Vandaag viert de koning achter de schermen zijn verjaardag met familie en vrienden. Diverse royals zijn naar Nederland gekomen om het feest mee te vieren. Wie weet krijgen we nog een groepsfoto te zien, dus voor de zekerheid heb ik maar even een log geopend. Ook blikt onze juwelenkenner Edwin nog even terug op Máxima's juwelen tijdens het verjaardagsdiner van 28 april. 

Outfit: Op het feest draagt koningin Máxima een rode japon met borduurwerk en een asymmetrische halslijn van Jan Taminiau. Het is de vijfde nieuwe creatie in korte tijd van de Nederlandse ontwerper. 


Foto: RVD/Jeroen vd Meyden

Foto: RVD/Jeroen vd Meyden

In korte tijd droeg koningin Máxima zes outfits van Taminiau. Alleen de tweede creatie zagen we al een keer eerder. 

Juwelen 28 april: 

Edwin: "Koningin Máxima droeg gisteren tijdens het verjaardagsdiner van Koning Willem-Alexander verschillende historische juwelen, o.a. afkomstig uit de kluis van het Huis van Oranje Nassau."

Haarspelden: "In het haar van koningin Máxima zagen we tijdens het feestelijke diner twee historische, diamanten korenaren. We mogen ze niet verwarren met de korenaren van het welbekende korenarendiadeem, want deze haarspelden waren ooit een onderdeel van een broche.: 

 

#dutchroyaljewels #earsofwheat #diamonds #brooche #bow

Een bericht gedeeld door Dutch Royal Jewels (@dutchroyaljewels) op

28 Apr 2017 om 1:55 PDT

Het juweel kent waarschijnlijk een oude, van oorsprong Russische, geschiedenis. Via Koningin Catherina (Paulowna) von Württemberg, de zus van Anna Paulowna, kwamen de korenaren in het bezit van haar dochter koningin Sophie (de eerste echtgenote van Koning Willem III). Na haar dood ging het juweel naar haar zoon, prins Alexander. Het vroegtijdige overlijden van de Prins, zorgde ervoor dat de korenaren geërfd werden door zijn halfzus Prinses Wilhelmina. De broche is inmiddels gedemonteerd en de korenaren worden tegenwoordig gedragen als haar- en hoedversierselen door Koningin Máxima. 

-Advertentie- 

- Einde advertentie-

Oorhangers: "Qua oorsieraden heeft koningin Máxima gekozen voor lange oorhangers van diamant en een onbekende groene/bruine steen. Waarschijnlijk komen ze niet uit de collectie historische juwelen, want Máxima is de eerste die met deze oorhangers werd gezien. Tijdens Prinsjesdag 2015 droeg ook prinses Laurentien deze tweekleurige oorsieraden."

 

Armbanden: "De prachtige, historische diamanten armbanden die Koningin Máxima om haar pols droeg hebben in het verleden een ander uiterlijk gehad. Daarvoor moeten we een stukje terug in de tijd, namelijk de verloving van toen nog Kroonprinses Juliana met Prins Bernhard von Lippe-Biesterfeld. Toen op 8 september 1936 de verloving van het prinselijk paar werd aangekondigd, werd er in de toenmalige kolonie Nederlands-Indië een comité opgericht om aan de feestelijkheden in het koninkrijk een bijdrage te leveren, o.a. om een Nederlands-Indisch huwelijksgeschenk te kunnen aanbieden. Er werd gekozen voor een prachtige, brede diamanten armband. Voor de huwelijksfestiviteiten reisde een grote delegatie van Indische vorstenhuizen naar Nederland. Aangekomen in Den Haag werd Prinses Juliana op 30 december 1936, een week voor haar huwelijk, deze platina, met 1700 (!) bezette diamanten armband aangeboden op het paleis op de Kneuterdijk. Het geschenk was eigenlijk een Hollands produkt, alhoewel er oosterse en Indische motieven in waren verwerkt, waren de 1700 diamanten geslepen in Nederland en was juwelier Bouman in Den Haag verantwoordelijk voor de uitvoering. In samenwerking met Prinses Juliana, ging de juwelendesigner W. Rohring aan de slag met de werktekeningen. Voor de armband werden grotendeels loepzuivere, Zuid-Afrikaanse, briljant geslepen diamanten gebruikt. De armband bezat tevens 34 vierkant geslepen diamanten. De motieven van de armband werden verdeeld in 3 vlakken; het middenstuk bestond uit de Nederlandse kroon met de vleugels van de Garoeda vogel. De linker en rechterzijde bestond uit een complete uitvoering van deze half mens, half adelaar en uit het hindoeïstische mythologie afstammende wezen. Arabesken (ritmische patronen, repeterende bewegingslijnen en een typische gebruik van bladeren en spiralen) werden als versieringen aangebracht.

