Vanavond is de 3e finale sessie, waarin een aantal van de 12 finalisten van het Koningin Elisabeth Concours voor Piano 2016 hun finalestuk hopen te spelen. Het bijzondere aan deze avond is dat de beschermvrouw van het Concours, de Belgische Koningin Mathilde, een buitenlandse Koninklijke gast heeft uitgenodigd: en dat is onze eigen Koningin Maxima!

LIVESTREAM 1: http://www.imkeb.be/cgi?lg=nl&pag=1951&tab=146&rec=12712&frm=0&par=secor...

LIVESTREAM 2: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/cultuur%2Ben%2Bmedia/kunsten/1.2663758

Outfit Koningin Mathilde:

Koningin Mathilde draagt een cremekleurige kanten japon. Update: inmiddels is door de ontwerper bevestigd dat de japon van Koningin Mathilde ook een ontwerp van Natan is! 

 

Outfit Koningin Maxima:

Maxima draagt een zwarte pantalon met een  mouwloze zwarte tuniek van Natan, met enkele bloemen er op bevestigd.

Meer info over Maxima's getoupeerde kapsel is hier te vinden!

Eerder vandaag had Koningin Mathilde nog een andere activiteit, waarbij ze een bekende, en een wat winterachtige, outfit van Natan droeg.

screenshots ©Imkeb, foto's ©Koninklijk Paleis

 

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Krielie

Krielie

vrijdag 27 mei 2016 - 22:26

Ik heb nog es goed naar de jurk van Mathilde gekeken maar vlgs mij schijnt die door. Benen vaag zichtbaar?

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

donderdag 26 mei 2016 - 20:52

Mathilde zoals altijd op een rustige manier chique en koninklijk, Maxima deze keer een tikkeltje te veel glamour (naar mijn smaak dan). Het zijn natuurlijk heel verschillende dames, eigenlijk kun je ze niet vergelijken, Mathilde lijkt me veel introverter dan Maxima bijvoorbeeld en dat uit zich ook in de kledingkeuze.

afbeelding van Agnes

Agnes

donderdag 26 mei 2016 - 17:09

Zo wat een pittige reacties zeg. Ik vind Mathilde gewoon netjes, niet erg bijzonder. Maxima's outfit best leuk, weer eens wat anders. Het haar vind ik geweldig zitten, echt heel gaaf. Dit mag ze wat mij betreft vaker doen, het geeft haar een hippe look. Ik vind er niet zoveel mis mee eigenlijk. Alleen de make up is wat hard.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 26 mei 2016 - 13:20

Ook Mathildes japon is een ontwerp van Natan, zoals al verwacht. De ontwerper bevestigde dat zojuist.

afbeelding van Maxi

Maxi

donderdag 26 mei 2016 - 12:44

Deze foto's illustreren dat zwart geen goede kleur is voor Maxima, zeker niet als de stof ook "hard" oogt. Haar kapsel vind ik haar hier echt afschuwelijk staan: hard.

afbeelding van Lowie1984

Lowie1984

donderdag 26 mei 2016 - 12:16

Het kapsel en de juwelen van Maxima vind ik schitterend. Zou zelf ook voor een mindere felle lippenstift hebben gekozen..
Ik had het denk ik nog meer mooier gevonden als er mouwen eraan zaten..
Ik vind als deze 2 schoonheden naast elkaar staan dat Mathilde altijd een beetje eruit ziet als de hofdame en Maxima als de koningin..Ze valt altijd een beetje in het niet bij Maxima!

afbeelding van Marja

Marja

donderdag 26 mei 2016 - 11:51

Is het deze week draag je pyama buiten je slaapkamer week of zo? Eerder al Mathilde en nu Maxima.
De tuniek is leuk, maar niet op een broek dan wordt het een pyama.

Haar haar zit wel mooi, en de muziek zal ook heel mooi geweest zijn.

afbeelding van jeannine

jeannine

zaterdag 28 mei 2016 - 09:35

dag Marja even een vraagje gewon om me te informeren wat bedoel je als je schrijft dat een tuniek niet op een broek mag ik dacht dat het enkel en alleen op een broek kan ik vind deze ook niet mooi alleen rond de halslijn vind ik het mooi maar op wat is het dan volgens jou weten beter

