Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima wonen vandaag in België de tweehonderdste herdenking bij van de Slag bij Waterloo. De Slag eindigde op 18 juni 1815, toen het Franse leger onder leiding van keizer Napoleon I werd verslagen door het leger onder bevel van de Hertog van Wellington. Dit leger bestond uit Britten, Duitsers, Nederlanders (Belgische en Nederlandse eenheden) en het Pruisische leger onder leiding van maarschalk Blücher.

De koningin draagt een nieuwe japon met kant van modehuis NATANen een zilvergrijze opengewerkte hoed van Fabienne Delvigne. Het model van de hoed heeft Máxima in drie kleuren en draagt de naam Ariane. 

 

Koningin Mathilde draagt vandaag een gele deux pieces eneen hoed van Fabienne Delvigne. 

Meer info en beeld volgt zo spoedig mogelijk 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

zondag 21 jun 2015 - 18:35

Mooie jurk van Maxima maar de pasvorm is niet geweldig, de jurk trekt scheef (te strak?).
Wat mij opvalt is de manier waarop de twee koningsparen het groothertogelijk paar (toch een stuk ouder) náást de rode loper laten lopen! Niet erg hoffelijk ...

afbeelding van Kuifje

Kuifje

vrijdag 19 jun 2015 - 14:37

Ik begrijp de reacties over de kleur van Mathilde haar outfit niet. Het was geen Dodenherdenking of Wapenstilstand maar wel een ceremonie van de verzoening (la réconciliation). Dus lijkt het mij dat de kleur de vreugde uitstraalt die het thema was van deze ceremonie. De rode draad doorheen de speech van de premier was een verenigd Europa en vrede. Dit bleek ook toen de afstammelingen van de Prins van Oranje, van de Hertog van Wellington, van Fürst Blüchner en van Keizer Napoleon de handen op elkaar legden. Wat de grootte van Mathilde haar hoed betreft: toen Mathilde naar Den Haag ging voor de opening van Vormidable had Maxima een enorme hoed op. Sommige reacties hier destijds beweerden dat zij daarmee wilde aantonen dat zij de gastvrouw was. Mathilde leest waarschijnlijk deze blog hier en heeft er haar conclusies uitgetrokken. ;-) En dan nog even terzijde, blijkbaar lokt dgl model van hoed altijd reacties uit. Destijds had Lilian Baels, tweede echtgenote van Leopold III, een gelijkaardige hoed op tijdens het huwelijk van Albert en Paola denk ik. De pers heeft daar toen ook enorme kritiek op geuit. Er is dus niets nieuws onder de zon.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 19 jun 2015 - 10:35

Vanmiddag is Maxima in Rotterdam. Ben benieuwd!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 18 jun 2015 - 23:12

De dames stemmen meestal hun outfits op elkaar af. Deze keer niet. Ik vind ze alletwee mooi gekleed... maar het matched niet helemaal bij elkaar.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 18 jun 2015 - 21:33

Mooi jurkje! Prachtig met dat mooie kant! Prachtige schoenen!
Heel mooi tasje ook! Is dat soms een ouder tasje van Juliana of Beatrix?
Alleen de lippenstift vind ik echt te fel. Meer naturel maakt Maxima veel zachter!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 18 jun 2015 - 21:52

Het ziet er allemaal keurig uit, alleen vind ik de outfit van Mathilde te geel! Ik wordt morgenmiddag opgenomen in het ziekenhuis, ik meld me wel weer als ik thuis ben.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 19 jun 2015 - 08:27

Alle sterkte toegewenst, Eftichia.

afbeelding van Christa

Christa

vrijdag 19 jun 2015 - 15:51

Ook van mij veel sterkte gewenst en een spoedig herstel!
;-))

