets van goud en fuchsia, dus ik vind de corsage op de hoed wel goed gekozen. Ik zou wel graag wat minder vaak een hoed willen zien bij haar, ze is tenslotte geen staatshoofd meer.....en ze heeft een prachtig kapsel dus dat mag dan nu wel weer gezien worden!
Wat had Maxima nou 's morgens voor een lelijke jas aan, sorry hoor, maar die was veel te lang! en zo koud was het nu ook weer niet! Een stuk eraf zou ik zeggen, en mooier met donkerbruin gecombineerd dan met deze roodbruine kleur! ;>))
Wel leuk, ze lijkt hand in hand met WA te zitten....;-))

afbeelding van Carmen

Carmen

zaterdag 30 nov 2013 - 21:56

Grappig Christa, ik vond die mantel nou net zo prachtig!

afbeelding van BeccaD

BeccaD

zaterdag 30 nov 2013 - 19:49

Het plaatje is prachtig! Maar als je beter kijkt zie je dat de voorkant nogal strak zit. Ook wanneer maxima zwaait, trekt de achterkant behoorlijk. Lijkt me niet erg comfortabel.. Kapsel is prachtig!
De "rokjesmouwen" vond ik in Luxemburg prachtig met die strakke rok, hier vind ik ze bij de plooien in de rok too much..
Oh, en ik hoop dat dit niet weer een 3 halen 2 betalen model was en dat we maxima straks weer met dit mouwtje in een andere kleur zien..;-)

afbeelding van Annelie

Annelie

zaterdag 30 nov 2013 - 18:51

Wat een super mooie outfit is dit! Die kleuren staan haar echt bijzonder goed. Het haar zit ook zo mooi, ik ben echt blij dat ze haar haren de laatste tijd vaker opgestoken draagt.
Ik vind deze jurk mooier staan bij onze koningin, dan bij Maria Teresa van Luxemburg.

afbeelding van elisah

elisah

zaterdag 30 nov 2013 - 18:08

Het kapsel van Max. is mijn favoriete kapsel, maar ze heeft weer een geweldige uitgroei,,, waarschijnlijk nog geen tijd gehad om dit bij te laten werken !!Jammer.Heb de foto,s van de jurk nog eens goed bekeken, maar inderdaad zitten de coupenaden veel te hoog, of ze heeft geen goede bh aan, of gewoon slecht gemaakt.

afbeelding van Mary

Mary

zaterdag 30 nov 2013 - 18:06

Deze kleur staat haar ook prachtig! Net als jurk kennismakingsbezoek Spanje.
Ziet er goed uit!

afbeelding van Annie

Annie

zaterdag 30 nov 2013 - 17:37

Ik hen net goed de foto's op ppe bekeken en de coupenaden zijn lelijk geplaatst, je zag door de stof haar tepels. Wel prachtige kleur en wat een prachtige vrouw!

afbeelding van karpathos

karpathos

zaterdag 30 nov 2013 - 17:56

Annie, ook ik heb de minpuntjes gezien. Ik vind het vreselijk dat ze zo voor de dag moet komen. Het hoedje en de sieraden zijn prachtig, maar de jurk is niet mijn favoriet. De rokjes aan de mouwen hadden niet gehoeven. Bij het huwelijk in Luxemburg had ze dezelfde rokjes ook aan de mouwen. Waarom nu weer! En dan die stugge, stijve en glimmende stof en een licht blauwe kleur. Het past totaal niet bij het jaargetijde.

afbeelding van Anoniem

Anoniem

zaterdag 30 nov 2013 - 18:10

Dan verschillen we van mening, het is een van de mooiste pakjes die ze tot nu toe gedragen heeft vind ik.
Prachtig zo die mouwen, en geweldige stof.

afbeelding van Royal

Royal

zaterdag 30 nov 2013 - 17:25

Elise, Maxima is een wereldburgeres het zal haar worst wezen wie mooie kleding voor haar maakt. Het is wel achterhaald in deze tijd om alles van eigen bodem te willen betrekken. WA heeft toch ook geen Nederlandse vrouw gekozen :) Ik hoop dat Maxima net als alle andere Nederlandse vrouwen meer confectie gaat dragen ' made in China'.

afbeelding van Elise

Elise

zondag 01 dec 2013 - 09:21

Nog even over wereldburger Maxima: als ze dat echt is dan moet ze niet zo bij Natan blijven hangen. Kijk dan verder dan Brussel!

afbeelding van Elise

Elise

zaterdag 30 nov 2013 - 17:44

Gaan we weer... ...Natuurlijk is Maxima een wereldburgeres. Maar ze is ook Koningin van Nederland en daar wordt ze ook (fors) voor betaald, met belastinggeld waaraan al die gewone mensen van eigen bodem aan bijdragen. Dan kun je daar af en toe toch iets voor terugdoen, toch? Bijvoorbeeld je land op de kaart zetten! Hoeft helemaal niet altijd, maar zo nu en dan zou mooi zijn. Maar Maxima lijkt wel een hekel aan Nederlandse mode te hebben. Tijdens de trip naar de Cariben heeft ze niet één keer iets van eigen bodem gedragen.

afbeelding van Jean

Jean

zaterdag 30 nov 2013 - 21:04

Ik ben het volledig eens met Elise. En natuurlijk is er wel keus in Nl. In zo'n puur nederlands gebeuren als vandaag vind ik dit een misser eerste klas! En wereldburger, misschien wel, maar dat zou ze niet zijn zonder haar huidige status verkregen in, komt ie, NEDERLAND! Dus promoot dan ook ons land d.m.v. Tenminste een aanzienlijk deel van de garderobe.