afbeelding van Kuifje

Kuifje

donderdag 26 mei 2016 - 11:34

In het boek "Koninklijke Juwelen" van Christophe Vachaudez kan je zien dat Louise-Marie en Marie-Henriette (koningin 1 en 2) een mooie juwelencollectie hadden, net zoals Keizerin Charlotte. België heeft helaas nooit een fonds opgericht om de juwelen in onder te brengen en deze werden dus steeds bij erfenis verdeeld onder de kinderen. De dochters van Leopold II (echtgenoot van Marie-Henriette) hadden altijd financiële problemen en verkochten dus zonder verpinken de juwelen. Leopold II verkocht de juwelen van zijn zus Charlotte om "zijn" Congo te financieren. Een deel van de juwelen van Astrid zitten nu via Joséphine-Charlotte in het Groothertogdom. En ik vraag me af of het Spaans diadeem van Fabiola nog in België is. Gezien de spanningen tussen Paola en Mathilde denk ik niet dat zij haar juwelen aan Mathilde zal nalaten. Wat er nog in de kluis kan zitten zijn juwelen geschonken door Arabische vorstenhuizen tijdens staatsbezoeken en de diamanten die Paola ontving van de vrouw van Kabila tijdens het staatsbezoek van A&P n.a.v. 50 jaar onafhankelijkheid van Congo. Ik weet niet of dit nu iets is om mee te lopen "paraderen" zoals in België gezegd wordt. Voor de rest is het armoe troef in het Belgische koningshuis. Daarenboven en gezien de politieke situatie, vraag ik me af of de "Belgen" het zouden weten te appreciëren mocht Mathilde plots met een hele reeks nieuwe juwelen (diamanten, robijnene, smaragden, ...) ten tonele zou verschijnen.

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 26 mei 2016 - 11:22

Ben vaak kritisch over de kleding van Maxima maar dit vind ik erg leuk. Weer eens wat anders. En als je in Belgie op bezoek gaat dan kun je prima iets van Belgische makelij dragen (zoals jullie weten heb ik op andere momenten meer moeite met het dragen van Belgische mode).
Mooi haar ook. Beetje veel en glimmerige make-up maar ach......
De schoenen vind ik echter ordinair. Sorry, maar ik weet er even geen ander woord voor.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 26 mei 2016 - 09:56

Ik hoop zo dat koningin Mathilde binnenkort eens enorm wordt verwend met écht mooie juwelen. Ze draagt vaak zulke onopvallende of zelfs goedkope sieraden. Een koningin hoort diamanten te dragen en niet bijna alleen maar fantasiejuwelen. Dus hup koning, aan de slag ;)

afbeelding van Stijl

Stijl

donderdag 26 mei 2016 - 15:35

Josine,
Wat bedoel je precies?
Haar juwelen zijn geen kleurige knallers zoals bij Max. deze week, maar wel degelijk écht.
Kijk naar de grote drup paarlen oorbellen; de diamanten armband links; rechterpols kan ik niet zo goed zien.
Kostbaar, quasi bescheiden en o zo mooi en o zo duur!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 26 mei 2016 - 15:43

Van mij hoeven de juwelen van een koningin niet bescheiden te zijn. Bij de jurk van DVF droeg ze bijvoorbeeld relatief goedkope sieraden, terwijl ik een koningin liever zie met juwelen zoals we vanmorgen zagen bij Máxima.

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 26 mei 2016 - 11:18

Volgens mij Josine, liggen er nog genoeg glitters in de kast van het Belgische koningshuis. Denk aan de juwelen van Fabiola. Als ik Belgische was dan zou ik liever hebben dat mijn belastinggeld anders besteed werd.......

afbeelding van Philip

Philip

donderdag 26 mei 2016 - 11:06

Helemaal mee eens! Je neemt de woorden uit mijn mond, Ik hoop vurig dat Mathilde ooit de Spanish Wedding Gift Tiara van wijlen Koningin Fabiola geërfd heeft en die ook snel gebruikt! En word tijd dat Koning Filip haar inderdaad verwent met mooie juwelen.

afbeelding van Chiqui65

Chiqui65

donderdag 26 mei 2016 - 09:29

Ik begrijp niet dat Maxima's kapsel nu zoveel kritiek krijgt terwijl ditzelfde kapsel tijdens de koningsvaart of in Parijs de hemel in geprezen werd. Vreemd vind ik dat. En ordinaire schoenen? Wat is er ordinair aan dan? Hebben jullie wel eens op de plateauzolen peeptoes van Letizia gelet? Die vind men er altijd zo perfect uitzien... als zij dit soort schoenen draagt zijn ze dan ineens niet ordinair?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 26 mei 2016 - 09:51

Ik zie een paar negatieve reacties op het kapsel, maar het kan toch zijn dat er nu andere mensen reageren dan toen? :)

Ik vind het kapsel iig wel mooi. Maar de make-up zorgt ervoor dat ik een beetje wordt afgeleid als ik naar het kapsel kijk ;)

En ja, Letizia kan er ook wat van haha. http://www.glamour.com/images/fashion/2015/05/queen-letizia-clear-plasti...

afbeelding van Kuifje

Kuifje

donderdag 26 mei 2016 - 09:27

Ik vind dat beiden er nogal vermoeid uitzien. Zeker Mathilde, en dat zie je ook op de foto bij Child Focus. Voor de buste van Koningin Elisabeth hebben beiden Koninginnen een geforceerde glimlach bijna een grijns. In de loge lijken ze spontaner en meer ontspannen. Een foto is ook maar een momentopname. Hoe dikwijls staan we zelf niet als misbaksels op een foto ? Afdrukken en het ligt voor eeuwig vast.

