Koningin Máxima hield donderdag 12 november de openingstoespraak bij de ASEAN Women Leaders’ Summit, en dat deed ze met een nieuwe coltrui, én een verrassende coupe. 

Eerst even de inhoud: In haar functie van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA) ging Koningin Máxima in op het belang van goede toegang tot en het gebruik van financiële diensten voor betere kansen op ontwikkeling. De huidige coronacrisis laat zien dat inclusieve financiering een belangrijk instrument is om de socio-economische gevolgen deels op te kunnen vangen. Volgens de Global Findex 2017 van de Wereld Bank Groep heeft in veel Aziatische landen minder dan 50% van de volwassen bevolking toegang tot een formele bankrekening.

Koningin Máxima richtte zich in het bijzonder op achtergestelde groepen als vrouwen, kleine ondernemers, boerenbedrijven en mensen met een laag inkomen. Zij benadrukte dat de ontwikkeling van publieke goederen zoals goede telecomverbindingen, cyber security, data privacy, digitale identiteitsbewijzen en financiële en digitale vaardigheden, cruciaal zijn voor veilig en volwaardig gebruik van financiële diensten. Dit is in lijn met de aanbevelingen van de ASEAN’s Working Committee on Financial Inclusion.

Genodigde deelnemers aan de Women Leaders’ Summit zijn staatshoofden en hoge regeringsvertegenwoordigers van de lidstaten en vertegenwoordigers van internationale organisaties als de Wereld Bank Groep. De ASEAN (Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties) is een organisatie van tien landen in Zuid-Oost Azië. Doel is het bevorderen van economische, culturele en politieke samenwerking.

Mode 
En dan nu het uiterlijk. De beelden verklappen niet veel, maar het is wel duidelijk dat Máxima een nieuwe outfit draagt. Het betreft een jurk met colletje en gouden knopen uit de collectie van Massimo Dutti. Ook "nieuw" is Máxima's coupe. Normaal zien we de koningin vooral met een linkerscheiding. Voor een gala wil ze nog weleens uitwijken naar rechts, het midden, of naar achteren, maar voor een digitale vergadering overdag vind ik dit wel een verrassing. PS: heb je die kroonluchter al gezien? 

Outfit van Massimo Dutti: 

Máxima's tas is een ontwerp van Marina Raphael: 

Bij deze tassenontwerpster kunnen Máxima én Amalia goed slagen |  ModekoninginMaxima.nl

Hier zie je de tas staan: 

Máxima's laarzen zijn van Gianvito Rossi en hebben we ook al in het bordeauxrood gezien bij haar. 

Enthousiast over Máxima's look. Hier shop je soortgelijke items; 

- Jurk met col van L.K. Bennett. €240.-
- Jurk met col van Beneton. €79,95. 
- Identieke laarzen van Giancito Rossi. €837,-
- Goudkleurige oorringen van ASOS. €8,49

Ps. Zaterdag is er een uitgebreid verslag bij Blauw Bloed. Dus als je benieuwd bent naar bewegende beelden, zet de tv dan aan vóór het acht uur journaal. 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Anniek

Anniek

donderdag 19 nov 2020 - 16:36

Zo kan het ook, hier is duidelijk moeite gedaan. Hopelijk zet ze dit nu door, ook bij haar werkbezoeken. Dat zijn wij onderdanen toch wel waard

afbeelding van Carien

Carien

dinsdag 17 nov 2020 - 09:58

Kroonluchter is van Murano glas. Ongetwijfeld een echte! Prachtig!
Lees meer over de echte Murano glasblazers op dit eiland. (Wikihow)

afbeelding van oranjefan

oranjefan

vrijdag 13 nov 2020 - 19:01

Maxima ziet er goed uit van top tot teen chique. Ook een mooie grote tas voor al haar paperassen, superhandig en stijlvol.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 15 nov 2020 - 17:56

Wat een mooie klassieke outfit, perfect kapsel en geweldige oorringen. Op Vorsten zag ik een filmpje waar ze aanwezig is bij een training van het Nibud, aansluitend aan deze speech en dus ook in deze outfit. Blijkbaar is er een nieuwe video ruimte in het paleis in gericht. Hoewel ik liever het mooie behang van Máxima’s werkkamer zie, is die kroonluchter echt een topper!

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

vrijdag 13 nov 2020 - 13:10

Toppie outfit zeg! Daar kun je niet omheen. Bij mij lukt die coupe niet, met mijn haar. Maar ik vind hem heel mooi. Alles bij elkaar een beetje griezelig gewoon.

afbeelding van Jrn

Jrn

vrijdag 13 nov 2020 - 10:56

Dat prachtige kapsel, die blik: power woman!

afbeelding van Margreet

Margreet

donderdag 12 nov 2020 - 22:24

Deze foto's laten ons een mooie mix zien: Máxima, voor haar doen nogal eenvoudig gekleed en dan daaromheen die niet bepaald bescheiden ingerichte kamer. Ik houd wel van zo'n mix. De term "less is more" vindt bij mij sowieso geen gehoor. "Less is a bore" is meer mijn idee!
Maar goed, daar gaat het niet om.
Die jurk met dat colletje wil ik ook wel! Staat haar goed.
Die kroonluchter? Echt heerlijk! Wij hebben ooit van iemand zoiets (kleiner, waarschijnlijk andere prijsklasse) van iemand gekregen en die hangt sindsdien bij ons in de toiletruimte. Mooi toch?
Ik draag zelf trouwens nooit goud- en zilverkleurige sieraden door/naast elkaar. Jullie?