Dat Prinses Juliana dit bijzondere, waardevolle geschenk enorm waardeerde, bleek wel uit het feit dat zij de Nederlands-Indische geschonken armband een week later droeg tijdens haar huwelijk. Gedurende haar regeerperiode heeft Juliana de armband veelvuldig gedragen op staatsbezoeken, staatsieportretten en feestelijkheden. Na haar abdicatie verdween dit meesterwerk van het koninklijke toneel. Diep in de kluis opgeborgen leek het wel, aangezien Koningin Beatrix dit, opvallende en in het oog springende juweel nooit heeft gedragen….. Totdat Máxima haar intrede deed. Zij (en ook Koningin Beatrix) verscheen meerdere malen met twee verschillende diamanten armbanden… En wat bleek, na goed naar de armbanden gekeken te hebben? Het huwelijksgeschenk van Juliana was gedemonteerd; uit één brede, massieve armband had de hofjuwelier twee delicate armbanden gecreëerd. Onder andere gemaakt van de arabesken die in het oorspronkelijke design waren verwerkt. Minder opzichtig, minder zwaar en beter te dragen bij ook meer informele bijeenkomsten. De centrale grote asscher geslepen diamant van deze armband zagen we later terug in een prachtige ring, die Beatrix vandaag de dag nog regelmatig draagt. Het schijnt (!) dat de diamanten garoeda’s die links en rechts waren aangebracht, tot broches omgevormd zijn. Tot de dag van vandaag hebben wij deze juweeltjes nog niet publiekelijk kunnen bewonderen. Maar „onze“ Maxima kennende, weet je het maar nooit….

Bovenstaande armband is gemaakt van de onderstaande, omcirkelde elementen van het huwelijksgeschenk van Juliana. 

Bovenstaande armband is gemaakt van de onderstaande, omcirkelde elementen van het huwelijksgeschenk van Juliana. 

Ringen: "Qua ringen heeft Máxima gekozen voor de ring die ze kreeg na de geboorte van Ariane (links), haar platina trouwring (halfrond, 2,55 mm) en haar platina verlovingsring, die is bezet met een ovaalgeslepen oranje diamant.  De steen is aan weerszijden bezet met emerald geslepen diamanten, die weer zijn ingesloten tussen twee banden die zijn bezet met briljant geslepen diamanten. (rechts)"

,

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Jannie

Jannie

dinsdag 02 mei 2017 - 14:44

Maxima en Willem-Alexander zien er stijlvol uit de afgelopen dagen. Wat mij betreft mag Maxima voor de meisje ook nog wat stijlvollere kleding shoppen.

afbeelding van Suzanne

Suzanne

maandag 01 mei 2017 - 21:36

Tip, Hermitage, Russische revolutie en de Romanov's prachtig

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 01 mei 2017 - 20:30

Volgende week is het feest in Noorwegen! Koning Harald en Koningin Sonja vieren hun 80e verjaardag op 9 en 10 mei. Met Koninklijke gasten! En, de pers mag overal bij zijn! Daar gaan we vast meer van zien, en de agenda van ons Koningspaar is nog leeg! Mabel is er vast ook wel bij, aangezien Friso petekind van Koning Harald was. En eigenlijk verwacht ik Constantijn en Laurentien ook wel (althans, dat hoop ik). Dat wordt dus een feestje met beelden!