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 26 mei 2016 - 09:05

Ik vind de kapsels van beide dames erg mooi zitten. De kleding kan mij niet zo bekoren, maar verkeerd vind ik 't ook niet.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 26 mei 2016 - 09:04

Zeker niet Máxima's beste look. Het meest verbaas ik me over de make-up. Ik ben geen absolute kenner, maar er moet toch wat te doen zijn aan dat glimmen? Een extra laagje poeder?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 26 mei 2016 - 09:01

Beste mensen,

Ook ik vind de kleding en maquillage van koningin Máxima niet op zijn best hier. Kritisch zijn op de kledingkeuze en haar maquillage/kapsel mag, maar ik heb toch enkele reacties verwijderd die naar mijn mening té scherp waren over Máxima als persoon. Ze is niet heel erg dik/heel erg lelijk/spuuglelijk.

Hartelijke groet,
Josine

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 26 mei 2016 - 10:41

Ik geloof dat ik bepaalde commentaren gemist heb, waar ik zo te lezen blij om mag zijn. Goed gedaan, Josine!

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 26 mei 2016 - 08:49

In eerste instantie dacht ik: wat draagt Maxima een leuke jurk. Maar de combinatie met de broek vind ik niet mooi. Daar vind ik de jurk te lang voor. Alleen de jurk , zoals het model die draagt, vind ik vele malen mooier. Details van de jurk zijn moeilijk te zien op de foto, maar het lijkt er op dat er "gehaakte pannenlappen" op genaaid zijn. Niet echt fraai.
De jurk van Mathilde is aardig. Er zit weinig tot geen model in. Eigenlijk 13 in een dozijn. Ze heeft mooiere exemplaren in haar garderobe.

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 26 mei 2016 - 08:29

Maxima heel erg lelijk hier? Bah, echt heel erg lelijk....Ongelofelijk gewoon, wat een vreselijk onwijs commentaar. Haar haar zit zoals het zat op de Koningsvaart en ik vind het haar erg mooi staan. Ik vind ook dat ze er uitstekend uitziet (op de schoenen na helaas, die vind ik niet mooi en overdreven). Het is een avondgebeuren, dan mag de make-up wat mij betreft wel iets zwaarder, maar het belangrijkst vind ik het dat we gewoon een bijzonder mooie koningin hebben. En dan lees ik hier, naast allerlei ander denigrerend commentaar, dat ze heel erg lelijk is. Het wordt steeds onwijzer hier, neem me niet kwalijk zeg.

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 26 mei 2016 - 10:03

Klopt Carolina, helemaal met je eens.

afbeelding van Carmen

Carmen

donderdag 26 mei 2016 - 08:21

Ik vind het allebei wel o.k eigenlijk, niet meer maar ook niet minder.

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 26 mei 2016 - 08:09

Mathilde ziet er uit zoals Mathilde er meestal uitziet. Prima, maar zonder whow factor. Het A-lijn jurkje doet voor haar niet zoveel vind ik.
Onze Maxima heeft een harde uitstraling, een echte Hollywood-style. Als dat de bedoeling was, dan is het goed gelukt. De diamanten zijn natuurlijk fabuleus maar niet in combi met deze kleding. Het haar vind ik mooi, de make-up veel te hard en glimmend, de frutsels op de jurk zien er niet uit, de broek eronder maakt wat pompeus en die schoenen zijn werkelijk te lelijk.
Ze is of ziek of moe en probeert dit krampachtig te verbergen door een soort grimas en een laag pancake of ze had gewoon haar dag niet, hebben wij ook weleens.

afbeelding van jeannine

jeannine

zaterdag 28 mei 2016 - 08:38

wel ik zag ook onmiddellijk dat er iets was maar ik dacht misschien ligt het aan de foto's wat bewerken ze die tegenwoordig ik weet het niet maar ze ziet er niet uit als anders

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 26 mei 2016 - 07:47

Mmmm, ik ben ook niet zo enthousiast... Vormloos. Maar het ergste vind ik de schoenen. :(