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 20 jun 2015 - 08:40

Christa@ Ik ben niet in het ziekenhuis gehouden voor controle, wat wel zou moeten, omdat er geen geld meer is en alleen de echte accute patienten worden nu opgenomen, nou mij werd donderdag j.l. verteld door dokters die de scans gezien hadden dat ik accuut naar het ziekenhuis moest vanwege een longembolie, nou die heb ik allang overleefd god-zij-dank ,toen de hoge koorts zich aanmeldde op vrijdagmiddag 15 mei en ik geen dokter meer kon bereiken, eindelijk kwam de huisarts op maandag 17 mei mij vertellen dat ik een longinfectie had maar dat is achteraf een longembolie geweest, vandaar de bewusteloosheid en andere vreemde bijwerkingen waarvan de chemo de schuld kreeg. De ambulance kwam mij om 14:30 uur halen en na een half uur werden wij in een taxi gezet want zij mochten ons uiteindelijk niet naar het Areteion Ziekenhuis brengen waar ik word behandeld, daar aangekomen in het ziekenhuis werden wij weer van het kastje naar de muur gestuurd en kregen wij uiteindelijk in het Alexandra ziekenhuis, ligt naast het Areteion, te horen dat de longembolie niet nieuw was maar de eerdere, dat konden die scan dokters niet weten omdat ik dinsdag j.l. pas weer een scan kon laten maken. Mijn longslagader was verstopt en die verstopping breidde zich al uit. Ik mag van geluk spreken dat ik die overleefd heb. In het Alexandra ziekenhuis hebben zij weer bloed afgenomen om te kijken hoeveel dioxide er in mijn bloed was., ik werd overal geprikt en uiteindelijk heb ik antistollings injecties Innohep meegekregen die bloedstollingen moeten voorkomen, voorlopig moet ik mijzelf elke dag, maandenlang, in mijn buik prikken en dat is te doen. Ik was gelukkig samen met een Griekse vriendin die flink heen en weer voor mij heeft moeten rennen, ik had zo"n medelijden met haar want zij is ook de jongste niet, we waren om 19:30 pas weer thuis en kapot, pffff.....mijn hele lichaam doet pijn en dat wordt rusten vandaag en morgen, maandag moet ik naar het ziekenhuis voor een botscan en dan zal ik eens verhaal gaan halen bij mijn oncologe want die had mij beloofd dat alles voor mij klaar stond. Niet dus!
Nogmaals wil ik, via jou Christa, iedereen bedanken die aan mij denkt en gedacht heeft! Dat heeft me heel goed gedaan!! Maar wat een verhaal he, zo gaat dat tegenwoordig in het mooie Griekenland, wie maakt er nou nog eens een echte Griekse tragedie mee vandaag de dag, IK dus!

afbeelding van orchidee

orchidee

zaterdag 20 jun 2015 - 11:24

Eftichia,
het leek even of ik mijn eigen ziektegeschiedenis las......
Blijf vooral positief denken. Mijn motto tijdens deze zware periode was: het komt wel goed, en als het niet goed komt, komt het ook wel goed.
Gelukkig is het op dit moment bij mij niet aantoonbaar, hoewel nog wel aanwezig, maar ik geniet nog volop van het leven. Het is goed zo.

afbeelding van jeannine

jeannine

zaterdag 20 jun 2015 - 13:17

Eftichia , we blijven er in geloven dat je bij de juiste behandelaars terecht komt en als deze dat niet waren ja dan moest je naar huis en mocht je niet blijven
dus maandag zijn het mischien wel de juiste en alles komt in orde we sturen positieve energie naar jou en je behandelaars (dokters en verplegende )het beste

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 20 jun 2015 - 14:17

Jeannine@ Ik ben juist heel goed geholpen gisteren maar vanwege de Griekse crisis wordt er overal op bezuinigd ook op ziekenhuis opname, er is te weinig personeel etc. etc., in de polikliniek waar ik geholpen werd lagen veel illegalen die steeds maar om water en eten riepen. Uiteindelijk ben ik beter af om thuis te zijn, een ziekenhuis is ook een haard voor infecties die ik effe niet kan gebruiken. Mijn oncologe heeft er een potje van gemaakt en dat zal ik haar maandag zeggen ook, ik vertrouwde haar 100% maar nu...... en dan ga ik voor de botscan waar je ook 3 uur voor moet uittrekken vanwege het gif wat je in jouw lichaam krijgt en dat door veel water te drinken in je hele lichaam komt.

afbeelding van LG

LG

vrijdag 19 jun 2015 - 04:51

Eftichia van harte beterschap toegwenst en wij lezen wel wanneer je weer thuis bent. Ik denk dat we allemaal wel even gezellig langs zouden willen komen;-)

afbeelding van Kate

Kate

donderdag 18 jun 2015 - 21:56

Eftichia, sterkte hoor , lief van je Margreet om dat te schrijven .

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

donderdag 18 jun 2015 - 22:09

Het allerbeste Eftichia! Véél sterkte!!

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 18 jun 2015 - 22:16

Sterkte Eftichia, hoop snel weer berichtje van je te lezen!