afbeelding van Suzanne

Suzanne

maandag 01 mei 2017 - 21:35

Ik hoop op een mooie tentoonstelling, kan ik ff naar Oslo, heerlijke stad!! Maar zal wel niet vorig jaar is er al een tentoonstelling geweest. Dan maar genieten van alle foto's hier

afbeelding van Merel

Merel

maandag 01 mei 2017 - 13:00

Wat een prachtige JT jurken lijken me dit, zowel (vooral) het "Japans behang" als deze rode, jammer dat we ze niet zo goed te zien krijgen. Maar die kans komt vast nog.

Ik had een rode loper momentje op de 29e van koningsgezin en gasten wel een aardige geste richting het volk gevonden (zo vaak hebben we alle collega-(bijna)monarchen niet over de vloer), dan mogen ze daarna in alle beslotenheid uit hun dak gaan, en via een discrete achteruitgang terug naar hun bedjes.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 01 mei 2017 - 09:44

Jan Taminiau had dus weer een geweldige week! Leuk voor hem! Prachtige japon overigens.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 01 mei 2017 - 08:56

Oh wat leuk alweer een Tamniau. Hoop dat we deze en de groene jurk nog eens te zien krijgen. Te mooi om in de kast te laten hangen...

afbeelding van Sjanine

Sjanine

maandag 01 mei 2017 - 07:42

Prachtig!!
Ik hoop dat dit de start is van nog heel vaak de keuze voor Jan Taminiau en zo de Nederlandse mode op de kaart te zetten. Jan heeft het gewoon. Heel mooi plaatje van het koninklijk gezin. Alleen snap ik de keuze van Alexia' s jurkje niet, terwijl de overige dames in rode outfits of met rode accenten zijn.

afbeelding van Suus

Suus

zondag 30 apr 2017 - 23:52

Wat zien ze er allemaal prachtig uit sn de jurk van Maxima: echt weer fantastisch. Pasvorm ook top.

Wat ik me afvraag: is het Belgisch koningshuis er niet bij? Dacht dat ze daarmee een hechte band hadden?

afbeelding van Magda

Magda

zondag 30 apr 2017 - 22:25

Zijn er ook betere foto's van die groene en rode japonnen?
Ze zien er prachtig uit, maar in volle glorie is ook wel leuk......

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 01 mei 2017 - 08:24

Nee. Van de rode jurk zijn de twee foto's vrijgegeven die in deze log staan en de groene foto is een printscreen uit de uitzending van het interview.

afbeelding van Emma

Emma

zondag 30 apr 2017 - 20:31

YEAH weer een nieuwe Jan Taminiau! Gelukkig is hij helemaal terug in Máxima's kledingkast. Ik ben blij! Claes Iversen en Mattijs van Bergen zijn goed maar niemand haalt het bij Taminiau wat mij betreft, qua pasvorm (is altijd perfect!) en vakmanschap. Als ik ooit van mijn leven één japon zou mogen laten maken, zou ik naar Taminiau gaan (of misschien Elie Saab xD).

Wat ik nog steeds niet begrijp is dat ze in 2016 maar één Taminiau heeft gedragen (de rood met goude ruitjes jurk) en in 2017 al zes keer. Ik was al bijna bang dat ze JT had afgeschreven xD gelukkig niet. Ben zeer tevreden met deze ontwikkeling.

Klein vraagje van mijn kant: vijfde creatie in korte tijd? Vgm mis ik er eentje: groen broekpak, Koningsdagensemble, lila japon en dit rode pareltje? Tel je dan in die vijf ook de groene japon mee van Londen? Ik hoop de groene japon en deze japon snel bij een staatsbezoek terug te zien, zodat we ze goed kunnen bekijken. Misschien in italie in juni?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zondag 30 apr 2017 - 20:37

Hoi Emma,

De vijfde NIEUWE creatie en de zesde van dit jaar.