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 26 mei 2016 - 05:51

Mathilde's jurkje vind ik mooi maar in het wit met nude schoenen een beetje bleh, een kleurtje laat haar veel meer sprankelen. Wel een mooie zachte uitstraling met de satijnen schoentjes, mooie oorbellen en zachte make up.
Maxima's pak vind ik afgrijselijk. Meer iets voor een golden girl... En die grofgehaakte pannenlappen idd: Natan misser. En dan dit getoupeerde kapsel, zware make up, plateau peeptoes, en de enorme diamanten om haar nek: ik houd niet van deze uitstraling, zo 'hard'. Het mist verfijning. Voor mij dan.

afbeelding van Stijl

Stijl

donderdag 26 mei 2016 - 00:13

Is Máxima wel helemaal op haar gemak?
Vind haar hele optreden wat verkrampt, en zeker bij de altijd naturelle Mathilde.
Jammer van het zwart, het oogt wel erg kolossal, en weer, wat iemand gister " de voorkeur voor ordinaire schoenen" noemde.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 26 mei 2016 - 00:08

Ik vind maxima er niet mooi uitzien, het lelijkst vind het kapsel en die schoenen, heel ordinair vind ik die.
Maxima's gezicht is zo anders hier met dat getoupeerde haar, nee helaas.
Mathilde ouwelijk en tuttig.
Jammer

afbeelding van LG

LG

woensdag 25 mei 2016 - 23:53

Maxima's outfit zou ik leuker vinden zonder die gehaakte pannelappen erop. Jammer van dat knoopje.

afbeelding van Mary

Mary

woensdag 25 mei 2016 - 23:46

Dat knoopje los bij Maxima.. waarom attendeert niemand haar daarop? Kijken toch genoeg mensen naar d´r!
Maxima d´r haar zit mooi! Jurkje van Mathilde heeft mooie stof. Bij Maxima vind ik vooral de boven/voorkant leuk.
Leuk dat Mathilde Maxima heeft uitgenodigd!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 26 mei 2016 - 05:19

Blijkbaar heeft iemand er haar wel attent op gemaakt want op de foto's na het concert (Robin Utrecht) zit het weer vast.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 26 mei 2016 - 10:40

Waar zien jullie dat toch van dat knoopje? Ben ik nu zo'n ei dat ik het op de foto's in de log niet zie?

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 26 mei 2016 - 11:04

Je kunt het zien bij Robin Utrecht.
Daar zie je dat er een knoopje op haar rug los is gegaan.

afbeelding van Iris

Iris

woensdag 25 mei 2016 - 23:06

Sorry, maar ik vind beide dames niet mooi gekleed, beide nogal ouwelijk. De jurk van Mathilde heeft echt geen vorm en maakt haar nogal fors. De lange top met broek van Maxima kan mij ook niet bekoren, vrij tuttig vind ik het.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 25 mei 2016 - 23:22

Ik vond Maxima in eerste instantie mooi, maar de combinatie tuniek/broek vind ik jammer. Wat Mathilde betreft ben ik het helemaal met je eens. Dus ja, de dames vallen mij persoonlijk ook een beetje tegen. Althans, hun kleding dan ;).

afbeelding van Oranjefan99

Oranjefan99

donderdag 26 mei 2016 - 09:45

Nu ik de kleding beter zie valt Máxima mij ook tegen!

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 25 mei 2016 - 22:10

Gezellig zo samen op stap! Maxima zal misschien wel
Blijven logeren en morgen een dagje Belgische designers shoppen!

afbeelding van Suzanne

Suzanne

woensdag 25 mei 2016 - 23:04

Denk het niet morgen Appeltjes van Oranje uitreiking

afbeelding van Trixedo

Trixedo

woensdag 25 mei 2016 - 22:15

Ja, dat zit er beslist in ! En vanavond zien de beide bevriende koninginnen er -nog maar eens !- schitterend uit - wat een verfijnde jurken ! Ook de schoentjes van Mathilde zijn zo mooi !

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 25 mei 2016 - 21:40

Gevonden! Maxima draagt Natan Couture.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 25 mei 2016 - 21:42

W A U W!! Dit is echt een van de betere Natan ontwerpen (al zit er wel een knoopje los ;-))

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 25 mei 2016 - 21:34

Is t een jumpsuit van Maxima?

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 25 mei 2016 - 21:41

Weer prachtig op elkaar afgestemd. En zoals altijd: op dit soort gelegenheden is Máxima echt de Belle van het bal met een mooie outfit, prachtig kapsel en fantastische juwelen. Droeg Mathilde deze jurk al niet eerder?
Hier zijn de dames en hun outfits goed te zien: https://www.anpfoto.nl/royalimages/search.pp?eventid=1944646
Máxima draagt een broek met lang tuniek. Super leuk! ! Hoop echt dat ze dit vaker gaat dragen! En at hebben ze het gezellig met elkaar. Vriendschap straalt er vanaf!

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?