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 18 jun 2015 - 22:59

eftichia sterkte dat alles goed komt we zullen possitieve energie naar jou sturen en naar degene die in het ziekenhuis goed voor jou gaan zorgen hopelijk ben je snel weer met jou mening over de prinsessenkleding

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 19 jun 2015 - 01:28

jeannine@ ook bedankt hoor, het is voor de Griekse patienten altijd heel apart om een buitenlandse erbij te krijgen en daar ik een vrolijke Amsterdamse ben is het altijd wel gezellig voor ze, dan horen ze eens wat andere koek. Meestal wordt je dan verwend door hen.

afbeelding van Margreet

Margreet

donderdag 18 jun 2015 - 20:43

Als je niet zo ver weg woonde, Eftichia, kwam ik je opzoeken! Sterkte bij alles.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 19 jun 2015 - 01:17

Margreet@ Ik wil jou en andere dames heel hartelijk bedanken voor de goede wensen, het is altijd een hele onderneming om in Griekenland naar een ziekenhuis te gaan, gelukkig word ik daar al jaren behandeld en heb ik de mazzel dat ze vanaf morgenmiddag 14:00 uur nachtdienst draaien, dus laat ik de ambulance me daar naartoe brengen, dat is wel zo prettig, de dokters etc. etc. zijn bekenden voor me en sinds 1998 ligt al mijn informatie in dat ziekenhuis, dus hoef ik niet weer van vooraf aan te beginnen in een ander ziekenhuis en bovendien is het gemakkelijk te bereiken per metro, het ligt in het centrum van de stad. Ik laat alles over me heen gaan, dat is het beste, de poes en planten worden verzorgd.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

vrijdag 19 jun 2015 - 07:49

Eftichia heel veel sterkte en ik hoop dat je gauw weer thuis bent.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 18 jun 2015 - 20:25

Zijn de schoenen die Máxima draagt ook van Natan? Ook die zijn super!

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 18 jun 2015 - 20:14

Het jurkje van Maxima is prachtig, het zit alleen (weer) abominable slecht. Echt jammer. Want model, kleur en kantverwerking zijn erg mooi.

Mathilde ziet er feestelijk uit. De kleur is mooi en ik ben gek op felgeel met een nude of zandkleur. De hoed vind ik ook erg mooi. Maar ja, ik ben ook gek op grote(re) hoeden, ze omlijsten een gezicht zo mooi, in plaats van al die turbans en fascinators en vogelnestjes en vlinderkastjes en weet ik veel dat de dames op hun hoofd plaatsen.

De kleur van Mathildes pakje lijkt op eerste gezicht misplaatst, maar ik heb de site van waterloo2015 eens bekeken, en et blijkt een groot sprektakelfeest te zijn met theater en muziek. Beetje zoals onze Soldaat van Oranje musical maar dan buiten en groter, stel ik me zo voor. En daar ga je ook niet in begrafenis kleding naar toe. Dus ik denk dat het wel kan.

https://www.waterloo2015.org/nl/programme

afbeelding van Imke

Imke

donderdag 18 jun 2015 - 19:34

De kleding van Máxima vind ik goed gekozen. Leuk dat ze een nieuwe jurk combineert met een hoed die ze al lang in haar collectie heeft. De jurk zelf vind ik mooi, het kleurcontrast en het kant maakt het wat speelser en verfijnder terwijl het toch een stemmige uitstraling heeft. De pasvorm is minder, het zit niet mooi bij de buste en het lijkt ook alsof de lingerie beter kan.
Mathilde heeft de verkeerde kleur gekozen, veel te vrolijk en feestelijk voor deze herdenking. Op zich staat het felle geel haar wel leuk en is de combi met de grote hoed ook prima. Het model van het pakje vind ik niet geweldig. De stof ziet er dik en stijf uit, vooral van de rok, waardoor het een wat plompe indruk maakt. Het lijkt me zo'n Natan-variant die we al vaker voorbij hebben zien komen (bijv. de jurk met lampekap-mouwen). Op foto's bij Robin valt me op dat Mathilde wat met haar bovenlichaam naar achteren staat, vrij oncharmant, alsof ze zich wat op de achtergrond wil houden. Maar met zo'n smashing kleur val je op, dan moet je lichaamshouding ook mooi fier rechtop zijn.