afbeelding van Emma

Emma

zondag 30 apr 2017 - 20:45

Ja; dat dacht ik al. Ik wist niet of de groene japon ook meetelde. Ik hoop hem snel nog een keer te zien. Bedankt voor je antwoord!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 30 apr 2017 - 15:15

Super leuk dat er toch nog foto's vrijgegeven zijn van het feest. Wat een stralende familie!! Máxima ziet er geweldig uit, net als de prinsesjes. Ik vind het heel leuk om Amalia opnieuw de prachtige jas en jurk te zien dragen. Jurkje van Alexia past ook geweldig bij haar uitstraling. Volgens mij hebben ze een top feest gehad. Heel benieuwd wie de ontwerper van de prachtige jurk van Máxima is....

afbeelding van Lowie1984

Lowie1984

zondag 30 apr 2017 - 11:15

Er is een gezinsfoto naar buiten gebracht! Maxima draagt een prachtige rode creatie, haren geweldig mooi opgestoken en super juwelen!

afbeelding van karpathos

karpathos

zaterdag 29 apr 2017 - 22:54

Koningin Letizia draagt een hele mooie knalrode japon en schitterende oorbellen. Zie site van Royals by Robin.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 29 apr 2017 - 21:20

Via de hashtag zie ik alleen foto's van gisteravond, klopt dat?

afbeelding van Maria

Maria

zaterdag 29 apr 2017 - 22:02

Links bovenaan klik ik 'latest' aan (tweede woord van links, eerste is 'top'). Ik weet niet hoe dat er in het Nederlands uitziet :)

Helaas zijn er maar foto's van 2 koppels. En Gert-Jan de Wit had nog een foto van de Noorse gasten, kennelijk ook van vandaag.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 29 apr 2017 - 22:25

Die foto van de Noorse gasten heeft hij geretweet van gisteren, dus kan niet van vandaag zijn. Volgens mij is dat een oudere foto, maar ik weet zo even niet van welke gelegenheid.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 29 apr 2017 - 22:27

Oh, even gezocht, ik meende het schip als Zweedse te herkennen, dat klopt inderdaad. Die foto is gemaakt tijdens de preweddingparty van Kroonprinses Victoria en Prins Daniel in 2010. http://www.gettyimages.nl/detail/nieuwsfoto's/crown-prince-haakon-crown-princess-mette-marit-of-norway-nieuwsfotos/158080282

afbeelding van Maria

Maria

zaterdag 29 apr 2017 - 23:01

Helaas niet van vandaag dan.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 29 apr 2017 - 19:57

Henri en Maria Teresa zijn aanwezig, evenals meen ik Guillaume en Stephanie. Ook de neven en nichten zijn aanwezig.

afbeelding van Emma

Emma

zaterdag 29 apr 2017 - 19:41

Nu bij Blauw bloed beelden! Net arriveerden Carlos en Annemarie. Dresscode is lange avondjurken & black tie!

afbeelding van karpathos

karpathos

zaterdag 29 apr 2017 - 18:07

Edwin, hartelijk bedankt voor het mooie juwelenoverzicht dat je hebt gemaakt.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 29 apr 2017 - 17:53

Er zijn vanavond in Blauw Bloed beelden te zien van een zeskamp dat vandaag is gehouden op de Maasvlakte. Gelukkig, dus toch beelden! Heel Gaaf!

afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 29 apr 2017 - 16:38

Volgens mij zijn er festiviteiten gepland op de Maasvlakte vandaag met familie en vrienden. Diner en feest op Noordeinde en morgen een brunch op de Eikenhorst. Ik heb het alllen maar gelezen hoor, heb geen inside info.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 29 apr 2017 - 15:02

Wat super leuk de blogs over deze mooie juwelen. Ga straks even richting Noordeinde om te kijken of er een glimp van de feestvierders en hun gasten te zien is...

afbeelding van Sanne

Sanne

zaterdag 29 apr 2017 - 14:52

Ik hoop dat we iets zullen zien van de activiteiten van de koning, koningin en hun gasten vandaag!
Wat leuk om zo veel te lezen over de juwelen van Máxima van gisteren! Top Edwin!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?