afbeelding van Trixedo

Trixedo

donderdag 12 nov 2020 - 22:55

O ja, Margreet, absoluut : een beetje luxe mag er zijn ! Máxima is voor zo'n mix de geknipte (of beter hier: perfect 'gekapte') persoon. Hier ziet de Koningin er bepaald chic uit. Ik had ze nog niet eens gezien, maar vermoedde direct ook dat er prachtige laarzen bij gedragen werden - dat klopt dus (heel erg dure overigens), en ze glanzen ook zo heerlijk - een schitterend plaatje !!!

afbeelding van Maria48

Maria48

donderdag 12 nov 2020 - 21:32

Iets heel anders dan we van de koningin gewend zijn. Het staat haar goed, heel eenvoudig ....een rustig beeld. Wel een bijzonder groot vertrek waar ze zo eenzaam haar werk verricht. Wellicht is het een moment opname en haast ze even later de paleistrappen af, om een warme mok koffie,.....stel ik mij zo voor.

afbeelding van BleuStyle

BleuStyle

donderdag 12 nov 2020 - 20:20

Hartelijk dank voor het delen van deze mooie beelden in een ‘clean officelook’. Simpel, sober en daarmee zeer chic. De haartrend voor de herfst- en winterperiode 20/21 is een ‘gekapt’ kapsel. Deze haarstyling is daar een mooi voorbeeld van.

afbeelding van Ella

Ella

donderdag 12 nov 2020 - 20:16

Leuke outfit, goede bellen.
Het kapsel kan ik, van welke kant ik het ook bekijk, niet mooi vinden.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 12 nov 2020 - 23:57

Qua kapsel heeft u helemaal gelijk. Dit zijn denk ik foto’s vanaf het begin van de bespreking want ik zag zojuist op televisie dat het haar weer in een scheiding opzij was gevallen, hetzelfde als toen het paar op het bankje hun excusses maakte, en dan krijgt het een . .. wat armoedige uitstraling zeker als het een beetje vettig oogt. Ik hoop niet dat ik nu tegen veel “schenen” schop. Verder vind ik de jurk en de laarzen geweldig, maar die bellen ... die horen in een kerstboom! Verder vind ik als je het haar zo doet zorg in ieder geval dat het zo blijft zitten en maak een beetje meer volume de rest van het haar. Dit is niet zeker niet gekapt maar snel een borstel doorheen gehaald.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 13 nov 2020 - 13:35

Ik zou zeggen: kijk zaterdag naar Blauw Bloed. Ik denk dat je daar heel blij van gaat worden. Zij hebben beeld waarop het kapsel zit zoals het zou moeten zitten, en daar is ze nog mooier dan hier op de foto's.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zondag 15 nov 2020 - 19:04

Sorry Josine, maar ik kon geen enkel verbeterd beeld herkennen. Helemaal toen ze in de microfoon van Blauw Bloed sprak vond ik de coupe nog veel malen erger. Ik vond het werkelijk “armoedig” aandoen haar kapsel; droef. Had ze het maar opgestoken, dan was het hetzelfde kapsel geweest als toen ze die Ford jurk droeg waar jij over sprak in de uitzending in Parijs. Veel malen beter, maar dit kapsel achterover gekamd met lange sluike lokken... nee.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

donderdag 12 nov 2020 - 19:23

Less is more...... Wat een super outfit en een heel leuke coupe!
Die jurk is geweldig en lijkt mij heerlijk zitten. Heeeel klein minpuntje; de te grote en grove oorbellen.

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

donderdag 12 nov 2020 - 19:07

Top outfit! Heel stijlvol vind ik het, ook haar kapsel vind ik mooi.

afbeelding van Tony

Tony

donderdag 12 nov 2020 - 18:43

Wow wat een schitterende kroonluchter!!! En ja, ook de koningin ziet er fantastisch uit: simpel, stijlvol en mooi.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

donderdag 12 nov 2020 - 17:44

....dank U voor de prachtige foto's - dit is de Koningin ten voeten uit.
Zwart staat haar uitstekend. Ook het eenvoudig naar achter gekamde haar is prachtig.
misschien nog in een staartje ?! Ook de 'milktea' make-up geeft haar mooie gezicht
extra autoriteit.

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 12 nov 2020 - 17:41

Die lamp.... love it. Murano glas? Die hing er toch al in de Beatrix episode?
Mooi, sterk kapsel. Zara trui? Jurk?
Strak en zakelijk, prima zo.

afbeelding van Joan

Joan

donderdag 12 nov 2020 - 16:20

Dit is prachtig, haren make-up en eenvoudig chique zwart.
Hoop dat de conferentie haar vruchten heeft afgeworpen. Voor ons als welvarend land zijn dit ver van ons bed aangelegenheden maar o zo belangrijk om te bespreken.

afbeelding van Molly

Molly

donderdag 12 nov 2020 - 15:47

Vind Maxima er mooi uitzien voor zover ik haar outfit zie. Vind de make-up en het kapsel ook heel mooi. De kroonluchter is ook mooi. Die zou ik ook wel willen hebben maar denk niet dat ik hem kan betalen.

afbeelding van Fleur

Fleur

donderdag 12 nov 2020 - 15:46

prachtig kapsel., mag ze vaker doen. Is het geen jurk van Massimo Dutti?

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?