afbeelding van Margreet

Margreet

donderdag 18 jun 2015 - 19:14

Beide dames prachtig, afgezien van Mathildes hoed....veel te groot.
Van mij mag ze best een feestelijke kleur dragen. Er werd immers "gevierd" dat het Franse juk was afgeworpen, zogezegd. Het was eigenlijk (ongeveer) het ontstaan van de Benelux, zoals die nu bestaat. Ook het inlijven van Engeland was van de baan (kort door de bocht). Vandaar natuurlijk ook de aanwezigheid van prins Charles, al moest Wellington toentertijd toch toegeven dat dit succes hem niet was gelukt zonder de Pruisische generaal Blücher. Waarom eigenlijk geen Duitse vertegenwoordiging? Er zijn toch nog nazaten van de Hohenzollern? Ondanks dat de Duitse adel bij wet is afgeschaft na de 1ste WO (behalve de oudste van de familie) zijn er nog genoeg personen die zich prins oid noemen....
En Zweden? De Franse veldmaarschalk Bernadotte is gekozen als koning van Zweden, met toestemming van Napoleon, met het oog op de toekomst. En de huidige koning is een directe nazaat, die zich van meet af aan onafhankelijk heeft opgesteld.
Maar dit terzijde.
Op foto 12 van Rbr lijkt het net alsof Charles zo uit de moestuin komt, gezien zijn niet net gepoetste schoenen! Ha!
Ik heb trouwens wel een zwak voor hem.....jaja, die mensen zijn er! Hij maakt prachtige aquarellen, namelijk. Ik ondersteun een project in Schotland, met mijn werk, en vroeg hem ook mee te doen. Hij schreef me echt! binnen een week terug!
Toen wij 40 jaar getrouwd waren, en in Schotland verbleven in het huis van een oude bekende (schrijver) van Charles, nodigde ik hem uit. Ook weer binnen een week antwoord! Ging niet door...te druk....maar toch!
Zo, het eten is klaar.

afbeelding van Janna

Janna

vrijdag 19 jun 2015 - 08:10

Op foto 4 hierboven zie je nog net het profiel van de Duke of Kent, neef van Queen Elizabeth, die links van Maxima zit. Hij is getrouwd met Katherine Worsley en een fervent tennis fan. Ieder jaar reikt hij één van de grote prijzen op Wimbledon uit.

afbeelding van Mary

Mary

donderdag 18 jun 2015 - 22:49

Wat betreft afvaardiging uit Duitsland... Ik heb ergens gelezen dat Merkel zelf bedankt heeft voor de eer maar iemand heeft gestuurd.

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 18 jun 2015 - 22:21

De schoenen van Charles zien er op de eerste foto's wel gepoetst uit, maar wanneer je met dit droge weer door die steentjes loopt, zien je schoenen er in no-time ongepoetst uit.
Ik voel met je mee, wat betreft je zwak voor hem.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 18 jun 2015 - 20:38

Dit is niet prins Charkes, maar prins Edward, de hertog van Kent.

afbeelding van mmiepke2

mmiepke2

donderdag 18 jun 2015 - 21:16

nee joh ; Charles!!

afbeelding van Margreet

Margreet

vrijdag 19 jun 2015 - 09:11

Echt wèl! Even kijken bij RBR, foto 12, Charles en Camilla. Zij vertegenwoordigden Great Britain. Kijk maar naar de bijgevoegde tekst. De Duke of Kent was in Waterloo, Charles is Hougoumont.

afbeelding van Kaat Mossel

Kaat Mossel

donderdag 18 jun 2015 - 19:26

Leuk bericht Margreet! Al ben je met pensioen, je blijft een lerares hoor.

afbeelding van Margreet

Margreet

donderdag 18 jun 2015 - 22:24

Was vorige week drie dagen ingeschakeld bij examenprojecten (Nederlands). Leuk om te doen, maar.....zoooo blij dat ik niet meer "hoef"!
Ben druk met mijn moestuin (100 m2), kleinkinderen, dochter, man, vader, rest van de familie, vrienden, een kinderboek maken (eigen tekst en illustraties) en binnenkort tekeningen bij een grote, landelijke theaterproductie. Het kinderboek is bijna klaar, qua tekst. De tekeningen voor 80 %. Dat laatste is het leukste. En dan weer naar Schotland, in het najaar, oppassen, met mijn man, op het huis van vrienden, op Skye, heerlijk!
Hoezo pensioen saai?
Maar Kaat Mossel, je hebt wel gelijk, dat "iets willen overbrengen", zit er nog steeds in....

afbeelding van Carmen

Carmen

vrijdag 19 jun 2015 - 08:14

Wat prachtig Margreet, Skye! Wij waren vorig jaar in Schotland op huwelijksreis en hebben ook een aantal dagen op Skye doorgebracht. Overweldigend prachtig!

afbeelding van Christa

Christa

vrijdag 19 jun 2015 - 15:46

Ohhh Skye, dat lijkt mij toch zooooo prachtig daar! Sowieso heel Schotland lijkt mij geweldig! Maar ja, wij hebben 2 hondjes dus dat wordt toch een beetje lastig richting Engeland/Schotland!
;-))

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 18 jun 2015 - 18:10

W A U W wat ziet Máxima er prachtig uit. Mooie jurk, prachtige hoed. Echt top, hopelijk zien we deze jurk snel en vaak weer terug.
Ook de outfit van Mathilde vind ik mooi, maar minder bijzonder. Super leuke hoed. Heeft Máxima dit model hoed ok niet in het roze?
Gisteren droeg Mathilde trouwens ook een prachtig beige jurkje met kanten accenten.