afbeelding van Anoniem

Anoniem

zaterdag 30 nov 2013 - 18:14

Gelukkig niet nee, laat ze het zelf beslissen, en laten we hier niet zo moeilijk over doen.

afbeelding van Germaine

Germaine

zaterdag 30 nov 2013 - 17:56

Wat zou ze dan in Nederland moeten kopen en waar zou ze dat dan moeten kopen? Zoveel keuze is er hier immers niet!

afbeelding van elisah.

elisah.

zaterdag 30 nov 2013 - 17:22

Het is een geweldige jurk, staat haar fantastisch!!
Zelf zou ik voor de mouwen van het model hebben gekozen, zo mooi strak,en elegant.
Maar dit past wel bij Maxima, deze mouwen zaten ook in het pakje dat ze bij de bruiloft van Carolina droeg.
De creatie van Beatrix kan mij niet bekoren, te gewoontjes , de corsage op haar hoed is er echt bijgezocht, lijkt wel of een oude hoed nog even is aangepast aan deze outfit

afbeelding van Elise

Elise

zaterdag 30 nov 2013 - 17:19

Beeldschone kleur van de jurk. Flatteert haar echt. En heel mooie juwelen. Maar (om mijn stokpaardje nog maar weer eens van stal te halen) om nou bij het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk NEDERLAND weer een Belgische jurk aan te trekken.... Dan begrijp je volgens mij toch iets niet goed! Hoe mooi ze er ook uit ziet, Maxima slaat hiermee de plank echt mis.

afbeelding van Choupette

Choupette

zaterdag 30 nov 2013 - 18:18

Mee eens en komt gewoon vreemd over om juist op dit moment een Belgische jurk aan te trekken. In 1815 kwam Belgie erbij en in 1830 splitste Belgie zich af van het Nederlandse koninkrijk. Daar komt nog bij dat in Luxemburg dezelfde jurk gedragen wordt. Zo exclusief is Natan dus niet. Waar ze die Nederlandse jurk dan moet gaan halen, is aan Maxima maar er zijn genoeg ontwerpers en winkels die haar graag als klant zien komen, lijkt mij zo. Vwb de jurk; het is een mooie kleur en ik vind de mouwen erg leuk maar voor de rest is de pasvorm niet al te best. Coupenaden die niet goed zitten met alle gevolgen van dien en eerlijk gezegd vind ik de pasvorm van de kleding van Natan Maxima, over het algemeen, niet flatteren. Te kort, te strak en de stof te stijf.

afbeelding van Royal

Royal

zaterdag 30 nov 2013 - 17:12

Ik ben het niet met je eens wat betreft prinses Beatrix, haar hoed was niet mooi en gaf veel te veel schaduwen op haar gezicht waardoor haar ' lijntjes' te veel in het oog sprongen. Ook de kleuren van haar combinatie waren niet mooi. Ik verlang naar een Beatrix met gewoon mooi gekapt haar en zonder die eeuwige toch wel te grote hoeden. Veel te warm ook in zo'n zaal voor zo'n oude dame. Verder zag ze er triest uit vond ik. En Maxima keek trouwens vaak met een blik van wat doe ik hier eigenlijk. Kan me voorstellen. De hele voorstelling was trouwens saai op het verhaal van Halina Reyn na. Mooie vrouw trouwens zonder poespas kleding.....

afbeelding van Nelleke

Nelleke

zaterdag 30 nov 2013 - 17:29

Tsja, dat hoort nu eenmaal bij de "functie". Je kunt niet zeggen wel de lusten niet de lasten.

afbeelding van Jadau

Jadau

zaterdag 30 nov 2013 - 17:05

Mooi model, mooie kleur maar de plooien vallen wel wat stug bij deze stof. Dit is goed te zien op de foto s op PPE. Totaal plaatje ziet er wel heel mooi uit.

afbeelding van Marjanneke54

Marjanneke54

zaterdag 30 nov 2013 - 16:59

Prachtige japon, maar ..... Ik vind hem aan de bovenkant wat trekken en de coupenaden niet mooi.
Als je daar over heen kijkt, is het een geweldig mooie outfit, zeker voor deze gelegenheid.
De schoenen met open hiel zou ik persoonlijk niet gekozen hebben, maar Maxima verrast ons weer!
Juwelen, kapsel en make-up maken het plaatje helemaal af, top.

afbeelding van AnneK85

AnneK85

zaterdag 30 nov 2013 - 16:57

Net de beelden op PPE bekeken, Wow wat mooi! Echt een hele mooie outfit, prachtig gecombineerd ook met de sieraden. Volgens mij is het al eerder opgemerkt, maar de mouwen van de jurk lijken precies op de mouwen van de top die ze aanhad op het huwelijk in Luxemburg. Ik vind dit echt heel statig, koninklijk!

afbeelding van Koosje

Koosje

zaterdag 30 nov 2013 - 16:53

De kleur van de jurk vind ik prachtig, maar de mouwen kunnen mij echt niet bekoren, alsof er 'rokjes' aan zitten.
De driekwartmouwen van het model vind ik rustiger en meer in balans met de rest van de jurk.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

zaterdag 30 nov 2013 - 16:39

Heel chique, erg mooi!! Prachtige kleuren, goede fit, mooie juwelen, gepaste hoed er bij (Maxima is erg van de pillbox hoeden de laatste tijd!). Schoenen kan ik niet goed zien. lles bij elkaar: koninklijk.

Marie-Thérèse van Luxemburg droeg vorige week, op staatsbezoek in Turkije dezelfde jurk:
http://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/721/7697/original.jpg

Dat is het enige jammere van Natan/Vermeulen confectie...

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?