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 18 jun 2015 - 18:41

Ik vind de kanten bovenlaag zo bijzonder. Ik hou van kant, mits het niet tuttig gaat worden.

afbeelding van Jolanda56

Jolanda56

donderdag 18 jun 2015 - 17:18

De jurk van Máxima is erg leuk. Het pakje van Mathilde vind ik echt afschuwelijk en de hoed lijkt op een lampenkap.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 18 jun 2015 - 17:14

Ik vind zowel Máxima als Mathilde erg mooi gekleed. Vind het pakje van Mathilde echt wat voor de moeder van een bruid :)

afbeelding van Annelie

Annelie

donderdag 18 jun 2015 - 16:30

Beide outfits vind ik leuk, maar daar is ook alles mee gezegd. De hoed van Mathilde vind ik afschuwelijk. Waarom heeft ze niet voor een mooie fascinator gekozen? Ik vind haar kapsel geweldig en volgensmij past een fascinator hier perfect bij.
En waarom heeft Máxima een nieuwe jurk aangeschaft? Volgensmij heeft ze nog zat kleding in haar garderobe die ook heel geschikt is voor deze gelegenheid. Beetje jammer dat ze dan weer iets nieuws koopt.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 18 jun 2015 - 17:32

Ik heb met zulk soort jurkjes geen probleem. Vind hem door het kant echt anders dan de rest en deze kan ze nog jaren aan. tenzij ze 15 kilo aankomt ;)

afbeelding van Janna

Janna

donderdag 18 jun 2015 - 20:21

Josine, ik ben bang dat 2 kilo extra al problemen zal geven. Rondom haar maag en taille zit de jurk al te strak. Zelfs met de coupenaden ala prinsessenlijn behoort de jurk soepeltjes langs van alles en nog wat vrij tot de zoom te hangen. Ben ook bang dat het kant wat vrij tegen de hals opstaat nogal zal kriebelen.
Desalniettemin vind ik het een heel mooi jurkje.
Ik moest aan Sumo worstelaars denken toen ik de twee koninginnen elkaar zag kussen ;) !

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 18 jun 2015 - 17:26

Ik zou het niet weten .... Ik vind het niet jammer. Ik mag dit wel.:)
Och, Tijdens project Prep droeg ze een jurk die ze al een paar keer gedragen heeft. Vrij recentelijk nog.
Dus mag ze nu wel iets nieuws :)

Ik vind het een beeldige jurk door de kanten laag die bij de mouwen en halslijn weer als extra randje erboven uitsteekt. :)
Wat vind jij van de nieuwe jurk, Annelie?

afbeelding van Annelie

Annelie

donderdag 18 jun 2015 - 18:47

De jurk vind ik best leuk. Dat kanten randje wat erboven uitsteekt vind ik ook een leuk detail, maar ik kan niet zeggen dat ik de jurk heel vernieuwend of bijzonder vind. Misschien vind ik hem over een poos wel helemaal geweldig, maar nu maakt hij me 'niet warm of koud' (als je snapt wat ik bedoel;))

afbeelding van car

car

donderdag 18 jun 2015 - 16:28

Ik vind mathilde er leuker uitzien...vind dat de jurk niks voor Maxima doet :( ! ze heeft al zoiets, dacht ik!

afbeelding van Emma

Emma

donderdag 18 jun 2015 - 16:00

Hoi Josine,
Is deze hoed nieuw? Hij staat echt perfect bij deze japon! Ik vind dat Máxima er erg beschaafd en koninklijk uit ziet. Haar broche is ook echt prachtig!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 18 jun 2015 - 16:44

Nee, hij staat ook op de foto die is toegevoegd van Máxima tijdens de doop van Ariane.

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 18 jun 2015 - 15:07

Beide dames zien er prachtig uit. Ik heb er niets op aan te merken. :)

afbeelding van Lotta

Lotta

donderdag 18 jun 2015 - 14:55

Oeps! Maxima is haar BH vergeten?!

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?